Listeli gelin

ah ah azıcık altınım vardı millete gösterişmi yapcan dedi diye benim odun bozdurdum hep benden sonra takan takana

Hahahhh cok güldüm yorumunuza cok yasayin emii

Hemen sizde bir liste yapın =))
Değeri en az 2000 Euro olan bir saat
30 gr künye
1 metre zincir (erkeklerde zincir takıyo dimi =))
İki yüzük
Damat bohçası
Yatak odası (onu kız tarafı alır listelerinden çizin)
Nakit 10.000 TL
Valla yapın bir liste verin ellerine size geldiklerinde, görsünler anyayı konyayı
Töbe ya bu nedir =))

O kız iyi niyetli olsaydı ailesini sustururdu. Ben kendi annemi exle nişanımdan önce susturmuştum. Düğün müğün lafı etme sakın, yoksa benim yüzümü bi daha göremezsin diye. Ki ben istemiyordum düğün fln. Altın vs. Lafı zaten olmaz o kadar çiğ insanlar değiliz.

Hadi diyelim ki kızın anası babası laftan anlamayan cinsten. Daha önce ablasına da yapılmış, çalışan da insanmış, para biriktirirdi de abine derdi böyle böyle. Hadi parada biriktiremedi diyelim, abini yine önceden uyarırdı böle böle adetler var, Aileni de Uyar. Ben bu saçmalıkları istemiyorum, ailemi de susturamıyorum. Altınların tümü ailenindir evlendikten sonra derdi.

O kadar şey krediyle yapılmaz bi kere biliyodur bunu. Ihtiyaç kredisi Max. 40bin tl çekiliyo bildiğim kadarıyla. Sırf altınlar 40binden fazla tutar, yemesin kimseyi.

Ha çok iyiyse madem, çeksin 40bin kendisi gizlice alsın altınını, tmm ben aldım desin.

Abin susar, baban da tüm bu çingenliğe boyun eğerse, her şey müstahak artık Size.

Bizim oralarda da görücü usülü evlenenler bu tarz listeler hazırlar. Başlık parası falan isterler. Kızlarını mal olarak görüp satma peşinde gibi. Ben eşimle severek evlendim ablalarım da öyle. Hiç bir damat adayının eline herhangi bir liste tutuşturulmadı. Hatta hepimiz ailelerimizden hiç bir destek almadan kendi imkanlarımızla evlendik. Bu tazr adetler köylerde kaldı. Kızın maddi durumu yoktur çalışmaz az buçuk bişey istersin de bunlar sizi harbi yolunacak kaz görmüş. Hadi isteklerini geçtim. Okadar şey isteyip bir de çeyiz parası istemek nedir yahu.

Bu tarz adetler yokmudur vardır ama karşılıklı anlayış hoşgörü konuşmayla yumuşatılır üstesinden gelinir. İlla bunlar olacak diye diretiyorlarsa abin ya bu işten vazgeçsin ya da kızı kaçırın olsun bitsin. Bunların hepsini alıp kabul ederseniz gelin hanım ve ailesi 2 gün sonra tepenizden inmez

ya adet falan fasa fiso bizim de vardı adetlerimiz aman ağzımızın tadı kaçmasın diye alttan aldık kimseye yoluncak kaz gözüyle bakmadık ha bakanlar daha kıymetli oluyo o ayrı çevrem de çok örneği var

İnsanlar evliliği iyice ticarete dökmüş bu konudan da anlaşıldığı gibi. Okadar şey isteniyor sonra evli çift borçları ödeyecem diye akla karayı seçiyor. Sonra gelsin kavgalar boşanmalar. Sonra da yok efendim bunlar niye boşandı.

Evlenen insanın sırtına yük bindirmekten başka bişey değil bu.

ben öyle yapıcam valla adet yöre tınmayan yerden alırım gelini

Benim bi arkadaşım o kadar ince ruhluydu ki eşinin ailesinin durumu yoktu o da mahcup olmasınlar diye imitasyon altın alıp aileye vermişti, bunları düğünde bana takarsınız demişti... hem de öyle ask evliliği filan da değil görücü usuluydu ve arkadaşım da doğulu bir ailenin kızı.

Bunun doğuyla batıyla adetle filan ilgisi yok. İnsanlıkla ve gorguyle ilgisi var...

Haa düğün konusuna hic girmedim bile. Annem salonda nisan yapmayalim o parayla cocuklar eksigini gedigini kapatir dedi bunlar tutturdu nisan olcak hemde en güzel yerde olcak diye.
nişanı da mı siz yapıyorsunuz. Yok artık nişanı kız tarafı yapar zaten

Dedemden kalma dükkânı satcam diyo
Baban kafayı yemiş bana kalırsa. Böyle işe gurur mu yapılır. Ne saçma. Dükkanı satıp bunları yapar sonra abinler evlenip bu altınları bozdurup kredi çekip mal mülk sahibi olmaya çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…