Listeli gelin

Aynen bizde de böyle kız tarafı beyaz eşyalar oturma grubu vs aynı yazdığınız gibi kız tarafı alır bizde.

Liste mi ? Listeye bak oldu olacak başlık parası isteselermiş.

Ben olsam derdim ki...Madem sizde liste adet,biz de listemizi size yollayabiliriz :
1 adet Rolex saat
1 adet Vakko damatlık (bizde adettir,damatlığı kız tarafı alır derim)
En pahalı markalardan bornozdur pijamadır ayakkabıdır ne varsa eklerim.

Hatta uydurun işte damada araba düğünde alınır filan gibi adetler :))))

Ben olsam ev de eklerim listeye kız tarafı ev de alır diye :) gerçi biz de maddi imkan normal se kıza ev alınır.Çeyiz olarak bizim ailede.

Ben olsam ev de eklerim listeye kız tarafı ev de alır diye :) gerçi biz de maddi imkan normal se kıza ev alınır.Çeyiz olarak bizim ailede.

Olmuşken ev de olsun valla:)) Baksana kız tarafı bol keseden atmış,erkek tarafı da atsın helal.

Biz belese gidiyoruz yeminle
Bir de tanismaya geldiginde konusulmus. Biz de istemede vs konusulur adettir.
Ama pazarlik yapilmaz. Herkesin sarti durumu nasil ise ona göre yapikir.. altin zaten mihir olacagi icin bir sekilde grami konusulur ancak bu iki tarafinda rizasinin olacagi sekilde olmalidir. Ben kalkipta yarim kilo altini bir öğretmenden mi isteyim. Veya bir fabrikatör 100 gram altin mi versin sadece.. herkesin maddi durumu bir mi

Bir de adetleri bu kadar agir ise altin olarak muhakkak kiz tarafi ev falan alir duye biliyorum. Mesela nigde de erkek tarafi agir altin ve bütün ev esyalarini alirmis. Ama kiz tarafi da evi satin alirmis. Benik yasadigim ilde ise kiz raeafi klasik mutfak esyalari yatak odasi..

Biz hicbisey istemedik bu ne ac gozluluk ya ayip yani
Ceyizi de getirmiyor bu ne gamsizlik ya

ya yok canım
asıl onlar biliyorlarmış Antepliyle evlenmemişler erkek tarafı Antepli olsaydı ne çeyiz parası bu zamana kadar ne yaptınız kızınıza nerde antep işi el işleri deyip rezil ederlerdi
bunlar da bizim adetimiz böyle deyip karşı tarafa yutturmaya çalışıyorlar
Antepli kızın çeyizi çok zengin olur züccaciye tekstil ürünlerin hepsi çeyiz sandığı yemek takımları küçük ev eşyaları mutfak masası halılar yatak odası takımı hatta oturma odası grubunu kız tarafı alır ve bunlar için karşı taraftan tek kuruş istemez
sürekli bohça gönderirler bir de
kendi memleketlisiyle evlense daha zararlı çıkardı kadın
kız bu liste verilirken ailesine diyemez miydi bu kadar altına gerek yok maddi durumumuz yok zaten onun yerine evi bir düzgün kuralım diye

Aynen bu kadar ağır liste veriyorsan evi de sen alacaksın o zaman.

çingeneye çatmış abin.
bulaşmasa daha fazla keşke.
kaçıp kurtulsa.
kız mı kalmadı ayol.

çeyizi bol isteyin ve neden hazırlamamış bugüne dek deyin antep çeyizi çok pahalıya çıkar çünkü.Siz de adetlerinizi yapın tam olarak o zaman biz de takarızaltınları diyin sadece tel kırma bir oda takımı ne kadar haberiniz var mı yapmazlar tabiki kızı bir saf bulup veririz gider demişler lütfen o saf siz olmayın

Abi nasil halledecek cok merak ettim.

Valla okuduklarımdan midem bulandı. Ben de evlendim ama 1 tane bişey istemedik karşı taraftan, ne ben ne de ailem. Çünkü ben bir mal değilim, insanım. Maddi değerim yok dolayısıyla:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…