ben de şaşırdım çeyiz parasını bile karşı taraftan isteyen iş sahibi genç bir kadınÇok acayip valla.Oluyorum bu tip şeyler duyunca.
Aleykumselam kardesimselam hemşerim
Anteplilere baya laf söylenmiş üzüldüm ama ya
ailemden o kadar kız istendi kız alındı verildi kimsenin eline liste tutuşturmadık biz
Valla olur mu olurBu iş olursa KK sayesinde tanışıp evlenen de olacak yanisüper ya.
Lütfen yanlış anlamayin.anteplilere kesinlikle kötü tek bi söz soylemedim.Dedigim gibi antepli arkadaslarim var hepsinide cok severim.her yorede her ilde görgüsüz insan muhakkak vardir bunlarda onlardan biri sadeceben de şaşırdım çeyiz parasını bile karşı taraftan isteyen iş sahibi genç bir kadın
çok yargılamak istemiyorum ailesinin durumu iyi değilmiş ama liste verilip bu kadar altın istenmesini normal karşılayamadım
bu liste yüzünden deminden beri biz Anteplilere giydirip duruyorlar
Tahminimde yanılmamak beni nedense şaşırtmıyor Allah kolaylık versin yöre kişiyi yansıtır azda çokta olsa mutlaka bir şeyinde vardır o yöreye ait bir parçaAntepliler.aslinda ben yöreye ve nereli olduguna cok takilmiyorum.Gaziantepli nizipli bi kac arkadasim var gün görmüş görgülü insanlar cokta severim.Gorgusuzluk yoreyle baglantisiz bence.
ben de şaşırdım çeyiz parasını bile karşı taraftan isteyen iş sahibi genç bir kadın
çok yargılamak istemiyorum ailesinin durumu iyi değilmiş ama liste verilip bu kadar altın istenmesini normal karşılayamadım
bu liste yüzünden deminden beri biz Anteplilere giydirip duruyorlar
işte buyur gelTahminimde yanılmamak beni nedense şaşırtmıyor Allah kolaylık versin yöre kişiyi yansıtır azda çokta olsa mutlaka bir şeyinde vardır o yöreye ait bir parça
Yani durumu kötü olsa da insan kızı için 2 dantel örtü, 3-5 kap kacakta atamaz mı kenara? Hadi hiçbiri yapılamadı, yine de bu kadar şey istenmez, ben garipsiyorum şahsen.tamam aile kötü durumda olabilir çeyize ayıracak paraları olmayabilir ama o zamanda isteklerde bu kadar uçulmaz
olabildiğince evini kurmaya çalışırız denilir olur biter
Trabzon setler bilezikler falan istenmez bu kadar
doğru vallahi mahalleye yanaşmazYani durumu kötü olsa da insan kızı için 2 dantel örtü, 3-5 kap kacakta atamaz mı kenara? Hadi hiçbiri yapılamadı, yine de bu kadar şey istenmez, ben garipsiyorum şahsen.
Ama bu liste tam kopyalanıp saklanmalık olmuş, listeye birde dolar kuru üzerinden süt parası da eklersek, ilerde kızımı istemeye gelecek muhtemel damat adaylarından içimin ısınmayanlarına listeyi tutuştur gönder cinsinden, bir daha kapının önünden geçmeye bile tövbe ettirir yeminle
Ahaha kazenin yuzunun alacagi ifadeyi merak ediyorum vallaKk öyle bedavadan kız vermez
Kazen patrondan Mune müdürden istiyceniz kızı
Abin hala o kızla evlenmek istiyor mu çok merak ettim doğrusu? Sanki marketten sipariş verilir gibi liste verilmiş tövbe yarabbim. Valla abin bunları alıyorsa bizler çok ucuza evlenmişiz çünkü kimse birşey talep etmemiştir karşı taraftan.Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Gelin kredi çek beraber öderiz demiş. Anneniz babanız ''Tamam öyle yapın madem'' desin, o zaman gelin gerçek yüzünü çıkarır gibi.Seve seve geliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?