Seve seve gelirizEvlenecek kizimiz var valla o da antepli gelin isteyin verelimbu arada kizimiz oyle liste falan vermez evi barki arabasi herseyi de vardir :)
Bende isteyecek oldular birisi bekleyecekti eşim kesti önlerini ben neyin ne olduğunu biliyorum kimse beklemesin birşey istemesin dedi benim ailem tek bir iğne bile istemedi bizde de yok böyle adet ben boluda büyüdümbu zamanda kürtlerde haric bunu yapan yok . benimde arkdasim türk kürtle evlendi üstelik modern bir kiz ve aileside oyle. bez icin gerdek sabahi kvdesi kapiya dikildi
selam hemşerimBiz de antepliyiz,kimsenin eline liste vermeyiz ama erkek taraflari gelir liste sorarlardi eskiden, biz de yok canim ne listesi, herkes neyi varsa o kadarla evlenir der geri cevirirdik ( bunlari annemin agzindan yaziyorum cunku liste adeti taaa o zamanlardan kalmaymis ve cok asiri zenginlerde olurmus, mesela nisan hediyesi kiza araba alinirmis, ama kizin kendisinin de evi falan olurmus yani)
Aaaa benim esim de antepli demek ondan adetleri bosverelim herseyi kendimiz yapalım demiş vakti zamanında ,ben de kayseriliyim. Bizde erkek tarafı ne takalım diye sorar kız tarafı da ne uygun goruyorsanız o bizi ilgilendirmez der adet bu.GazianteplilerAnteplileri cok severim boylesini ilk defa gördüm
Kk öyle bedavadan kız vermezSeve seve geliriz
bu arada kız öğretmenmiş bu zamana kadar hiç mi kenara köşeye koymamış da sizden çeyiz parası istiyorSeve seve geliriz
Erkek arkadasimda dogulu.Doguda adet böyle mi bu kadar altin istediler liste filan yapildi dedim boyleyse bende yapcam dedim bunlari alabilsem seni mi alirim gider volvo s6 alirim dedi tek hayaliymis.Ben simdi bu öküz ü napimBu arada yazmadan edemicem eğer abin ayrılırsa kıza sorun altın kaplamamiymis kuşu zira öyle ki bu kadar kıymetli sanmış ailesi te allahimm
Tam bir görgüsüzlük her yörenin adeti değişmez çeyiz kız tarafınındır birde kız kaç yaşında ve nereliler ben gerçi bir fikir yürüttüm nereli olduklarına fakat burada üstüne alınanlar olurMerhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Sen de onu bırakErkek arkadasimda dogulu.Doguda adet böyle mi bu kadar altin istediler liste filan yapildi dedim boyleyse bende yapcam dedim bunlari alabilsem seni mi alirim gider volvo s6 alirim dedi tek hayaliymis.Ben simdi bu öküz ü napim
Ailenin maddi durumu pek yok. Bu bambaska bi konu. Hangi birini anlatiyim bilmiyorumki.Kizin kardesi üniversite okuyo annesi anneme küçük kizim üniversite okuyo mezun olana kadsr masraflarini ablasi karsilayacak demiş. Böyle birsey neden soylenirki. Annem ben karismam oglumla kiziniz konussunlar bu konuyu demis.bu arada kız öğretmenmiş bu zamana kadar hiç mi kenara köşeye koymamış da sizden çeyiz parası istiyor
basbayağı kendi çeyizini alabilecek hiç bir şey yapmasa kredi çekebilecek durumda
Antepliler.aslinda ben yöreye ve nereli olduguna cok takilmiyorum.Gaziantepli nizipli bi kac arkadasim var gün görmüş görgülü insanlar cokta severim.Gorgusuzluk yoreyle baglantisiz bence.Tam bir görgüsüzlük her yörenin adeti değişmez çeyiz kız tarafınındır birde kız kaç yaşında ve nereliler ben gerçi bir fikir yürüttüm nereli olduklarına fakat burada üstüne alınanlar olur
birde işin tuhafı kızın üniversite mezunu ve öğretmen olmasıBöyle konuları her gördüğümde bedavaya gitmişiz diyorum.
Modern başlık parası bu olsa gerek.
Kiz abimle ayni okulda calisiyo dolandici degildir diye düşünüyorum. Yani umarm drgildirBunların dolandırıcı olmadıklarından eminmisiniz hani bu evlenmeden bütün takıları alıp sırra kadem basan dolandırıcılardan
birde işin tuhafı kızın üniversite mezunu ve öğretmen olması
tamam aile kötü durumda olabilir çeyize ayıracak paraları olmayabilir ama o zamanda isteklerde bu kadar uçulmazAilenin maddi durumu pek yok. Bu bambaska bi konu. Hangi birini anlatiyim bilmiyorumki.Kizin kardesi üniversite okuyo annesi anneme küçük kizim üniversite okuyo mezun olana kadsr masraflarini ablasi karsilayacak demiş. Böyle birsey neden soylenirki. Annem ben karismam oglumla kiziniz konussunlar bu konuyu demis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?