Lipodem + Göbek veya fazla kilosu olanlar

merhabalar reklam olmasın sadece öneri ama bir diyetisyenle çalışmanızı öneririm Diyetisyen Hande Karabulut ve Diyetisyen Sinem Saydam işlerinde çok iyiler Hande Hanımın online paketlerine bakabilirsiniz 1000 tl falandı en son 15.000 euro vermenize gerek kalmaz umarım sonuç alırsınız

Maalesef tedavi olmazsa ilerliyor. Çok zor biliyorum ama lipodem beslenmesi yapmayı deneyin. En azından ilerlemesin
Lipödem beslenmesi konusunda kafam çok karıştı her yerde bir şeyler yazıyor ve diyetisyenlerin çoğu da tam manasıyla bunu bilmiyor. Sadece sütü hayatımdan çıkardım diğer konularda pek dikkat edemiyorum. Sizin bildiğiniz net bir yasaklar listesi var mı

İnternette çok popüler olan Funda Soyupak var. Instagram'da yazın çıkar. Kendisi Mühendis Akademisyen doktor değil. Ama yıllarca lipodemle mücadele etmiş, 2 kez liposakşın olmuş daha beter olmuş. Ameliyata karşı. Eski yeni resimlerini koyuyor. Ameliyat sonrası daha beter olduğu resimleri koyuyor. Vs. O deneme yanılma yöntemiyle ve araştırmalarla lipodeme zararlı olanlar faydalı olanlar tespit etmiş. Ücretsiz olarak da herkese aktarıyor. Ona bir bakın. Youtube da yeni başlayanlar için herşeyi açıklayan videoları var. Kendisi, tespit ettiği yasaklar serbest ler listesine uyarak yaptığı diyetle lipodemden kurtulmuş. Ben onu uzun uzun dinledim inceledim size kısaca aşağıda yazıyorum. Ama yinede siz bence Funda Hanımı dinleyin. Hastalığı anlayın daha iyi. Hem motive olursunuz. Ayrıca Funda Hanım ücretsiz olarak bir danışman gibi ne sorsanız cevaplıyot hiç geri çevirmiyor.

Yasaklar:
Süt ve süt ürünleri
Tüm bakliyat
Tüm tahıllar
Gluten
Kırmızı küçük meyveler dışında tüm meyveler
Patlıcan, patates, ıspanak, tatlı patates, havuç, bezelye, brokoli, maydanoz, domates, karnabahar, soğan, sarımsak..
Kuruyemişler
Şeker
Baharatlar
İşlenmiş ve paket gıdalar
Sos vb
Turşu sirke gibi fermente ürünler

Yenebilecek ler:
Tavuk, hindi, taze balık (özellikle somon), kırmızı et, sakatat çok iyi (özellikle tavuk yürek ve ciğer)
Yumurta
Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, tereyağı
Zeytin
Ceviz, çiğ badem
Roka, kuzu kulağı, turp, salatalık, kabak, marul, kereviz, enginar
Meyve olarak kırmızı orman meyveleri
Tuz çok az (özellikle çankırı kaya tuzu)

Bunlarla birlikte Funda Hanım 1000-1100 kalori lik bir diyet öneriyor günlük olarak. Makro dağılımı% 45 yağ, % 45 protein, % 10 karbonhidrat (sadece sebzelerden alınacak ve 20 g geçmeyecek).
Not: Funda hanımın sayfasında yapanların kendi listelerinde gördüğüm kadarıyla kimse bu% 45 -45 kuralına uymuyor. Genelde yağ oranı yüksek şekilde ketojenik yapıyorlar. Ve hepsi işe yaradığını söylüyor. Ben başka yerlerde de diyetisyenlerin lipodemin tek çözümünün ketojenik diyet olduğunu söylediğini görüyorum.

Şöyle ki; Funda Hanımın söylediği makro, Funda hanımın sayfasından esinlenerek serbest yiyeceklerle yaptıkları ketojenik (Ortalama % 70 yağ oluyor bunda) diyetin sonuçlarını paylaşanlar ve diğer diyetisyenleri dinleyerek makro dağılımını ben ortalama yaptım.

Ben spor da yapıyorum. Bacaklarım için pilates (ağır spor yasak), üst bedenim için daha ağırlıklı hit spor.
Bu nedenle protein benim için önemli idi kas kaybetmemek için.
Ben şöyle yaptım, her söylenenden yola çıkarak, kendi ihtiyacıma göre makro ve kalori dengeledim.

% 58 yağ, % 34 protein, % 10 karbonhidrat yaptım.

Ne tam derin keto, ne de aşırı yüksek protein. Yüzeysel bir keto ya giriyorum yeterli protein de alıyorum. Bu arada ben spor yaptığım için bu konuda Funda hanımı dinlemedim saçma geldi. Her bünye ve kilo aktivite durumun aynı değil ben ortalama 1300-1350 kalori yapıyorum. Kalori ve protein almayınca spor yaparken vücut vitamin ve kasları yiyor.

Siz de kendi durumunuza göre ayarlayabilirsiz makro dağılım ve kalori yine. Zaten en önemli kısım yasaklardan uzak durmak, ve serbest besinlerle bir düzen.

Önemli diğer kısım ise ise takviyeler. Birçok besin yasak olduğu için, vücut tepki veriyor ve kalp durmasına kadar gidebilir. Ben ilk hafta takviyesi almadım kötü oldum. Ketojenik diyet zaten normalde elektrolit dengesini bozan bir diyet. Kaldı ki, normal ketojenik yapanlar herşeyi yiyor sadece makro dağılımı yapıyor.
Bizde hem çok besin yasak hem ketojenik. Takviyeler olmazsa olmaz. Aşağıda size onları da yazıyorum.

-Magnezyum (complex şeklinde alın tüm formlar girsin vücudunuza günde 400 mg)
-D3 K2
-C ve D vitamini
-Bromelain
-Selenyum
-Kollajen

Bir de altın iksir diye birşey var. Funda hanım şiddetle öneriyor ve içenler mucize diyor lipodem için. Şimdi tarifini unuttum. Her sabah içilen zencefilli bir karışım. Onu için (alerjiniz safra sorununuz falan yoksa) Funda hanımın instagram sayfasında hepsi var.

Teşekkürler birebir uymak mümkün görünmüyor ama yine de dikkat etmeye çalışacağım

Teşekkürler birebir uymak mümkün görünmüyor ama yine de dikkat etmeye çalışacağım
Rica ederim. Açıkçası ben birebir uyuyorum başladığımdan beri. Ama daha kısa süre olmasına rağmen moralim sıfır. Mental olarak çok etkileyici. Her öğün aynı şeyler. Son 2 gündür özellikle yutamıyorum. Yemek vakti gelince stres yapıyorum. Aç olsam hiç birşey yemesem daha iyi diyorum ve gerçekten öyle. Gözümü kapatıp hızlı hızlı tutuyorum. İstemediğim için sanki yedikçe tabak çoğalıyor öyle bir psikolojideyim.
Yiyebileceğin çok az şey var. Hergün aynı öğün resmen

Ama işte öyle de hayat geçmez ki illa insanın farklı besinlere ihtiyacı var. Bence esnetilebilmeli veya farklı bir tedavisi olmalı bunun. Peki sizde işe yaradı mı gözle görülür sonuç var mı

Ama işte öyle de hayat geçmez ki illa insanın farklı besinlere ihtiyacı var. Bence esnetilebilmeli veya farklı bir tedavisi olmalı bunun. Peki sizde işe yaradı mı gözle görülür sonuç var mı
Valla 10 gün oldu hiç kilo vermedim henüz. Ama bacaklarım senelerdir kaskatı sertti. Çok yumuşamış ve hafifletir hissediyorum. Bir de tüm vücudum hafifledi. Ama haklısınız ben de düşünüyorum uzun süre nasıl sürer. Şimdiden midem bulanıyor. Hem hep aynı şeyler hem çok fazla geliyor bana yiyemiyorum.
Normalde bu diyeti yapanlar en çok ilk hafta hızlı kilo verirmiş ödem gittiği için bende olmadı.
Ama ben normalde de çok ama çok zor kilo veren biriyim.
Lipodemden habersiz ve istemeyerek yıllarca tek öğün düşük kalori yle (günde 500-600) yaşadım bazen günlerce yemezdim. Küçüklüğümden beri zorla yedirirler. Yeme bozukluğu gibi birşey. Yemeğe düşkün değildim. Metabolizmam çöktü. Şuan diyete uygun aldığım kalori normalde aldığımın yarısı düşünün. Dolayısıyla vücudumdan hızla buna alışıp kilo vermesini beklemiyorum.
Benim üst bedenim oldum olası çok normal s beden kemiklerim görünüyor. Kilonun yarısından fazlası bacak basen. Üst bedenimi görenler kilo al der yani. Bence ondan henüz vermedim.
Bir de kas kazanmış olabilirim belki ondan tartı değişmedi henüz. Çünkü spor yapıyorum. Ve kollarımda belirgin toparlanma var.

Valla ben 2 senedir araştırma yaptım. Çözüm bulamadım. Her kafadan bir ses çikiyor. Artık doktorlara diyetisyenlere de inanmıyorum. Uzun süre liposakşın araştırdım normal seviyede bir insanın yaptıracağı ameliyat değil. Ateş pahası. 15.000 - 20000 euro fiyat veriyorlar. Ben onu biriktiren kadar yaşlanırım zaten.
Sadece en çok ketonejikle sonuç aldım diye yazıyor herkes sayı fazla. Birkaç diyetisyen de tek çözüm keto deyince Böyle bir deniyim dedim. Bakalım gözle görülür birşey çıkacak mı?

Metabolizmanın çökmüş olduğu bence de doğru çok düşük kalorili diyetler ne yazık ki böyle bir sıkıntıya sebep oluyor. Muhtemelen lipödemde olduğu için yağdan değil kastan vermişsindir O dönemlerde. Böyle bir durumda kiloya değil ölçülerine bakman çok daha sağlıklı olur.
Bak bu attığım linkteki ölçüleri girip yağ oranına göre hareket edersen çok iyi olur. Bu tıbben onaylanmış bilimsel bir hesaplama formülü.
Tabii metabolizman çok yavaşladığı için onu kırmak ilk başta zor olacak haklısın biraz zor bir süreç ama güzel bir vücut istiyorsak da birazdan zorlamak zorundayız. Ben aşırı zayıf değilim kilolu da değilim normal kilodayım. 164cm boy 63 kiloyum. Aynı şekilde benim de üst ve alt arasında çok belirgin bir fark var. 2 beden neredeyse var yani. Birkaç sene önce lipödem olduğunu bilmediğim zamanlarda diyet yapıyordum üst bedenden inceliyorum veya spor yapıyorum illaki bir faydası oluyor ama bacaklarım bir türlü incelmiyordu. Daha aldıktan sonra en azından durumun sebebini öğrenmiş oldum. 34 yaşındayım biraz benim yaş da ilerliyor 20 ki yaşlardaki metabolizmam yok. Ben de vaktinde yanlış diyetler yaptım. Şimdi 2 senedir ara diyet yapıyorum ama hiç Spor yapmıyorum iyice saldı vücudum. Bi de çocuk planlıyoruz sürekli erteledim bu ay da aşılama oldum gebe de kalırsam benim diyet spor artık 1 sene sonraya almam inşallah daha da vermek bir şekilde olacak

Şimdiden hayırlı olsun tebrik ederim. Sağlıkka kucağına almak nasip olsun. Olsun bebek istiyorsan daha önemli. Kilo bir şekilde verilir önemli olan sağlık.
Ben de 36 yaşındayım aynı şekilde hep bacağım incelmesi örüm diyetle geçti ve lipodem olduğumu geç öğrendim.
Şimdi senin dediğin gibi beden ölçüsüne odaklanıyorum kilo geç versem de olur. Ben 20 yıl 54 kiloydum. Almadım da vermedim de. İşte kilonun çoğu da bacaktaydı. Bacakları görmeyince diyetteyim diyince insanlar şaşırıyordu üst vücut yok gibi yani. İnşallah bu bir çözüm olur. Ben deneyeyim. Yaza kadar gözden çıkardım. Ne kadar zor olsa eğer bu diyet ve takviyeler gerçekten işe yarıyorsa az da olsa farkeder bende de. Tüm deneyimlerimi ve gelişmeleri buraya yazarım. Siz de çocuk 1 yaşına gelince başlarsınız azar azar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…