Bende tam tersine şahit oldum iş arkadaşımla aramda 1 ay vardı düğün tarihimizin. O önce evlendi ve kimlik parası sandık parası bilezik sayısı bilmemnesi çirkefleştikçe çirkefleşti. Erkek tarafı da ne diyorsa aldı halısından avizesine kadar evini döşediler kızın. Bizse eşimle baldır çıplak kimseden bir kuruş istemeden kredi çektik herşeyin ucuzundan seçe seçe ev kuruyoruz.Bizde liste yoktur ancak ev iğneden iplige hazırlanır ve gelin öyle gelir eve.( Benim farklı oldu ancak yengemin dediğim.gibi )
Ben çok yadırgamıyorum. Imkan varsa altında alınır. Liste yerine imkanlar dahilinde konusulsaydi daha iyi olurdu.
Sonuçta bu alınan eşyalar ve altınlar abimize hanımının eşyaları olacak. Alıp yabancıya gitmeyecek.
Istemeyenler hiç kıymet görmüyor , böyleleri daha kıymetli :)
26 yasinda.Annemde ayni seyi düşünüyor samini degil diyo.abime madem ayrilmiyacaksn herseyi kendin yap dedi bu defa babam karsi cikiyor. Evde huzur kalmadi iki gündür. Annem ve babam didisip duruyolar3 yıllık sevgilisi abinizin,çıktıkları zaman içinde sizin maddi durumunuzu ve cömertlliğinizi az çok anlamıştır.kredi çektirmeyeceğinizi biliyor, kendini aklamak için söylüyor bence.gelin hanımın yaşı küçük mü, ailesine liste hazırlanırken mudahele edebilirdi böyle bir şeyin yakışık almayacağını mahçup duruma düşeceğini söyleyebilirdi.bana hiç samimi gelmedi.
Bende tam tersine şahit oldum iş arkadaşımla aramda 1 ay vardı düğün tarihimizin. O önce evlendi ve kimlik parası sandık parası bilezik sayısı bilmemnesi çirkefleştikçe çirkefleşti. Erkek tarafı da ne diyorsa aldı halısından avizesine kadar evini döşediler kızın. Bizse eşimle baldır çıplak kimseden bir kuruş istemeden kredi çektik herşeyin ucuzundan seçe seçe ev kuruyoruz.
Sonunda kız benim düğüne kadar bile evli kalmadı. Düğünüme geldiğinde yüzü gözü ağlamaktan şiş uyduruk bir tişört kot çekmiş, sarıldı bana ağladı hayırlı olsun sonun benzemesin bana dedi gitti.
Seneleri dolana kadar mahkeme uzadı senesi dolduğunda boşanmışlardı. Kız altınları da geri vermedi ama
Bilmem böyle bir sey sorma gereği duymadıkKizin kendisine ait mali mulku var mi? Evidir yazligidir arabasidir varsa tamam diyecem
Biz de antepliyiz,kimsenin eline liste vermeyiz ama erkek taraflari gelir liste sorarlardi eskiden, biz de yok canim ne listesi, herkes neyi varsa o kadarla evlenir der geri cevirirdik ( bunlari annemin agzindan yaziyorum cunku liste adeti taaa o zamanlardan kalmaymis ve cok asiri zenginlerde olurmus, mesela nisan hediyesi kiza araba alinirmis, ama kizin kendisinin de evi falan olurmus yani)GazianteplilerAnteplileri cok severim boylesini ilk defa gördüm
Bunların dolandırıcı olmadıklarından eminmisiniz hani bu evlenmeden bütün takıları alıp sırra kadem basan dolandırıcılardanMerhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Evlenecek kizimiz var valla o da antepli gelin isteyin verelimBilmem böyle bir sey sorma gereği duymadıkO değilde burda yazılanları anneme okuttum hepsi ne akıllı maşallah diyo :) Varsa kız kardeşleri filan abine isteyelim diyo
Yuh ya!!! Kızı evlendiriyorlar mı satıyorlar mı belli değil... Adet vs hepsi yalan dolan. Hangi zamandayız? Açgözlülükten başka birşey değil.Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Biz zaten üzerimize düşeni yapardık. Dediginiz gibi liste cok sacma ve 6 bin!annem istemedigini soyledi abim suan sessiz nasil bir karsr verdi bilmiyoruzBaban neden bu görgüsüzlerin istediği şeyleri yapacak izin vermesin anneniz.Abin de aklını başına alsın kaçarak uzaklaşsın bu kızdan.Nasıl insanlar varya ceyizi de yokmuş onun parasını da sizden istemişler pes yani bin yıl düşünsem aklıma gelmez....Kızın ne özelliği varmış...Geleceğin kv ben elime böyle liste verilse oğluma demediğimi bırakmazdim..Bula bula böyle görgüsüz aileyi buldun diyerek..Belki oğluma bundan fazlasını yaparım ama insanin eline liste tutturulunca yapacağım varsa da yapmam aslaa
Bu iş olursa KK sayesinde tanışıp evlenen de olacak yaniEvlenecek kizimiz var valla o da antepli gelin isteyin verelimbu arada kizimiz oyle liste falan vermez evi barki arabasi herseyi de vardir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?