Lohusa olmadan lohusa depresyonuna girmek :(

Amin Allah herkesin yardımcısı olsun burada bazı arkadaşlar demiş ki naz yapıyormuşum. Ben naz yapmadım zaten nazım geçmez onlara. Hem yardımcı olmadılar hem geldiler psikolojimi alt üst ettiler. Birde oturup tartıştılar beni ağlattılar ve çocuğum hakkında yorum yapıp akıl vermeye çalışıyorlar. Depresyona girmeyen ben depresyona girdim. 9 ayımı düşe kalka bulana bulana herşeyim yanlız yaptım ki asla suçlayıp gelin yardım edin demedim. Ama bu saatten sonra beni depresyona sokuyorlar üstelik doğumum yakın insan üzülmez mi. Babam aramadı bile. Kimseden beklentim yok inşallah iyi bir anne olurum ben başka birşey istemiyorum.

Bosverin burda bazı üyeler bilerek yaraya tuz basıyorlar bir gram anlayışları yok bilerek yapıyorlar takmayın siz bebeginizi dusunun aile onemlidir ama sizden daha önemli deil koz kardesinize soyleyin dinelmıyorsa susun işini gormeyin siz gebesiniz bebeginize bsey olsa yolda yopakta napacaksınız ? Ozmn gtmeseydin derler emin ol saglıkla dogum yap ınsallah bebek bakımı ilk başka zor olucak ama gozun korkmasın alısıyorsun bebegin olunca zaten kmse umrunda olmuyor canm emin ol

Yorumunuz beni rahatlattı gerçekten çok hissettim kendimi. Doğru söylüyorsunuz bebeğim öncelik olmalı bazen unutuyorum stresten dolayı bebeğime haksızlık ediyorum. İlk başta zorlanırız ama alışırım inşallah zamanla. Şu zamanları rahat atlatırsam depresyon yaşamadan herşey yoluna girer inşallah.

Rica ederim kendinizi dusunun ailenizi dusunun cok zor insan zorlanıyor neden dıye soruyor kendine ama sonra artık benm bir ailem var diyor susuor devam ediyor hayatına allah yar ve yardımcınız olsun

K.bakmayin ama cok dusuncesiz bi aileniz varmış

Ay kıyamamya şimdiye kadar nerdelermiş acaba vala topla eşyalarını koy kapıya Doğumdan sonra hiç çekemezsin , çok enteresan bile bile bir kardeş nasıl yapabilir bunu ,çocukta değil yani sana her türlü yük hepsi

Sürekli hamileligi dillendirduginiz için naz yaptığınız düşünülmüştür belki ...Ben doğuma giderken bile depar atiyodum neredeyse çok şükür hiç ağırlık vs hissetmedim o yüzden ne çektiğinizi bilemem tabi ama aileniz niye garezi varmış gibi davranıyor ?sanki zorla getirtmissiniz gibi bezdirmeye çalışıyorlar resmen .Hele de çocuk sahibi olmayı deneyimleyen kardesinizin sizi zorla uyandırması ayrı bir olay .Çok iyi bilmesi gerekiyor ki zaten doğum olduktan sonra bir süre uyku yok desem yeri .Bunları yaşamış bir insan doğumdan önceki en sakin olmanız gereken zamanı neden zehir etmeye çalışıyor?
Birde neden çocuğunu bırakıp sizin tepenize usustu gitsin çocuğuna ...
Valla ya eşinizi araya sokun biraz diyeceğim sonra damat şunu yaptı bunu yaptı olacak yıllarca ,kv görünce vs eş ailesinden gelecek birisi var mı ?aranız iyiyse onlardan birinden rica edin sürekli gidip gelip azcik rahatlarini kacirsin bari bunu kolay kolay demem ama insanın kendi ailesinin yaptığı daha çok kırıyor maalesef ..Kardeş yarın sabah yine uyandirirsa esinle ikiniz birden azarlayjn müzik açtığı şey neyse onu da firlst at ...Sadece kendinizu ve bebeğinizi düşünün hayırlı doğumlar

Anne ve kardeş diyorsunuz. Bu kadar kopuk mu ilişkiniz gerçekten? Doğumdan sonra sizi lohusa depresyonundan koruyan tek şey; beyin bulandırmayan insanlar. Buda genelde yalnız kalmak demek. Asla fikir danışmamana rağmen fikir verirler ve yapmazsan trip atarlar. Ben anneme her telefonda söylüyorum 2 günden fazla kalmanı istemiyorum diye. Onada söyleyemeyeceksem kime söyleyeceğim? Hele yatılı yeğen torun tombalak gelecek, cinnet geçiririm.

Katlanılır şey değil.sonunda esinizle aranız bozulmaz umarım.esim benim bu kadar gerilmeme sebep olan insanlara kızar ve bu durum benim daha da gerileme sebep olur.

Madem doğum sürecini birarada geçireceksiniz biraz rahat ol görmezden gel. Bebekle ilgili bir fikir mi veriyorlar “hihievet” de geç sonra da kendi bildiğinden şaşma, tartışmaya girip de kendini strese sokma. Şu an ortada doğmuş bir bebek yok istedikleri kadar şekerli su desinler doğunca eşini de tembihlersin dikkatli bir şekilde bakarsınız.

Ben şuan 7+4 haftalık hamileyim şimdiden sinirlerimi Bozan durumlar var ve ben hemen tepkimi gösteriyorum sanırım sizin kadar dayanamaz çoktan patlardim alınıp kırılan da kırılsın ben de 28 yaşındayım kimsenin alinganligini dusuncesizligini çekmek istemiyorum .istediğini söyleyen istemediğini işitir .neticede hamile olan benim ve hayatımdaki bu ulvi süreci kimsenin kötü etkilemesine müsade etmem . Kaç kere yasicam ki bu güzel duyguyu diye düşünüyorum insanların beni aşırı düşünüp gün içinde çok kere aramaları bile rahatsız ediyo . Allah yardımcınız olsun. İnanın eskiden insanlara hayır demeyi bırakın ima bile edemesdim ama şimdi diyorum ki başkaları için yaşamanın anlamı yok yeterince yasadim

Rica ederim kendinizi dusunun ailenizi dusunun cok zor insan zorlanıyor neden dıye soruyor kendine ama sonra artık benm bir ailem var diyor susuor devam ediyor hayatına allah yar ve yardımcınız olsun
Amin çok teşekkür ederim çok sağolun

N
Ne güzel valla özendim size bende öyle olsam keşke şu son zamanlarımı çok güzel geçirirdim ama mümkün değil belli ettiğim halde insanlar işitmiyor gibi hareket ediyorlar birden fazla söyledim ama benim ailem sanırım fazla vurdum duymaz. Doğumdan 7 gün sonra gidecekler inşallah toparlanırım bu kadar stres sonrası

Doğru söylüyorsunuz ah keşke yapabilsem bu kadar olgun ve sakin olabilsem çok özeniyorum böyle insanlara. İlla söylemem gerek ben neden beceremiyorum bilmiyorum böyle olmayı çok isterdim

Bende ezile ezile böyle oldum lüzumsuz konuşmam tartışmaya da girmem ama net konuşurum bence siz de kendinizi germeyin lafinizi söyleyin strese girmeyin gerçekten böyle olduğumdan beri acayip huzurlu yaşıyorum eskiden acaba şunu söylesem kirilirmi acaba şöyle yapsam yanlış anlaşılır mı vs vs ama ben ne kadar cabalasam da kırılan yine kırıldı yanlış anlayan anladı ve ben hep vicdan azabı çektim . Şimdi net söylüyorum içim de çok rahat alınan da bi daha aramasın sormasın napiyim huzurlu yaşamak istiyorum ve bunu denediğimde ilk yolla başaramadım .Rabbim hayırlı kolay doğum nasip etsin

Annenizin evi aynı şehirdeymiş, alsın kardeşinizi evine gitsinler, doğumda eve çıktıktan sonra gelirler, akşama kadar kalırlar en kötü ihtimal, akşam da yatmaya giderler.Boşuna kendinize cehennemi yaşatıyorsunuz, alın karşınıza konuşun, burada strese giriyorum, aynı frekansta değiliz, yardımcı da olduğunuz yok deyin gönderin.

Sezeryan olacakmışsınız sanırım, gözünüz korkmasın, eğer her şey yolunda giderse zor bir şey değil.Aynı gün ayağa kalkacaksınız, iki gün hastane sürecinden sonra rahatlıkla eşinizle birlikte halledersiniz.Lohusalık zordur, bu zaman diliminde canınızı sıkacak kişileri bulundurmayın yanınızda.Sonra ömür boyu aklınızdan çıkmaz.En güzel günlerim heba oldu diye düşünür, sinirlenir, üzülür durursunuz.

Ben de naz yaptiginizi dusunmuyorum. Ki yapsaniz hakkiniz. Kendi evinizde rahat bir hamilelik lohusalik gecirmek istemek naz yapmak olmuyor. Ben de istemedigim halde yardim etmeye calisilmasindan hic hoslanmam. Fikir sormuyorsam bana akil verilmesinden de hoslanmam. Ailemden bile cok zor durumda kalmadan yardim istemem, ki ailem cok iyi cok dusunceli insanlardan olusuyor. Ama yapi olarak boyleyim. O yuzden sizi anliyorum. Insanin nasil ustune ustune gelir bu tip davranislar. En bastan keske gelmenizr gerek yok deseydiniz, daha gelmeden. Simdi konusamiyorsaniz evde kendinizi izole edin. Onlarla muhatap olmayin, yokmus gibi davranin. Onlara ibtiyac duymadiginizi hissettirin. Bilmem ise yarar mi ama sanirim ben boyle yapardim.

Benden tavsiye doğumdan önce evlerine gitsinler. Doğum sonrası alıngan tahammülsüz agresif duygusal vb duyguların karmaşası oluyor. Nazını çekecek adam olsun yanında başka kimseyi tutma. Benim şimdiki aklım olsaydı kimseyi istemezdim.

Annemi çok seviyorum. Bir sıkıntımız yok genel olarak.
Aynı şehirdeysek kardeşimi de alıp bana kalsalar deliririm.
Hele gezmek istemeler temizlik eşim ve bana kalacak.
Ee niye geldiler?
Şimdiye kadar yoklarmış.
Keşke kaynanam felan gelecek size gerek yok deseydiniz.

Doğumdan sonra daha çok sabıra ihtiyacınız var..
Lohusalık depresyonu altında gitmelerini isteyin.
Gittiklerinde lohusayım şöyle böyle deyip salağa yatın ne diyeyim.

Doğum yapacak kadına enişte çoluk çocuk gelmesi hiç doğru değil.
Eşim hayatta kabul etmezdi.
Kadın Doğumdan sonra memesi açık geziyor evin içinde..
Aşırı düşüncesiz bir aile anladığım kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…