Local Anastezi+Sedasyonla Burun Ameliyatı olan arkadaşlar!

evsud

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
30
0
86
Ankara
sitede o kadar aramama rağmen bu konu hakkında bir türlü net bir cevap bulamadım.kimi arkadaşlar sadece local anestezi zannedip çok korkunç diyorlar.fakat local anastezi+sedasyon farklı birsey olsa gerek.bu şekilde ameliyat olan arkaşlarımız varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.karar vermek çok zor oluyor...

cnm sanırım benimki bu sekılde yapıldı,kan degerlerım dusuk cıkınca genel anestezı yapmaktan vazgectıler anestesı doktorumla gorusmemde bana aynen şöyle dedi
plastik cerrahınız lokal olan kısımları kendi uygulucak bende sol elinizden ayrıca nakroz vericem yarı baygın olucaksınız ama bişi hisetmiceksiniz bilinç açık olucak dedi anlamamıstım aslında hı hı hadı amelıyata alın benı dıye kosturdum ama iikide öle olmusum harıka gectı bı ara uyanıyodum napıonus dedım alcıdayız bıttı artık dedı doktorum.nasılsın kendını nası hısedıodun dedı bomba gıbıyım dedim ii süper ozaman dedi tekrar uyumusum hep böle gidip geldim ameliyat sırasında şişliklerim morluklarım yok denecek kadar azdı cabuk kendıme geldım ii bi yontemmiş iikide böle olmusum

umarım benimkide sizinki gibi rahat olur.anladığım kadarıyla aslında genel anesteziden çokda farkı yok.hatta dahada iyi bir teknik denebilir.

evet annem genel anestezı oldu uyanmakta cok zorlandı ve sısme morluk cok oldu iyiki böle olmusum eminim ki cok rahat olucaksın sende bılıncın acık oluyosun yarı baygınsın aslında ama sacmalamıosun mesela mantık yerınde yane kendını ıı hısedıodun sakınlestırıcınınde etkısıyle bulutların ustunde oluyosun deyım yerındeyse,,sık sık uyanıp burnumu şöle yapın böle yapın dedim nip tuck diye bi dizi vardı hatta onu anlattım:) soru sordular bana mantıklı cvplar verdım tekrar uyudum uyandım fılan öle gectı gıttı ınsallah hersey guzel olur senın ıcınde cnm

merhaba eurocreme,
youtubedan izleyemedim kapalı olduğu için..
merak ettim doğrusu.

gerçekten çok faydalı bir video benim bütün ameliyat korkularımı aldı üzerimden
youtube ye gelince dolaylı yollardan izleyiverin artık
*bu arada bu youtube yasağı ne kadar mankafalı insanlar tarafından yönetildiğimizin bir götergesi -

nasıl izleyeceğimi anlayamadım.var mı bir yolu?

Bende böyle olmuştum ama son anda iyi bayılmışım herhalde gözümü açtığımda odamdaydım :) Hiç bir sıkıntı olmadı arada uyandım benim için tek sıkıntı burnumu uyuştururken yaptıkları iğneydi o çok canımı acıttı...

bende bu yontemle oldum ama iğne filan hissetmedim hiç,önce bi uyudum ne oldugunu hatırlamıyorum,sora ara ara uyandım hep herseferınde de kendımı ıyı hıssedıodum doktorum sorular sordu mantıklı cvplar verdım filan sonra yine uyudum süperdi

Açıkçası, normal narkozun yan etkileride bunda olmuyor yani bulantı,kusma vs o yüzden ben tavsiye ederim...

benım kan değerlerim düşük çıkınca bu yontemle olmaya mecbur kalmıstım

kime oldun cnm sen?

ben bu yöntemle ameliyat oldum..bana yapılan işlemleri sana ayrıntısıyla anlatayım..şimdi ilk önce biraz sakinleşmem ameliyat stresinden kurtulmam için bir iğne yapıldı.sonrasında acı hissetmemem için başka bir iğne..açıkçası herşeyi saniyesi saniyesine hatırlıyorum normal hayatımda nasılsam ameliyat sırasında da ona çok yakındım aslında genellikle yarı uyur bir hal olurmuş ve çok fazla şey hatırlanmazmış ama ben öyle değildim..açıkçası tabiki sesleri duymak her şerin farkında olmak biraz can sıkıcı olabilir ama ben doktorumunda önerisiyle farklı bir yol varken genel anestezi kullanmak istemedim..bu konuda kendimi çok hazırlamıştım yani sesler vs. konusunda sonuçta burnumu konuşma yoluyla ikna ederek düzeltemezlerdi yerimseniben
hatta doktorum ameliyet sırasında birazdan sesler duyabilirsin endişelenme,,çok az kaldı,,birazdan kapatacağız gibi şeyler söyleyerek beni oldukça rahatlattı hatta ameliyat sırasında merakıma yenilip gözlerimi bile açtım a.s ve ameliyat bittiğinde kendi başına ayağa kalkabilmekde çok farklı bir his..sonuç olarak bence anestezi şekli kişinin kendisine iradesine cesaretine bağlı örneğin benim ameliyatım umulandan çok daha kısa ve sorunsuz olmuş doktorlarım ve hemşireler defalarca beni ve ailemi tebrik ettiler şimdiye kadar gördükleri en uyumlu hastalardan biriymişim ve işlerini hiç zorlaştırmamışım :kedi:
çok uzun bir yazı oldu umarım ameliyat olacak arkadaşlara fikir verir.daha ameliyatımın üzerinden 2 gün geçti bu yüzden bu zorluklara değdi mi değmedi mi henüz bilemiyorum ama açıkçası ameliyat sonrası ameliyattan çok daha zor geçiyo rmirmirmirmir

Ben arada uyuyup arada uyandım ama aynen benimkide 22 dakika sürmüştü ve dediğin gibi ameliyathane masasından kendi başına kalkabilmek çok güzel bir his...Zorunlu olmadıkça ben herkese bu yöntemi tavsiye ediyorum...Bu arada geçmiş olsun, umarım çok çabuk atlatırsın...

bende bu yöntemle amelıyat oldum hiç birşey hatırlamıyorum tek hatırladıgım bı ara kafamı oynattım uyanır gıbı oldum kafamı oynatmamamı alçı yaptıklarını söyledıler felan takrar uyudum daha sonra kendı basıma kalktım amelıyat masasından super bır yontem morlugum şişliğimde öyle olmadı 4.gun hiç bıseyım yoktu suratımda önerıyorum arkadasım

ya bu bulantı kusma genel anestezidemi oluyor bünyedeb bünyeye değişiyor heralde bende hiçbiri olmadı ama sesleri duymaya dayanamazdım heralde dayanamaz gözlerimi mutlaka açardım ben zaten 2 saatte sıkardı beni ben ameliyat masasına kendim yürüdüm yattım daha öncesi rahatlamak için iğne falanda istemedim gerek yoktu çok rahattım doktoruma olan güvenlede alakalı sanırım bugün 5.gün bakalım değdimi hepsine bandajlı resimler hazır bandajsızlarda çekilsin eklicem merakla bekliyorum nevar o bandajların altında :1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…