Lohusa iken kv yardıma gelsin mi?

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Iyi akşamlar
Bir ay sonra doğumum olacak inşallah. Kv normalde buraya yurtdışına yanımıza gelecek hem doğumdan sonra yardım amaçlı hem torunları görmek için. Eşim doğuma yakın gelsin yardımcı olur diyor, evde küçük çocuğumda var.
Ailem yakınımda ama annem rahatsiz oldugundan doktor randevulari ve fizik tedavileri oldugundan cok esnek olamaz.

Bir arkadaşimla konuştuk, insan yeri geldiginde kendi annesine tahammül edemiyor hele emzirmeyle ilgili yorum yapınca senin kv ne kadar iyi olsada lohusa iken bunaltir dedi. Ben yok ya takmam filan dinlemem dedim ama pişman olmaktan korkuyorum.
Eşime de "gerekirse doğuma yakın yardımcı bulurum az yeriz ama evin işini yaptirirm" dedim. Kv de dogumdan bir iki ay sonra gelir.
Siz olsaniz nasıl davranırdınız? Bu olaydan pişman çikmayan varmi?

Allah bebeginizi saglicakla kucsginiza almak nasip etsin.
Kisiligine bagli.uzun vade olunca arkadasin hakli insan o an kendine fazla geliyor kaldi ki kv hic cekilmez.bildiginden sasma.

Hep okuyoruz evi duzeni bilir bilmez. Sakin asim agrisiz basim der annem. ...:))

Gelsin,KV öcü değil arkadaşınız sacmalamis. Normalde aranız iyiyse gelsin yardımcı olur hem bu bahaneyle torun özlemini de gidermiş olur.

Ilk cocugum 3 aylik iken gelmişti. Emzirmeyle ilgili sıkıntılarım vardi.

Biraz fazla konusan biri:) " amaaan sizdekide gogus mu benimkiler soyleydi boyle sut veriyodu" filan demisti esimin yaninda. Bende cok bozulmustum anne buyuklugu ile pek ilgisi yok dedim. Yada cocugumu emzirmeye cabalayinca birak alisti siseye filan diyodu. Tabii gelinlik yapicam diye bi yerlerimi afedersiniz yirttim, en iyisineen hizmet filan. Cocuk zaten emmek istemiyor. O stresle hic emziremiyordum mecbur mama iciyordu.buna binaen soylemisti.
Aradan cok zaman gecti alistik birbirimize.
Ben her lafina atlamiyorum oda eskisi gibi yorum yapmiyor. Boyle giderse gelebilir diyorum ama icime suphe dusurdu arkadas

Gelmesin tatlim.... cok yorulursun... kendini topla bebisin 2 3 aylik olsun o zaman gelsin kv...

36 gün beraberdik.28 i kv evinde kalanı kendi evimde.Doğumdan önce de sonra da bana çok iyi baktı sağolsun.

Nasıl depresyona girmedim bilmiyorum.Çok bunaldım.Çocuğu aşırı sahiplendi.Benm yapamayacağımı düşündü.Eski saçmalıkları o ve arkadaşları anlatıp durdu.Dondurma yeme sütün soğur,dışardan gelince terliyken emzirme sütün sıcak olur,sütün yere düşer de eşin basarsa sütün kesilir-saçma ya dedim en son,yabancılar bunu bilmiyor da nasıl kesilmiyor -Ama herşeyine Cevap veremiyorsun yoruluyorsun.

Herşeye karıştı iyi niyetle ama bunalttı.insan kendi annesine söylüyor da eşinin annesine rahatsız olduğunu çok da söyleyemiyor.

Bigün çok kustu emdi ağladı kızım.Kv nin fikri parladı.Sütü çok sulu, yaramıyor ,çocuk aç ,mama verelim.Sanki kendisi anne.

Kv den ayrıldık ama bi 10-15 gün eşimin burnundan getirdim.Belki de tam hasarsız atlatamadım .Hergün aramaya başladı,bu sefer de ordan karışmaya başladı falan.

Çok yazdım.Bence azıcık aşım ağrısız başım deyip rahat edebilirsin.Bu benm yaşadıklarım.Niye gittin dersen de doğudayız,bildiğimiz yerde olalım dedik Doğumda.Bi daha demem tabi

Bence iyi bile olsa yalniz olman daha güzel olur bana kalsa dogumdan sonra goresim yok üzer sütumu bile keser simdiden canımı sıkıyor dedikleri

Dogumdan once gelmesine gerek yok ama dogumdan 1-2 ay sonra degil de dogumuna gelsin bence.

Kv ile hayatinda 3 defadan fazla gorusmussen, ayni ortamda gecelemisliginiz varsa ve hala kendisinden kacmiyorsan gelsin.

Evimde yaklasik iki ay kaldi, biz gidince minimum 10gün beraberiz. Öyle bunaltmaları yok çok sükür. Sen gelinsin yap ben oturayim modunda biri degil. Kendi zamaninda cok ezilmis hep soyler ondan ezmek istemez

Gelebilme ihtimalini düşünmüşsen çokta fena biri gibi gelmedi ben istemezdim açıkçası bazen diyorum tek kriterim yetim olan biri olsaydı diye onları görmek bile geriyor beni

Evimde yaklasik iki ay kaldi, biz gidince minimum 10gün beraberiz. Öyle bunaltmaları yok çok sükür. Sen gelinsin yap ben oturayim modunda biri degil. Kendi zamaninda cok ezilmis hep soyler ondan ezmek istemez
Seninki kv degil bir azize. Normalde kvler ben de cektim gelin de cekecek ne var ben ona kendi cektigimin onda birini yapmiyorum diyor.

Seninki kv degil bir azize. Normalde kvler ben de cektim gelin de cekecek ne var ben ona kendi cektigimin onda birini yapmiyorum diyor.

Evet o konuda hakkini yiyemem. Onun disinds kv klasikleri ama var.
Misal kiyaslama, herseye soyleyecek lafi olmasi filan. Yinede diyorum kadin göze alip geliyor mecbur degil sen iyi yönünden bak tika kulagini duymazdan gel ama bilemedim

Konu sahibi ben arkadaşına katılıyorum. Bir kaynana yani bir insan diyeyim neyse odur kolay kolay değişmez huyu. Gelen kaynanalar çoğunlukla bebeği sevmeye mıncıklamaya kucaklamaya geliyor, sana 1 tabak çorba yapmaya gelmiyor, daha lohusa halinle sen ona hizmet ediyorsun, ne anladım ben bu işten böyle yardım mi olur lohusa kadına. O çocuğun anneye ihtiyacı var annesi zaten bakar çocuğuna, kaynananın gelip bebeğe annelik yapmasına gerek yok, benim kaynanam resmen çocuk sevmeye çocuğuma annelik yapmaya geldi, 1 çorba dahi yapmadı, yemek zamanı arkasını döndü yattı, hep benden hizmet bekledi, çocukta hep kendi kucağında dursun istedi, böyle yardım mi olur

İyi düşünn derim arkadaşım.
Herşeyi kadın doğum uzmanı ve harika bi anne bebek koçu gibi oluşları yokmuu insanı çiledenn çıkarır cinstendir. Yada ben öyle yaşadığım için önyargılıyım.
Şuan akıllandım , doğumumu yapıcam Allahın izni ile kendimi toparlıycam öyle söyleyeceğim zira faydalarından çok zararlarını gördüm saolsunlar...

Sonuçta senin dogum zamanını biliyorlardır, çat kapı gelirler oglumuzun evi, torunumuzu görmeye geldik diye o zaman napcan kaçış yok bunlardan, bende bıktım valla

Ben kayınvalidemle belli bir mesafe çerçevesinde görüşürüm, genel olarak burada okuduğum kayınvalidelere göre iyi bile sayılabilir ama ben lohusayken katlanamamıştım. Çay bardağını tabağı olmadan masaya koyması bile batmıştı. Tek kelime kötü bir şey demedim tabi o da demedi. Ama birbirimize katlanamadık, ben gitmek istiyorum dedi, git artık zaten anne dedim öyle anlaştık
Uykusu ağır, bebek ağlayınca kalkmıyor, kahvaltı vs hazırlamıyor. Bir tek çamaşır asıp katlıyordu, o zaten işbölümünde eşimin görevlerindendi. O da yapardı yani. Ben sezeryanlı halimle kendim yapmaya çalıştım her şeyimi.
Demek istediğim kv ile aranız iyi olsa bile lohusa psikolojisiyle nasıl hissedeceğiniz belli olmaz. İnsan kendi ailesine bile katlanamıyor.

Sonuçta senin dogum zamanını biliyorlardır, çat kapı gelirler oglumuzun evi, torunumuzu görmeye geldik diye o zaman napcan kaçış yok bunlardan, bende bıktım valla
oğluyla iş birliği düşünüyorum...
Rest çkmek en iyidi de bakma...

oğluyla iş birliği düşünüyorum...
Rest çkmek en iyidi de bakma...
Eşin bunu kabul etmez,hadi etti diyelim, sen hastanede doğum yapar yapmaz o sevinçle ailesini arar haber verir, aileside senle birlikte geçerler eve. Rest çekmek bir işe yaramıyor her evlilikte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…