3 doğum ve üçündede kötü olaylar...3 kat zor olmalı...etrafın anlayışsız insanlarla dolu olması nekadar kötü..erkekler farkına varıyor bence ama işine gelmiyor..annesine laf söyle bak hemen olayın farkına varırlar..sana söylenince çıt yok...İlk dogumumda bebeğim küçük doğdu memeyi tutamadı 1 hafta hastanede kaldı.ben doğumdan çıkar çıkmaz daha üstümü giymeden görümcem iki çocuğuyla geldi.esimin erkek kuzeni de geldi. Yani sıcakta çarşaf üstüne çarşaf örttü eşim vucudum belli olmasın diye.hemsire geldi ayağa kaldıracak gorumcenle dışarı çıkaramıyor kar aman ne olacak yardım edeyim diye kaldı içerde.eaim hiç müdahale etmedi dışardan izledi. Eve geldik bebeğim de geldi millet toplandı geldi bebek görmeye. Ben emziremiyorum tabi görümcem bebeği severken diyor ki bunu ben emzirsem sütüm gelir,eltim arkamdan diyor ki asla emziremez.
İkinci doğumda kız kardeşim bizim olduğumuz şehire taşında. Ev taşıma temasını stresini hep bana yaşattı çok ağlattı beni. Eşim ile gidip ev aradılar ben evde annemle kaldım.
Üçüncü doğumda daha da yalnizdim.
Şimdi düşünüyorum ne kadar az insan o kadar çok huzur.
Konu sahibi unutmaya calis, erkekler pek farkına varamiyor olayın.
Amin sagolun inanın cok kabus dolu günlerdi ama sünger cekmek zorundayız malesef bilyorum zor oluyor lakin elden birşey gelmiyor.. aynn öyle mesafe mis gibi can gibi.. oh cok rahatım. bırakın kötü olalım onlar iyi olsunlar.. yeterki uzak dursunlar.. sizde olurda birdaha evlat sahibi olursanız bunlara artık izin vermessinizinanki okurken dehşete düştüm..Rabbim sana sabır versin..çok kötü günler geçirmişsin sende..Allahım bir daha yaşatmasın..bende kötü gelin olmayı sevdim açıkçası bana sormadan bir şey yapamıyorlar artık..bana evime karışamıyorlar..bu mesafe çok iyi..aynı evde annenle kayınvalidenle yani üçüncü şahıslarla yaşamak çok zor..
kendisi biliyor gittiğimi 3 saatte bir..o uyumayı tercih ettiği için kaldırmadım..Daha once soran oldu mu bilmiyorum. Bebegin yanina kuveze giderken esini neden uyandirmadin?
2 tane yeter bana..ama olurda olursa kesinlikle kayınvalidemi istemem..Rabbim olmayana isteyene nasip etsin..kesinlikle ne kadar uzak o kadar huzur..Amin sagolun inanın cok kabus dolu günlerdi ama sünger cekmek zorundayız malesef bilyorum zor oluyor lakin elden birşey gelmiyor.. aynn öyle mesafe mis gibi can gibi.. oh cok rahatım. bırakın kötü olalım onlar iyi olsunlar.. yeterki uzak dursunlar.. sizde olurda birdaha evlat sahibi olursanız bunlara artık izin vermessiniz
hayatı yaşayarak ögreniyoruz işte
Kaldirsan en azindan unuturdun canim. Anasiyla yan yana uyudugu aklina gelmezdi.kendisi biliyor gittiğimi 3 saatte bir..o uyumayı tercih ettiği için kaldırmadım..
:) cazgır kısmını çözdüm sıra gamsız olmakta..onuda başaracağım...Bir an konuyu ben mi açtım dedim.
Evet unutulmuyor yaşamayan mümkün değil anlayamaz.
Ama hayat devam ediyor. Bir şekilde önümüze bakmalıyız önce kendimiz sonra çocuğumuz için
"Unutmak değil ama belki hatırlamamak mümkün."
Ayrıca mutlu olmanın iki kuralı var biraz cazgır biraz da gamsız olacaksın.
valla hemşireler doktorlar yanından geçiyor tık yok..anlatıyor birde pişkin pişkin ben böyle böyle uyudum diye..Kaldirsan en azindan unuturdun canim. Anasiyla yan yana uyudugu aklina gelmezdi.
kayınvalideme kesinlikle ihtiyaç yoktu ama maalesef eşim annem geliyor ya illaki onun da gelmesini istiyor..ay aynısını kayınvalidem yapıyordu gece horlar sabah aa bebekler hiç kalkmadı der..halbuki ben ikisiyle cebelleşiyordum..ya hiç mi ağlama sesi duymuyorsun ama Allah var yukarda onun adaleti var...eşimle soğukluk nasıl geçecek bende bilmiyorum..Bi sure takicaksin baktin olmadi umursamiycaksin artik.. kv ler mumkunse doguma filan gelmesin bi yaptiklari yok nasilsa..ben kv dede ben cocugu emzirmeye olsun yanima getirirvdite dusunurken bisey duymadim gece kalktiniz mi diyerek sinirlerimi ziplatiyordu.. iste bunlar tecrube hepsi..bi daga ayni hatayi yapmazsin. Ama ne fayda? Esinle cok sogukluk giriyor araya toparlayamiyosun.. esin kaliyosa kv ye ihtiyac yoktu kesinlikle..
valla hemşireler doktorlar yanından geçiyor tık yok..anlatıyor birde pişkin pişkin ben böyle böyle uyudum diye..
Bize 2,5 sene oldu hala gecmedi gececegede benzemiyo.. senin annenin gelmesi normal kv ye sart deil bi kadina en iyi annesi destek olur. Kesin dille istemem diycektin. Basimiza ne gelirse safligimizdan iste maalesefkayınvalideme kesinlikle ihtiyaç yoktu ama maalesef eşim annem geliyor ya illaki onun da gelmesini istiyor..ay aynısını kayınvalidem yapıyordu gece horlar sabah aa bebekler hiç kalkmadı der..halbuki ben ikisiyle cebelleşiyordum..ya hiç mi ağlama sesi duymuyorsun ama Allah var yukarda onun adaleti var...eşimle soğukluk nasıl geçecek bende bilmiyorum..
o anda aklına gelmiyor insanın..bu şekilde olacağı aklımın ucundan dahi geçmedi..ama yaşandı maalesef..Bize 2,5 sene oldu hala gecmedi gececegede benzemiyo.. senin annenin gelmesi normal kv ye sart deil bi kadina en iyi annesi destek olur. Kesin dille istemem diycektin. Basimiza ne gelirse safligimizdan iste maalesef
Benim kayınvalidem yok.ama annem de üzdü beni.ilk iki dogumuma geç geldi yani doğumdan sonra.cok isterdim doğuma birkaç gün kala gelmesini.son doğumda yanımdaydı .eve geldikten sonra eşim bı odada annem bir odada uyudu.ben bebekle odada tek uyudum3 doğum ve üçündede kötü olaylar...3 kat zor olmalı...etrafın anlayışsız insanlarla dolu olması nekadar kötü..erkekler farkına varıyor bence ama işine gelmiyor..annesine laf söyle bak hemen olayın farkına varırlar..sana söylenince çıt yok...
Aynen gene kötü hissedebilirdik ama eş desteği farklıeşin yanında olduktan sonra çok daha kolay atlatılıyor..ben küs değilim ama mesafeliyim..benim eşim yanımda olsaydı bu şekilde olmazdım sanırım..
annen senin en büyük destekçin olmalı aslında..ben o konuda annemin hakkını ödeyemem..iyiki var..olmasaydı ne olurdu hayal bile etmek istemiyorum..Allah başımdan eksik etmesin..Benim kayınvalidem yok.ama annem de üzdü beni.ilk iki dogumuma geç geldi yani doğumdan sonra.cok isterdim doğuma birkaç gün kala gelmesini.son doğumda yanımdaydı .eve geldikten sonra eşim bı odada annem bir odada uyudu.ben bebekle odada tek uyudum
benim eşimde hala haklı olduklarını düşünüyor..hatta bana kızıyor..niye böyle davranıyorum diye..Aynen gene kötü hissedebilirdik ama eş desteği farklı
Benim eşim telafi davranışında bulunmadı.
O zamanki suskunluğu bende yara olarak kaldı.
Karnındaki bebeğin ve suçu var eşine kızıp yavrunun canına mı kıyacaksın yazık degil mi o yavruya, dini boyutu da var bu işin. Aslan gibi kadınsın iki çocuğunu da büyütürsün yapma nolur,ben aglicam burda ya kıyma bebeğineaman boşverin ben bır gece hastanede kaldım rahat bır hamılelık gecırdım ve rahat bır dogum yaptım bebegımde saglıklıydı Allaha sukur. eşim ilk gece benımle kalmadı hatta dogumdan cıktıktan bırkaç saat sonra eve gıttı uyumaya cunku sabaha karsı hastaneye gelmıstık ve dogum sabah oldu beyfendı uykusuz kaldı, ne bır cıcek ne hedıye bırsey almadı, logusalık donemımde ben eve adım attıgım an ıslenmeye basladım ama sonra hastalandım ama bana hıc yardımcı olmadı aılemde bızdeydı buna tanık oldu evde buyuk bır kavga cıktı sonra buzlar erıdı zaten kavgada fazla buyumeden kapandı , gelelım bugune hamıleyım plansız bır gebelık aslında bende hazır degılım ama esım ben herseye agmen arkandayım deseydı doguracaktım ama bana destek degıl,ıkıncı bır cocuk ıstemıyor ki kızımın cogu ıhtıyacını ben gıderırım yada aılem ılgılendıgınden onlar halleder cunku bazen onlarla memlekette kaldıgı oluyor ve esıme guvenmedıgım ıcın tabı maddı sıkıntılar vs de var gebelıgımı sonlandıracagım demem o kı erkeklerın cogu bencıl rahatına duskun o nedenle esınden cok sey bekleme sen bebeklerınle ılgılen gerısıne takılma, kv dene gelırsek duyma gorme kendı eden kendı bulur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?