Listeli gelin

bu zamanda kürtlerde haric bunu yapan yok . benimde arkdasim türk kürtle evlendi üstelik modern bir kiz ve aileside oyle. bez icin gerdek sabahi kvdesi kapiya dikildi
Bende isteyecek oldular birisi bekleyecekti eşim kesti önlerini ben neyin ne olduğunu biliyorum kimse beklemesin birşey istemesin dedi benim ailem tek bir iğne bile istemedi bizde de yok böyle adet ben boluda büyüdüm

selam hemşerim
Anteplilere baya laf söylenmiş üzüldüm ama ya
ailemden o kadar kız istendi kız alındı verildi kimsenin eline liste tutuşturmadık biz

GazianteplilerAnteplileri cok severim boylesini ilk defa gördüm
Aaaa benim esim de antepli demek ondan adetleri bosverelim herseyi kendimiz yapalım demiş vakti zamanında ,ben de kayseriliyim. Bizde erkek tarafı ne takalım diye sorar kız tarafı da ne uygun goruyorsanız o bizi ilgilendirmez der adet bu.
Bence yengenin isguzarlığı görücü usulü değilse gayet kız susturur herkesi abiniz konusursa lakin görücü usulü ise daha görgülü ailelerle yüzgöz olun bence

Bu arada yazmadan edemicem eğer abin ayrılırsa kıza sorun altın kaplamamiymis kuşu zira öyle ki bu kadar kıymetli sanmış ailesi te allahimm
Erkek arkadasimda dogulu.Doguda adet böyle mi bu kadar altin istediler liste filan yapildi dedim boyleyse bende yapcam dedim bunlari alabilsem seni mi alirim gider volvo s6 alirim dedi tek hayaliymis.Ben simdi bu öküz ü napim

O nasıl bir liste öyle

Takı kısmını anlayabilirim, bazı yörelerde takıya çok önem verirler, isterler, eksik olursa evlenmezler ama çeyiz parası, yatak odası, tül perde nedir?
Çeyizi kız tarafı yapar, yatak odası, bazı beyaz eşyaları da.
Babanız gurur yapıp hepsini yaparım diyor ama bir şekilde ikna etmeye çalışın, size de günah, hiçbir yöre de böyle bir adet olduğunu zannetmiyorum, ki benim baba tarafımın köyünde kıza çok altın takılır, bir bilezik eksik olsun kız evlenmez asla ama öte yandan çeyiz kız tarafının yapması gereken eşyalar dört dörtlük yapılır kızın ailesi tarafından, evlenip bebek sahibi olduklarında da bebeğin tüm eşyaları, Bebek odası da kız tarafınca yapılır.

Sizin gelin adayının ailesi uyanık çıkmış.

Tam bir görgüsüzlük her yörenin adeti değişmez çeyiz kız tarafınındır birde kız kaç yaşında ve nereliler ben gerçi bir fikir yürüttüm nereli olduklarına fakat burada üstüne alınanlar olur

Erkek arkadasimda dogulu.Doguda adet böyle mi bu kadar altin istediler liste filan yapildi dedim boyleyse bende yapcam dedim bunlari alabilsem seni mi alirim gider volvo s6 alirim dedi tek hayaliymis.Ben simdi bu öküz ü napim
Sen de onu bırak
Hayalinde araba olmayan bekar abisi kardeşi olan vardır illa ki bir sor bakalım

bu arada kız öğretmenmiş bu zamana kadar hiç mi kenara köşeye koymamış da sizden çeyiz parası istiyor
basbayağı kendi çeyizini alabilecek hiç bir şey yapmasa kredi çekebilecek durumda
Ailenin maddi durumu pek yok. Bu bambaska bi konu. Hangi birini anlatiyim bilmiyorumki.Kizin kardesi üniversite okuyo annesi anneme küçük kizim üniversite okuyo mezun olana kadsr masraflarini ablasi karsilayacak demiş. Böyle birsey neden soylenirki. Annem ben karismam oglumla kiziniz konussunlar bu konuyu demis.

Antepliler.aslinda ben yöreye ve nereli olduguna cok takilmiyorum.Gaziantepli nizipli bi kac arkadasim var gün görmüş görgülü insanlar cokta severim.Gorgusuzluk yoreyle baglantisiz bence.

Bu konu da bir ben farklı düşünüyorum sanırım size göre fazla olabilir bu göreceli.Bunun belli bir ölçüsü var da bizim mi haberimiz yok .Hele hele eşinin ailesinden bir igne bile alanlar tepki göstermemeli.Yok kraliyettenmiymiş yok altın kaplamamıymiş .Kimse birbirini kandırmasın eşiyle birlikte herseyi yapip evlenenler haric hepiniz bir şeyler istediniz.Aldıklarıniz da birilerine göre fazla olabilir.

Maddi durumlari iyi degilse ailenin kiz durumu abinize soyler esyalari ceyizi yapilir ama bizde adet boyle kilifi cok sacma

Bunların dolandırıcı olmadıklarından eminmisiniz hani bu evlenmeden bütün takıları alıp sırra kadem basan dolandırıcılardan
Kiz abimle ayni okulda calisiyo dolandici degildir diye düşünüyorum. Yani umarm drgildir

tamam aile kötü durumda olabilir çeyize ayıracak paraları olmayabilir ama o zamanda isteklerde bu kadar uçulmaz
olabildiğince evini kurmaya çalışırız denilir olur biter
Trabzon setler bilezikler falan istenmez bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…