Lohusa olmadan lohusa depresyonuna girmek :(

Sizin bi önceki konunuzuda biliyorum annenizi gel diye arayan sizdiniz kardeşinizi istemiyordunuz düğün günü onu gelin arabasına almadığınız için kavga çıkardığından dolayı eşinizde sevmiyormuş onu bide buna rağmen gelmiş ve hala istemez tavırlardasınız o eminimki senin davranışlarını hamileliğine veriyordur ama size herşeyleri batar olmuş bence açık açık konuşun birdaha görüşmeyin

Daha bebek doğmadan nerden bilmişler sütünün yetmediğini mama gerektiğini? Bence bi cinnet geçirmene bakar. Gönder gitsin herkesi

Herkes çalışıyor hamile haliyle kendinzi doldurup durmayın.

cümbür cemaat neden evinize çağırdınız ki? ayrıca kimse size yardım etmek zorunda da değil. herkesin ailesi evini temizlemeye mi geliyor?

Iki çocuğum var,ikisine gebeliğimde de kendi işimi kendim gördüm,ikinci gebeliğim kızımın peşinde havuz,park vb yerlerde geçti yani hamileydim hasta değil kendimi hiç eksik görmedim. Sizde ne güzel eşinizle halletmişsiniz.
Evde kalanlar sizin yakinlarınız,hatta en yakınlarınız. Akşam yatarken söyleyin,siz uyanırsanız kahvaltınızı yapın,ben uyuyacağım,uyandırmayın diye. Temizlik,iş yardım etmiyorlarsa da,hadi kalkın hep beraber halledelim,anne sen süpür,x sen sil,ben mutfağa girip yemek yapayım diye yönlendirin. Tabi kendileri düşünse iyi olur ama düşünemiyorlarsa güzellikle yönlendirin..
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

başkasıyla karıştırdınız sanırım

çok teşekkür ederim bende öyleyim zaten aktifim sadece uykusuzluk çekiyorum kendi işimi kendim görüyorum gayet iyi durumdayım.Ama psikolojik olarak sıkıntı çekiyorum ailemden anlattığım gibi.Uyardım kardeşimi kafam gömtürmüyor uyuyamıyorum dedim ama malesef böyle bir kardeşe sahibim.Eşim sizin düşündüğünüz gibi düşünüyor birşey söylersem bu sefer bana döner diyor araya girmek istemiyor.

malesef ilişkimiz kopuk hele şu son zamanlarda iyice koptuk tek taraflı olmuyor birşey ben tek taraflı çabalasam yine olmaz.Malesef bana akıl vermeye çalışıyor ailem ama zaten ben kendim yapacağımı söylüyorum ihtiyacım olmadığını söylüyorum çok düşünüyorlar gibi bana akıl veriyorlar strese sokuyorlar boş yere.Daha diğer eniştem de gelecekti yeğenimle iyice çıldıracaktım ev değil parti alanı mübarek.

Kaç kere konuştum birde kardeşim ablamı çağırıyor evde resmen parti yapıyorlar inanki son ses müzik bana faydaları yokki.konuştum 1 kere normal 1 kere tartışarak ama anlamıyorlar beni malesef.
Bebeğe şekerli su ver diyen birini zaten dinleme
kesinlikle doğru söylüyorsunuz.
eşimi tembihledim bebeğim hep gözümünönünde olacak odadan çıkarmazlar sanırım dikkat edeceğim.

sezeryan olacağım ama kendimi hazırladım psikolojik olarak inşallah eşimde destek çıkacak bu süreçte zaten destek çıktı sağolsun.
En başta zaten konuştum ailemle kardeşim zaman öldürmek için geldi sanırım ablamda öyle annem elini işe sürmez resmen tatile geldiler.Bunaldım ama sabret ediyorum çünkü 2 kere konuştum anlayacak insan anlardı şimdiye kadar.Odama geçiyorum yatağımda kitap okuyorum umursamıyorum onları artık ne yapayım
eşimin ailesi burada değil kimse yok yardımcı olacak eşim hariç ailemde gitmiyor konuştuğum halde bilmiyorum ne yapayımo yüzden kendi kabuğuma çekildim odamda eşimle zaman geçiriyorum kitap okuyorum eşimle dışarı çıkıyorum.Çünkü konuştum ve anlamıyorlar kavga edip kendimi strese sokmak istemiyorum birde üstüne eniştem ve yeğenim gelecek ev curcuna alanına dönecek bilmiyorum ne yapacağım
sizin ilişkiniz iyi olduğu halde tahamül edemiyorsunuz birde beni düşünün ben ne durumdayım çıldırıyorum bazen gerçekten çekilecek gibi değil İnsan ailesine daha çok kırılıyor doğum sonrasını düşünüyorum.
Daha bebek doğmadan nerden bilmişler sütünün yetmediğini mama gerektiğini? Bence bi cinnet geçirmene bakar. Gönder gitsin herkesi
onlar önce doğum yaptılar ya herşeyi onlar biliyor ben cahil ve deneyimsizim kendi çocuğuma bakamayacak kadar konuştum ama hala aynı hareketler.kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum
cümbür cemaat neden evinize çağırdınız ki? ayrıca kimse size yardım etmek zorunda da değil. herkesin ailesi evini temizlemeye mi geliyor?
siz konuyu okumadınız sanırım ben çağırmadım kendileri gelediler temizlik yapsınlar demiyorum ayrıca ben temizl,yorum herşeyi ben ve eşim yapıyoruz onların dağıttıklarını onu söylüyorum siz konuyu okuduğunuza eminmisiniz.benim kisemden ebklentim yok zaten sadece yük olmasınlar yeter.sabahın köründe müzik açıyorlar ben uyurken ev parti alanı gibi birşey yapmıyorlar köstek olmasınlar bari.
amin çok teşekkür ederim size konuştum kardeşim 1 gün açmadı müzik evvelsi günü tekrar aynı hareketi yaptı.Dün evi baştan aşşağı tek başıma eşimle hallettim kardeşim kitap okuyordu.Aslında söylemek gerekmiyor insan iç güdüsü yardımcı olması gerek ki konuştum ama kaç kere daha konuşmalıyım bilmiyorum.inşallah sağlıkla doğsun bebeğim gerisi hallolur bir şekilde

İlk günler eşinizden başka erkek olmasa iyi. Memeler açık geziyorsunuz. Benim meme üçüm yara oldu üstüme hiç bir şey giyemedim. Bir hafta göğüslerim dışarıda yaşadım. Öyle uyudum. Üstüne kanamanız olacak. Belki dikişlileriniz vs. Çok sıkıntılı bir süreç. Özellikle ilk on gün. Can acısı bebeğin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmak. Allah korusun bir de Benim gibi meme ucu yarası olursan tam bir işkenceye dönüyor. Yıpratıyor adamı.

Ayni sehirdeyken gelip sizde kalmalari mantiksiz
Ama tecrube buyuktur kitaplardan ogrendiklerimiz diyorum ben. Sekerli su haric Gerci sizin aileniz bir tuhaf sanirim. Hamile kadinin evine gelip yerlesip de is guc bekleyenine de ilk kez rastladim

Anlamadigim neden oyle imaali bir sekilde 'herseyimi kendim yaptim hic yardim etmediler, ne alisverise ne temizligime' yazdiniz? Hamile olan sizsiniz, iyi bir hamilelik donemi gecirdiginizi yazmissiniz, insanlardan ne gibi bir yardim bekliyosunuz ki?

Bir arkadas daha yazmis, gereksiz naz yapiyosunuz. Cokbilmislik yapiyosunuz demek ki, yoksa neden ugrassinlar sizinle? Ben tam tersi herkesten fikir aliyorum, onu nasil yaptin, bunu nasil yaptin diye herkese herseyi soruyorum. Deneyimleri/verdikleri akil bana uymasa bile bi kosesinde dursun aklimin, degil mi ama.

Bende söyledim birşey olmaz hallederiz v. S diyorlar zaten şu an mangal partisine gittiler dediğim gibi benim için gelmiyorlar sırf vakit öldürmek için tatil amaçlı geliyorlar doğal olarak istemiyorum. Ben anneme izah ettim göğüslerim açık gezeceğim belki diye birşey olmaz diyor. Ben anlamdım daha ne konuşmalıyım aileme bilmiyorum

Ayni sehirdeyken gelip sizde kalmalari mantiksiz
Ama tecrube buyuktur kitaplardan ogrendiklerimiz diyorum ben. Sekerli su haric Gerci sizin aileniz bir tuhaf sanirim. Hamile kadinin evine gelip yerlesip de is guc bekleyenine de ilk kez rastladim
Yok çok konulara denk geldim böyle aileler var malesef

Çünkü herşeyi kendim yaptım annem iyiymisin diye gelmedi bile kardeşine gidip ev temizliği yapıp taşınmasına yardım etti 10 dk var teyzemle aramızda ve 3 hafta orada kaldı. İlk gebeliğim sıkıntılı geçti doğum yapmak zorunda kaldım kürtajla ablam bir kere bile hastaneye gelmedi burada oturduğu halde. Kimseden ne maddi ne manevi isteğim yok zaten kendilerine belirttim istiyorum ki beni gereksiz yere bunaltmasınlar. Sizin çevrenizdeki insalar anlayışlı bilinçli kişilermiş demekki malesef benim değil. Şu an mangal partisine gittiler 5 gün sonra doğumum var benim evime gelip evimi parti alanı yapıp üstüne batırıp yardım etmezlerse yani kızarım. Bu naz değil birşey yapmadıkları gibi bilmişlik taslıyorlar bebeğim için aldığım ürünleri eleştiriyorlar doğal olarak sinirleniyorum. Kendi evimde rahat etmek en doğal hakkım ki konutun ama duymuyorlar birde üstüne eniştem gelecekmiş doğum sonrası bu uda konuştum birşey olmaz dediler. Üstelik diğer eniştem de geliyordu artık bir şekilde gelmesin diye ikna ettim. 9 ay hasta olmayan ben grip oldum daha ne anlatabilirim. Yaşadıklarım normal mi sizce. Hamile bir insanın yaşayağı şeyler mi bunlar.

O zaman cinnet geçir. Gerekirse kardesinin bavulunu topla ve kapi disi et. Lohusa zamani çok önemli. Asla bu dönemi unutmazsin ve yillarini alir atlatmak için. Kardesin herseyi zehir eder, keza annende öyle. Simdiye kadar yararlari olmadi, ama eger gitmezlerse, zararlari çok olur.

Zaten dogum aninda en çok insan esine ihtiyaç duyuyor. Dogumdan bir iki hafta sonra gelsinler, gece kalmalari bile gerek yok. En azindan o 1-2 haftada kendini biraz toparlarsin.

eşim izin almıştı bizde öyle planlamıştık aslında kardeşimle konuştum 1 gün normal davrandı 1 gün sonra tekrar etti davranışları müzik açması sabah uyandırması v.s.Şimdi gezmeye gittiler geldiklerinde tekrar konuşacağım...

Konusman fayda edecegini sanmiyorum. Yani bunlari normal bir sekilde kendisi düsünmesi lazim. Kaldi ki zaten konusmussun ve hiç birsey degismedi.

Bence onun gitmesine yönelik bir konusma yap. "Sagol abla geldigin için, ama su an artik sana ihtiyacim yok. Bence sen geri evine git. Hem ben, hem sen, bu sekilde rahat ederiz".

Bilerek laftan anlamak istemiyorsa (bence sizin evi tatil olarak görüyor, ev islerinden, kocadan felan kaçis), o zaman "bak tatli bir sekilde söylemek istedim seni kirmak istemedigimden, ama bilerek laftan anlamiyorsun. O zaman söyle diyeyim, yarin'e bilet aliyorsun. Ha sen almiyorsan, ben aliyorum. Yarine esyalarini topla artik".

Bu ayni konusmayi annenede yap. O'da gitsin, sonuçta oda kardesine çanak tutuyor. Bu son haftalari kari koca huzur içinde geçirmelisiniz. Hatta bügün bir podcast'ta bu konu hakkinda konusuluyordu. Anne hamileligin son ayinda esi ile yasadigi seyler, ilerdeki bebegi etkiliyormus. Yani daha huzurlu geçirirse, bebeginde daha huzurlu olma sansi daha büyük oluyormus.

Esin konussun ama bir sekilde gonderin. Lohusalikta hickimse çekilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…