Listeli gelin

Nereli bu gelin tarafı Sinoplu falan mı?

Oyy o ne liste öyle, baya sayfa birikmiş okuyamadım severek mi evleniyorlar, görücü usulü mü? Ben kızı suçlu buldum diyememiş mi ben mal mıyım bana değer biçip saçma şeyler istiyorsun diye?
Kürtler böyle yapıyor diyenler olmuş da yok canım öyle bir şey şimdi kürtler kızlarını okutuyor koca eline bakmasın diye ne kadar meraklıyız milleti etiketlemeye, Vanlıyım eşimin ailesi tarafından bana takılan bilezikleri eşim ve ben kredi çekip ödedik

kız bide öğretmen ya

Arkadaslarin fikirlerine ek olarak gelin hamami isteyin. Hamamda gelin hanim erkek tarafindaki tum kadinlari bir guzel keselesin, bastan asagi yikasin. (Damadi omur boyu temiz tutabilecegine iyice emin olunsun.) Mezdeke falan oynayip insanlari eglendirsin. (Bu da yine damat sikildiginda gelin hanim birseyler yapabiliyor mu emin olmak icin. Yani hepsi aile saadetinin devami icin) Tabii sarmalari baklavalari en bastan hazirlasin. Bunu da her bayram arefesi, dugun vs. zamanlari tekrar etsin.

Sonunda da biz de istemeyiz ama adetten nabican? densin...

bozuk balik baştan kokarmuş bunlarda o misal sorarmısınız onlar hangi türkiyedede yaşıyorlar çünkü çeyizsiz kız olmaz ilaki az çok ailesi kendisi bişeyler yapmış olmalıydı benim çok tuhafıma gitti kendi yapacaklarını size yamamak istemişler ayrıca yatak odası çeyiz nişan bütün masrafları salon vs kız tarafı yapar sonuçta nişan mecburi bir durum değil evde aile içinde abartmadan ufak bir söz olması yeterlidir maksat resmiyet nişan bu zamanda bence boşa masraf tabiki illaki kız tarafı çok isterse buyursun yapsın kendine güveniyorsa onlara şöyle liste yapın sizde :' bizdeki adetlerde böyledir nişan mecburi değildir çok isterse kız tarafı kendi yapar yatak odasını kız evi yapar ayrıca kız kendi çeyizini kendi evinden getirir ! beyaz eşyada 2 aileler arasında paylaşılır altına gelince gerçekten çoook istemişler bu zamanda 2 metre zincirmi kaldı hem trabzon set 10 tane 30 gr bilezik yuh artık diyorum ! herşeye boyun eğmeyin ezik olmayın bu listeyle kaçtane bekar evlendirilirdi sizi ya çok yağlı zengin kapı olarak fırsat bu ne koparırsak kardır diye düşünmüşler yada sizi sessiz ezik vur kafasına al lokmayı ağzından diyerek listeyi dayatmışlar edebsizlikten görgüsüzlükten başka birşey değil bence iyi düşünün değermi ?

yok benimkide tutturmuş, bir kızımız olsun diye, bu konudan sonra mutlaka yapacam

he ya benim ki de tutturmuş 5 yaşına girsin kız yapalım diye tövbe estağfurullah sanki siparişle geliyo

Benim oğlanı hayırlısıyla bi çıkarayım, hemen kız çalışmalarına başlicam.
Oğlanın düğüne kadar kızın da evlilik çağına girmiş olması lazım

Ben tam tersini düşünüyorum. Belki çevremde gördüğüm örnekler yüzündendir bilmiyorum. Evlenenin sırtına biraz yük binmeli bana göre.

Öyle abartılı istekler değil de iki koca insan evleniyorsa bi zahmet yuvalarını da yardım almadan kurabilmeliler. Aileler eş dost hediyeler alır, gerisini evlenecek çift yapar. E bu da borca girmek demek. Kararında bir borç kavgaya boşanmaya sebep olmaz aksine çiftleri birbirine bağlar diye düşünüyorum. Yetişkin insanlar neyi ödeyebilirler neyi ödeyemezler bilir ona göre harcama yapar sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…