senin mi benim mi beleşe gittim resmenya o kadar liste yapacaklarına, aslında kızın babası direkt -kızıma kuyumcu dükkanı takın- dese de olurmuş
Ay sinirim bozuldu ya
Hahahhh cok güldüm yorumunuza cok yasayin emiiNasil ya. Elin gorgusuzu icin yadigar mal mi satilirmis? Kiymetini de bilecekler sanki. Babaniz az kendine gelsin ya.
Kiz niye bastan ailesini engellememis? Ailecek cok akillilar coook...
Basi benzemedi sonu da benzemez deseydiniz.
Yaa kiz kardesim niye yok boyle aile nasil kacar ya. Ama bir erkek kardesim var aslinda gideri de var yani. Siz o parayi altinlari verin Adriana Lima yaparim onu
Ne iyi olur böylesine.Mesela sizin adetinizde gelinin kv ile oturması en iyi ihtimalle her hafta temizliğe gelmesi olsun,bayramların erkek evinde geçirilmesi bebek kız olursa kv erkek olursa KP adının konması sizin en olmazsa olmaz adetiniz olsun mesela
senin mi benim mi beleşe gittim resmen
Bizim oralarda da görücü usülü evlenenler bu tarz listeler hazırlar. Başlık parası falan isterler. Kızlarını mal olarak görüp satma peşinde gibi. Ben eşimle severek evlendim ablalarım da öyle. Hiç bir damat adayının eline herhangi bir liste tutuşturulmadı. Hatta hepimiz ailelerimizden hiç bir destek almadan kendi imkanlarımızla evlendik. Bu tazr adetler köylerde kaldı. Kızın maddi durumu yoktur çalışmaz az buçuk bişey istersin de bunlar sizi harbi yolunacak kaz görmüş. Hadi isteklerini geçtim. Okadar şey isteyip bir de çeyiz parası istemek nedir yahu.Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
bari kızım olsaydı liste yapar koyardım çeyizine ....iki oğlum var yandım ki ne yandımah ah azıcık altınım vardı millete gösterişmi yapcan dedi diye benim odun bozdurdum hep benden sonra takan takana
sen de o göre kız al canımbari kızım olsaydı liste yapar koyardım çeyizine ....iki oğlum var yandım ki ne yandım
bari kızım olsaydı liste yapar koyardım çeyizine ....iki oğlum var yandım ki ne yandım
yani gelini seçme hakkı verilirse, işime gelir haniben öyle yapıcam valla adet yöre tınmayan yerden alırım gelini
nişanı da mı siz yapıyorsunuz. Yok artık nişanı kız tarafı yapar zatenHaa düğün konusuna hic girmedim bile. Annem salonda nisan yapmayalim o parayla cocuklar eksigini gedigini kapatir dedi bunlar tutturdu nisan olcak hemde en güzel yerde olcak diye.
yok benimkide tutturmuş, bir kızımız olsun diye, bu konudan sonra mutlaka yapacamBen de oğlan hamişiyim. İkinci kız olsa da karşılasak bari oğlanınkini
Kibar Feyzo filmi geldi aklıma
valla öyle bi hakkımız olmasada evlenen düşünsün ben düğünü yaparım çıkarım kenara ömrü billah oğullarımız uğraşacak nasılsayani gelini seçme hakkı verilirse, işime gelir hani
Baban kafayı yemiş bana kalırsa. Böyle işe gurur mu yapılır. Ne saçma. Dükkanı satıp bunları yapar sonra abinler evlenip bu altınları bozdurup kredi çekip mal mülk sahibi olmaya çalışır.Dedemden kalma dükkânı satcam diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?