- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
Bence de öyle .. çat pat yapmayı ,yapmış olmak için yapmayı da sever bazıları ..yani ,yanındayım ,sevgimi hisset fakat çok bişey bekleme :)Bu soru ve cevaplar birer kısır döngü, birer girdap
Eşim Anne şunu şöyle yapma dediği zaman 'siz nasıl bu yaşa geldiniz' diye bilmişlik taslıyor. Ama bez ters bağlanmış mesela. Ya da el yıkamak unutulmuş.
Geçen arkadaşımla aynı şeyi konuştuk, sizin sorduğunuz soruyu ben ona sordum. Dedi ki; Sardenya onlar bilirler ama işlerine gelmeyince bilmezler. Sanırım doğru cevap bu gerçekten de.
Benimki değil :) yalnız fazlaca bunalmış ..Bu sorunun cevabı bence şu, kendileri çocuklarına gençken baktıkları için yaşlanınca kafaları gitti, toruna umursamaz birsey olmaz havasıyla kedi yavrusuna bakar gibi laylaylom bakmaya kalkıyorlar çoğu böyle
Değilse şanlısın:) ben kaynana ve kayınbabalara birsey olmazcılar diyorum mesela, çünkü çocuklar konusunda zararlı tehlikeli ne varsa önlem almak yerine, hemen birsey olmaz diyorlar, umursamaz laylaylom havada bakıyorlar torunlara, örnek benimkilerBenimki değil :) yalnız fazlaca bunalmış ..
Benimkiler de tam tersi ..bazen, bu kadar önlem yeterli değil ,bir de kafes yaptırın diyorum :)Değilse şanlısın:) ben kaynana ve kayınbabalara birsey olmazcılar diyorum mesela, çünkü çocuklar konusunda zararlı tehlikeli ne varsa önlem almak yerine, hemen birsey olmaz diyorlar, umursamaz laylaylom havada bakıyorlar torunlara, örnek benimkiler
Değişelim o zaman kaynana kayınbabaları, seninkiler dikkatli demek ki:)Benimkiler de tam tersi ..bazen, bu kadar önlem yeterli değil ,bir de kafes yaptırın diyorum :)
:)Değişelim o zaman kaynana kayınbabaları, seninkiler dikkatli demek ki:)
Eee artık alışmışsınız lafına..İşe yaramasalar bile bebeklerin gaz ve ağlama nöbetlerinde yanında birinin olması psikolojik açıdan rahatlama sağlıyor..Ilk cocugum 3 aylik iken gelmişti. Emzirmeyle ilgili sıkıntılarım vardi.
Biraz fazla konusan biri:) " amaaan sizdekide gogus mu benimkiler soyleydi boyle sut veriyodu" filan demisti esimin yaninda. Bende cok bozulmustum anne buyuklugu ile pek ilgisi yok dedim. Yada cocugumu emzirmeye cabalayinca birak alisti siseye filan diyodu. Tabii gelinlik yapicam diye bi yerlerimi afedersiniz yirttim, en iyisineen hizmet filan. Cocuk zaten emmek istemiyor. O stresle hic emziremiyordum mecbur mama iciyordu.buna binaen soylemisti.
Aradan cok zaman gecti alistik birbirimize.
Ben her lafina atlamiyorum oda eskisi gibi yorum yapmiyor. Boyle giderse gelebilir diyorum ama icime suphe dusurdu arkadas
benim kv ile çok şükür aram iyi, gelmek istiyor ama ben istemiyorum açıkcası. eşim kırılmasın diye Allah nasip ederse ben zaten doğum izninde hep bebeğin yanında olucam, sen de yıllık iznini alacaksın. ben kendimi toparlayınca zaten bakarım bebeğe başka çocuğumuz yok nasılsa dedim. açıkcası çok istemiyorum gelmesini. o halimle bi de kv nin diyecekleriyle karışmasıyla uğraşamam diyorumIyi akşamlar
Bir ay sonra doğumum olacak inşallah. Kv normalde buraya yurtdışına yanımıza gelecek hem doğumdan sonra yardım amaçlı hem torunları görmek için. Eşim doğuma yakın gelsin yardımcı olur diyor, evde küçük çocuğumda var.
Ailem yakınımda ama annem rahatsiz oldugundan doktor randevulari ve fizik tedavileri oldugundan cok esnek olamaz.
Bir arkadaşimla konuştuk, insan yeri geldiginde kendi annesine tahammül edemiyor hele emzirmeyle ilgili yorum yapınca senin kv ne kadar iyi olsada lohusa iken bunaltir dedi. Ben yok ya takmam filan dinlemem dedim ama pişman olmaktan korkuyorum.
Eşime de "gerekirse doğuma yakın yardımcı bulurum az yeriz ama evin işini yaptirirm" dedim. Kv de dogumdan bir iki ay sonra gelir.
Siz olsaniz nasıl davranırdınız? Bu olaydan pişman çikmayan varmi?
Oyyy dur hele yaa. Şimdiden stres yptımm ben :) büyük kavga ettik eşimle o dönemde şuan da aynını yaparsa da kendi bilir valla ben deneyeceğim yinede şansımı...Eşin bunu kabul etmez,hadi etti diyelim, sen hastanede doğum yapar yapmaz o sevinçle ailesini arar haber verir, aileside senle birlikte geçerler eve. Rest çekmek bir işe yaramıyor her evlilikte
Benim iki dogumumda da gelen giden çok oldugu icin ilk ay birine ihtiyacim oldu. Kendi annem yardim etti sagolsun.O uzak olsa kv isterdim.Bebegin kirki ciktiktan sonra gerek duymamistim ilk zamanlar zor oldu. Aslinda o da zor degil de iste milletimiz gezmeyi sevdigi için hemen bebek gelen eve ususuyorlarDoğumuna gelince lohusalikta da burnundan getirir ama doğumdan 2 ay sonra gelse daha iyi
Değilse şanlısın:) ben kaynana ve kayınbabalara birsey olmazcılar diyorum mesela, çünkü çocuklar konusunda zararlı tehlikeli ne varsa önlem almak yerine, hemen birsey olmaz diyorlar, umursamaz laylaylom havada bakıyorlar torunlara, örnek benimkiler
Aynen bende nefret ediyorum o konudan, insanlar bebek görmeye öyle meraklı ki, hemen lohusa kadının evine damlıyorlar ilk günlerdeBenim iki dogumumda da gelen giden çok oldugu icin ilk ay birine ihtiyacim oldu. Kendi annem yardim etti sagolsun.O uzak olsa kv isterdim.Bebegin kirki ciktiktan sonra gerek duymamistim ilk zamanlar zor oldu. Aslinda o da zor degil de iste milletimiz gezmeyi sevdigi için hemen bebek gelen eve ususuyorlar
Çocuk yaşadığı nefes aldığı sürece, geri kalan her tehlikeli zararlı ne varsa hepsine birşey olmaz diyorlar, çok sinir oluyorum bu huylarına, Çünkü ağlarsa anam ağlar gerisi 3 gün ağlar diye bir söz var ya, çocuklara Allah korusun birşey olsa, en çok ağlıcak olan annedir, kaynana kayınbaba kaç gün ağlıcak, o yüzden onlar rahat herşeye birşey olmaz diyorlarŞu yorumunuza belki bin kere katılıyorum. Çocuk sarılık oldu, bişey olmaz. Üstü açık uyutmuşsun, bişey olmaz. Sünnet oldu ağrısı var, bişey olmaz. Bişey olması için Allah korusun ne olması gerekiyo acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?