Lohusa Hüznü

Çok teşekkür ederim

Daha çok küçük kucağınıza o kadar alıştırmayin zorlanırsınız. Annenizden rica edin beş gün daha kalsın. Zorlaniyorsunuz belli . Ama bu günler geçecek üzülmeyin. Mutluluklar dilerim

Bana kucagina alistirma diyenlere “bebegimi kucagimda en fazla 3-4 yasina kadar yasiyabilirim, sonrasinda istesem de tasiyamam. E kucagimda tasiyamadigim bebegi niye dogurdum” diyordum, iyi ki de oyle demisim sevgi pitiri oldular Dogru yapiyorsunuz, tasiyabildiginiz kadar tasiyin, koklayabildiginiz kadar koklayin; bi sure sonra peynir gibi kokuyorlar cunku

Çok teşekkür ederim

Maşallah Ben de hastaneden çıkarken iyiydim, bizim evde asansör yok. Hastane dönüşü 4 kat merdiven çıkınca tekrar yatağa düştüm

inşallah verebiliyorumdur sevgimi. Uyumuyor benimki göğsümde

9. Aydan sesleniyorum hala kucağımda ve ben Baska odaya gidince görüş alanından çıkınca ağlamaya basliyo gece kaç defa uyandigimizi artık saymıyorum bnmde kimsem yok yaşadığımız yerde geçen gün arkadaşıma rica ettim dedim sen çocuklara bak ben evi temizleyeyim dedim onunda iki tane çocuğu var akşama kadar uğraştık hem evle hem çocuklarla bnm büyük 8 yaşında ama 8 çocuğa bedelbelki sizde bir arkadasinizdan yardım isteyebilirsiniz oda mi olmadı yapacak bişey yok bir şekilde buyuyecekler bir sekilde kendinizi uzunce yipratinca bişey degismiyo havalar guzelken çıkın hava alın bebisle beraber bol bol .Benim diyeceklerim bu kadar

Güzel anne yazdıklarını okuyunca kendi lohusalık dönemime gittim... Bir akşam koridorda eşime denk gelip(!) ben eski günlerimizi özlüyorum diye ağlayarak sarılmıştım..
Gerçekten çok farklı bir durum annelik. Sana muhtaç bir yavru var, endişeli ve yorgun oluyorsun, kafanda deli sorular, bir panik hali..
Evet hiçbir şey eskisi gibi olmuyor ama eskisinden daha güzel oluyor be güzel anne, sadece biraz sabır..
Bir de mükemmel olmaya çalışma, ev dağınık olabilir bunu dert etme, bir hafta sonra baş başa kalmışsın bebeğinle bu kolay değil(ben 50 gün annemle baktım mesela).
Eşinden yardım al hiç çekinme akşama kadar çalışıyor falan diye kıyamamazlık yapma. Kendine yemek yapacak fırsatın bile olmuyorsa vücut direncin azalırsa hem sağlığın hem sütün etkilenir bu konuda eşinden destek al özellikle.
Sling ilk aylar için çok iyi oluyor. Bebişi sling e bağlayıp kısa yürüyüşler yapabilirsin markete falan gitmek bile havanı değiştirir (40 i çıkmadan çıkmam diyenlerden değilsen tabi)
Hepsi geçecek sonra nasıl bu kadar çabuk büyüdü diye üzüleceksin

8.aydan geliyorum. Ilk 3 ay bu sekilde geciyor. Merak etmeyin yasadiklariniz cok normal. Bende hic birseye yetisemiyorum diye aglardim. Ama sonrasinda hersey cok guzel olacak. Uykulari duzene girecek, sizinle oyun oynamaya baslayacak, ilginizi cekmek icin yalanci hapşırık yapacak, alkis ogrenecek. Kendinizi asla gelecegi dusunerek korkutmayin. Mesela Benim bebegim diş cikarirken ne atesi cikti ne zorlandi. Tek tavsiyem sallanam besigi varsa orada uyutmaya alistirmaniz yonunde olacak. Karni tok, altı temizse endise etmeniz gereken bir durum yok. Rahat olmaya calisin. Siz strese girerseniz bebeginiz bunu hissedip iyice huysuzlaniyor.

Yeni taze anne olarak bende o hüznü çok yaşadım hiç bitmeyecek gibi geliyordu. O hissettiklerinin hepsini fazla fazla yaşadım yalnız değilsin emin ol. O yüzden tekrar yazıp hatırlamak istemiyorum.Bir de bana bunlar iyi günlerin deyip iyice kötü duruma sokuyorlardı ama daha şimdiden diyebilirim ki aslında gittikçe daha rahat oluyor. Sana gülücük atıp tepki vermeye başlayınca inan o zaman bu düşünceler gidecek kafandan. Düzene ve yemeğe gelince uzun süre istediğin gibi olmayacak ancak eşinle dönüşümlü yapabilirsin birşeyleri. Bol öp sev kucakla çünkü şuan bunlara ihtiyacı var. Ve geçici olacağına inan.

Neredeyse her mesajı gözlerim dolu dolu okudum. Bizim bıdık da on aylık ama o minnak hallerini o kadar özledim ki....
Geçen foto albümü yapmak için geçmişe döndüm. Ne çabuk geçmiş zaman dedim. Çok zormuş ama çok özelmiş...
Ben de tektim canım. Dışarıdan yemek işini hallettik. Robot süpürgem Kazım (sağ kolum) sağ olsun süpürdü ben sildim
Seni çooooook iyi anlıyorum. Asla yalnız hissetme. Benim oğlum da çok gazlıydı. Sürekli emziriyordum, ama inanılmaz kusuyor ve gaz çıkarıyordu... Doğru düzgün yemek yiyemiyordum o gaz yapar bu gaz yapar diye neyse buna rağmen geçmedi kusması üçüncü aya kadar... Bir gün bir ağladım. Çocuk gazdan ağlıyor, ben ona yardım edemediğim için ağlıyorum. Yan komşu duyup gelmişti. Sağ olsun biraz gazını çıkartmaya çalışmıştı.
Sonra geceleri ninnileri dinlerdik, ben ağlardım ay bazı ninnilerin sözleri ne öyle ağıt gibi tövbe yarabbim
Bak şimdi hepsini gülerek anlatıyorum.... Bugün alkış dediğimde alkış yapmayı öğrendi. Her gün yeni güncelleme geliyor. Her anın kıymetini bil. Bebeğiniz ile güzel bir hayat sizinle olsun

Tesekkur ederim kolay gelsin size de

Evett ben de eşime sarılıp sarılıp ağlıyorum. Sanki artık biz, biz değiliz gibi.. Güzel mesajınız için teşekkürler

Yerim ben yalancı hapşırıkları Çok teşekkürler

Teşekkür ederimm

İki aylık oldu benimki 2. Çocuk tecrübeli olduğum halde hep var o yetersizlik hissi küçüğü uyutup yatırsam bu sefer büyükle yeterince ilgilenemedim üzüntüsü başlıyor anneliğin yan etkisi yetersizlik hissi galiba

Teşekkür ederimm

Oyy.. Güzelce büyüsünler ☺

Her annenin yaşadığı duygular ben lohusayken bana araba filan çarpsın hiçbir şeyi yapamıyorum kafasındaydım. Kucağına da al bol bol o mis kokuyu çokça çek inan o günler o kadar çabuk geçiyor ki kızım 4 yaşında kucağıma bile gelmiyor artık. Zamanla düzen kuruluyor kahve içmeye bile başlıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…