Listeli gelin

Allah bütün yuvaları korusun. Kimse ayrılmak için boşanmiyor.

yuh dıyorum baska bırsey demıyorum bu kadarını da gormedım dogrusu pekı onlar ne yapacakmıs kıza ceyız falan oh ne ala bı de 6 bın dıye belırtmısler agzınız yokmun sadece onların adetıyle olmaz bızde boyule bısı yok deyın hersey ortak olmalı bence

Beni istemeye geldiklerinde dedem 200gr altın istemişti.yerin dibine geçtik ailecek ne gerek vardı diye ama dedem işte eski kafa istemişti.
Eşyaları da ortak aldık her şeyin en uygun fiyatlısı olsun diye uğraştım.
Millet ne utanmaz ne arsız midem bulandı yemin ediyorum.hayır ben damat olsam çoktan vazgeçerdim beni ve ailemi ayaklı banka olarak gördükleri için.içimde sevgi mevgi kalmazdı.

Konuyu okuyunca aklıma geçen ki serpil konusu geldi sizin gelinde aynı olur. inşallah abiniz aklını kullanır da baştan tavrını koyar. Babanız dükkanı satacak peki diğer çocuklarına da aynı şekilde harcama yapacak mı?

Yazıldı mı bilmiyorum ama siz de erkek tarafı olarak, bizde de adetler vardır tabi alın böyle diyip bir liste turuşturun ellerine en afillisinden, ciddiyim ama bunu gerçekten yapın. Tamam üzerlerine düşeni yapmak istememiş olabilirler ama bu liste bayağı 2-3 gelin everecek bir liste abartmasınlar.

Yuh diyorum rezillikte son nokta sizin isiniz var bu aile ile, su adetler denilen seylerden nefret ediyorum cidden. Abinin gorustugu bu kiz meslek sahibi mi ? Abin meslek sahibi mi ? Nedir bu soygunculuk yaaa

Ayni bizim eski gelin a dan z ye yapilan her sey baslik parasi hic bisi yetmedi 15 senesi fiili 20 senelik evlilik dikis tutmadan bitti. Bi daha evlenirsem gormemisi ile evlenmem diyor simdi abim. Ayni sizin gibi abim ve babam gurur meselesi yapmisti.. gormemisse doyuramiyorsun.

kızlar cok alakasızz yere yazıyorum suan ama ben konu acamıyorum konu acmak ıstıyorum olmuyor yardımcınolurmusunuz lutfenn bu arada aranızda yenıyım

Çok ayıp etmişler bence tanışma faslında tutup alınacakları belirtmek para avcısı misalii

Ay bu ne böyle yanliz ben bedavaya gitmişim sizde bizim adetlerimizde esyalari kiz tarafi yapar deyin trabzon set dugunde takmayiz deyin bence o aileden koşarak uzaklasin

Ilyas salmanın bir filmi geldi yazdiklarinizi okuyunca,ayni böyledi erkeğin anne ve babasına inme iniyordu.yol yakinken kaçsin abiniz.be bu böyle yahu

Millet soygunculuğun adını adete çıkarmaya başlamış artık. Kendi ne getirecek peki, ha doğru, kendi geliyor ya o yeter. Bizim kızlar bedavaya gidiyor ha!

Bizde yatak odası takımını, beyaz eşyalardan en az birini, halı, perde, tencere tava gibi ev tekstili ve züccaciye malzemelerini kız tarafı alır. Sandık çeyizi de kız tarafına aittir. Erkeğe bir de altın saat takılır, nişanlığı, damatlığı, nişanı, kınası kıza aittir. Geri kalan erkek tarafına aittir, öyle abartı takılar da istenmez. Tabi karşılıklı anlaşmaya bağlı her şey. Şimdi gençlerimiz artık ailelerini de karıştırmıyorlar, kendileri kafalarına göre alıp her masrafı da ortak üstleniyorlar, ailelerine yük olmuyorlar.

Ağbiniz yapmıyorum bunları desin, ne olacak yani, kız evlenmekten vaz mı geçecek? Geçerse de geçsin zaten, dananın kuyruğu baştan kopsun.

Bunlari okuyunca biz bedavaya gitmisiz saka bi yana bunlar alindiktan sonra sıkıntıyı yine o kız cekmeyecek mi bence onemli olan sevgi saygi seven insanin gozu ne altin gorur ne esya

Bunlari okuyunca biz bedavaya gitmisiz saka bi yana bunlar alindiktan sonra sıkıntıyı yine o kız cekmeyecek mi bence onemli olan sevgi saygi seven insanin gozu ne altin gorur ne esya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…