Listeli gelin

ayy hemserılerım
e beklerım ozaman bana 49 gun oldu dogum yaptım çaya gelınde bebıs sevın mısafırım olun
Aaa o kadar oldu mu canim ya? Sanki bana yeni hamile kalmissin gibi geliyordu
Ne guzel olur keske gelebilsem ozledim antebi cok, annem 23 nisanda gidecek ama ben cesaret edemiyorum minik bebisle

Yakın zamanda kardeşimi evlendirdik.
Konuyu okuduktan sonra gelinimizle aramızda 800 km olmasa gidip boynuna sarılasım geldi
aynen 3 yıllık evli abimler her olayda yengemi bi kat daha fazla seviyprum :)

Düpedüz saçmalık... Ayyyy bunlar çete olmasın?? (allah korusun)
hepimiz beleşe gitmişiz desenize
İşin esprisi..
Okuyunca nutkum tutuldu.Bazen örf adet diyince aklıma bildiğin sömürü geliyor.Düşüncesizlik geliyor.
Abini de babanı da zor süreç bekliyor.Erkeklerin kafaları böyle şeylere pek çalışmıyor.O yüzden anneniz ortamı germeden biraz aba altından sopayı gösteri versin..Böyleleri daha çok tepenize çıkabilir.

gelenek görenekle evlenen insanların soyu ne zaman bitecek çok merak ediyorum
Valla ileride kız tarafı şunu yapın bunu yapın diye mecburiyet koyarsa hiç birşey yapmam.
Oğlum için diye gurur yapıp oğlumun paragöz bir eşi olmasına razı olamam.

yapmayın ya sinir oldum yani ne bu böyle trabzon set 10 bilezik 2 metre zincir oha yani 4 yüzük maaşallah şimdi bunları yapsanız öteki yengene ayıp olur ona ne yaptıysak buna da onu yaparız desin annen bide çeyizi yok çeyiz için yardım parası 6 bin tl buna böyle ilk kez duydum ..

Aaa o kadar oldu mu canim ya? Sanki bana yeni hamile kalmissin gibi geliyordu
Ne guzel olur keske gelebilsem ozledim antebi cok, annem 23 nisanda gidecek ama ben cesaret edemiyorum minik bebisle

zaman cok cabuk gecıyor gelınlık yasa geldık bız
bebıs varsa akan sular durur allah esırgesın :)

Wuhuuu listeye bak

İş yerinde antepli bir arkadaş var evlenmeyi düşünüyor. O da demişti bizim orada kız tarafı düğünden önce damadı ve ailesinin kanını emer diye hakkaten öyleymiş ha. Gerçi sözünü ettiğim arkadaş kadına zerre değer vermeyen mal gözüyle bakan ben herşeyi yapayım evleneceğim kız bakire olsun kafasında olan ilkel bir yaşam formu o yüzden ona müstehak, tüm yorumları okumadım ama abiniz bişey demedi mi bu işe?

Başka bir anektod, yine işyerinde şu an torun torba sahibi olan amca anlatmıştı. Eşiyle ve ailesiyle isteme töreninden önce altın işini aralarında konuşup anlaşmışlar isteme günü herkesin içinde para konuşulmasın diye. Yine de gelinin akrabaları isteme günü aynen böyle liste yapıp senet yapmak istemişler bir de üstüne. Bizim amcanın babası kızmış ama pek seslenmemiş oğlum bu hoş değil ama bu kızı istiyorsan yaparım hepsini demiş. Bizim amca da o kızgınlıkla tek başına kayınpederin karşısına dikilmiş siz resmen mal satar gibi kızınızı verdiniz ben bu işi bozuyorum diye. Kızın babası geri adım atmış oğlum sen haklısın sen bakma bizim akrabalara diye ve düğünü yapmışlar. Bazen resti çekmek lazım.

Ben bu altın takmaya falan kötü bakmıyorum çünkü evlenecek gençlere yardımdır bu. Hatta iki tarafın da durumu iyise çokça yapılsın tabi iki taraf da elini taşın altına koyacak. Bunlar söğüşlüyor resmen. Şimdiden bu kadar yüzsüz yüzsüz liste yapılıyorsa üstelik de maddi şartlarınızı zorlayacakmışsınız, ileride başınız çok ağrır. Abin herşeye rağmen bu kızla evlenecekse siz de sanki pahalı bir mal satın almış gibi davranın o zaman tövbe tövbe.

Obaa biz bedavaya gitmişiz
Kızınki altın kaplama galiba

Bu nedir ya hu?
Çok sinir bozucu, böylesine fütursuzca istemek... Üstü kapalı, kızlarını satıyorlar resmen.

Bizim adetlere göre de, altınlar düğünde takılır ve takılan altınları erkek ailesi toplar deyip, taktığınızı gerisin geri alın, müstahak böylesi uyanıklara diyeceğim ama. Kızın günahı ne, belli ki anasının babasının ayıbı.

Ay bildiğin asabım bozuldu, sinir gülmesi geldi

Herseyi aliyorsunuz gelin ne yapacak? 6.000 istiyorlar bir de saka gibi :)) vala ben olsam oglum askindan olecek olsa karismam dugune buyur sen karsilayabiliyorsan karsila derim. Enayi miyim diye dusunurum yani.

kız bitek kendini alıp gelecek demek ki bi şöyle yere düşemedik yaa, harıl harıl çeyiz hazırlamaya çalışıyoruz hala

baştan böyleyse, adet adı altında taleplerin sonu gelmeyecek gibi görünüyor. tamam baban gurur meselesi yapıyor ve ne derlerse alacak, yapacak. e o zaman kendi evlatları arasında fitneye sebep olacak. öbür gelin, abi demez mi bizim başımız kel miydi diye? adalet mi bu? babanızı bu yönden ikna etmeye çalışın.

Altına imzamı atarım bu yorumun.

Altına imzamı atarım bu yorumun.
evlatlar arsında yapılan adaletsizlik, anne-baba yaşlandığında kime yaptıysan ondan medet um! demeye kadar gidiyor. ne çirkin şeyler. anne-babanın evlatlrında hakkı varsa, evlatların da hakkı var. adil davranmak bunların en başında gelir. yazık bu şekilde olursa, eltiler birbirine düşman, gelin kaynana öyle, kardeşler kanlı bıçaklı olur. gördük örneklerini. anne babanın bu konuda çok çok hassas olması gerekir.

bunlar sizi saf bulmuş ben diyim

yahu resmen kaçın kurtarın kendinizi demişler,yorumları okumadım ama bu ne böyle hangi yöre çok merak ettim....bizde kim ne yaparsa, şerefine kalmış derler ,benim boğasım gelir bu sözleri duyunca kaldıki bu listeyi bana verseler hadi gidiyoz düğün falan yok derim.....

Konuya siz dahil olmayinda abiniz ne diyor bu ise? Altin icin baya bir para gidecek birde gelin hanima harclik vay anam vay biz bedavaya gittik desene :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…