- 13 Mayıs 2012
- 4.809
- 3.578
- 448
Aynen bizde de böyle kız tarafı beyaz eşyalar oturma grubu vs aynı yazdığınız gibi kız tarafı alır bizde.ben de antepliyim hiç öyle bir şey yok adetlerimiz de
herkesçe bilinen şeyler nişanı kız tarafının yapılır
yatak odası, beyaz eşya, mutfak masası, oturma odası grubu küçük ev aletlerinin hepsini kız tarafı alır
üstüne bütün yemek takımlarını nevresim takımlarını falan kız tarafı alır
bunları söyleseniz keşke
sizi yolunacak kaz görmüş bunlar ne nişan yapıyorlar ne başka eşya alıyorlar üstüne bir de 6 bin çeyiz parası istiyorlar
haa bana göre adet illa şunu erkek ailesi alır bunu kız ailesi alır olayı saçma ama adetse nişanı kız tarafının yapması da adet yapsınlar
ben daha yeni atanmış halimle kendime ufaktan evimi kurmuştum iki halıyla bir çarşaf kıyafet bir de su ısıtıcısıyla başlayıp gerisini yavaş yavaş ödeyip ev haline getirdim lüks değil ama kötü ve eski de değil
kocaman öğretmen kızın erkek ailesine yardım etmeyip bütün her şeyi onlara yaptırmaya çalışması üstüne para istemesi çok korkunç gerçekten
bazen burada erkek ailelerine kızıyorum çocuklarını evlenmeden çok borca girdiriyorlar hiç bir şeye yardım etmeyip alacağı takıya kadar oğullarına ödetenleri görüyorum oda yanlış ama bu yanlıştan da öte görgüsüzlük
3 trilyon mu Nerede istendi.Gecen haftada mehir olrak 3 trilyon isteyen gelin vardi. Onlarda da ceyiz olayi yokmus. Gelininiz nereli cok merak ettim?
Ben olsam ev de eklerim listeye kız tarafı ev de alır diye :) gerçi biz de maddi imkan normal se kıza ev alınır.Çeyiz olarak bizim ailede.Liste mi ?Listeye bak oldu olacak başlık parası isteselermiş.
Ben olsam derdim ki...Madem sizde liste adet,biz de listemizi size yollayabiliriz :
1 adet Rolex saat
1 adet Vakko damatlık (bizde adettir,damatlığı kız tarafı alır derim)
En pahalı markalardan bornozdur pijamadır ayakkabıdır ne varsa eklerim.
Hatta uydurun işte damada araba düğünde alınır filan gibi adetler :))))
Ben olsam ev de eklerim listeye kız tarafı ev de alır diye :) gerçi biz de maddi imkan normal se kıza ev alınır.Çeyiz olarak bizim ailede.
Sogugunu bile ozledim valla 4 sene oldu gidemiyorumBuyur hemserim
ya yok canımAllah aşkına biri çıksın söylesin kimin memleketinde kıza çeyiz yapmak adet değil? Daha hayatımda böyle bişey duymadım ben ya. Bu kadar ağır adetleriniz varsa kendi memleketenizden insanlarla evlenin de millete rezil olmayın o zaman. Biz de arnavutuz altın vs çok önemli. Aileye gelen kızlar donatılır. Ama benim eşim arnavut değildi sonuçta ve kimse böyle bi beklentiye girmedi. Hatta kaynanam sorup duruyodu sizde çok altın takılıyo ne takalım diye hiçbi şey demedik. Onlar eskidenmiş dedik geçiştirdik. Biz mi salağız millet mi çok akıllı?
Aynen bu kadar ağır liste veriyorsan evi de sen alacaksın o zaman.Bir de adetleri bu kadar agir ise altin olarak muhakkak kiz tarafi ev falan alir duye biliyorum. Mesela nigde de erkek tarafi agir altin ve bütün ev esyalarini alirmis. Ama kiz tarafi da evi satin alirmis. Benik yasadigim ilde ise kiz raeafi klasik mutfak esyalari yatak odasi..
Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?