- 30 Kasım 2015
- 2.302
- 1.935
- 133
Iyi bari tek değilmişimestağfirullah bizde varız cnm o salaklardanız yani
anam adam parayı görünce, dağıtası geliyor, birikim yapsa tamam !ama kimin ne ihtiyacı var benimki hazır nazırkızdertsiz başına dert mi arıyon niye borca dokmaya çalışıyon anlamadım
kızdertsiz başına dert mi arıyon niye borca dokmaya çalışıyon anlamadım
yok cnm tek değilsin birde üstüne iki erkek anasıyımIyi bari tek değilmişim
Abiniz o kızdan vazgecsin benim bekar kardeşim var onu verelim size yarı fiyatınaMerhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
hmm evet öylesine borç müsteehak aynen yatırım olarak borca sok onu iflah olmaz byleleri bi tanede ben de var hoş o borçtan kımıldayamıyo ya neyseanam adam parayı görünce, dağıtası geliyor, birikim yapsa tamam !ama kimin ne ihtiyacı var benimki hazır nazıren iyisimi borç yaptırayım hem yatırım olur ,hemde böyle gelin alırsaak oğlumuzun boynu bükük olmasın ,listeyi suratlarına fırlatırız
Valla canım bu liste adeti bizim koyde de var ben bizim burda abartı diyodum ama Sizinkiler aşmış resmen o ne öyleMerhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Zaten o yardim dedikleri baslik parasi onlar ole yaparak istemis anlamadinz mi ordaBen bedavaya evlenmisimdugunde kv ve kp ortak 1 bilezik takti esim set takimi aldi. Beyaz esyayi komple babam aldi halilar perdeler bizde kiz tarafi taki takmaz para verir dugun oncesi ceyiz icin onlarda o paralarla alinmisti. Mobilyayi da biz aldik hala oduyoruz. Abinin sevgilisi de sizi yolmaya merakliymis itiraz edebilirdi ailesine. Sacma bi kere boyle bi kagidi bana verseler kendimi enayi gibi hissederim oldu olacak baslik parasi da verin tam olsun
kuzu ne iş yapıyon,yaşın kaç,birde benim oğlanı beklermisinValla canım bu liste adeti bizim koyde de var ben bizim burda abartı diyodum ama Sizinkiler aşmış resmen o ne öyle
Bizim burda bide gelinler genelde kayinvalideyle aynı evde oturuyorlar o yüzden ahım şahım eşya alınmıyor bu sebeple de takıya duskün oluyorlar
Oda 5-6 bilezik 7-8 altın ben buna çok diyordum Sizinkilerin maşallahi var
Siz en iyisi o kızı bırakın beni alın ben daha hesaplı gelirim size
HemserimmZaten o yardim dedikleri baslik parasi onlar ole yaparak istemis anlamadinz mi orda
Tovbe bismillah o ne yaaa 3 trilyonGecen haftada mehir olrak 3 trilyon isteyen gelin vardi. Onlarda da ceyiz olayi yokmus. Gelininiz nereli cok merak ettim?
soyle dusun ...
antebın kızları bunca masrafa gırmeye de deger ama
tabırı caızse kızımızı verıyoruz daha ne olsun derler en buyuk ceyız yetıstırdıklerı kızlarıdır
( lıste yapanlar harıc )
antep cok degısık memleketbukadar gezmeyı yemeyı ıcmeyı yasamayı eglenmeyı seven bı yer daha gormedım
mesela pazar gunu bızım burda kutsal et gunudur
mangal yapmayan duman yukselmeyen ev yoktur haftasonuhavası kebap kokar ogun oyuzden gordugumuz dumana telas etmeyız
Tovbe bismillah o ne yaaa 3 trilyonallahimm
Gecen haftada mehir olrak 3 trilyon isteyen gelin vardi. Onlarda da ceyiz olayi yokmus. Gelininiz nereli cok merak ettim?
Hadi her seyi gectim bu kocalari da kabul ediyor dimi bunlari. Konu sahibinin abisi sevgilisiyle konusmus mu acaba olaylardan sonra. Demeli bence babam kuyumcu dedem beyaz esyaci degil yanlis anlamissin sen beni diyeEski parayla 3 trilyon sanirim ama yine cok ya okuyunca gözlerim fal tasi gibi acildi
Insallah biz öyle olmayiz ben zaten oglumu sevdigim icin ona en iyisini layik görüyorumyok cnm tek değilsin birde üstüne iki erkek anasıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?