- 14 Aralık 2015
- 3.043
- 1.965
- 133
- 33
Doğumuna gelince lohusalikta da burnundan getirir ama doğumdan 2 ay sonra gelse daha iyiDogumdan once gelmesine gerek yok ama dogumdan 1-2 ay sonra degil de dogumuna gelsin bence.
Kayinvaliden gelsin ,torunlarını görsün ,birkaç gün kalsın ve gitsin :) fazlasına lohusa kafası izin vermez ..yazık sonra katil olma ..Iyi akşamlar
Bir ay sonra doğumum olacak inşallah. Kv normalde buraya yurtdışına yanımıza gelecek hem doğumdan sonra yardım amaçlı hem torunları görmek için. Eşim doğuma yakın gelsin yardımcı olur diyor, evde küçük çocuğumda var.
Ailem yakınımda ama annem rahatsiz oldugundan doktor randevulari ve fizik tedavileri oldugundan cok esnek olamaz.
Bir arkadaşimla konuştuk, insan yeri geldiginde kendi annesine tahammül edemiyor hele emzirmeyle ilgili yorum yapınca senin kv ne kadar iyi olsada lohusa iken bunaltir dedi. Ben yok ya takmam filan dinlemem dedim ama pişman olmaktan korkuyorum.
Eşime de "gerekirse doğuma yakın yardımcı bulurum az yeriz ama evin işini yaptirirm" dedim. Kv de dogumdan bir iki ay sonra gelir.
Siz olsaniz nasıl davranırdınız? Bu olaydan pişman çikmayan varmi?
Gecen sefer bir aylik izinle getirttim buraya. Sonra kv demesin mi havaalaninda demisler 3 ay. Ben sok oldum anne olurmu bak sinir disi edilmeyesiniz yanlislik oasim bi ay icinde cikis yapmaniz lazim dedi. Kpde onayladi kagitta yazsada maksimum uc aymis. O kadar gerci kendide kalmaz ama bi ay katlanamam ne yalan soylim. 10-14gün yeterKayinvaliden gelsin ,torunlarını görsün ,birkaç gün kalsın ve gitsin :) fazlasına lohusa kafası izin vermez ..yazık sonra katil olma ..
Bak benim kayınvalidem dünya tatlısı bir kadındır ..hiçbir problem yaşamadım kendisiyle ..yalnız lohusayken 100 metre yakinima yaklaşmasına izin vermem artık :)Gecen sefer bir aylik izinle getirttim buraya. Sonra kv demesin mi havaalaninda demisler 3 ay. Ben sok oldum anne olurmu bak sinir disi edilmeyesiniz yanlislik oasim bi ay icinde cikis yapmaniz lazim dedi. Kpde onayladi kagitta yazsada maksimum uc aymis. O kadar gerci kendide kalmaz ama bi ay katlanamam ne yalan soylim. 10-14gün yeter
Işte bende bunu arkadasima dedim. O gelmeye razi, cocuklari buyutmus torunlarina bakmis rahata ermiş gelip hizmetcilik yapmasina razi degilim ama bisey soylerse de kulagimi tikarim dedimYa biraz abartıyormuyuz acaba bu kayınvalide olayını
Hepimiz için diyorum sadece size degil hatta bazen kendime de diyorum
Kadın destek olamak adına evini köyünü bırakıp aylarca siiznle kalmayı kabul ediyorsa olaya biraz daha yumuşak bakmalısınız.
Evet gelince belki sorun çıkar ufak tefek ama art niyetle bir olay yaşanmaz
E birlikte yaşayan insanlar illa ki sorun yaşt bu olağam
Ben gidermiydim acaba torun bakıp sefil olmaya aylarca başka memlekete üstelik bunu düşünüyorım.
Gidiyorsam da iyi kalpliyimdir oğluma gelinime faydam dokunsun isterim demek ki.
Gideyim de huzur bozayım demem
Bozulursa da bil ki kasıtlı yapmam.
Gelsin eli öpülesi kadın gelsin keşke sonra bana da gelse ah ahh..
İlk cocugun kaç yaşında, ben olsam önceki lohusalığımı hatırlayıp tekar çağırmazdımGecen sefer bir aylik izinle getirttim buraya. Sonra kv demesin mi havaalaninda demisler 3 ay. Ben sok oldum anne olurmu bak sinir disi edilmeyesiniz yanlislik oasim bi ay icinde cikis yapmaniz lazim dedi. Kpde onayladi kagitta yazsada maksimum uc aymis. O kadar gerci kendide kalmaz ama bi ay katlanamam ne yalan soylim. 10-14gün yeter
2yasina girecek. O zaman lohusa sayilmazdim ama ilk cocuk ve bunun getirdigi tecrubesizlik, ilk defa kv be kp evime gelecek olmasi kendimi cok hirpalamam derken cok yipranmistim kendimi yipratmistimİlk cocugun kaç yaşında, ben olsam önceki lohusalığımı hatırlayıp tekar çağırmazdım
Işte bende bunu arkadasima dedim. O gelmeye razi, cocuklari buyutmus torunlarina bakmis rahata ermiş gelip hizmetcilik yapmasina razi degilim ama bisey soylerse de kulagimi tikarim dedim
Oda işe sutunu etkiler filan lohusayken insan farkli olabiliyor diyince konu acmak istedim
Benim oğlumda bir kaç gün sonra 2 yaşına girecek. Senin çocukların arası az galiba. Diceğim şu ki sadece torun kucaklamaya gelcekse gelmesin bence, lohusa kadına yardım demek gerektğinde çorba yemekte yapmak demektir, benim ananem bile 80 yaşında yemek yapar, senin kayınvaiıden de sana yardım için yapsın bir zahmet lohusalığına gelcekse2yasina girecek. O zaman lohusa sayilmazdim ama ilk cocuk ve bunun getirdigi tecrubesizlik, ilk defa kv be kp evime gelecek olmasi kendimi cok hirpalamam derken cok yipranmistim kendimi yipratmistim
bu çocuk aç emzirir misin diye dakika başı kucağıma veriyordu
Bir sürü çocuk doğuran kadınların ,bu tavırları çok tecrübesiz geliyor ..acaba çocuklarına komşular mi bakmış ,aynı süreçlerden geçmemişler mi :))Öff aynı benim kayınvalidem, emzirdikten sonra gazını çıkartsın ya da uyutsun diye kucağına veriyorduk, beceremeyince ay bu emcek diye geri getiriyordu. Anne yeni emdi emmek istediğini nerden anladın diyorum, e ağlıyo diyorbir bakıyoruz çocuğun bezini ters bağlamış çişi çıkmış üstüne buz gibi. Zaten baktığı ya da bakmaya çalıştığı diyeyim taş çatlasın birkaç saati geçmez.
Bir sürü çocuk doğuran kadınların ,bu tavırları çok tecrübesiz geliyor ..acaba çocuklarına komşular mi bakmış ,aynı süreçlerden geçmemişler mi :))
Bu sorunun cevabı bence şu, kendileri çocuklarına gençken baktıkları için yaşlanınca kafaları gitti, toruna umursamaz birsey olmaz havasıyla kedi yavrusuna bakar gibi laylaylom bakmaya kalkıyorlar çoğu böyleBir sürü çocuk doğuran kadınların ,bu tavırları çok tecrübesiz geliyor ..acaba çocuklarına komşular mi bakmış ,aynı süreçlerden geçmemişler mi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?