Listeli gelin

bu nasıl bir liste böyle herşeyi istemeyi biliyorlar kızın çeyizi bile yok onun parasınıdamı sizden istiyorlar ve buna adetmi diyorlar baya bir saçmalamışlar

Abiniz bu evlilik işini iyice düşünsün derim. Anlamıyorum böyle şeyleri,herkes üstüne düşeni elbette yapmalı fakat istekleri çok fazla ve ailesi gerçekten ayıp etmiş.

görgüsüzlere bak. anneler kızları daha küçükken çeyiz yapmaya başlar. bunlar ilerde bi enayi bulurruzda çeyizi ona kakalarız diye düşündüler heralde. 26 yaşında insanın nasıl çeyizi olmaz. bide öğretmenmiş kendi herşeyini yapabilirdi.
bu konular aileler arasında konuşulur anlaşılır, liste vermek nedir.
eşimin ailesi ağzıma bakardı ki halada öyle, istediğimiz herşeyi yaptırabilirdik. ama o gücünüz neye yetiyosa o olsun dedik. yok şu kadar bilezik bilmem kaç gram demedik. bedavadan evlendik

Mesela sizin adetinizde gelinin kv ile oturması en iyi ihtimalle her hafta temizliğe gelmesi olsun,bayramların erkek evinde geçirilmesi bebek kız olursa kv erkek olursa KP adının konması sizin en olmazsa olmaz adetiniz olsun mesela

Az önce başka konuda ayni şeyi yazmıştım tekrar yazmayayım

Ayyy büyük sozume tövbe diyim annem gibi. Benim de oğlum var yıl olmuş2016 hala böyle insanlar var. Valla kız tarafı ayak yapıyor benden demesi. Ceyizinn parasını da siz verieken utanmayacaklarmi okadar altın istemeye üstüne. Onu da geçtim heryerde ortak adet tir yatak odasını kız alır.
Tüm mutfak eşyaları halı perde kıza düşer hep.

Valla sizde bizde adet bu bu diyin. Kız tarafı resmen kolluk bende killik bende demiş.

2 yada 5 metre zincirle ne yapmayı düşünüyorlar
Hani zincir afedersiniz başka için alınır bildiğim kadarıyla
Bu kadar zinciri nasıl takıyorlar boyunlarına

Hiç adet bilmeyen adam bile yatak odasını hadi olmadı ceyizi kız tarafının yaptığını bilir,hiç o ayaklarda bezim olmamasına rağmen ben bile biliyorum bunu

Ben ceyizimin yemek takımı çatal bıçak takımı gibi parçalarını eşimin toplu parasından aldım,nakit verince epey indirim oluyordu taksit yerine nakit veriyoduk o paradan, ben her ay maaşımdan 300 300 ödüyodum esime

bende olsam liste hazırlardım şıklarıda erkek evinden yana
1.....kv nin oturduğu evini her hafta dip köşe bucak temizlenecek,
2....10 tane çocuk doğuracak....
3.....çocukların ismini kv ,kp koyacak....
4.....altınlar her hafta kontrol edilecek eksilmişmi?
5.....her gün altınlar parlatılacak ...
daha da uzar da üfff uğraşamam işte erkek lehine her durum......
kv m görse bu mesajı pişman olurdu altın takmadığına

ya o kadar liste yapacaklarına, aslında kızın babası direkt -kızıma kuyumcu dükkanı takın- dese de olurmuş

Ay sinirim bozuldu ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…