Listeli gelin

abiniz ne diyor ki? önemli olan onun karşı tarafa tavrı. eeee lanet olsun alın her istediğiniz denilecek bi durum değil ki bu? gelin sadece bavulunu alıp gelsin o zaman.

Süpermiş ya. Ev hazır mıymış ki 2 koltuk takımı spariş etmişler? Birini yenge kullanacak galiba?
Ah ben enayiliğime doymayayım emi! Hiç akıl edemedim liste vermeyi.

Hadi altın bir nebze açgözlülükten istenir de ev eşyası ne ola ki?
Bir tane de çerçeve alın da gelin listeyi duvarına assın gurur tablosu diye.

Iste babam izin vermiyor adam gurur yaptı sanırım herseyi yapcaz diyo.Fakat annemle ben sinir oluyoruz.Tmm dahil olmayalim kaynanalik gorumcelik yapmayalimda istedikleri cok cok sacma

İşte böyle liste veren gelinlerin her dediği yapılır, sonra da kıymetli olurlar.
Mutluluk önemli, huzurlu olalım gerisi boş diyen gelinlerin de kıymeti bilinmez.

Abinin yerinde olsam o kızdan soğurum resmen. 2 metre zincir mi kalmış yahu? Hangi çağda bu insanlar? Hem ayrıca 2 koltuk takımını ne yapacaklarmış? Birde kız tarafı ne alacakmış çok merak ettim...

Biizm bunları yapmaya gücümüz yok, kızcağazın da hayalleri suya düşmesin nasip değilmiş diyip gitseydiniz, madem 3 yıllık sevgilisiymiş kafasını duvarlara vururdu. Görürdü o zaman liste yapmayı.

ohh ne güzel memleket valla konu sahibi bu kız nereli söylede kazara oradan kız almayalım batırır valla adamı

bunun adetle sunla bunla ılgısı yok, bu resmen soygunculuk, karşındakını yolunacak kaz gibi görmek saygısızlık ve terbiyesizlik. abin hala o kızla evlenmeyi düşünüyorsa aptallığına doymasın. ömür boyu yolunur durursunuz ailece.

Hissetme hissetme öyle. Hepimiz aynıyız. Eşim de kredi çekti herşeyi borçla aldı. Ailem kız tarafının yapması gerekeni fazlasıyla yaptı, üstüne de annem-babam-babannem-akrabalarım vs hepsi bilezik taktı. Erkek tarafından ise koca bir HİÇ geldi :)

Şimdi kimse hakkı olmayan şeyde konuşamaz, evime karışamaz, inciğime boncuğuma altınıma karışamaz.

bak bunu ne güzel dedin ben ve ailem anlayışlı olalım diye ne dedilerse razı olduk şimdi benden kötüsü yok niye eşeğe diken deveye ...... yaranırmış ben yapmadım yaranamadım

Anneniz kontratak yapsın.
1. Haftada bir gün kv'nin evi dip köşe temizlenecek gelin hanım tarafından, ütüyü o güne sıkıştırmasın ama. Ayrı bir gün öğleden sonra da ütüye gelsin.

2. Kayınvalidenin altın günlerine gelin tarafından gran tuvalet bir biçimde katılım sağlanacak ve her türlü servis, hizmet ve öncesi-sonrası temizlik işi yapılacak .

3. Doğan çocuklara cinsiyete göre kv veya kp nin adı verilecek. Çocukların eğitimi, evliliği ile ilgili nihai kararlar kv ve kp tarafından verilecek

4. Akşamları da kv nin oğluşunun ayakları yıkansın bir zahmet. ( masaj extraya girmesin hizmete dahil olsun. )

Birkaç tane de annen eklesin konu sahibi. Şahsen bu kadar adetçi ise bunlar; sizin de adetlerinizi görsünler bir zahmet. Tek taraflı olmaz o işler!

ovv kısasa kısas diyosun yani

@gls67 kız tarafı dişli ya allah bilir annen baban da mülayim insanlardır

Bizde Gaziantepliyiz hemde yerlisi yok böyle bi adet anteplilerde oğlan evi salon takımını ve yatak odasını halıları perdeleri televizyonu alır gücü yettiği kadarda altın yapar.Oturma odası beyaz eşyalar mutfak aletleri falan hepsi kız evi yapar tabi birde sandık çeyizi vardır antep işi oda takımı yatak örtüsü falan 10.000 tl civarı bişey tutar bi sorun bakalım antepli kızın bu çeyizleri varmıymış sizde bunları talep edin ozaman çok ayıp ya bide kız çeyizinin parasını sizden istiyolar.

diyorum işte saf bulmuşlar

Antepli dünürümüz var,öyle liste miste hiç vermediler, gül gibide gelinimz var,Allah ağız tadı versin ne bu böyle ya.....

Aynen, hepimiz öyleyiz...
Oturduğum evi baştan aşağı annemler dayadı döşedi,
Takı olarak, annemler donattı... Sağ olsun bir de eşimle birlikte yaptıklarımız, beraber ödediğimiz borçlarımız.

Eşimin ailesi, söz bayram düğün, hepsinin toplamında 2 bilezik taktı, bir de kınada avucuma çeyrek bastı.
Durumları olduğu halde. Bir de onların ödediklerini sandığımız şeylerin borcunu ödedik düğünden sonra...
Gelinliğim bile istediğim gibi olmadı pahalı(!) gerekçesiyle. Annem der hatta söyleseyin biz alırdık. Bırak da gelinliği bari başı-kçı düzgün yapsınlar bi tek, Allasen 1300 liralık gelinliğin nesi pahalıydı?
Konusunu dahi dillendirmedim. Teşekkür ettim geçtim.

Şimdi hiçbir şeyime karıştırmam.
Kötü insanlar da değil, huyları onların. Umursamazlar, amaan düğüne para mı verilir düşüncesinde rahat insanlar.
Ama işte insanın içinde kalıyor.

Şimdi erkek bebişe hamişim, kendi kendime söz verdim,
maddiyatım el verdiğince, gelinlere yapacağım. Yeter ki çocuklar mutlu olsun bu kadar.

herşeyi anladımda iki metre zincir ne aklıma öyle bir geçer zaman kide mesudenin annesi geldi ibodan 10 metre zincir istemişti buarada kardeşim ağustosta evlenyor takı takan yok

Antep Urfa yöresinde altın şan şereftir.. Bu istenilen gayet normal ama isteme şekilleri çok saçma. Bu istenilenden çok fazla takılır askında antep Urfa düğünlerinde. Kızlar bunları misafirliğe düşüne gittiklerinde takarlar yeni gelin oldukları anlaşılsın diye. Birkaç ay sonra da bazıları satılır gelinle damada yatırım olur. Ben Urfalı Antepli değilim objektif şekilde adetlerini anlattım. Burda görev yapıyorum. Buranın insanları altına düşkündür. Bu arada zincir bizde de var. 5 metre istenir normalde bizde ama size 2 metre demişler. Bilezik bizde bu kadar çok istenmez ama gramı en fazla 20 gr. Bizim adana yöresi de Böyle. Bana gelecek olursak ben Hiçbişey istemedim nişanımda baya yaptılar sağolsunlar. Bizim nişanda kız tarafı altın takmadı erkek tarafı taktı. Nişan bizde tatlı diye geçer erkek tarafı nişan der. Annem de gitti altınlar kv ye vermiş kv almamış kızındır hepsi demiş. Ben Hiçbişey istemedim istemem de!! Ne bu kendine değer biçmek gibi. Ama sağolsunlar fazlasıyla yaptılar.

3 metrenin lafı olmaz cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…