Merhaba Hanımlar,
Denk gelirse bazılarınız hatırlar birkaç konu açtım
estetik cerrahi başlıklarında.
35 yaşındayım. Bacaklarımda 2.evre lipodem var, daha önce buna obezite eşlik ettiği ve kilo kaybı yaşadığım için birkaç çocuk doğurmuş gibi çatlak ve sarkık aynı zamanda yağlı bir göbeğim var. Ergenlikte başladığı için genç kızlığım ziyan oldu. Kendimden utandığım için biriyle tanışınca görünce istemeyecek nasıl olsa diye bırakıyorum veya hiç tanışmıyorum. Böylelikle evlenmedim.
Vücudumun üst kısmı ile alt kısmı arasında 2 beden fark var. Ayrıca lipodem nedeniyle çok çok kötü bir görüntü de bacaklarım. Karnabahar gibi.
Uzun zmaandır telefondan kafamı kaldırmadan karın germe, vaser lipo, sıkıştırma bir sürü yönetimi her koldan araştırıyorum. İstanbul'da muayene olmadığım fiyat almadığım doktor neredeyse kalmadı.
Sonuç olarak karnım için de bacaklarım için de estetikten vazgeçtim.
Karnım için; iyi doktorlar 8-10.000 euro aralığında istiyor. Diğer ucuz doktorlar hani şu ölüm haberleri alıyoruz ya. Merdiven altı hastanelerde kasaplık. İşte onlar kısacası. Asla cesaret edemiyorum.
Bacaklarım için hepsi vaser lipocation dedi. Bunu yapan doktor da ( lipodem cerrahisi) az olduğu için fiyat konusunda uçmuşlar. Ortalama 15.000 euro.
Bir diğer husus ise; çok araştırdım, yaptıran birkaç kişiyi de artı olarak dinledim. Vaser lipo da kesin çözüm değil. Yeterli iyileşme olmuyor ve yağ hücreleri ile lenfatik sistem bozuk olduğundan, sonra daha kötü şekilde tekrarlıyor. Bazıları ameliyattan sonraki halini de eklemiş berbat.
Verdiğin para ve çektiğin ameliyat ağrısı, bir de daha beter olma ihtimali var.
Sonuç olarak, karnım için egzersizle olduğu kadar diyeceğim.
Bacaklarım ve lipodemim için ise; kabullenmek lazım ki bu hastalıkla doğduk ve yaşayacağız. Televizyonda yolda gördüğümüz imrendiğimiz kadınlar gibi olmayacak hiçbir zaman bacaklarımız bunun bir çözümü yok. İnternet çöplük gibi. Ben hepsini kurcaladım araştırmalar yaptım. Lipodem diyeti, ketomix diyet, vaser lipo, saten germe vs vs hepsi bu hastalığı taşıyanlar üzerinden umut tacirliği yapıyor. Lipodem tedavisi maalesef yok.
Ama iyileştirme yapılabilir. Lipodeme uygun beslenme ve uygun spor.
Lipodem de yüksek yoğunluklu sporlar uygun değil daha kötü yapıyor.
Ben kendime aşağıdaki gibi bir program yaptım.
BESLENME:
28 gün ketomix diyet.
Sonrasında lipodeme zararlı yiyecekler dışında bir beslenme. Yasak yiyecekler dışında olanlardan uygun porsiyon larla düzenli beslenme.
SPOR:
1.GÜN: Chole ting karın challenge
2.gün: callanetics bacak ve popo
3.gün: chole ting karın challenge
4.gün: callanetics bacak ve popo
5.gün: chole ting karın challenge
6.gün: callanetics bacak ve popo
Chole ting hergün yapıyor sonuç alanlar ama ben böyle de sonıç alacağıma inanıyorum.
Hergğn yapsam, hem yorgunluk hem süre çok uzadığı için caydırıcı olacak biliyorum. 50 dk bile zor zaten.
Bu spor programı ve beslenmeyi 6 ay yapacağım.
Bakalım neler olacak.
Siz okuyunca ne düşündünüz? Bana katılmak ister misiniz? Lipodem ve göbek konusunda benzer şikayet veya deneyimlerimiz varsa ( başarılı veya başarısız) paylaşır mısınız?
Farklı deneyimlerle belki programı zenginleştiririz.