Konuştum ama ciddiye almıyorlar malesef söyledim beni ailem çok farklı malesefZaten aynı sehirdeymissiniz neden sizde kalıyorlar birde evli kardesiniz çocuğunun eşinin yanina gitsin doğum yaklaştı yalnız kalmanızı istemiyorlarsa sadece anneniz kalsın
Annenize durumu anlatın o konuşsun kardeslerinizle
Birde enişte yeğen doğum sonrası ne işi var sizde
Açık açık konuşun isterlerse kötü olsunlar sizin ve bebeğinizin durumu önemli kimseyi kafaya takmayın doğum sonrası daha çok bunalirsiniz şimdiden önleminizi alin
Keşke gerçekten daha anlatacaklarımı dinleseniz oturur bana üzülürsünüz. Ne maddi ne manevi beklentim yok hiçbir şekilde ama strese girmek istemiyorum. Bildikleri halde hala üzerime geliyorlar bıktım artık.Keşke insan ailesini seçebilse
Açıkça konuştum hem güzelce hem tartışarak ama anlamıyorlar. Şu an en iyi destekçi eşim sağolsun. Strese girmeyim diye çırpınıp duruyor ona üzülüyorum bir yandanAçıkça söyleyin ne var bunda? İnsan ailesine herşeyi söyleyebilmeli. Sakin sakin anlatın derdinizi, şu an en son yaşananız gereken duygu stres..
Belki nazlı olabilirim kendimi göremiyorum olayların içinde olduğum için. Ama düşünün 1 hafta kaldı doğumuma herşey bitti zaten ve ben son zamanlarımı sakin geçirmek istiyorum sabahın 9 unda eşimle uyurken ki gece uyuyamıyorum hastalıktan kapıya vurup kaldırmak kalmayınca seslenmek oda yetmeyince son ses müzik açmak bunlar normal mi. Ben nazlanmayım kim nazlansın. Kimseden istediğim birşey yok ki nazım da geçmez onlara zaten. Ama bunaldım ve şimdiden bilgiçlik taslamaları kızdırıyor beni. Biliyorum ki doğum sonrası daha büyük sıkıntılar bekliyor beni. Kendi kendime yeterim ama beni psikolojik olarak baskılıyorlar. Demiyorlarki sen yaparsın merak etme negatif konuşuyorlar benim motivasyonumu bozuyorlar.Okurken bunaldım, ben de istemem böyle ama siz de bana fazla nazlı geldiniz. Ayrıca hamileliğin ve bebek bakmanın sadece kitaplardan ve internetten ibaret olmadığını hatırlatmak isterim.
Şimdiden yıprandım zaten hamile halimle çalıştım biri demedi bir tas çorba istemisin temizlik için yardım gerek mi alışveriş için yardım gerek mi. Maddi anlamda kesinlikle 1 çöp istemem istemedim ne eşimin tarafından ne kendi tarafımdan herşeyi kendim yaptım. Konuştum ama anlamıyorlar istemediğimi belli ettim konuştum ama suç bastırdılar. Benim ailem gerçekten ilginç bir aile herkes kendi havasında. 2 kere konuştum onlar kafaya koymuşlar kalacaklar yanımdaHemen postalayin .Dogum yapınca daha fazla karışırlar. Sizi yipratirlar .
O zaman eşinle konus canim .Onlarin müdahale etmesine firsat vermesin .Belki ondan çekinirler.Şimdiden yıprandım zaten hamile halimle çalıştım biri demedi bir tas çorba istemisin temizlik için yardım gerek mi alışveriş için yardım gerek mi. Maddi anlamda kesinlikle 1 çöp istemem istemedim ne eşimin tarafından ne kendi tarafımdan herşeyi kendim yaptım. Konuştum ama anlamıyorlar istemediğimi belli ettim konuştum ama suç bastırdılar. Benim ailem gerçekten ilginç bir aile herkes kendi havasında. 2 kere konuştum onlar kafaya koymuşlar kalacaklar yanımda
Evet geldiler ve beni depresyona soktular şu 9 ayımı nasılda stressiz bebeğime odaklı geçiriyordum halbuki. Herşeyi yanlız yapmıştım ve birşey fark ettim rahatsız olduğum şeyleri inadıma yapıyor kardeşim sinirlenmem hoşuna gidiyor. Geçen tartıştık kıpkırmızı oldum sinirden oturdum ağladım. Hoşuna gidiyor ve utanmıyor hala. Hamile bir insanı sinirlendirip depresyona sokmak nasıl birşey. İnsanın kardeşi bunu yapar mı? Eminim abartı diyenler olacaktır ama hamile halimle yalan söyleyemem. Sabah gelip bana bugün sinirli misin diye şaka yapıp dalga geçiyor sabah hasta olduğumu ve uyumadığımı bile bile müzik açıyor son ses. Ben anlamadımHatırlıyorum konunu geldiler sonunda yani , açıkça söylediğin halde insan nasıl anlamaz bunu anlamıyorum , eşin konuşsun bide madem
geçen size bahsetmiştim ailemle ilgili sıkıntılarımı 38+0 haftalık hamileyim.Bu zamana kadar tüm hamileliğimi tek geçirdim kimse yardıma gelmedi yardımcı olmadı annemde dahil kimseden birşeyde beklemedim.Herşeyi eşimle yanlız hallettim sağolsun eşim hep yanımda oldu asla hakkını inkar edemem.Annem ve ablamla aynı şehirdeyiz ikiside gelmedi ve temizlik bebeğimin alışverişi herşeyi kendim yaptım eşim çalışırken.Şimdi annem,kardeşim,ablam geldiler ama beni çıldırtıyorlar hamilelik stresi mi bilmiyorum inatlaşıyorlar benimle sinirli bir insanım bu kız hamile üstüne gitmeyelim demiyolar espiri yapıp bana bulaşıyorlar.Sıkıntı bu da değil ben sürekli araştırma yapıyorum bebeğimle ilgili ne yapılmalı nasıl bakılmalı ne verilmeli.Ama sürekli bir akıl verme sürekli bilmişlik yani size anlatacağım çok şey var ama çok uzar konu.Kardeşim çocuğuna kendi bakmadığı halde bana akıl veriyor.Ben bilinçli bir hamilelik geçirdim hamilelik öncesi tüm paramı biriktirdim çocuum için tüm testleri a dan zye yaptırdım şükür bu haftaya geldik sıkıntısız.Şimdi bana akıl vermeleri zoruma gidiyor süt yetmiyor mama takviyesi gerek,şekerli su gerek sarılık olmaması için v.s v.s.Bende benim çocuğum ben istediğim gibi yetiştirmek istiyorum dedim.Hastanede bile kalmalarını istemiyorum eşim kalsın istiyorum.Hamileliğimi atlattım Allaha şükür sakince taki bu haftaya kadar.Kız kardeşimin sürekli gezmek istemesi ben sanki hamile değilim gibi onun gönlünü edeceğim benden beklentisi bu.Kendisi şehir dışından geldi ama ben ağırlaştım artık onun için dışarıda gidiyorum memnun etmeye çalışıyorum.Ama o sürekli onu eğlendirmemi bekliyor.Bu arada temziliği ben ve eşim yapıyoruz onlar batırıyor artık bıktım.Onlardan ne maddi ne manevi beklentim var yeterki bana stres yaratmasınlar.Doğum sonrası kardeşimin eşi ve yeğenim gelecek ev curcuna alanı olacak.Birde 9 ay boyunca hastalanmadım ve onlar geldiğinden beri hastayım boğazlarfım ağrıyor geceleri uyuyamıyorum acıdan ağrıdan.Sabah 9 da kaldırmaya çalışıyor kardeşim kalkmazsam müzik açıyor gürültü yapıyor kapıya vuruyor demiyorki bu kız dinlensin.Gitmlerrini isteyin demeyin belli ettim zaten ama anlamıyorlar kalacaklarmış doğuma kadar.Hakkınızı helal edin anlatacak kimsem yok arkadaşlarım dahi utanıyorum anlatmaya.Okuduğunuz için teşekkür ederimBu arada kardeşim ergen değil evli ve çocuğu var yaşı 26 aramızda 1 yaş var.
Eminim olacak ve depresyona sokacaklar şimdiden baskı yapıyorlar sanki çok düşünüyorlar gibi. Bende dedim bırakın kendi bebeğime ben bakayım ben düşüneyim. Bunca ay kapımı çalmayıp şimdi gelip düşünüyor gibi yapmaları beni kızdırıyor doğal olarak. Ve kaç kere konuştum devam ediyorlar ne diyebilirim. Doğum sonrası 7 gün sonra gidecekler.Lohusalikta insanin gözüne hersey batıyor inan,su an rahatsiz oldugunun bin katı rahatsiz olacaksin ve bence susma o zaman dök icini
Bende öyle söyledim eşim ve ben kalacağız hastanede eşimden için bakamaz yapamaz diyorlar. Biz bunca ay ne yapacağımızı planladık eşim kendine güveniyordu onunda motivesini alt üst ettiler. Sağolsunlar.allah sabır versin ben kimseyi çağırmadım kafam çok rahattı
eşim kalacak hastanede siz evde bekleyin de açıkça. biz bu süreci başbaşa yaşamak istiyoruz evde yapılacak çok iş var yardımcı olur musunuz diye evdeki işlere yönlendir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?