Loğusaliktan mi yoksa torun gelince böyle mi oluyormuş??

Evine git, herşeyi kendim hallediyorum gerek yok de..
Artık toparlanmış olmalısin, ben on gün sonra yalnız kalmistim..

ilk hamilelige mi özel bir durum diyorsun.ayni şekilde benim melek dediğim kayinvalidem çok canımı acitmisti.gerci gene benim logusaligimda iyiymis.eltimin doğumunda daha kötüydü tartışmalar yaşanmıştı.hadi biz logusayiz alinganizda onlardaki alınganlık nedir anlamıyorum.birde onlarda bu dönemleri yaşadılar biliyorlar daha anlayışlı olmaları gerekmez mi.ama nasıl bir psikolojiye giriyorlarsa yaşanıyor bu sorunlar iste

40 o çıkana kadar annende kal
Hiç kulak asma
Senden servis beklemek de neymiş
Eve gidersen rezil olursun
En kötü ihtimal annen sana gelsin

İlk bebekte oluyor diyen arkadaşlara katiliyorum..kv kp alt katta olmalarına rağmen on beş gün sadece yatmaya indiler..en son eşime soylettirdim de kurtulmuştum..

ya o da bi şey mi benim kayınvalide eve kızımı getirdiğim gün cinsel organına bal sürdü

Ay sanki benim basima dogum yapan onlar.herkesten bi ses çıkıyor kafam balon oldu..
Aynen öyle canım.ben bide küçüktüm 20 yaşında doğum yaptım.bana pek güvenemediler çocuğa bakamaz diye.her kafadan bir ses.yok şöyle emzir yok kundak yap kızım doğduğunun ikinci günü ateşlendi yok çocuğu üşüttün bak.halbuki bebeğim susuz kalmış ondan ateşlenmiş.kabus gibiydi.eşimlede sürekli tartışıyoduk.ama şimdi çok iyiz hiç bi sorun kalmadı.onlarında ilk torunuydu ve hepsi buldumcuk olmuştu.ee bende lohusa depresyonu oldum.ama geçiyo canım merak etme.

valla eşinize acırken küçücük bebeğiniz nasıl bir muameleye maruz kalıyor farkında mısınız
kocaman adam neyıne uzuluyorsunuz
o bebegın alnı nasıl yanmıstır
bu aralar bır suru salgın vs var
bu yuzden barı ınsanların ellemesıne musade etmeyın
sonucta bagısıklık sıstemlerı bızım gıbı degıl

dıyıverın doktor benı nasıl azarladı karınca yagını surdugumu duyunca
bu zamanda bu cahıllık ne dedı bana yerın dıbıne gırdım vs dıyın
bundan sonra duydugumu kım derse desın yapmıcam
yenı kremledım yuzunu opmeyın deyın

6 ay önce doğum yaptım k.validem vefat etmiş eşimle tanışmadan önce, kırkımız çıkana kadar annem kaldı bizimle sağolsun suyumu bile elime getirip verdi ama annem dönünce bi ohhh demiştim yani ne yalan söyleyeyim çünkü her kafadan bir ses çıkıyor,anlaşmazlıklar oluyor,bebeğinle istediğin kadar yalnız kalamıyorsun 40 gün boyunca ağlayan,uyumayan,huysuzlanmam,doğru dürüst emmeyen bebeğim anında sakinleşti,uykusu düzene girdi geceleri 5-6 saat uyumaya başladı,rahat rahat emmeye başladı kısaca kendi düzenimizi kurduk ve hala öyle gidiyor annemlere gittiğimiz anda huy değiştiriyor
Bebeğinizin sadece size ve sakinliğe ihtiyacı var onun gereksinimlerine en iyi siz cevap verirsiniz ilk bebeğiniz bile olsa içgüdüsel bu o yüzden evinize gidin ve düzeninizi kurun çok rahat edeceksiniz tek düşünmeniz gereken bebeğiniz ve kendinizsiniz kimin kırılacağını küseceğini umursamayın,güle güle sağlıkla büyüsün inşallah kızınız

Benim ilkinde oldu ikincide herşeyi biliyodum zaten kızım 5 yaşında kendim büyüttüm hiç kimsenin yardımı olmadı.daha neyine karışcaklar.ilkinde herkes ben biliyorum havalarında oluyo.

Sana is buyurdu mu esine söyle sende öyle deyince kendi yapar belki.
Benim kv de öyle bana bişe soyluo aşkım sen yapıver diom o yapamaz diyo bende niye yapamazmis eli ayağı var 30 yaşına gelmiş baba olmuş yapar gayette diyorum. Oğluna kiyamio kendi yapio. Olmadı esin de yapabilir herseyi erkeklerin bizden eksik bişeyi mi var.
Çocuk için söylediklerini de ben böyle yapıyorum yapa yapa öğrenicem kendi istediğim gibi buyutucem de.
Bebekler zaten ilk aylarda hala kendini anne karnında sanırmıs. Uzmanlar da bebeklerinizi kucaklayin bırakmayın dio. Bunlardan bahset.
Benim kv milletin çocukları pislik içinde büyüyor bişe olmuyor bu kadar titizlenme dedi bi kere. Bende bnm çocuğum pislik icinde buyumeyecek titizlenicem dedim. Cvp vermek gerekio bunlara yoksa susmazlar.

Benim ilkinde oldu ikincide herşeyi biliyodum zaten kızım 5 yaşında kendim büyüttüm hiç kimsenin yardımı olmadı.daha neyine karışcaklar.ilkinde herkes ben biliyorum havalarında oluyo.
sanırım ikincide daha deneyimli olduğumuz ve karismalarina izin vermedigimiz için daha rahat geçiyor.gerci kv oglumla ilgili çok karışmamışti.sutumun olmaması ve çocuğumun aç kalmasıyla ilgili şeyler söylemişti ama daha çok anneme uzulmustum galiba.annem doğumdan önce yanıma gelmişti kv de doğum yaptığım gün.ayni evde 3 aile kaldik bir sure ve herşeye annem koşturmaya çalışıyordu.kv hiçbirşey elini surmedi birde ustune geldi kp in yerdeki saçlardan falan rahatsız olduğunu söyledi.ne yapayım yani o halimle kalkıp temizlik mi yapayım şimdi.annemse benimle birlikte uykusuz ve perişan olmustu.birde eşimin tavırları değişti falan ..offf kötü günlerdi.neyseki geçti

Şimdi ben olsam bende sürdürmem ama eskiler ilerde kıl tüy problemi olmasın diye bebek doğduğunda karınca yağı sürermiş. Eşimin babaannesi 90 yaşında.. annesi o bebekken bütün vücuduna karınca yağı sürmüş. Hayatı boyunca hiç tüyle uğraşmamış. İnş sizin çocukta da işe yarar. Neticede olan olmuş.
Bu arada bende 3 hafta önce doğum yaptım. Annem yeni gitti. Şimdi mecbur sadece yemek bide ufak tefek günlük işler yapıyorum. Dikişleri ara ara şişip sızlıyor ama yapacak bişi yok.bide bi çocuğum daha var. En iyisi insanın kendi evi.

Bu arada benim bebeğimin de göğsü şişti. Hemen ovalım da insin dediler. Aslında çok yanlışmış. Kendi haline bırakacaksın ovalarsan yada ellersen iltihap kapıyormuş. Bu arada yanlışlıkla ellesem bile bebeğimin canı acıyor.

Sezaryenli halinizle is yaptiysaniz siz haketmissiniz kadının suratıni çekmeyi yahu kardeşim sen yeni doğum yapmışsın yaninda anne var kv var size değil kızına söylüyor siz neden yapıcam diye ortaya atıyorsunuz ki kendinizi.
Kesinlikle annenizde kalın 40 niz çıkana kadar mumkunse 3 ay bitene kadar kalın şimdi bebisin kolik sancıları başlar çok ağlar daha rahat geçer sizin için
Ayrıca kendi canınızı düşünün millete ameliyatli halde servis yapana kadar

Bence annenize de gitmeyecektiniz kendi evinizde olacaktınız. 2 hafta hiç gitmemişsiniz çocuğu da görememiş bozulmuştur haliyle gelen size gelsin görsün yardım edecekse etsin. Ayrıca 3 hafta olmuş artık hasta değilsiniz evinizde de kalabilir işlerini yapabilirsiniz bir meyve tabağını ya da çayı götürüp getirmekten de bir şey olmaz yani. Ayrımcılık oluyor kendi annenizde 2 hafta kalırken ona hiç göstermemek ya da bende de kalın dediğinde yüz asmak. Herkes karışıyor çocuk bakımına büyükler böyle. Boşverin sürekli onlar yanınızda olmayacak ya.

Ya bebeğin tüğü olsa ne olur kılı olsa ne olur ya hepsi sonradan dokuluyor zaten bilip bilmeden hicbirsey kullanmayın bebeginiz çok küçük yeni doğan daha sapasaglam bebegi alerji yapıp günlerce hastanede surundureceksiniz allah muhafaza ya
Hicbirsey kullanmayın memelerini de ovmayin su toplar diye falan alla alla ben kızdım valla bebeğe işkence resmen

Bende de kalin diyor da ben bu gelini rahat ettireyim demiyor hic.niye ben annemin evinde guzel guzel dururken kv ye gidip de onlara hizmet edeyim.ayrica 3 hafta oldu evet hastalik degil ama ameliyat bu.cokbatak uzeri durunca sisiyor yaranin oldugu yer.surat asan da ben degilim kvdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…