- 23 Şubat 2016
- 215
- 116
- 23
- Konu Sahibi Free madam
-
Eve gecince bunun olacagindan da korkuyorum acikcasi.bebegi sevelim bahanesiyle her aksam onlara hizmet ederim artikAnnende kal. Kv ye gidince iş bekleyecek, senin hem vücudunun toparlanmasi hem de sütünün artmasi icin dinlenmen gerek.
Kendi evine gitsek kv evine gelecek senden yine is bekleyecek. Dinlenemezsin. Evde de rahat vermezler.
Ayrica bebegine bisey sürdürme. Dr tavsiyesi olmaksızın bisey yaptirma. Sağlikla güle güle büyütün.
Keske sadece iki kap yemek yapmaya gelebileceginden emin olsam.o zaman hemen evime gecerdim.gelir yemegi yapar aksama yenir birlikte bi suru laf edilir.nu cocuk uyuyor mu ne zaman uyanir kalksin sevelim gibisinden. .oncelikle biz anneler bebek buyutmeyi pnemsemiyoruzki onun bunun lafiyla sacmaliyoruz diyorum ben hep. bende oyleydim yanimda ilk baslarda kimse olmamasina ragmen aman kucagina alma alisir laflarina kulak egdim bebgmi ucagima yeterince almadim. bebek zaten halen daha kendini senin parcan olarak goruyor, seninde hem ruhen hem bedenen iyulesmen icin ona ihtiyacin avr, su an tek derdin bebegin olmali. al bebegini kucagina uzak ayaklarini emzir, uyut sende uyu. gormek isteyen gelsin gorsun sen niye gidiyorsun. at arabaya gezdir beebgini, hava al, niye mileltin lafini cekiyorsun.
annende rahatsan orda kal ama bence kendi evinde kalabilirsin, gelip sana iki kap yemek yapsalar yeter, gerisini zaten se yapmalisin, bebege sen bakmalisin, onun bir tek sana ihtiyaci var.
kimsenin lafinida suratinida cekme derim, kafana da takma. kim ne dusunurse dusunsun, yeni dogum yapmis annenin bencil olmasi gerektigine inanirim, kendini ve bebegini dusun gerisi seni hic ilgilendirmiyor.
Biz de oyle kavga filan olmadigi halde sikintili geciyor Allah size yardim etsin..Allah bebeğimi sağlıklı ,ömürlü bir şekilde kucağıma almayı nasip ederse aynı şeyleri 2 ay sonra ben de yaşayacağım ve çok korkuyorum :/
Benim annemle kv kavgalı bir de. Bu stres ortamı insanı perişan eder ya
Allah yardımcınız olsun
Biz de oyle kavga filan olmadigi halde sikintili geciyor Allah size yardim etsin..
Esim cok dusuncelidir bana karsi kimseye ezdirmez.yeri gelince de annesine bile crvabini verir.ben bu ruhsal durumda gereginden sert cevap verip ortami gerip esimi uzmek istemedigim icin susuyorum.ve kv logusaliktan filan anlamaz eminim.ilerde basima karar bunulohusalık başladıgi
an kaynanalikta başlıyor
herkes o yoldan geçiyor politik ve sabırlı olacaksın
Evet su an bebegimin yanaklari hep kipkirmizi isilik oldu maalesef.baktikca icim aciyor benim millet sevme opme derdindeyani daha yeni doğmuş bebeğin neyini seviyorlar anlamıyorum. el kadar masum. sadece anne ve bab kokusu yeterli.
ben hiç kucağıma almam yeni doğmuş bebkleri yazık mikrop kapar falan. isilik olur sıcak da.
bence senin lohusalıkdan değil de kayınvalidenin tuhaflığından.
ben doğum yapıp , ikinci günü misafir ağırlamıştım. anneme üzülüyordum. engelli kadın tek başına gelene gidene zorlanır diye. ama annem kızıyordu yat 40 gün ben yapabildiğim kadar yaparım , eksik de olursa olsun diyordu.
şimdi düşünüyorum da keşke yatsaymışım diyorum. bence sen git annene 40 gün yat dinlen. sütün olsun bol bol.
böyle boş şeyleri de sakın takma, değmez.
son olarak oğlum kıl yumağı gibiydi, şimdi 2,5 yaşında pamuk gibi maşallah. bişey sürmeyin dökülür hepsi kendiliğinden.
Keske sadece iki kap yemek yapmaya gelebileceginden emin olsam.o zaman hemen evime gecerdim.gelir yemegi yapar aksama yenir birlikte bi suru laf edilir.nu cocuk uyuyor mu ne zaman uyanir kalksin sevelim gibisinden. .
Evet su an bebegimin yanaklari hep kipkirmizi isilik oldu maalesef.baktikca icim aciyor benim millet sevme opme derdinde
Bos bardaklar masada bekliyor,bilerek kalkmadim ben ama be kv kalkti ne de kizina dedi kizim cay getir diye vs. Ben kalkinca da sana da zahmet oluyor ama...demeyi biliyor anca.her aksam gelme yatkinliklari varsa o zmn annenin evi en iyisi senin icin.
bizim bir tanidigimiz bu sekilde yapardi o zmn daha evli bile degilim, birazda kadin ortamlarina girince saskinlikla konusulanlari dinleyen bir tipim. aman annesinde kaldi gittik bebegi opturmedi bile, yuzunu yeni kremledim dedi dokundurmadi dedikodulari girla gidiyor. simdi dusunuyorumda en iyisini yapiyormus :)
aynen devam cnm, nerde rahatsan orda devam et, bebegi gormek isteyende kendi gelip gorsun bir zahmet.
3 ahftalik lohusa kadina is yaptiranida yeni gordum, ne kendini bilmezlik.
Bos bardaklar masada bekliyor,bilerek kalkmadim ben ama be kv kalkti ne de kizina dedi kizim cay getir diye vs. Ben kalkinca da sana da zahmet oluyor ama...demeyi biliyor anca.
Keske biraz vurdumduymaz olabilseydim ya.dogumdan onceki son haftamda bile evimin isini kendim yaptim esimle beraber. Ona bile yikmadim yani.ama lanet olshn icimdeki hizmet sevgisine diyorum:)gozu bos bardakmis tabakmis hic gormeyen insanlardan olmak isterdim bende :)
sende gormemeye bak, birak icen doldursun, cay bile icmiyorsundur emzirirken zaten :)
Maalesef benim evim de cok sicakYa siz neden birilerini dusunup duruyosunuz?
Lohusa olan sizSiniz herkes sizi dusunsun.bi de ustune orda kalicam diyosunuz
Bu sicakta evde rahat olmak varken gidip oraya bunalmak neden?
Canım ilk bebekte oluyo bu malesef.benim melek kaynanam bile canavara dönüşmüştü.benimle birlikte herkes doğum sonrası sendromu yaşamıştı.ama o günler çok eskide kaldı.aradan 5 yıl geçti ikinciyi doğurdum hiç karışan ağzını açan olmadı.herkeslede aram çok iyi.sabret canım onlarda sendromda :)Ben 3 hafta once sezeryan ile dogum yaptim.ilk gece kv evimde geldi bakti.annem gelince evine gecti.o aksam tutturdu bebegimin alninda bacaklarinda su kucuk tuylerden oldugu icin dokulsun diye karinca yagi surelim dokulsun guzellessin diye,o anki yorgun ve agrili halimle karsi gelmedim,neyse surduk(keske istemem filan deseymisim diyorum)
O kaldigi gece cocuk her agladiginda 'ay niye agliyo biseyi var bunun yok gazi var yok karni ac' diye telase verdi ortaligi zaten ben tecrubesizim bilmiyorum bisey.her agladiginda da aldi kucagina.yeni dogan cocuk hamur gibi ev zaten sicak bunladi iyice,bisey diyemedim.o oyle deyince ben de huzursuz oldum.sabahi zor ettik.planim annemin evinde kalmakti kendimi biraz toparlayana kadar(annemin evi daha serin ve musait)
Ama kizimin sariligi artti hergun hastaneye gelmek icap etti ve biz kaynanada kaldik bi kac gun(hastane kv ye daha yakin)
Kaldigimiz hergun takacak bisey buldu.yok gece lambasina alismasin yok kucaga alismasin yok su verelim agzina.gogusleri su toplar ovalim filan.uyuyan cocugu sevmeye kalktilar saatlerce filan.deli oldum.bana gicik gelmeyen kadin bildigin basima kaynana oldu..
Simdi iki haftadir annemdeyim cok sukur.dun ozlemislerdir diye goturelim cay icmeye filan,dedik.gittik.bana bi soguk geldi,mesafeli..
evde annem bana el bebek gul bebek bakarken oraya bi gittim.kizim bi tatli koyun,meyva getirin,bi cay verin(gorumce ile bana diyo güya, gorumce cayi verse servise bakmiyor) bana kaldi is.cok ayakustu dolaninca karnim sisiyo hala.bunu bildigi halde is buyurup durdu,eskisi gibi gulmedi etmedi hic.cok farkli geldi bana.annemde kaliyoruz cocugu aldim gittim diye sitemli anlasilan.basladi konusmaya yok emzir yat yatigina dursun alma kucagina,ben boyle buyuttum diyo.ya agliyo bebegim durmuyo senin cocuklar gibi ben ne yapayim.hep karsilastirip duruyo.yine sustum. Ne zaman geleceksin diye de soramiyor icinde patladi ama hincini da boyle almak istedi anladigim kadariyla.eskiden boyle degildi hic.bu haftasonu eve gecmeyi dusunuyorum ama kv buraya gel biraz da burda kal diyor.simsi eve geceyim desem bu sever torunu sevdirmiyor anasinda kaldi buraya gelmedi derler eminim.dun bile o kadar suratini cektim.orda kalalim desem durum ortada bogazina yapisirim kesin.ne yapacagimi bilemedim.daha tam toparlanamadim eve gecsem.tek.basima yapabilir miyim bilmiyorum...ne yapsam bi akil verin
Ay sanki benim basima dogum yapan onlar.herkesten bi ses çıkıyor kafam balon oldu..Canım ilk bebekte oluyo bu malesef.benim melek kaynanam bile canavara dönüşmüştü.benimle birlikte herkes doğum sonrası sendromu yaşamıştı.ama o günler çok eskide kaldı.aradan 5 yıl geçti ikinciyi doğurdum hiç karışan ağzını açan olmadı.herkeslede aram çok iyi.sabret canım onlarda sendromda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?