- 17 Kasım 2015
- 3.982
- 3.556
- 83
- 37
belki kizin sucu yok ailesi yapiyor... konu sahibi abin birsey demedimi?????Liste yapmaya zahmet etmişler. Bir çırpıda söyleyiverselermiş her şeyi siz yapacaksınız diye. Olur biterdi.
Çok ayıp bence de. Abinizin yerinde olsam o paraya ferrari alırım deyip vazgeçerdim herhalde. O kıza güven olmaz ki.
Kızın suçu yoksa da haberi vardır. Biraz aklı çalışan sağ duyulu bir insansa buna izin vermezdi.belki kizin sucu yok ailesi yapiyor... konu sahibi abin birsey demedimi?????
Nişanı kız tarafı yapar onlar yapsın siz karismayin. Beyaz eşya kız tarafına aittir. Yatak odası takımı kız tarafı alsın yada oturma grubunu mutfak masası vs bunlarida kızın alması gerek.Dedemden kalma dükkânı satcam diyo
Iste istense karsilikli konusulsa yapcaz zaten.dediginiz gibi hepsi abime ve esine olcak baskasina gitmiycekki ama böyle liste hazirlamak filan sacma geldi ilk defa böyle bir seyle karsilastik
Bu hafta bu olayı islediler.bu sahte gelin olmasin?hani muge anlida cikiyor paralsri toplayıp pirrr. .. anamizin nikahini da istiyonuz mu desin abin. Ne olur seviyorum alicam diyor demeyin...1 kere de deve ,diken ilişkisi olmasın
4
hep erkek tarafı suçlu gelirdi bana ama lütfen şu görmemiş terbiyesiz geline haddini bildirin. oğlan kızımızı seviyor diye sizi soymak istemişler. kardeşin biraz sert çıksınMerhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Abim kiz arkadssiyla konusmus. Kiz mahcup oldugunu söylemiş abime kredi cek evlendikten sonra beraber calisip öderiz demiş. Acikcasi böyle konusan birinin iyi niyetinden şüphe duymuyorum ama ailesi gözümüzü o kadar korkuttuki kizada supheci onyargili yaklasiyoruz sankibelki kizin sucu yok ailesi yapiyor... konu sahibi abin birsey demedimi?????
Ayyy aileniz çıldırmış olmalı... Ne diyim.. İçlerinden geliyormuş yapmışlar. Ama biz geçen ay eşimle gittik bikaç senedir kenara attığımız peşinatla ev baktık odaları gezip heyecanlandık , ödeme planına oturduk kafa yorduk. Önümüzdeki bikaç sene biraz kısıcaz harcamalardan, kimin cebinde para varsa yarısını veriyor şu sıralar bizde. İnan çok tatlı heyecanlar bunlar, ve ilişkiyi de etkiliyor olumlu yönde. Ailen abinlere bu duyguları yaşatamayacak demekki..Hahh iste tamda anlatmak istedigim buydu.Bize kalsa biz zaten gerekeni yapariz.üç yil once büyük abim evlendi herseyi eksiksiz yapildi. Annem bunuda soylemis zaten büyük oğluma ne yaptiysam kucugunede onu yaparim demis ne bir eksik ne bir fazla.Bi de babam abimlere evlenmeden önce evde veriyor.Annem bunlari yaparsak ev filan vermem dedi
Konustular tabiki.kiz bizde altin cok istenir ablam icinde bu kadar istendi demis.Fakat ben dogru bulmuyorum cok mahcup oldum demis. Abime kredi cek evlendikten sonra birlikte oderiz demiş. Abimde kiz arkadasida öğretmen bu aradaabiniz neresinde bu işin? hiç mi sormuyormuş evleneceği kıza siz ne yapmaya çalışıyorsunuz diye, hiç mi konuşmamışlar daha öncesinde bu konuları. Ben kızın değil ailesinin böyle bi işgüzarlık yaptığını düşünüyorum. İnsan evlenmeyi düşündüğü birini böyle açık açık enayi yerine koyup kullanmaya çalışmaz bence. siz hiç karışmayın abiniz kızla konuşsun bence. Olmuyosa siz de uydurun bi kaç adet yapın bi liste verin ellerine. Bizde evi kızın babası alır araba alır falan filan diye. bariz şekilde onlarda uydurmuşlar çünkü adet diye, dolandırıcılık bildiğin bu.
Kız çok iyi niyetli olsaydı liste çıkarırsanız olacaklardan sorumlu değilim derdi ailesine. Sanki liste ortaya çıkana kadar haberi yoktu. Bırakın Allah aşkına basbayağı danışıklı dövüş işte. Siz de buna inandınız demekAbim kiz arkadssiyla konusmus. Kiz mahcup oldugunu söylemiş abime kredi cek evlendikten sonra beraber calisip öderiz demiş. Acikcasi böyle konusan birinin iyi niyetinden şüphe duymuyorum ama ailesi gözümüzü o kadar korkuttuki kizada supheci onyargili yaklasiyoruz sanki
Annemle bana yanlis geldi böyle olsun istemiyoruz.Babamda sinirinden herseye tmm diyo. Diger yandan annem abime bu evliligi istemiyor dedi fakat bugunde kızın gunahini aldim vebali bnm boynuma diye dovundu.acikcasi ne sordugumu bende bilmiyorum tek bildigim sacma bir durumun icinde olusumuzAyyy aileniz çıldırmış olmalı... Ne diyim.. İçlerinden geliyormuş yapmışlar. Ama biz geçen ay eşimle gittik bikaç senedir kenara attığımız peşinatla ev baktık odaları gezip heyecanlandık , ödeme planına oturduk kafa yorduk. Önümüzdeki bikaç sene biraz kısıcaz harcamalardan, kimin cebinde para varsa yarısını veriyor şu sıralar bizde. İnan çok tatlı heyecanlar bunlar, ve ilişkiyi de etkiliyor olumlu yönde. Ailen abinlere bu duyguları yaşatamayacak demekki..
Bir de sen şimdi neyi soruyosun burda onu da anlamadım? Şu an anlattığın alan razı veren razı. Eeee biz akşama kadar buna rezillik çingenelik desek ne olacak ki?
Ben inandim cok mu safimKız çok iyi niyetli olsaydı liste çıkarırsanız olacaklardan sorumlu değilim derdi ailesine. Sanki liste ortaya çıkana kadar haberi yoktu. Bırakın Allah aşkına basbayağı danışıklı dövüş işte. Siz de buna inandınız demek
Abim kiz arkadssiyla konusmus. Kiz mahcup oldugunu söylemiş abime kredi cek evlendikten sonra beraber calisip öderiz demiş. Acikcasi böyle konusan birinin iyi niyetinden şüphe duymuyorum ama ailesi gözümüzü o kadar korkuttuki kizada supheci onyargili yaklasiyoruz sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?