Lohusa iken kv yardıma gelsin mi?

Kızlar eşimle şmdi tekrar konuştum. (Bunların köyde pekmez işi oluyor) ne zaman yaparlar dedim. Oda birden sasirarak eylülün sonu aaa filan yaptı. Annem gelemezse yardimina sonra gelse ne anladim bu işten dedi. Bende olsun filan yazik baban üstesinden gelemez napalim idare ederiz dedim.

Iyi kalmak varken lohusa piskolojisiyle kötü olmim diyorum bende.

Ilk geldiklerinde gece bile bebek bes saniye aglasa ve ben emziriyor olsam odaya girerdi beklerdi biraz basimda sonra emzirirken elimde telefon olmami dillendirirdi. Anne emzirirken uyuya kalmim diye oyalaniyorum diye cvp verdim ama o an bile sinir oldum.
Kendince kotu dusunmuyor acaba gelin uyanabildimi cocuk sustumu diye endiseleniyordur diye dusundum ama lohusa iken hic hosgorulu olamicam.galiba;/

Kayinvaliden gelsin ,torunlarını görsün ,birkaç gün kalsın ve gitsin :) fazlasına lohusa kafası izin vermez ..yazık sonra katil olma ..

Kayinvaliden gelsin ,torunlarını görsün ,birkaç gün kalsın ve gitsin :) fazlasına lohusa kafası izin vermez ..yazık sonra katil olma ..
Gecen sefer bir aylik izinle getirttim buraya. Sonra kv demesin mi havaalaninda demisler 3 ay. Ben sok oldum anne olurmu bak sinir disi edilmeyesiniz yanlislik oasim bi ay icinde cikis yapmaniz lazim dedi. Kpde onayladi kagitta yazsada maksimum uc aymis. O kadar gerci kendide kalmaz ama bi ay katlanamam ne yalan soylim. 10-14gün yeter

Ya biraz abartıyormuyuz acaba bu kayınvalide olayını
Hepimiz için diyorum sadece size degil hatta bazen kendime de diyorum

Kadın destek olamak adına evini köyünü bırakıp aylarca siiznle kalmayı kabul ediyorsa olaya biraz daha yumuşak bakmalısınız.

Evet gelince belki sorun çıkar ufak tefek ama art niyetle bir olay yaşanmaz
E birlikte yaşayan insanlar illa ki sorun yaşt bu olağam

Ben gidermiydim acaba torun bakıp sefil olmaya aylarca başka memlekete üstelik bunu düşünüyorım.

Gidiyorsam da iyi kalpliyimdir oğluma gelinime faydam dokunsun isterim demek ki.
Gideyim de huzur bozayım demem
Bozulursa da bil ki kasıtlı yapmam.

Gelsin eli öpülesi kadın gelsin keşke sonra bana da gelse ah ahh..

Bak benim kayınvalidem dünya tatlısı bir kadındır ..hiçbir problem yaşamadım kendisiyle ..yalnız lohusayken 100 metre yakinima yaklaşmasına izin vermem artık :)

Doğum yaptım ,bebeğim çok ağlıyordu (gerçi 2 yaşında hala öyle ağlıyor :)) bu çocuk aç emzirir misin diye dakika başı kucağıma veriyordu .daha yeni Emzirdim diyip yine de emziriyordum. En son bebekle bana doğru yaklaşırken eşim geldi kollarıma yapışıp beni yerime oturttu :) hiç farkında değildim 10 kaplan gücünde havaya zıplayıp ki ameliyatliydim :) kadının üstüne doğru hamle yapmışım :)) nasıl bir cinnet aniydi hala hatırlamıyorum .insan deliriyor ..hele biraz da rahatina düşkün biriysen durum vahim ..

Işte bende bunu arkadasima dedim. O gelmeye razi, cocuklari buyutmus torunlarina bakmis rahata ermiş gelip hizmetcilik yapmasina razi degilim ama bisey soylerse de kulagimi tikarim dedim

Oda işe sutunu etkiler filan lohusayken insan farkli olabiliyor diyince konu acmak istedim

İlk cocugun kaç yaşında, ben olsam önceki lohusalığımı hatırlayıp tekar çağırmazdım

İlk cocugun kaç yaşında, ben olsam önceki lohusalığımı hatırlayıp tekar çağırmazdım
2yasina girecek. O zaman lohusa sayilmazdim ama ilk cocuk ve bunun getirdigi tecrubesizlik, ilk defa kv be kp evime gelecek olmasi kendimi cok hirpalamam derken cok yipranmistim kendimi yipratmistim

Bence de doğumun a gelsin . Tek başına çok zor bi de evde bi çocuk var zaten dedin. O çamaşır bulaşık evin toplanması bi sürü sey oluyor ve misafir geliyor sürekli Lohusa halinle dikişlerinle başa çıkamazsın

Evet haklı logusayken çok alıngan olabiliyorsun yaşadım
Ama tek basınaykende çıldırabimiyorsun
Üstelik bir cocuk var işin iki kat zor
Arkadasın gelip bakacakmıymış da konuşuyor

Bende de coxuk var bebek geliyor kra kara düsünüyorum kim gelecek kim yardım edecek
Yardımcı da öyle kolay bulunmuyor buralarda.

Bence gelsin baktın olmuyor anne bu kdar yeter ben artık basımın caresine bakarom der tesekkür eder yollarsın

Bence de gelmesin. Dunya iyisi olsa bile o psikolojideyken batabilir size, ki konusan biri demissiniz. Esiniz yardimci olsun elinden geldigi kadar. Kalani da kalsin kendinizden cocugunuzdan degerli degil ya ev isleri.

2yasina girecek. O zaman lohusa sayilmazdim ama ilk cocuk ve bunun getirdigi tecrubesizlik, ilk defa kv be kp evime gelecek olmasi kendimi cok hirpalamam derken cok yipranmistim kendimi yipratmistim
Benim oğlumda bir kaç gün sonra 2 yaşına girecek. Senin çocukların arası az galiba. Diceğim şu ki sadece torun kucaklamaya gelcekse gelmesin bence, lohusa kadına yardım demek gerektğinde çorba yemekte yapmak demektir, benim ananem bile 80 yaşında yemek yapar, senin kayınvaiıden de sana yardım için yapsın bir zahmet lohusalığına gelcekse

Benim de yıllarca küs olmamıza rağmen kv dem bakmıştı, iyi de bakmıştı sağolsun. Ama elbet saçmaladığı oldu..
Misafir gelince uyuyan çocuğu misafire göstermek için uyandırmak istemişti mesela, yada işte ben sütüm gelsin diye can çekişirken benim sütüm duvara fışkırırdı falan derdi. Gibi gibi..
Ama kendi annemin bakmamışlığının yanında kv demin yaptıkları açıkçası çok da koymamıştı..
1 2 ay çok uZun bence, hem 2. bebeğin tecrübelisin de..
Kısa bir süre gelmesi konusunda anlaşabilirseniz olabilir, 2 haftadan fazlasına ihtiyaç olmaz diye düşünüyorum.
Hayırlı doğumların olsun canım :)

bu çocuk aç emzirir misin diye dakika başı kucağıma veriyordu

Öff aynı benim kayınvalidem, emzirdikten sonra gazını çıkartsın ya da uyutsun diye kucağına veriyorduk, beceremeyince ay bu emcek diye geri getiriyordu. Anne yeni emdi emmek istediğini nerden anladın diyorum, e ağlıyo diyor bir bakıyoruz çocuğun bezini ters bağlamış çişi çıkmış üstüne buz gibi. Zaten baktığı ya da bakmaya çalıştığı diyeyim taş çatlasın birkaç saati geçmez.

Bir sürü çocuk doğuran kadınların ,bu tavırları çok tecrübesiz geliyor ..acaba çocuklarına komşular mi bakmış ,aynı süreçlerden geçmemişler mi :))

Bir sürü çocuk doğuran kadınların ,bu tavırları çok tecrübesiz geliyor ..acaba çocuklarına komşular mi bakmış ,aynı süreçlerden geçmemişler mi :))

Bu soru ve cevaplar birer kısır döngü, birer girdap
Eşim Anne şunu şöyle yapma dediği zaman 'siz nasıl bu yaşa geldiniz' diye bilmişlik taslıyor. Ama bez ters bağlanmış mesela. Ya da el yıkamak unutulmuş.
Geçen arkadaşımla aynı şeyi konuştuk, sizin sorduğunuz soruyu ben ona sordum. Dedi ki; Sardenya onlar bilirler ama işlerine gelmeyince bilmezler. Sanırım doğru cevap bu gerçekten de.

Bu sorunun cevabı bence şu, kendileri çocuklarına gençken baktıkları için yaşlanınca kafaları gitti, toruna umursamaz birsey olmaz havasıyla kedi yavrusuna bakar gibi laylaylom bakmaya kalkıyorlar çoğu böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…