Lohusa depresyonu yaşayanlar nasıl atlattınız?

Şu an nasıl hissediyorsunuz siz?

Tavsiyelerini zevk, olumlu, yapıcı yorumlarınıza ihtiyacım var 1 haftalık lohusayım bitik haldeyim psikolojik olarak.
3 ay önce ben de sezeryan oldum psikolojik olarak bedenen Ruhen her türlü çok yıprandım emin ol 3 ayın sonunda bebeğinin sana gülerek baktığını görünce her şeyi unutacaksın

lohusa depresyonunu lütfen hafife almayın. yanınızdakilerden yardım isteyin. sizi bebekle yalnız bırakmamaları gerektiğini söyleyin. gerekirse doktora gidin. bu psikolojik değil hormonal bir durum. ilaç kullanmanız gerekiyorsa kullanın. ilerlemeden önleminizi alın.

sorunuza gelecek olursak ben yaşamadım sanırım emin değilim. ama bebeğimle bağ kurmam zaman aldı. hamileyken başlamıştı duruma yabancılaşmam. doğumdan sonra da bir süre başkasının çocuğuna bakıyormuşum gibi geliyordu. o dönemler çok zaman geçmemesine rağmen flu. hatırlayamıyorum. işler ne zaman değişti bilmiyorum. ama hala düşündükçe kendimi kötü hissediyorum. bebeğime haksızlık yapmışım gibi geliyor.

geçecek diyebilirim ama. geçiyor yani. kendiliğinden de geçebilir, profesyonel yardımla da. sonra bebeğinizle bağınız öyle kuvvetli oluyor ki, sevgiden delirecek gibi oluyorsunuz. ama burayı okuyup kafası karışık olan annelere söylüyorum. lütfen doğum sonrası yardım istemekten çekinmeyin. yardım edenler de genelde bebeğe odaklı oluyor, kendiniz için de isteyin muhakkak.

Şu an nasıl hissediyorsunuz siz?
Bebekli hayata artık tamamiyle alıştım diyebilirim. Biraz daha kısıtlı bir hayat tabiki ama ilk zamanlardaki duygularımı düşününce çok şükür bugüne diyorum :) siz de alışacaksınız merak etmeyin. Sadece zor anlarda hep “bu zor günler geçecek” diye kendinize hatırlatın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…