Listeli gelin

Hadi liste adetleri, icine bunlari yazmaya da mecburlar mismis? Bence de abiniz ailem yapamayiz dedi kredi cekip yapalim biz odeyelim desin bakin ne olacak

Böyle zamanda adetmi kalmış ,görgüsüzler,gelininiz birde öğretmen CANIM O GELIN ÖNCE KENDİ AILESINI EGİTSIN

şanlıurfa'da da böyle liste adeti vardır ama orada altın çeşiti çok fazla olduğu için
listeye mobilya terlik saat vs yazanı burada bile ayıplıyorlar
ve 6bin çok fazla
zaten herşeyi siz alacakmışsınız bu listeye göre
herkes üstüne ne düşüyorsa onu yapsın deyin
gençler birbirlerini istiyor diye tüm istekleri karşılanır diye düşünüyorlar

Abinin sevgilisi hint prensesi mi? Ohaaa ne kadar çok altın istemişler. Adetleri batsın. Sadece sizi yolmak için yapmışlar.

Bizde bu kadar altın takar, bu kadar eşya alırız bizde de adet böyledir deseydiniz.

Sanırım mustakbel yengen kuyumcu açacak. Taviz vermeyin valla gerisi gelir.

Günaydın canım nereli bunlar ?

Aaa süt hakkini sizde mi biliyosunuz.Bizim burda süt hakki isterler ama biz almayiz kizimizin ceyizi icin belli bi miktar vermeniz yeterli demis gelinin yengesi

Bu nasil pislik biseydir yaa.
Kizina verdigin sutun parasini istiyosun resmen! Sutunu satiyosun sen resmen ya.
Ilk kez duydum ve kiniyorum.

Akilli adamin hali bi baska ya.
Ama kizin nisanlisinin boyle bisey yaptigindan haberi varmiydi?
Eger yoksa tamam ailesi zorladi kizi felan ama,yinede kendimi degersiz hissederim gelin olarak. Hani demek istedgim, nisanlima : " annem babam bizi altin tore diye ayiracak, bak soyle bi fikrim var,kiralayalim" diye bi fikire varilsa cok guzel bi dusunce. Helal derim. Ama bilemedim, ben kendimi bi garip hissederdim nikahtan ertesi gun.

Pardon da kendileri ne alcakmis beyaz eşya yatak odası hep kıza ait şeyler zaten adet ayağı altında yolmuslar bi güzel.

Hem Allah bizi 2 yuzuk parmagiyla yaratmis, 4 yuzugu neresine takicak gelin Allahtan korkmazlar!
Yeni organmi uretmeye niyetlendin haşa?
Cok merak edyorum ne cevap vericek bu soruya kv.

Ilerde oglum olursa antepi kara listeye alirim

"Anne ben bi kiz ile tanistim" derse ilk sorum "nereli, sakin antepli deme" diye sürekli tetikte kalirim

soyle dusun ...
antebın kızları bunca masrafa gırmeye de deger ama
tabırı caızse kızımızı verıyoruz daha ne olsun derler en buyuk ceyız yetıstırdıklerı kızlarıdır
( lıste yapanlar harıc )
antep cok degısık memleket bukadar gezmeyı yemeyı ıcmeyı yasamayı eglenmeyı seven bı yer daha gormedım

mesela pazar gunu bızım burda kutsal et gunudur
mangal yapmayan duman yukselmeyen ev yoktur haftasonu havası kebap kokar ogun oyuzden gordugumuz dumana telas etmeyız

Kendimi resmen aptal yerine konmuş hissettim

Kayinvalidem beni istemeye geldiğinde biz hic bir sey yapmayacağız hepsini oğlum yapacak demişti haha

Kiz tarafı olarak eşimi sanki ben istemeye gittim gibi oldu :)

Netekim ailem kendini paraladı ama eşimin ailesi tarafından cit yoktu

O nedir öyle saçmalamışlar resmen. Yeni moda da bizde adet kız Çeyiz getirmez erkek alır adeti galiba. Nereli bu gelin?

Gücünüz olsa bile böyle görgüsüzlere o kadar altın yapmamalısınız kesinlikle. Bizde de adet böyle diyin çıkın kenara ne iğrenç.

Hele ev eşyalarını yazmak ayrı bir vaka zaten. Boş evde mi oturacaktı ki bu insanlar?

Abinizle konuşun siz. Doldurmadan ama tatlı dille. Biz zaten elimizden geleni yapacakken onların tavırları bizi soğuttu diyin. Anneniz dükkan konusunu konuşsun, miras o bütün kardeşlerin hakkı var sen kardeşlerinin hakkını yiyecek insan mısın? Falan desin. Öyle gizli gizli olmaz kız mahçupsa ailesini ikna etsin öyle gizli olan işe güvenmem ben desin. Altın, eşya bize düşeni yaparız, kız tarafı kendi payını yaparsa. sadece onların mı adeti var bizim adetimizde bu orta yolu bulmadan bu iş olmaz desin. Kız belki samimidir bana pek öyle gelmedi söyliyeyim. Bende evlenirken böyle muhabbetlerin yapılmasına izin vermedim. Çalışan bir öğretmendim o sırada. Eğer samimi olsaydı bunların olmasına engel olurdu.

sen gelin olurken sana da yaptılar mı peki aynı şekilde ?

Banada kiz pek masum gelmedi.madem boyle bir sey var hic mi uyarmamis abini evlilik gorusmesi yaparken. bizde boyle bisi var ama sen dikkate alma calisir beraber yapariz derdi. Oldu bittiye getirip ne koparirsak kar demis ailecek.

Haa düğün konusuna hic girmedim bile. Annem salonda nisan yapmayalim o parayla cocuklar eksigini gedigini kapatir dedi bunlar tutturdu nisan olcak hemde en güzel yerde olcak diye.
nişanı kız tarafı yapar ki yapsınlar o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…