Listeli gelin

Kaynanaya hizmet ve itaat konusunda uzuunca bir liste yapip verin efem.
Ayri ev filan da olmayacak deyin. Ne munasebet canim... Dinsizin hakkindan imansiz gelir hesabi. Ortacag kafasina tam uysunlar uyacaklarsa.
sonucta adetlerıne düşkün olan bunu da kabul etmek zorunda
bu da adetten çünkü. kaynana, kayınpeder ölene kadar aynı evde kalmak zorunda.

Tamamen görücü usulü olsa, böyle istekleri anlarımda, 3 senelik sevgililer zaten, isin listesimi kalmıs.

Herseyi siz yapacaksiniz bir kuyumcu dukkaninida komple istemisler zaten gelin adayida dugun aksami bir tarafina kirmizi koca bir kurdeleden fiyonk yapip gelsin baska bisey getirmesine gerek yok biz bedavaya evlenmisiz bizmiyiz yanlis elalemmi dogru bilemedim

Sizde nisanlılıktan itibaren başlayın çalıştırmaya,madem eski usul bizde yemekleri gelin gelince o yapar,bayramda baklava acar,kayınvalideye haftada bir temizliğe gelinecek vs vs diyr.malum satın alıyosunuz.bence boyle yaparsanız bunu ima ettiğinizi anlarlar.istemezler gibi geliyo.annen yaşlanınca bize gelin bakacak kızlarıma gıtmem falan desin

Ben nisanlimin ailesinden hicbir sey istemedim kendi rizalariyla trabzon set ve 30 gramlik 12 tane bilezik taktilar. Dugunde yine taki takacaklarmis.
Insanlar seni sevip icinden gelerek hediye alacak. Oyle market ihtiyac listesi gibi liste vermekle evlilik olmaz.

Dolandırıcı olmasın bunlar....
Delilik bu inanamadım..
Babanızın sokağa atacak parası varsa bir fakire versin başının gözünün sadakası niyetine...
Gelin ne alemde onuda merak ettim doğrusu

Ben olsam ev de eklerim listeye kız tarafı ev de alır diye :) gerçi biz de maddi imkan normal se kıza ev alınır.Çeyiz olarak bizim ailede.
Yaa babam büyük abime evlenmeden önce altinlara karismam ama sana bi ev alirim dedi nitekim aldi da. Geri kalan altin ve beyaz esyalari yengem ve abim aldilar.

Abi nasil halledecek cok merak ettim.
Konuşmuş bugün ailem bana destek cikmiyacak demiş. Suanda babamin ev almaya durumuda yok demiş. Herseyi ikimiz yapicaz demiş. Kredi cekip altinlari ben alirim sanada kredi cekeriz sende ev isini halledersin demiş.Kız arkadasida aileme danismam gerek tek basima böyle bir karar veremem demiş. Abimde bosuna sorma gerek kalmadı demiş. Sanırım ayrıldılar.

Yaa babam büyük abime evlenmeden önce altinlara karismam ama sana bi ev alirim dedi nitekim aldi da. Geri kalan altin ve beyaz esyalari yengem ve abim aldilar.
Yok bu sefer evi siz kız tarafından isteyin onların ki adetse sizinki de adet abiniz tek başına yapmasın kredi cekmesin. Hatta takı da isteyin. Abine altın saat altın künye ve altın zincir erkekler için olanindan

Gelin adayi hanim kizimiz kendini aklamak icin ortaya bir laf atti, elinde patladi. Abin akillilik yapmis tebrik ederim. Ailesine sormadan yapamazmis ama teklif ederken ailesina sormamisti. Beklemiyordu sizden boyle bir tepki. Yolunacak baska kaz bulsunlar kurtulsun abin o kizdan.

Herseye tek basina karar veriyor da buna neden vermiyormus? Dunyadaki tek akilliyi kendileri sandilar galiba.

Elinize verilen kağıdı lütfen saklayın, seneye boşanma davasında iyi bir delil olarak kullanılır.

Yine de mutlu olmaları dileğiyle...

Bu da burada dursun. Insanlarin ne kadar iki yuzlu oldugunu, ne kadar cabuk gercek yuzlerinin ortaya ciktigini gorun.

görücü usulü olsa yeni tanıştığı bir insana yükletecek kendini diyeceğim de kaç senelik ilişki diyorsunuz. evliliği ne olarak görüyor bu insanlar? bunların beklentileri ve niyetleri baştan bozuk. o kız mutlu olur mu ilerde acaba.

Kız baya uyanıkmış sizin maddi durumunuzun iyi olduğunu bildiği için ve ailenizin isteklerini yapacağını düşündüğü için yazdırmış o listeyi. Abine de başta kredi çekeriz biz öderiz diyerek ayak yapıyor. Şimdi liste elinde patladı. Herşeyde bir hayır vardır.
Bunlar arayıp orta yolu bulalım derler bak gör. Nereden bulacaklar böyle yağlı kapıyı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…