Listeli gelin

belki kizin sucu yok ailesi yapiyor... konu sahibi abin birsey demedimi?????

abiniz neresinde bu işin? hiç mi sormuyormuş evleneceği kıza siz ne yapmaya çalışıyorsunuz diye, hiç mi konuşmamışlar daha öncesinde bu konuları. Ben kızın değil ailesinin böyle bi işgüzarlık yaptığını düşünüyorum. İnsan evlenmeyi düşündüğü birini böyle açık açık enayi yerine koyup kullanmaya çalışmaz bence. siz hiç karışmayın abiniz kızla konuşsun bence. Olmuyosa siz de uydurun bi kaç adet yapın bi liste verin ellerine. Bizde evi kızın babası alır araba alır falan filan diye. bariz şekilde onlarda uydurmuşlar çünkü adet diye, dolandırıcılık bildiğin bu.

Dedemden kalma dükkânı satcam diyo
Nişanı kız tarafı yapar onlar yapsın siz karismayin. Beyaz eşya kız tarafına aittir. Yatak odası takımı kız tarafı alsın yada oturma grubunu mutfak masası vs bunlarida kızın alması gerek.

İnsan olmanın görgülü olmanın ırkla alakası yok arkadaşlar. Konu sahibesi siz elinize liste tutuşturan yengeye sormadınız mı evlenirken kendisine ne kadar altın takılmış?

Iste istense karsilikli konusulsa yapcaz zaten.dediginiz gibi hepsi abime ve esine olcak baskasina gitmiycekki ama böyle liste hazirlamak filan sacma geldi ilk defa böyle bir seyle karsilastik

Ee o zaman böyle düşünüyorsanız gerçekten listeyi de sorun yapmamalisiniz. Kimisi söyler kimisi yazar demek ki :)
Tek sorun liste olsun :)

Bu ne ya nasıl bir kafa nasıl bir mantık??
Bizde istendik bizde kız istedik ben böyle birşey ne gördüm ne duydum erkek tarafı yapabildiğini yapar...

Bizede ne istersiniz diye soruldu biz ağzımızı dahi açmadık bu konuda, ne yapabilirseniz o dedik ekstra isteğimiz yok onlar mutlu huzurlu olsunlar yeter dedi babam, ki budur yani bunun ötesi yok...

Bence bunlar işi yokuşa sürmeye çalışıyorlar söliyim ilk aklıma gelen bu oldu...

Yada İkinci ihtimal gerçekten görgüsüzler birşey görmemişler saldırıyorlar...

bu sahte gelin olmasin?hani muge anlida cikiyor paralsri toplayıp pirrr. .. anamizin nikahini da istiyonuz mu desin abin. Ne olur seviyorum alicam diyor demeyin...1 kere de deve ,diken ilişkisi olmasın
4
Bu hafta bu olayı islediler.

Bu ne be, ev mi alıyorsunuz, araba mı alıyorsunuz. Çeyiz parası diye bir şeyi de ilk kez duydum. Her boku damat evi yapacaksa, onlar ne yapacaklar. Listeyi ellerine verip biz bu paraya 3 inek bir boğa alıp çiftlik kurarız, deseydiniz.
Terbiyesiz insanlar.
Sakın almayın istediklerini. Bugün kızını parayla satan yarın öbür gün kardeşinizi de para için satar. Bu gelenek görenek işini aşmış çünkü. Bildiğin insan ticareti.

hep erkek tarafı suçlu gelirdi bana ama lütfen şu görmemiş terbiyesiz geline haddini bildirin. oğlan kızımızı seviyor diye sizi soymak istemişler. kardeşin biraz sert çıksın

belki kizin sucu yok ailesi yapiyor... konu sahibi abin birsey demedimi?????
Abim kiz arkadssiyla konusmus. Kiz mahcup oldugunu söylemiş abime kredi cek evlendikten sonra beraber calisip öderiz demiş. Acikcasi böyle konusan birinin iyi niyetinden şüphe duymuyorum ama ailesi gözümüzü o kadar korkuttuki kizada supheci onyargili yaklasiyoruz sanki

Nası bir liste o ya.
Altın bizde de istenir ama ben ağzımla söyledim eşime şu kadar bilezik takı istiyorum diye onlar da aldı sağolsunlar.
Hadi altınları anladım da çeyiz parası nedir?
Yolunacak kaz görmüşler gayetle.
Güzellikle orta yolu bulun bence. Bunları yapmak zorunda değilsiniz.
O listede yazanların bir kısmı kız tarafına ait zaten. Genel adetler göz önünde bulundurulur ve orta yol bulunur böyle konularda.
Çeyiz için ayrıca para verilmesi de saçma hiç duymadım böyle bir şey. Çeyiz kız tarafına aittir. Ne yaparsa odur.

Ayyy aileniz çıldırmış olmalı... Ne diyim.. İçlerinden geliyormuş yapmışlar. Ama biz geçen ay eşimle gittik bikaç senedir kenara attığımız peşinatla ev baktık odaları gezip heyecanlandık , ödeme planına oturduk kafa yorduk. Önümüzdeki bikaç sene biraz kısıcaz harcamalardan, kimin cebinde para varsa yarısını veriyor şu sıralar bizde. İnan çok tatlı heyecanlar bunlar, ve ilişkiyi de etkiliyor olumlu yönde. Ailen abinlere bu duyguları yaşatamayacak demekki..

Bir de sen şimdi neyi soruyosun burda onu da anlamadım? Şu an anlattığın alan razı veren razı. Eeee biz akşama kadar buna rezillik çingenelik desek ne olacak ki?

Konustular tabiki.kiz bizde altin cok istenir ablam icinde bu kadar istendi demis.Fakat ben dogru bulmuyorum cok mahcup oldum demis. Abime kredi cek evlendikten sonra birlikte oderiz demiş. Abimde kiz arkadasida öğretmen bu arada

Kız çok iyi niyetli olsaydı liste çıkarırsanız olacaklardan sorumlu değilim derdi ailesine. Sanki liste ortaya çıkana kadar haberi yoktu. Bırakın Allah aşkına basbayağı danışıklı dövüş işte. Siz de buna inandınız demek

Annemle bana yanlis geldi böyle olsun istemiyoruz.Babamda sinirinden herseye tmm diyo. Diger yandan annem abime bu evliligi istemiyor dedi fakat bugunde kızın gunahini aldim vebali bnm boynuma diye dovundu.acikcasi ne sordugumu bende bilmiyorum tek bildigim sacma bir durumun icinde olusumuz

Siz bu gelini bayağı bayağı (satın) alıyorsunuz.. Hayırlısı olsun..

Ben inandim cok mu safimfakat annem kesinlikle karsi cikiyo bu evlilige

3 yıllık sevgilisi abinizin,çıktıkları zaman içinde sizin maddi durumunuzu ve cömertlliğinizi az çok anlamıştır.kredi çektirmeyeceğinizi biliyor, kendini aklamak için söylüyor bence.gelin hanımın yaşı küçük mü, ailesine liste hazırlanırken mudahele edebilirdi böyle bir şeyin yakışık almayacağını mahçup duruma düşeceğini söyleyebilirdi.bana hiç samimi gelmedi.

hadi diyelimki hepsi tamam 4 yüzük ne ya
geline takı istenmez damat zaten gereğini yapar yapmalıdır da.
ama böle istenince mala karşılık mal istiyoz gibi olmuş
ayrınca bunların altın fiyatlarından haberi yok galiba 300 gr bilezik 35bin lira yapar
onun yerine ev alsınlar daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…