- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Iste babam izin vermiyor adam gurur yaptı sanırım herseyi yapcaz diyo.Fakat annemle ben sinir oluyoruz.Tmm dahil olmayalim kaynanalik gorumcelik yapmayalimda istedikleri cok cok sacma
Geline mi altin takicaz yoksa altina mi gelin takicaz diye bi kagida yazip verin
cok mutlu olurummAllah senin minigi de sana bagislasin kuzum, gelirsem oralara aklimdasin mutlaka tanismak isterim
Kendimi resmen aptal yerine konmuş hissettim
Kayinvalidem beni istemeye geldiğinde biz hic bir sey yapmayacağız hepsini oğlum yapacak demişti haha
Kiz tarafı olarak eşimi sanki ben istemeye gittim gibi oldu :)
Netekim ailem kendini paraladı ama eşimin ailesi tarafından cit yoktu
bak bunu ne güzel dedin ben ve ailem anlayışlı olalım diye ne dedilerse razı olduk şimdi benden kötüsü yok niye eşeğe diken deveye ...... yaranırmış ben yapmadım yaranamadımİşte böyle liste veren gelinlerin her dediği yapılır, sonra da kıymetli olurlar.
Mutluluk önemli, huzurlu olalım gerisi boş diyen gelinlerin de kıymeti bilinmez.
Abinin yerinde olsam o kızdan soğurum resmen. 2 metre zincir mi kalmış yahu? Hangi çağda bu insanlar? Hem ayrıca 2 koltuk takımını ne yapacaklarmış? Birde kız tarafı ne alacakmış çok merak ettim...
Biizm bunları yapmaya gücümüz yok, kızcağazın da hayalleri suya düşmesin nasip değilmiş diyip gitseydiniz, madem 3 yıllık sevgilisiymiş kafasını duvarlara vururdu. Görürdü o zaman liste yapmayı.
ovv kısasa kısas diyosun yaniAnneniz kontratak yapsın.
1. Haftada bir gün kv'nin evi dip köşe temizlenecek gelin hanım tarafından, ütüyü o güne sıkıştırmasın ama. Ayrı bir gün öğleden sonra da ütüye gelsin.
2. Kayınvalidenin altın günlerine gelin tarafından gran tuvalet bir biçimde katılım sağlanacak ve her türlü servis, hizmet ve öncesi-sonrası temizlik işi yapılacak .
3. Doğan çocuklara cinsiyete göre kv veya kp nin adı verilecek. Çocukların eğitimi, evliliği ile ilgili nihai kararlar kv ve kp tarafından verilecek
4. Akşamları da kv nin oğluşunun ayakları yıkansın bir zahmet. ( masaj extraya girmesin hizmete dahil olsun. )
Birkaç tane de annen eklesin konu sahibi. Şahsen bu kadar adetçi ise bunlar; sizin de adetlerinizi görsünler bir zahmet. Tek taraflı olmaz o işler!
diyorum işte saf bulmuşlarBizde Gaziantepliyiz hemde yerlisi yok böyle bi adet anteplilerde oğlan evi salon takımını ve yatak odasını halıları perdeleri televizyonu alır gücü yettiği kadarda altın yapar.Oturma odası beyaz eşyalar mutfak aletleri falan hepsi kız evi yapar tabi birde sandık çeyizi vardır antep işi oda takımı yatak örtüsü falan 10.000 tl civarı bişey tutar bi sorun bakalım antepli kızın bu çeyizleri varmıymış sizde bunları talep edin ozaman çok ayıp ya bide kız çeyizinin parasını sizden istiyolar.
Antepli dünürümüz var,öyle liste miste hiç vermediler, gül gibide gelinimz var,Allah ağız tadı versin ne bu böyle ya.....Bizde Gaziantepliyiz hemde yerlisi yok böyle bi adet anteplilerde oğlan evi salon takımını ve yatak odasını halıları perdeleri televizyonu alır gücü yettiği kadarda altın yapar.Oturma odası beyaz eşyalar mutfak aletleri falan hepsi kız evi yapar tabi birde sandık çeyizi vardır antep işi oda takımı yatak örtüsü falan 10.000 tl civarı bişey tutar bi sorun bakalım antepli kızın bu çeyizleri varmıymış sizde bunları talep edin ozaman çok ayıp ya bide kız çeyizinin parasını sizden istiyolar.
Hissetme hissetme öyle. Hepimiz aynıyız. Eşim de kredi çekti herşeyi borçla aldı. Ailem kız tarafının yapması gerekeni fazlasıyla yaptı, üstüne de annem-babam-babannem-akrabalarım vs hepsi bilezik taktı. Erkek tarafından ise koca bir HİÇ geldi :)
Şimdi kimse hakkı olmayan şeyde konuşamaz, evime karışamaz, inciğime boncuğuma altınıma karışamaz.
Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli bmiştiasina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
3 metrenin lafı olmaz cnmAntep Urfa yöresinde altın şan şereftir.. Bu istenilen gayet normal ama isteme şekilleri çok saçma. Bu istenilenden çok fazla takılır askında antep Urfa düğünlerinde. Kızlar bunları misafirliğe düşüne gittiklerinde takarlar yeni gelin oldukları anlaşılsın diye. Birkaç ay sonra da bazıları satılır gelinle damada yatırım olur. Ben Urfalı Antepli değilim objektif şekilde adetlerini anlattım. Burda görev yapıyorum. Buranın insanları altına düşkündür. Bu arada zincir bizde de var. 5 metre istenir normalde bizde ama size 2 metre demişler. Bilezik bizde bu kadar çok istenmez ama gramı en fazla 20 gr. Bizim adana yöresi de Böyle. Bana gelecek olursak ben Hiçbişey istemedim nişanımda baya yaptılar sağolsunlar. Bizim nişanda kız tarafı altın takmadı erkek tarafı taktı. Nişan bizde tatlı diye geçer erkek tarafı nişan der. Annem de gitti altınlar kv ye vermiş kv almamış kızındır hepsi demiş. Ben Hiçbişey istemedim istemem de!! Ne bu kendine değer biçmek gibi. Ama sağolsunlar fazlasıyla yaptılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?