Listeli gelin

Annem az önce abimle konuştu. Abim ben bugün halledicem dedi haber bekliyoruz. Yaa abim sinirli biridir aslında hic bir seyine müdahale etmemize izin vermedi bugüne kadar. Biseyi istemedi mi sert bi sekilde istemem der ömrü billah o seyi yaptiramazsin da. Ama nasil olduysa bu duruma sessiz kaldı. Haber bekliyoruz ondan bakalım nasıl halledicek...

annem bu konuda şöyle der hep borçsuz yuva kuran bibiriyle dalaşır,borçla kurulan yuvada geçimden başka hiçbirşey sorun edilmez bu da destekler o yuvayı diye....ama bakınca fazla olmaması şartıyla evet mantıklı.....

biz de durum aynı annenin dediği gibi allah başka dert vermesin tek derdimiz borç sağolsun herşeyin önüne geçiyo

Aynen katılıyorum annenize. Yeni evli çiftlerin biraz borç harç ile hayatı tanıması lazım, sorumluluğun farkına varması lazım. Diğer türlü gözünün üstünde kaşın var'a kadar gidiyor olay.

ben baya tecrübeli bi bireyim o zaman 4 yıldır öde öde bitmedi borç

hayırlısı olsun ne diyelim yuva kurmaksa maksatları gereksiz harcamalar yapılmasın yazık ya kolaymı öyle ben çok samimiyetsiz buldum kız evini yangından mal kaçırır gibi ...

ben baya tecrübeli bi bireyim o zaman 4 yıldır öde öde bitmedi borç

Valla bizim de bitmedi. Biri bitmeden diğerini yapıyoruz hatta. Borç yiğidin kamçısıdır modundayız. Borçlar bitince zaten 50 yaşını görmüş oluruz
eskilerin evliliği bu yüzden biraz daha sağlammıış derler hep........
Bence de. Bir de lüks yokmuş o kadar. Onda şu var bende de olsun diye bişey yokmuş. Annem der hep bir yatak odası bir halıyla evlendim değerini bilin evinizin eşyanızın diye.

Benim kuzenim de antepliyle evlendi kıza çeyiz yardımı falan yapmadılar ucuza gitmiş garibim antepliler altını sever de çeyiz yardımı ne sallamislar yok öyle bir adet siz de desenize bizde de adet çeyizi kız tarafı getirir bi de liste yapın aynı şekilde onların adetlerine mi uyulacak illa sizin de adetleriniz var sonuçta. Ne saçma bu adetler biz hiçbir adeti yapmadık eşim yapabildiği kadar bilezik taktı . annem de hiç sevmez adetleri lüzumsuz masrafa giriyorlar yıllarca borç oduyorlar baştan damada yükleniyorlar sonra kızlarından çıkıyor açısı farkında diiller dedi.o yuzden biz hiç borç yapmadan evlendik.

Çok şaşırdım gelin tarafı çok akıllı sanediyor kendini en azından ceyiz parası istemedi
biz evlenirken hiç bir takı ne bir kuruş para ne bir gram altın verdi eşimin ailesi ne de bir eşya ne de düğün yapıldı biz baya salakmışız ozaman

Canım ben yuvamı gayet yardım almadan kurdum. Ödeyebileceğimiz kadar borç yaptık. Herşeyin en lüksünü değil de ihtiyacımı karşılayanını tercih ettim. Bu da eşimle beni hiç pişman etmedi.

Herkesin hayat görüşü farklıdır. Dışardan lüks görünümlü bir hayat yaşayıp içerde borç ödemekten imanın gevreyeceğine alabileceğim kadarını alıp kendimi sıkıntıya strese sokmamayı tercih ederim. Koluma 10 tane altın bilezik takmak için de kredi çekmek bana ahmaklık gibi geliyor. Paran olur zorlanmadan gün gelir en iyisini en güzelini de alırsın ama olduğu zaman.İki koca insan evleniyorsa borca girsin ama burada sırf kız tarafı istedi diye çok yüklü miktar bir borcun altına girmek var.

Kızın ailesi istiyor ki şimdiye kadar biz bişey alamadık şimdiden sonra sarayda gibi hayat yaşasın. Lüks içinde olsun herşeyi.(oğlanın ailesinin de maddi durumunun iyi olduğunu biliyorlar) İyi yere kapak attık diyorlardır. Kızlarının ödeme yapacağını zorlanacağını düşünmüyorlar ayrıca. Nasılsa maddi durumları iyi oğlan tarafı yapar kızımızda kardeşini okutur. Her ay parasını ona gönderir diyorlar.

estağfirullah bizde varız cnm o salaklardanız yani

Bu benim konuya bakışım. Daha önceki bir konuya yazmışım

Buna da yarı yarıya katılıyorum

Annemin teselli için söylediklerinden...

Çünkü biz de borç içinde yaptık eşimle ödedik. Annemler acayip katkı sağladı bi tek. Eşimin ailesinden hiçbir şey talep etmedim, durumları olduğu halde pek oralı olmadılar. Bizimki biraz farklı, aileler arkadaştı bizim, öyle el değiller birbirlerine. Yapılabilirdi hep beraber. Çünkü annesinin bir oğlu... Değmez miydi bir gelinine bir oğluna yapmak?

Ne bu kadar fazla, ne de hiç istemeyecek kadar az.
Gelin de istesin azıcık, istemeyince sallamıyor kimse.
Ama liste filan, maddi durumları zorlamak, aileleri çaresizliğe itmek... İşin pokunu çıkartmak affedersn.
Şimdi konu sahibi hanımın babası yaptı diyelim bu kadarını... Diğer kardeşlere hak geçmeyecek mi?
Bencilce istemek bu konu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…