Listeli gelin

Çok acayip valla. Oluyorum bu tip şeyler duyunca.
ben de şaşırdım çeyiz parasını bile karşı taraftan isteyen iş sahibi genç bir kadın
çok yargılamak istemiyorum ailesinin durumu iyi değilmiş ama liste verilip bu kadar altın istenmesini normal karşılayamadım
bu liste yüzünden deminden beri biz Anteplilere giydirip duruyorlar

selam hemşerim
Anteplilere baya laf söylenmiş üzüldüm ama ya
ailemden o kadar kız istendi kız alındı verildi kimsenin eline liste tutuşturmadık biz
Aleykumselam kardesim ben de uzuluyorum boyle duyunca, keske yapmasalar boyle bin yillik adet mi kaldi yani ayip su devirde

Lütfen yanlış anlamayin.anteplilere kesinlikle kötü tek bi söz soylemedim.Dedigim gibi antepli arkadaslarim var hepsinide cok severim.her yorede her ilde görgüsüz insan muhakkak vardir bunlarda onlardan biri sadece

Antepliler.aslinda ben yöreye ve nereli olduguna cok takilmiyorum.Gaziantepli nizipli bi kac arkadasim var gün görmüş görgülü insanlar cokta severim.Gorgusuzluk yoreyle baglantisiz bence.
Tahminimde yanılmamak beni nedense şaşırtmıyor Allah kolaylık versin yöre kişiyi yansıtır azda çokta olsa mutlaka bir şeyinde vardır o yöreye ait bir parça

Ahaha, aradaki mesajları okumadım. Antepli miymiş kız?

Valla ben severim anteplileri ama adetlerini bilmem. Her yerde vardır böyle uyanık aileler ama..

Ben konu sahibinin ailesinin yerinde olsam bi liste yapar verirdim ellerine. Ya adetleri uygulayalım karşılıklı ya da listeleri yırtıp atalım derdim

Yani durumu kötü olsa da insan kızı için 2 dantel örtü, 3-5 kap kacakta atamaz mı kenara? Hadi hiçbiri yapılamadı, yine de bu kadar şey istenmez, ben garipsiyorum şahsen.
Ama bu liste tam kopyalanıp saklanmalık olmuş, listeye birde dolar kuru üzerinden süt parası da eklersek, ilerde kızımı istemeye gelecek muhtemel damat adaylarından içimin ısınmayanlarına listeyi tutuştur gönder cinsinden, bir daha kapının önünden geçmeye bile tövbe ettirir yeminle

doğru vallahi mahalleye yanaşmaz

ben gazıanteplıyım
antepde hıc lıste falan yapılmaz muhtemelen konu sahıbı sen anteplı degılsın sızı kandırmaya calısıyorlar
yada bız buralarda bazı kesıme aptal derız
hanı kapı kapı dolasır durumumuz yok yemek parası verın dıyenlere dılencı degılde aptal derız
onlardan zaar cunku cok ayıplanır bırsey ıstemek burda zaten erkek tarafı ne yapacagını bılır antepde evlılık baska bırseydır nasıl dıyım erkegın sünnetı 1 dugunu 2 acayıp onemlı şan şeref gösterıstır zaten

ha antepden kız almak zor cunku burda gercekden hersey son derece gösterıslı olur ve cok altınla kız alınır
bıcok seyı de erkek yapar hatta kız ceyız yapmak zorunda bıle degıldır burda
ama ıyı nıyetlı aıleler karsı tarafta yorulmasın kızım daha rahat yasasın dusuncesınden dolayı yarı yarıya bolusurler
mesela ben oturma odası takımı aldım bıde bulasık makınası ankastre set perdelerı aldım mutfaga aıt hersey evın susu pusu avızesını ben aldım gerı kalanları esım aldı

hatta burda kızın yaptıracagı antep ısı nakıslar var onlarsız asla kız gelın edılmez burda ayıplanır onlar bı oda takımı fıyatı
ve burda nişan dört dörtluk yapılır sızde nişan ısteyın kına ısteyın
bız sunları alcaz sızde bunları alcaksınız dıye lıste yapın verın madem

bıde burda bohca cok genıs kapsamlıdır 1 kere bohca yapılmaz
söz-nısan-kına-dugun bohcaları kıza ayrı ayrı yapılır ve dugunlu eglencelı gıder o bohca antepden kız alacagınıza gıdın kanadada ıs falan kurun oraya yerlesın bacım koseyı donersınız yahu

Yuh artık !
Kız mı veriyorlar soyguna mı çıkmışlar anlamadım
Erkek olsam böyle liste tutuşturulsa elime valla o listeyi yedirir alın kızınızı yolunacak başka kaz bulun derim .

O liste adeti var bazı yörelerde ama usulu pazarlıktır. Babanız onu harfiyen alacak diye degil onlar size gelecek baslıycaksınız pazarlıga 10 bilezik olmaz 5 olsun 2 metre zincir olmaz diye diye o liste değişecek. Burda ki amaç ailenin maddi durumunu öğrenmek

Abin hala o kızla evlenmek istiyor mu çok merak ettim doğrusu? Sanki marketten sipariş verilir gibi liste verilmiş tövbe yarabbim. Valla abin bunları alıyorsa bizler çok ucuza evlenmişiz çünkü kimse birşey talep etmemiştir karşı taraftan.

Şok şok şok yani kizin ceyiz parasinida erkek tarafi verecekse yatak odasina perdesine halisina varanacaerkek tarafi yapacaksa kiz bi kendinimi getirecek ondan sonrda bi problemde ayrilirkene ayy dugunde ki takilarimi vermediler yok bilmemnelerle milletin hakkina giriyolar iste boyle afedersiniz de boylesine biyerini tuta tutami gelecekmiş denir

Gelin adayinizin olaylar karsisinda verdiği cevabı öğrenmek için özellikle sonuna kadar okudum yorumları.
Bence bu durumdan rahatsız olan biri hala kredi çek sonra öderiz demez. Bunu diyorsa o altınları eşyaları istiyor demektir.
Ayrıca insanların durumu olmayabilir evlenirken kızlarına destek olamayabilirler ama kendi ellerinden gelmiyorsa karşı taraftan bu kadar beklentiye giremezler. Ama çok var bu şekilde erkek tarafı yapacak tabi deyip karşı tarafı yolunacak kaz gibi gören.
Benim tavsiyem babaniz dükkanı falan satmasin sakın. Ben ilk evlenen ogluma ne yapabildiysem (ekonomik sartlar o zamanla ayniysa tabi) onu yaparım, çok istiyorsan gerisini sen yap desin abinize. Ayrıca sizde kız tarafına adetlerinizden bahsedin en kısa zamanda.

Liseli gelin diye okudum başlığı, içeriği okuyunca şok oldum.
Ben o kızın abinizi sevdiğini düşünmüyorum.
Seven insan borca sokmayayım makul şeyler isteyeyim diye düşünür.
Ailesi istese bile engel olur, ki ailesi böyle paragözlerse evlendikten sonra çok yolarlar adamcağızı.
Babanız neyin gururunu yapıyor anlayamadım?
Böylesine bir cömertliğe gerek var mı?
Asıl siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz market listesi mi bu deyip bitirmeliydi bu işi, gurur öyle yapılır.
Ve bu kızı alırsanız çok sorun yaşarsınız gibi.
Ve bunca şeyin üzerine abiniz kızı seviyor ve istiyorsa şimdiden geçmiş olsun.

daha ceyız yemegıde yaptırır bunlar
bu lısteyı yapan daha neler neler ıster

Seve seve geliriz
Gelin kredi çek beraber öderiz demiş. Anneniz babanız ''Tamam öyle yapın madem'' desin, o zaman gelin gerçek yüzünü çıkarır gibi.
Yani tamam hadi 5 tane bilezik, 1 set taksınlar. Evin eşyalarının yarısını alsınlar. Düğünü de yapsınlar aileniz. Ama bunun fazlası söğüşlemek oluyor.
Ayrıca kınayı da nişanı da kız tarafı yapar. 6 bine ne çeyizi düzeceklermiş?
Evlensinler küçük ev aletlerini vs beraber alsınlar desin sizinkiler bari bir de onları da isterler.

Allahim bu ne ya kizlari altindanmi bunlarin dunya guzeli falanmi esi benzeri yokmu senin benim gibi insan degilmi neden bu kadar agirdan satiyorlar? Abiniz ne diyor bu ise adet adi altinda hepsini yapacakmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…