LİKEN SKLEROZ

Merhabalar, 2 yıldır evliyim. Son 1 senedir ilişki yaşarken devamli yırtılma oluyordu. Kadın hastalıkları ve doğum bölümüne gittiğimde doktorum bunun liken Skleroz olduğunu söyledi. Dermotoloji bölümüne de gorundum bulguların ve tespitin doğru olduğu söyledi. Ben jinekologun verdiği tedavi ile devam ettim. Vermiş olduğu kremler rahatlattı ve ilişkiyi kolaylastirdi. Ancak tam anlamıyla sorunlarım geçmedi. İlişki sırasında acı, yırtılma oluyor. Ve vajinal kaşınti. Bu hastalığı daha önce duyan bilen varsa lutfen yardimci olsun bana. ? Bu illetten nasıl kurtulunur?
Merhaba Liken iniz ne durumda acaba bende liken hastayım.

Selamlar herkese bende de LS var, ben hatta vulvar vestibulitis sebebiyle gecen yil ameliyat bile oldum ama ameliyat bende nerdeyse hicbir gelisme gostermedi. Radyo frekans ve lazer denemelerimden sonra bende tek yarayan ve en son deneyimledigim seyin PRP oldugunu anladim. Yalniz PRP nin etkisi geciyor tabi. Ilk yaptirdigim prp nin etkisi 1 ay sonra gecti sonra kisa araliklarla 2 kez daha yaptirdim onun da etkisinin ne kadar surdugunu burada yazarim. Bir de doktorum kok hucre tedavisi onerdi bana onu dusunmedeyim suan. Bunun yaninda benim bir de idrar torbasi ve uretrayla alakali agrilarim oluyor, kelimelerle tam olarak aciklanmasi mumkun olmayan bir aci. Sik idrar yapma, idrari tam yapamama, karnin alti kisminda hep bir doluluk hissiyati gibi. Ona henuz bir teshis konulamadi, urolog veya urojinekologa gidecegim. Sizde de bu tarz rahatsizliklar oluyor mu?
Bende de liken var şimdide bu sizin idrar yolları ile ilgili şikayetden bende de başladı. Ağrılı mesane durumu olabilir mi acaba ondan korkuyorum baya uzun zaman olmuş ama merak ettim durumunuz nedir paylaşırsanız sevinirim geçmiş olsun.

Merhaba. Tanım konulduktan sonra dermatolog ile devam ettim. Düşük kortizonlu krem ile basladik. İki tane iğne kullandim. Genital bolgede yirtilmam devam ettiği ve darligim oluştuğu için östrojen li krem ve bölgeyi rahatlatici fitil kullandim hala da devam ediyor tedavim. Ama gözle görülür şekilde rahatla gerçekleşti. Sizin durumunuz nedir? Yayılımı nasıl? Beyazlama var mı ? Herkeste farklı seyredebilir tabi.

Merhaba. Tanım konulduktan sonra dermatolog ile devam ettim. Düşük kortizonlu krem ile basladik. İki tane iğne kullandim. Genital bolgede yirtilmam devam ettiği ve darligim oluştuğu için östrojen li krem ve bölgeyi rahatlatici fitil kullandim hala da devam ediyor tedavim. Ama gözle görülür şekilde rahatla gerçekleşti. Sizin durumunuz nedir? Yayılımı nasıl? Beyazlama var mı ? Herkeste farklı seyredebilir tabi.
Merhaba geçmiş olsun yırtık için östrojenli kremler fayda ettimi. Neye göre verdi size Dr östrojen düşüklüğüne bakıldımı yoksa direk kullandınız mı?

Hiçbir faydasını görmedim şimdiye kadar ankara da hera klinik ilgileniyormuş bu konular la Dr süleyman eserdağ son çare oraya gideceğim
Ben İstanbul’da ki kliniğine gidiyorum 2 seans lazer aldım ama ilişkide yırtık devam ediyor

Merhaba ben de vulvada renk değişimi şikayetiyle doktor doktor geziyorum, farklı bir sıkıntım henüz yok. En son dermatoloğum liken dedi ve krem tedavisine başladık ancak henüz yanıt alamadım. Tavsiye edebileceğiniz doktor var mıdır? Bahsettiğiniz whatsapp grubuna da katılmak isterim çok teşekkürler

Back
X