ldrmak zereyim, ne yapmalym ?

cok dogru yazmissin nuray be, repi hakkettin ama olmadi bidahaki sefere artik...:lepi:
ha bide su noktalama isaretlerini koysaymissin daha guzel olcakti...:lepi:

görümcenizle konuşimayı deneyebilirsiniz güzellikle.. bi şekilde anlamalı durumu .. içinize atmayın arkadaşım eşinizede patlamayın biliyosunuz sorunlar büyüye büyüye sonra içindne çıkılamıyacak hale gelir.. 3 ay sabredemeyeceğinize göre bi şekilde görümcenizin hareketlerini davranışalrını değiştirmesi için konuşmaya çalışın derim ben..

allah yardımcınız olsun..

belki kocanla olsan bi tek o akşamı peynir ekmekle geçiştiricen ama şimdi 3 ay düzenli yemek yapmak zorundasın üstüne bir de öğlen evde değilsiniz normalde ama onlar öğlen de evde...öğleni ayrı ikindisi ayrı düşünmek durumunda kalcaksınız.bence bu akşam yorgunum diip peynir ekmek koy önlerine bir de çay demle...yemek yemek isteyen sen okuldayken yapar 2 tencere.koskoca kadın kollarını bağlayıp oturmayı biliyor..ben öğrenci halimle her akşam 2 tencere yemek yapıyorum.eline mi yapışıcak görümcenin...çok düşüncesiz çok...belli ki 3 aylık tatile çıkmış görümcen cnm:)))

Ya benim anlamadığım. Ben iş yaparken oturuyor ya acaba ne düşünüyor gelin bu mecbur bana hizmet etmeye diye mi düşünüyor acaba

bence görümcen yaşça senden baya büyük diye elini işe sürmüyo sanırım
tabi bu düşüncesizlik. 3 ay misafirlik olmaz yanında kalma gerekçelerine daha çok güldüm
eşinin ailesi tabiki gelecekler ama 3 ay çok uzun bir süre herşey tadında güzel.artı sen çalışan bir bayansın görümceninde sana yardım etmesi gerek.
sen moralini bozma canım görümcenden tatlılıkla yardım iste.umarım seni anlar

ay canım işin çok zor gerçekten ya. Allah sabır ve kolaylıklar versin inşallah.
ne kadar düşüncesiz insanlar bunlar böyle ya. yakıt parası vermemek için resmen sizin sırtınızdan kışı geçiriyorlar bu ne böyle ya. ee sizin yaptığınız masraflara yazık değilmi. yani siz neyle ısınıyorsunuz bilmiyorum ama hem yakıt hem de yiyecek, içecek masraflarınız 2 katına çıkıyor sayelerinde. siz buna mecburmusunuz. bir arkadaşın yazdığı gibi bu resmen insanı enayi yerine almaktır ya. bir de üstelik görümcen olacak şahsiyet hiç bir işe elini sürmüyor terbiyesizliğin daniskası yani. sen bütün gün çalışacaksın bir de işten yorgun argın gelip onlara hizmet edeceksin yazıklar olsun onlara ya.
sen söylemesen bile görümcenin sen gelene kadar yemektir, ütüdür, temizliktir bütün işi bitirmesi ve senin yükünü hafifletmesi gerekiyor. hatta sen gelince bile yengecim sen yorgunsun, otur dinlen ben sofrayı da kurarım, bulaşığı da hallederim dese inan onların varlığı sana bu kadar batmaz ama maalesef çok düşüncesizmiş.
canım bak sen mecbur değilsin onlara bu kadar hizmet etmeye ve bir şekilde o görümcene iş yaptırmanın yollarını bul bence. hatta emrivaki yap. birkaçgün hastayım falan de kolumu kıpırdatacak halim yok de, başka bir gün bişey uydur eve biraz geç git baksınlar başlarının çaresine. bu kadarda olmaz yani. insan utanır ya. valla hatta işi daha ileriye götür görümcenle açık açık konuş ben çok yoruluyorum, bu kadar işe yetişemiyorum bana yardımcı olursan çok iyi olur, artık misafir değilsiniz de. ister darılsın, ister gücensin. kendi evinde iş yapmıyormuymuş hanfendi, herhalde 5 yıldızlı otele tatile geldiğini senin de oda servisi ve hizmetçi olduğunu mu düşünüyor. bence eşinle de konuş gitsinlşer evlerine gerekirse evlerine soba kursunlar odun kömür parasını da siz verin, yada doğal gaz faturalarını ödeyin çünkü şuan onlar yüzünden yaptığınız masraf da az değil yani. ay canım inşallah hatalarını anlayıp biran önce dönerler ve sizde rahat edersiniz.
bu arada inşallah hamilesindir ve bu kadar sıkıntının içinde güneş gibi doğar bebeğin. Allah yardımcın olsun.

Elbette zor bir durum ama eşini taraf olma durumunda bırakmamaya çalış canım. Erkekler eşlerine
haklısın demekle ailesinin kovulacağını sanıyor sanki. Sen eşine patlamaya devam edersen sorunlarınız
çoğalır ve olan size olur. Sorun çıkaran insanlara hiç birşey olmaz. Onlar öyle yada böyle planladıkları
süreyi sizinle birlikte geçireceklerine göre bu durumu avantaja çevirmeye calışmaktan başka yol göremedim.
Evden çıkarken görümcene yapılacakların listesini verebilirsin mesela. Her işin altından
kalkmaya çalışarak daha kıymetli olamazsın. Hep daha fazlasını beklerler. Seni kullanmaya çalışan
insanları kullanarak olayı bir oyuna dönüştürebilirsin.

Çok haklısın nurayy ama malesef bende rep vermedim ( dinlenmem gerkiyormuş...
Az önce senin konuna yorum yazmıştım. şimdi bu konu ne diyelim değişmeyecek bazı şeyler sanırım.
Arkadaşım bence çok haklısın söylemekle bir yere kadar o yaşta bir bayanın zaten senin
yaptıklarının farkında olup gerektiği gibi davranması lazım. Ama onlar rahat çok alışmışlar. Gelindir hizmetimizi yapsın diye düşünüyorlar belli. Eşinle konuşmaktan da çözüm alamadığına göre; en doğrusu görümcenle oturup konuşmak. Böyle yaptığından rahatsız oluyorum şeklinde değil de hani şöyle yaparsan daha iyi olur gibilerinden. Her seferinde
yardım istemekten daha iyi olur bence.

eşin senle birlikte olmak istediğinde " canım, ev kalabalık olunca, evde başkaları olunca rahat olamıyorum ya da bütün gün çok yoruluyorum, halim kalmıyor.." falan desen :jeyyar: eşin kesin bir çözüm bulur o zaman :teytey:

işte en sevmedigim bir durum..kalacak kişiler bunu düşünmeli,,siz de yapmayın canım yemek falan ..eşiniz sizi düşünmeli size kıyamamalı burda iş onda bitiyor..

benden yaşça büyük bir görümcem var dese yeter di...ilk başta belirtmesine gerek yoktu.
ayrıca demek kayınvalide olsa itiraz etmeyecektiniz:1rolleyes:ilginç

iyi fikir valla.
insanların kendi kendilerine akıl etmesini bekleyecğine bu şekilde ufak bir numara yapmak mantıklı...

yaşıt olsanız ne olacak?zaten bütün gün çalışıyorsunuz.gördüğünüz akşamları bir kaç saat.kafalarınız uysa ne olur,uymasa ne olur?karşılıklı saygıyı elden bırakmayın yeter.
ayrıca kalacakları süre 3 ay.bir ömür değil.bu kadar abartmanıza,eşinizle aranızı bozmanıza gerek yok.
madem öyle baştan söyleseydiniz eşinize henüz nişanlıyken "bu kadar uzun süreli misafirliklerden hoşlanmam" diye.ama o zaman denilmiyor dimi:1rolleyes:hiç bir erkek bu şekilde diyen bir eşi kabul etmez çünkü...
evlendikten sonra nasılsa istediğim kalıba sokarım fikri var kadınlarda.ama bazen işte eşler müsade etmeyebiliyor.a.s
evde kendinizi hizmetçi gibi hissetmenizin sebebi sizsiniz.kendinizi paralamanıza gerek yok.açıkça konuşun ve ablavcım ben yetişemiyorum,şu şu işlerde bana yardımcı olurmusun deyin ve yapılacaklar listesini önüne koyun.
ütünü,temizliğini ve yemeğini yaptığında çok sevineceğini sen söylemessen bilmeyebilir.burda yazana kadar görümcene söylesen belkide sorun hallolmuştu.
ayrıca yaşamadığımı ne biliyorsun?ille feryat figan topikmi açmam lazım?
ben sana akıllı bir kadının ne yapması gerektiğini yazıyorum.yoksa emin ol yangına körükle gitmeyi bende bilirim.

bitanem benimm haklısın tabıkı ama ne olursa olsun onlar sevdıgın adamın babası ve ablası sen Allah rızası ıcın yap emınım Allah sana bunun sevabını kat kat verıcektır esınle tartısma bence sonucta onun babası ablası ne olursa olsun onlara bırsey dıyemez ama ıcten ıce cok üzülür dusunsene esinın yerıne koy kendını senın baban ablan gelse ve o ıstemese uzulmezmıydın canım benım sen sıkma canını zaten devamlı kalmıcaklarmıskı gıderler görumcenede gelınce o onun terbıyesızlıgı canım sen herseyı allah rızası ıcın yap ve onlara saygını sevgını göster canım kendıne iyi bak bebeğinide en kısa zamanda kucagını alırsın inş

Valla çıldırmayacak gibi değil ki..
Sen kendini yiyip bitireceğine birşeyler yapmalısın, hem sinirlerin harap olacak hem de eşinle aranız açılacak gibi görünüyor. Kalmalarını da engelleyemezsin sanırım. O yüzden konuşarak gerekirse tatlı dille, eşine ve görümcene yetişemediğini ve bu kadar süre sizinle kalıyorlarsa misafir olmadıklarını ve yardımcı olması gerektiğini anlatmalısın. Yani içine atacağına yemeği yapıyorsan abla sofrayı hazırlar mısın, ya da ben yemeği yapıyorum sen salatayı yapar mısın falan diyerek başlayabilirsin. Daha sonra da bir gün geç geleceğini söyleyip, akşam şu yemeği yapar mısın diyebilirsin, ütüm var ben yetişemiyorum gündüz halleder misin diyebilirsin. Belki gelin olduğun için hizmet bekliyor olabilir tabi düşüncesini bilemeyiz ama, belki de çekiniyodur, senin evinde eşyalarına dokunmak falan istemiyordur. Sabah evden çıkarken ya da akşamdan dolapta şu şu var öğlene yapın siz misafir değilsiniz burası sizin de eviniz v.s diyebilirsin. En kötü ihtimal de arkadaşların söylediği gibi hasta numarası, elini kolunu bandajla, numaradan karnın ağrısın v.s bir şekilde işin ucundan tutmaya mecbur olsun, alışır belki. Canım 3 ay bu şekilde çekilir mi yaa. Çözüm yolları bulman lazım..

canımm sabır et...sayılı gün sonucta...sayılı ve uzun ama naapcaksın,eşinin ailesi.
böyle insanlara sinir oluyorum.yaşı da varmış yani,sen gelene kadar bi yemegini yapsa,biryerleri toplasa ölür mü sankihazırcı işte neolacakk.sende fazla parçalama kendini,her zaman ne yiyorsanız onları pişir,çalışmasan neyse yani biraz düşünceli olmaları gerekir.ne o öyle kendini yayıp oturuyo ki ayy sinirr yaa.:teselli:
boşver sabret canım.yorulacaksın ama geçecek artık bi şeklide.ALLAH sabır versin.

canim sabahtan eti yapacagin yemegi buzluktan vs cikar. abla et cozunuyor aksama bir et pilav yapar misin/ ben zaten gec geliyorum, yorgun geliyorum. sen de sikiliyormussun madem de. mutlaka her gun yapilacak yemekleri koy onune.

ikincisi de ayni sekilde soyleyerek utu vs iste. ay ben yapamam. misafir miyiz misfir is yapar mi deyince de lafini soyle artik. esine patlayacagina onlara soyle ne olmus. esinden daha mi kiymetli. de ki 3 ay misafirlik olmaz. basimin uzerinde yeriniz var. ama aksam akadar evdesiniz. ben de disarda para kazanaxcam diye yoruluyorum. biraz insafli ol. evde sikilana kadar yardim edersen ikimiz de mutlu oluruz falan de. yuzsuz cevaplar verirse sen de cevabini ver. insallah utanir da yapar.

cok zor canim ya ama esine patlama. esin senden daha zor durumda soyleyemez. ne desin. sen soyleyeceksin. varsa bir sey neden sen cesaret edemiyorsun soylemeye de esine baski kuruyorsun? ustelik de esinin kayinbabanin yaninda soyle. emin ol esin de sana arka cikacaktir.

soyle hem kendin

Bana biri 3 aylığına yerleşmeye gelse bende yardım et diye söylemezdim, ahrazmı bu adam benim çalıştığımı yorulduğumu bilmiyormuda söylüycem, insan olan anlar yardım etmesi gerektiğini, tembih etmeyle hacı olunmaz. Benim evime kırkda yılda gelen bir misafir bile bana yardım ediyor, görümcenizin etmemesi çok sinir bozucu.
Ben sizin yerinizde olsam onlar yokmuş gibi davranırdım, o gün canım yemek yapmak istemiyorsa yapmazdım, neden yemek yok diye soracak kadar yüssüz değillerdir herhalde. çay, meyve felan hazırlamazdım, eşim dersede hanım meyve getirde yiyeylim, yada çay koyda içelim dersede bugün çok yoruldum bi zahmet sen hazırlayıver derdim. Rahatlığımla görümcemi rahatsız ederdim. Eşininde rahat olacağını sanmıyorum ama ne desin orta yolu kendince bulmaya çalışıyor.

ay çıldırmamak elde değil bu kadar anlayışsızlık olurmu yaa.bir misafirlikte en 3 gündür en makbulü biz ailemizden öyle öğrendik.tabi aksi durumlar olabilir.hadi geldiler diyelim o görümcen olacak kişinin size minnettarlık duyup sen eve geldiğinde bütün işleri bitirmiş yemeği yapmış olması gerek.eşine karşı biraz ağırlığını koy bence.bak bu her yönden etkilemiş sizi.eşim tek çocuk diye üzülüp duruyordum ama sizin gibleri görünce iyi ki tek diyorum....

Şimdi şekerim..

Babadır görümcedir, geçici süre idare et, saygıda kusur etme gibi klişe sözleri söylediğimi say sen..Bunları tekrar tekrar yazmayım söyledim farzet..

Ama şu da var ki; gelindir yapmak zorundadır diye çalışan bir insana bu kadar yüklenilmesine de karşıyım..

Görümcen 14-15 yaşlarında cahil olur ,işten anlamaz ok derim..Ama koskoca kız.Bu kadar herşeyi senden beklemesi hata..Yemeğe bilmem neye yardım etmeli..

Senin evinde kalıyorlar diye de 24 saat hizmetçilik yapma zorunda değilsin sağlıklı bir insana..Kayınpederini saymıyorum erkektir yaşlıdır..Sözüm ona değil..

Ama görümcenin A dan Z ye senden beklemesi doğru diyemez kimse.
Eşin tipik erkek psikolojisi gereği seni hatalı bulabilir..

Arada hasta ol canım..Keyifsiz ol, abla yapamıcam bugün yardım et bana da sen yap yemeği bulaşığı de arada..

Dediğim gibi işin içine kullanılma art niyet girdi mi, kim olursa olsun ben değişirim biraz..3 ay kalıyorsan bir evde misafirlikten çıkmışsın demektir ve o evin insanı gibi biraz işlere sarılacaksın..

Kimse kusurabakmasın.Taviz verme..
Gece yarılarına kadar hizmet edeceksen, canın istiyorsa yap, yorgunsan vs. parçalama kendini..
O kadar da değil..

Anlamiyorum ya, neden bazi insanlar bir aile olmanin geregi gibi cocuklarinin gelinlerinin hayatlarina böyle girmeyi müdahale etmeyi kendine hak görüyor....

3 aylik bir süre icin bile olsa kimse kimsenin rahatini düzenini bozamaz....hadi acil bir durum olur 3 ay degil 3 senede misafir et ama kendi evleri varken kendi ihtiyaclarini kendileri görebilirken ne gerek var böyle sacmaliklara?? :1closedeyes:

Görümcen bence tam gelin iste mecbur yapacak zihniyetinde, sen calismayan bir bayan bile olsan madem orda kaliyor bir isin ucundan tutmali, akili anlayisli vicdanli bir insan olsa zaten yapar kanimca...

Kendine stress yapma bence normal düzenin neyse öyle devam et, inanki sen böyle yaptikca olan sana olur...esinlede hic tartisma bu konuda ne olursa olsun babasina ablasina gelmeyin kalmayin yada kalk is yap abla diyemez, bu konuda sana destek olabilecek en son kisi odur!! O yüzden evliligini hic huzursuz etme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…