Günaydın canım nereli bunlar ?Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
umarım abiniz o dükkanı sattırmaz. yazık günah be.Dedemden kalma dükkânı satcam diyo
Aaa süt hakkini sizde mi biliyosunuz.Bizim burda süt hakki isterler ama biz almayiz kizimizin ceyizi icin belli bi miktar vermeniz yeterli demis gelinin yengesi
Bizim bi tanidigin da başına gelmiş böyle bişey..
Kiz tarafi bi dünya taki istemiş.konuşmuşlar halletmeye calismislar ama nuh deyip peygamber dememiş kiz tarafi..
Oğlan o kadar sinir olmuş ki, nişanı da atmamış akraba bi kuyumcudan bunlarin istediği bütün takilari KİRALAMIŞ
Dinsizin hakkindan imansiz gelir hesabi, düğün sonrasi altinlari olduğu gibi götürüp teslim etmiş
Tabi olaylar, olaylar..ha ne oldu hicbisey olmadi hala evliler aileler görüşmüyor ama..
Pardon da kendileri ne alcakmis beyaz eşya yatak odası hep kıza ait şeyler zaten adet ayağı altında yolmuslar bi güzel.Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
hadi diyelimki hepsi tamam 4 yüzük ne ya
geline takı istenmez damat zaten gereğini yapar yapmalıdır da.
ama böle istenince mala karşılık mal istiyoz gibi olmuş
ayrınca bunların altın fiyatlarından haberi yok galiba 300 gr bilezik 35bin lira yapar
onun yerine ev alsınlar daha iyi
Ilerde oglum olursa antepi kara listeye alirim
"Anne ben bi kiz ile tanistim" derse ilk sorum "nereli, sakin antepli deme" diye sürekli tetikte kalirim
Peki ozaman buraya yazan herkese şöyle anlatayım ben güneydoğu geliniyim ben Türk'üm eşim kürt severek evlendim allah razı olsun başlarına taç yaptılar beni ayrıca ailede tek yabancı gelin benim gerisi hep akraba amca kızı hala kızı vesaire gelelim konuya güneydoğu tarafı hep böyle başlık parası adı altında bu işlere devam ediyor çağ atlıyoruz ama malesef o bölgenin bir çoğunun kafası bir türlü değişmiyor üç ay önce kaynım amcasının kızıyla evlendi 10 bin lira başlık iki metre zincir 8 tane 30 gram bilezik ki aklıma gelmeyen başka takılarda var ve evin bütün eşyası yani aklınıza ne gelirse alındı şöyle söyleyeyim sırf gelin için dört bin liraya yakın kıyafet alındı yani gerisini siz düşünün allah kolaylık versin kardeşim vay halinize
nişanı kız tarafı yapar ki yapsınlar o zamanHaa düğün konusuna hic girmedim bile. Annem salonda nisan yapmayalim o parayla cocuklar eksigini gedigini kapatir dedi bunlar tutturdu nisan olcak hemde en güzel yerde olcak diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?