Listeli gelin

Yakın zamanda kardeşimi evlendirdik.
Konuyu okuduktan sonra gelinimizle aramızda 800 km olmasa gidip boynuna sarılasım geldi

Erkek arkadasimda dogulu.Doguda adet böyle mi bu kadar altin istediler liste filan yapildi dedim boyleyse bende yapcam dedim bunlari alabilsem seni mi alirim gider volvo s6 alirim dedi tek hayaliymis.Ben simdi bu öküz ü napim
Hahahahah adam haklı valla bunları alabilen insan dünyayı gezmeye çıksın evlenip napicak :)) anlamadigim kız tarafı ne yapiyormus ceyiz parasini bile sizden istiyor

E yok artık yaaaaa sizi damizlik inek sanmislar bi memenizide bana verin allah rızası için doğum yapcam çok fasraf var:))))) kaçın kurtulun bunlardan ya

Daha önce duyduğum, birkaç kişiden tanık olduğum bir adet bu.
Doğu ve güneydoğuda bazı şehirlerde uygulanıyor, sanırım bağlı oldukları aşiretle alakalı bir şey.
Hatta şu cümle ile özetlenirmiş 'kız veriyoruz ya, daha ne yapalım' derlermiş.
Aynı şekilde egede bir ilimizde damat evi hiçbir şeye karışmaz, kızın babası yapar iğneden ipliğe, düğün derneğe kadar.
Elbette uygulanması hiç hoş değil ama ailenin paragöz olmasından dolayı değil, yanlış süregelen örf adetlerinden kaynaklanan bir durum olduğunu bilin sadece.
Siz değil, x kişi de olsa karşılarındakine daima öyle davranacaklardır, zamanında gelinin babası da eşi için bunları yapmıştır.
Allah kolaylık versin size...

Ha bu arada unutmadan süt hakkı karşılığı kayınvalide kendine değerli bir hediye bekleyebilir, aynı şekilde gelinin kardeşleri varsa onlar da belentiye girecektir.
Aklınızda bulunsun.

Komşumuz Diyarbakırlı o Çeyiz parası diye geçen süt parası olabilir. Onlar da aldılar o parayi. Doğuda yatak odasını kız tarafının alması çok ayipmis. Alsa alsa bir iki parça beyaz eşya aliyolarmis onu da pek alan olmuyormus. Ama borçla harcla altın alan çok. Hatta kiraliyolarmis.

Cnm bizdede var bu adet ama bizim listede 2 yuzuk bir kolye 2 de bilezik var yani :) bunlar abartmislar hemde çooook...
Hi bunlarda abin nişan atarsa altinlar geline de kalir. Cnku bizde oyle.
Ben cok fazla buldum.
Dugununde takarsiniz ama nişan icin çok

Ağzımı bozacağım da açıp kızınızın bacak arası altından mı diye sormak istedim arayıp. Ban yiyeceğim şimdi tövbe tövbe !

Ilerde oglum olursa antepi kara listeye alirim

"Anne ben bi kiz ile tanistim" derse ilk sorum "nereli, sakin antepli deme" diye sürekli tetikte kalirim

Iki gün sonra nişanım var gòrüyomusun boş beleşe gittik biz :)) Bu nedir yahu liste vermek nedir allasen sorsaydiniz üstüne ketçap mayonezde olsun mu diye bi yaşima daha girdim

Adetlerinde kız tarafının yapacağı şeyler neymiş acaba?

2yıllık evliyim eşimden birşey istemedim. Hatta bugün tektaşımı kendim alıp kendimi sevindireyim dedim atanınca. Millete baktıkça acaba ben mi tuhaf yada enayiyim diye düşünmekten kendimi alamıyorum

Bende şaşırdım çok fazla bunlar.Üstelik benim bildiğim beyaz eşyaları yatakodası takımını filan kız tarafı alır.Gelinin çeyizinden tutun evin bütün eşyalarına kadar siz alıyorsunuz.Listeye ne gerek varmışki direkt herşeyi siz alıcaksınız deselermiş daha iyiymiş yahu.Bence abiniz kız arkadaşıyla konuşmalı.Yada abinizin bukonuda fikri nedir? Mesela ben böyle bisey için konusmam sonucta alabiliriz paramız var alıcaz diyosa dicek bişey yok.Ama oda garipsediyse ki normali zaten garipsenmesidir, kızla abiniz konuşmalı. Ben şok.

Sizde hazırlayın onların yaptığı listenin yarısını yazın mesela 10 bilezik yazıyorsa sizde 5 yazın ne istemişlerse onun yarısını yazıp tutuşturun ellerine bizdede böyle deyin terbiyesizlikden görgüsüzlükden başka birşey değil ne günlere kaldık 2016 yılına girmişiz daha kafası değişmeyenler dolu yaaaa ne kadar üzücü bir durum

Yahu zincir kaldı mı? Annemlerin zamanında çok modaymış annemin fotoğrafları var ama bu dediğim 1980 li yıllar yani.

Peki abiniz boyle insanlarla devam etmeyi cidden dusunuyor mu?

Bide para istemiş sanki satıyorlar abin bunları görünce soğumadımı ya

Abine kredi cek yap düğünden sonra çalışıp öderiz diyeceğine, ailesine dönüp biraz fazla olmuyormusunuz desin bence...
Bilezik takılır amenna kalkıpta gramına kadar belirtmek nedir?? Zincir isteyip 2 metre olacak diye kesinlestirmek nedir?? Yaw herşeyi geçtim çeyiz parası istemek nasıl bir yüzsüzlüktür???

Biz aptalmışız vallahi salakmışız , bir taraflarımızı yırtıyoruz çeyiz yapıcaz diye...

Dedemden kalma dükkânı satcam diyo

Nasil ya. Elin gorgusuzu icin yadigar mal mi satilirmis? Kiymetini de bilecekler sanki. Babaniz az kendine gelsin ya.

Kiz niye bastan ailesini engellememis? Ailecek cok akillilar coook...

Basi benzemedi sonu da benzemez deseydiniz.

Bilmem böyle bir sey sorma gereği duymadık O değilde burda yazılanları anneme okuttum hepsi ne akıllı maşallah diyo :) Varsa kız kardeşleri filan abine isteyelim diyo

Yaa kiz kardesim niye yok boyle aile nasil kacar ya. Ama bir erkek kardesim var aslinda gideri de var yani. Siz o parayi altinlari verin Adriana Lima yaparim onu

Abini cidden evlenecek mi bu insanla ? Baştan ne mal olduklarını göstermişler. Bu insanlar için hiçbir şey yapmaya değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…