- Konu Sahibi limonluseker
-
Sevdiğiniz filmlerden birkaç örnek verebilir misiniz? Ortak beğenilerimiz var mı, anlamak için örnek istiyorum...
Ben de dün gece film listesi çıkarmıştım, izlemede sıralamayı yorumlarınıza göre değiştirebilirim.
Güzel bir konu olmuş, kendi adıma mutlu oldum.
Bir şeyler öğrenebileceğim heyacanı şimdiden sardı desem yeridir.
Öncelikle sormak istediğim, filmlerdeki beğeni kıstaslarınız nelerdir?
Ya da bir filmi değerlendirirken eleştirilerinizi hangi yönleri ele alarak yapıyorsunuz (teknik, kurgu, senaryo, inandırıcılık, sinemasal etki vb)?
Ve bunları da yönetmen ve filmlerden verdiğiniz örneklerle açıklarsanız çok memnun olurum.
Daha sormak istediğim nice soru var, şimdilik gözünüzü korkutmayayım, bunlarla yetinmeye çalışayım.
Güzel...çok güzel...
Bazen sinema eleştirmenleri ile acayip çakışıyorum , Allahım ya diyorum ille o hasılatı yaptı diye mi bu yıldızlar bu filme
Bir iki eleştirmen var , sanki ben yazmışım gibi değerlendiriyorlar .
Sizin derginizi merak ettim.
Bu arada Dövüş Kulübü ; David Fincher sevmeme rağmen benim de enler listeme giremedi hiçbir zaman
şimdi şöyle cevap vereyim diyelimki aksiyon filmi izliyorum aksiyon filminin sadece aksiyondan ibaret olması beni yoruyor açıkçası o filmin başka şeylerle de harmanlanması gerekir benim için.. filmin bi köşesine sıkıştırılmış aşk yada başka konular bana yetersiz geliyor bu konuda beğenmediklerim ajan salt, kara şövalye, geçmişi olmayan adam, orjinal cinayetler, halk düşmanları beğendiklerim face off, turist, in time, akılalmaz, devlet düşmanıgerçi ben aksiyon türünü çok izlemem ama sadece örnek olması için söyledim bunları...
genel olarak da bir filmi değerlendirirken önceliğim yönetmenin vermek istediği mesaj filmi çekerken ne amaçlamış ne kadarını anlatabilmiş ya da o anlatmış ama bize istediği gibi ulaşabilmiş mi... inandırıcılık da benim için çok önemli bu da en çok oyunculuklarla alakalı... şu sıralar Cemal Şan'ın 8 gün üçlemesini izliyorum dilberin sekiz günündeki oyunculuklar çok iyiydi ben o kadar etkilendim ki benim için ikinci selvi boylum al yazmalım oldualinin sekiz gününü çok beğenmesemde oyunculuk açısından mükemmeldi bence yani ben bu filmi beğenmedim diyip kestirip atmıyorum bir kaç açıdan ele almaya dikkat ediyorum
genel olarak eleştirmenler sürekli yani düzenli yazdıkları için gündemdeki dikkat çeken filmleri ele alıyorlar bizim dergimiz aylık değil o yüzden ben vizyondaki filmlerle pek ilgilenmiyorum daha çok kıyıda köşede kalmış filmler ve özellikle de yerli yapımlar benim ilgi alanımda
benim her zaman dediğim bi laf vardır hepsi değil ama genel olarak ödüllü filmler güzel olmayan filmlerdir
mesela bu sene oscarı the artiste verdiler ama bana göre the help almalıydı
genel olarak eleştirmenler sürekli yani düzenli yazdıkları için gündemdeki dikkat çeken filmleri ele alıyorlar bizim dergimiz aylık değil o yüzden ben vizyondaki filmlerle pek ilgilenmiyorum daha çok kıyıda köşede kalmış filmler ve özellikle de yerli yapımlar benim ilgi alanımda
benim her zaman dediğim bi laf vardır hepsi değil ama genel olarak ödüllü filmler güzel olmayan filmlerdir
mesela bu sene oscarı the artiste verdiler ama bana göre the help almalıydı
Benimde sormak istedigim bir kac soru var aslında :)
Ne zamandan beri film eleştirmenliği yapiyorsun ve nasil başladı bu süreç detayları ile anlatabilir misin ?
Dövüş kulübü ve sil baştani neden begenmediginizi kısaca nedenleri ile açıklayabilir misiniz ?
:) sinema topige hoşgeldin ayrıca .telden uzun yazamıyorum .
Daha soracaklarim var .
amelie
taare zameen par
zindan adası
Bence sen aksiyon filmlerine sadece aksiyon olarak bakıyorsun aslında orda anlatılmak istenen çok şey var:Örneğin Kara Şövalye de sadece aksiyon yoktu insanların korkuları, onlarla yüzleşmeleri gerektiği , tüm dünyanın kötülükle kaplı olduğunda bile birbirinden umudu kesmeyen insanlar olduğunu ve daha bunun gibi bir çok şey vurguluyordu , ama sen bütüne bakıp geçmişsin bence
oscar son zamanlarda amacından saptı , eskiden gerçekten iyi filmler alırdı tüm dünyayı gerçekten etkilemiş filmler ama bütçe, siyaset,jüri daha bir çok şey etkileyerek bu seçimleri değiştirdi. Ama artist filmi sence nasıl haketmedi , tamam ben help filmine aşık oldum octavia spencer ve emily nin oyunculukları şaheserdi ama bence zencilerle ilgili onların geçmişini anlatan filmlerin ilki öncüsü değildi belki bu nedenle artist aldı , sessiz filmler uzun zamandır vizyonda değildi , değişik bir soluk kattı sinema ayrıca artist in döneminde hatırlarsanız sinema geçmişine dair çok fazla film yapıldı Hugo mesela onda da gerilere dönüş vardı . Artist in alma nedeni birazda eski filmlere dönüştür bence
bilemiyorum öyle duygular varsa da ben alamadım dediğim gibi herkesten farkı biraz film beğenilerimface off da aksiyondur ama ben ondan vermek istediği diğer duyguları da almıştım belki biraz benim tarzımla biraz da yönetmenin tarzıyla alakalıdır...
the helpe vermeyecekleri kesindi kendi geçmişleriyle yüzleşmişler ama the artistin de hakettiğini düşünmüyorum sessiz film yapılıyosa o zaman oyunculukların en üst düzeyde olması gerekirdi ki duyguyu ordan alalım ben ne duygu aldım ne güldüm ne hüzünlendim eskiye dönüşe ihtiyaç varmıydı bence yoktu... mesela bizim yeşilçam klasiklerimiz evet harika filmler değil ama o dönemin güzelliğini yansıttığı için hala bile zevkle izlenir ama son dönemde aşk geliyorum demez diye bir film çektiler yeşilçam benzeri olsun diye yani eskiye dönüş yaptılar ama bence berbattı the artistte bu verdiğim örnek gibi eski güzel ama eskideki haliyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?