Amin Allah herkesin yardımcısı olsun burada bazı arkadaşlar demiş ki naz yapıyormuşum. Ben naz yapmadım zaten nazım geçmez onlara. Hem yardımcı olmadılar hem geldiler psikolojimi alt üst ettiler. Birde oturup tartıştılar beni ağlattılar ve çocuğum hakkında yorum yapıp akıl vermeye çalışıyorlar. Depresyona girmeyen ben depresyona girdim. 9 ayımı düşe kalka bulana bulana herşeyim yanlız yaptım ki asla suçlayıp gelin yardım edin demedim. Ama bu saatten sonra beni depresyona sokuyorlar üstelik doğumum yakın insan üzülmez mi. Babam aramadı bile. Kimseden beklentim yok inşallah iyi bir anne olurum ben başka birşey istemiyorum.Allah yardımcınız olsun aileler evet bazen cok bunaltıyor kendiniz bu zamana gelmissiniz neden size yardım etmezler anlamamki ama yok yapan var cdeen arkadasımın aileside boleydi biz arkadasları olarak herseyini biz yapdık aglamostı kız saolun aile den hic destek yok diye anlayablıyorum sizi
Bosverin burda bazı üyeler bilerek yaraya tuz basıyorlar bir gram anlayışları yok bilerek yapıyorlar takmayın siz bebeginizi dusunun aile onemlidir ama sizden daha önemli deil koz kardesinize soyleyin dinelmıyorsa susun işini gormeyin siz gebesiniz bebeginize bsey olsa yolda yopakta napacaksınız ? Ozmn gtmeseydin derler emin ol saglıkla dogum yap ınsallah bebek bakımı ilk başka zor olucak ama gozun korkmasın alısıyorsun bebegin olunca zaten kmse umrunda olmuyor canm emin olAmin Allah herkesin yardımcısı olsun burada bazı arkadaşlar demiş ki naz yapıyormuşum. Ben naz yapmadım zaten nazım geçmez onlara. Hem yardımcı olmadılar hem geldiler psikolojimi alt üst ettiler. Birde oturup tartıştılar beni ağlattılar ve çocuğum hakkında yorum yapıp akıl vermeye çalışıyorlar. Depresyona girmeyen ben depresyona girdim. 9 ayımı düşe kalka bulana bulana herşeyim yanlız yaptım ki asla suçlayıp gelin yardım edin demedim. Ama bu saatten sonra beni depresyona sokuyorlar üstelik doğumum yakın insan üzülmez mi. Babam aramadı bile. Kimseden beklentim yok inşallah iyi bir anne olurum ben başka birşey istemiyorum.
Yorumunuz beni rahatlattı gerçekten çok hissettim kendimi. Doğru söylüyorsunuz bebeğim öncelik olmalı bazen unutuyorum stresten dolayı bebeğime haksızlık ediyorum. İlk başta zorlanırız ama alışırım inşallah zamanla. Şu zamanları rahat atlatırsam depresyon yaşamadan herşey yoluna girer inşallah.Bosverin burda bazı üyeler bilerek yaraya tuz basıyorlar bir gram anlayışları yok bilerek yapıyorlar takmayın siz bebeginizi dusunun aile onemlidir ama sizden daha önemli deil koz kardesinize soyleyin dinelmıyorsa susun işini gormeyin siz gebesiniz bebeginize bsey olsa yolda yopakta napacaksınız ? Ozmn gtmeseydin derler emin ol saglıkla dogum yap ınsallah bebek bakımı ilk başka zor olucak ama gozun korkmasın alısıyorsun bebegin olunca zaten kmse umrunda olmuyor canm emin ol
Rica ederim kendinizi dusunun ailenizi dusunun cok zor insan zorlanıyor neden dıye soruyor kendine ama sonra artık benm bir ailem var diyor susuor devam ediyor hayatına allah yar ve yardımcınız olsunYorumunuz beni rahatlattı gerçekten çok hissettim kendimi. Doğru söylüyorsunuz bebeğim öncelik olmalı bazen unutuyorum stresten dolayı bebeğime haksızlık ediyorum. İlk başta zorlanırız ama alışırım inşallah zamanla. Şu zamanları rahat atlatırsam depresyon yaşamadan herşey yoluna girer inşallah.
K.bakmayin ama cok dusuncesiz bi aileniz varmışgeçen size bahsetmiştim ailemle ilgili sıkıntılarımı 38+0 haftalık hamileyim.Bu zamana kadar tüm hamileliğimi tek geçirdim kimse yardıma gelmedi yardımcı olmadı annemde dahil kimseden birşeyde beklemedim.Herşeyi eşimle yanlız hallettim sağolsun eşim hep yanımda oldu asla hakkını inkar edemem.Annem ve ablamla aynı şehirdeyiz ikiside gelmedi ve temizlik bebeğimin alışverişi herşeyi kendim yaptım eşim çalışırken.Şimdi annem,kardeşim,ablam geldiler ama beni çıldırtıyorlar hamilelik stresi mi bilmiyorum inatlaşıyorlar benimle sinirli bir insanım bu kız hamile üstüne gitmeyelim demiyolar espiri yapıp bana bulaşıyorlar.Sıkıntı bu da değil ben sürekli araştırma yapıyorum bebeğimle ilgili ne yapılmalı nasıl bakılmalı ne verilmeli.Ama sürekli bir akıl verme sürekli bilmişlik yani size anlatacağım çok şey var ama çok uzar konu.Kardeşim çocuğuna kendi bakmadığı halde bana akıl veriyor.Ben bilinçli bir hamilelik geçirdim hamilelik öncesi tüm paramı biriktirdim çocuum için tüm testleri a dan zye yaptırdım şükür bu haftaya geldik sıkıntısız.Şimdi bana akıl vermeleri zoruma gidiyor süt yetmiyor mama takviyesi gerek,şekerli su gerek sarılık olmaması için v.s v.s.Bende benim çocuğum ben istediğim gibi yetiştirmek istiyorum dedim.Hastanede bile kalmalarını istemiyorum eşim kalsın istiyorum.Hamileliğimi atlattım Allaha şükür sakince taki bu haftaya kadar.Kız kardeşimin sürekli gezmek istemesi ben sanki hamile değilim gibi onun gönlünü edeceğim benden beklentisi bu.Kendisi şehir dışından geldi ama ben ağırlaştım artık onun için dışarıda gidiyorum memnun etmeye çalışıyorum.Ama o sürekli onu eğlendirmemi bekliyor.Bu arada temziliği ben ve eşim yapıyoruz onlar batırıyor artık bıktım.Onlardan ne maddi ne manevi beklentim var yeterki bana stres yaratmasınlar.Doğum sonrası kardeşimin eşi ve yeğenim gelecek ev curcuna alanı olacak.Birde 9 ay boyunca hastalanmadım ve onlar geldiğinden beri hastayım boğazlarfım ağrıyor geceleri uyuyamıyorum acıdan ağrıdan.Sabah 9 da kaldırmaya çalışıyor kardeşim kalkmazsam müzik açıyor gürültü yapıyor kapıya vuruyor demiyorki bu kız dinlensin.Gitmlerrini isteyin demeyin belli ettim zaten ama anlamıyorlar kalacaklarmış doğuma kadar.Hakkınızı helal edin anlatacak kimsem yok arkadaşlarım dahi utanıyorum anlatmaya.Okuduğunuz için teşekkür ederimBu arada kardeşim ergen değil evli ve çocuğu var yaşı 26 aramızda 1 yaş var.
Ay kıyamamya şimdiye kadar nerdelermiş acaba vala topla eşyalarını koy kapıya Doğumdan sonra hiç çekemezsin , çok enteresan bile bile bir kardeş nasıl yapabilir bunu ,çocukta değil yani sana her türlü yük hepsiEvet geldiler ve beni depresyona soktular şu 9 ayımı nasılda stressiz bebeğime odaklı geçiriyordum halbuki. Herşeyi yanlız yapmıştım ve birşey fark ettim rahatsız olduğum şeyleri inadıma yapıyor kardeşim sinirlenmem hoşuna gidiyor. Geçen tartıştık kıpkırmızı oldum sinirden oturdum ağladım. Hoşuna gidiyor ve utanmıyor hala. Hamile bir insanı sinirlendirip depresyona sokmak nasıl birşey. İnsanın kardeşi bunu yapar mı? Eminim abartı diyenler olacaktır ama hamile halimle yalan söyleyemem. Sabah gelip bana bugün sinirli misin diye şaka yapıp dalga geçiyor sabah hasta olduğumu ve uyumadığımı bile bile müzik açıyor son ses. Ben anlamadımbunaldım iyice.
Katlanılır şey değil.sonunda esinizle aranız bozulmaz umarım.esim benim bu kadar gerilmeme sebep olan insanlara kızar ve bu durum benim daha da gerileme sebep olur.geçen size bahsetmiştim ailemle ilgili sıkıntılarımı 38+0 haftalık hamileyim.Bu zamana kadar tüm hamileliğimi tek geçirdim kimse yardıma gelmedi yardımcı olmadı annemde dahil kimseden birşeyde beklemedim.Herşeyi eşimle yanlız hallettim sağolsun eşim hep yanımda oldu asla hakkını inkar edemem.Annem ve ablamla aynı şehirdeyiz ikiside gelmedi ve temizlik bebeğimin alışverişi herşeyi kendim yaptım eşim çalışırken.Şimdi annem,kardeşim,ablam geldiler ama beni çıldırtıyorlar hamilelik stresi mi bilmiyorum inatlaşıyorlar benimle sinirli bir insanım bu kız hamile üstüne gitmeyelim demiyolar espiri yapıp bana bulaşıyorlar.Sıkıntı bu da değil ben sürekli araştırma yapıyorum bebeğimle ilgili ne yapılmalı nasıl bakılmalı ne verilmeli.Ama sürekli bir akıl verme sürekli bilmişlik yani size anlatacağım çok şey var ama çok uzar konu.Kardeşim çocuğuna kendi bakmadığı halde bana akıl veriyor.Ben bilinçli bir hamilelik geçirdim hamilelik öncesi tüm paramı biriktirdim çocuum için tüm testleri a dan zye yaptırdım şükür bu haftaya geldik sıkıntısız.Şimdi bana akıl vermeleri zoruma gidiyor süt yetmiyor mama takviyesi gerek,şekerli su gerek sarılık olmaması için v.s v.s.Bende benim çocuğum ben istediğim gibi yetiştirmek istiyorum dedim.Hastanede bile kalmalarını istemiyorum eşim kalsın istiyorum.Hamileliğimi atlattım Allaha şükür sakince taki bu haftaya kadar.Kız kardeşimin sürekli gezmek istemesi ben sanki hamile değilim gibi onun gönlünü edeceğim benden beklentisi bu.Kendisi şehir dışından geldi ama ben ağırlaştım artık onun için dışarıda gidiyorum memnun etmeye çalışıyorum.Ama o sürekli onu eğlendirmemi bekliyor.Bu arada temziliği ben ve eşim yapıyoruz onlar batırıyor artık bıktım.Onlardan ne maddi ne manevi beklentim var yeterki bana stres yaratmasınlar.Doğum sonrası kardeşimin eşi ve yeğenim gelecek ev curcuna alanı olacak.Birde 9 ay boyunca hastalanmadım ve onlar geldiğinden beri hastayım boğazlarfım ağrıyor geceleri uyuyamıyorum acıdan ağrıdan.Sabah 9 da kaldırmaya çalışıyor kardeşim kalkmazsam müzik açıyor gürültü yapıyor kapıya vuruyor demiyorki bu kız dinlensin.Gitmlerrini isteyin demeyin belli ettim zaten ama anlamıyorlar kalacaklarmış doğuma kadar.Hakkınızı helal edin anlatacak kimsem yok arkadaşlarım dahi utanıyorum anlatmaya.Okuduğunuz için teşekkür ederimBu arada kardeşim ergen değil evli ve çocuğu var yaşı 26 aramızda 1 yaş var.
Ben şuan 7+4 haftalık hamileyim şimdiden sinirlerimi Bozan durumlar var ve ben hemen tepkimi gösteriyorum sanırım sizin kadar dayanamaz çoktan patlardim alınıp kırılan da kırılsın ben de 28 yaşındayım kimsenin alinganligini dusuncesizligini çekmek istemiyorum .istediğini söyleyen istemediğini işitir .neticede hamile olan benim ve hayatımdaki bu ulvi süreci kimsenin kötü etkilemesine müsade etmem . Kaç kere yasicam ki bu güzel duyguyu diye düşünüyorum insanların beni aşırı düşünüp gün içinde çok kere aramaları bile rahatsız ediyo . Allah yardımcınız olsun. İnanın eskiden insanlara hayır demeyi bırakın ima bile edemesdim ama şimdi diyorum ki başkaları için yaşamanın anlamı yok yeterince yasadimgeçen size bahsetmiştim ailemle ilgili sıkıntılarımı 38+0 haftalık hamileyim.Bu zamana kadar tüm hamileliğimi tek geçirdim kimse yardıma gelmedi yardımcı olmadı annemde dahil kimseden birşeyde beklemedim.Herşeyi eşimle yanlız hallettim sağolsun eşim hep yanımda oldu asla hakkını inkar edemem.Annem ve ablamla aynı şehirdeyiz ikiside gelmedi ve temizlik bebeğimin alışverişi herşeyi kendim yaptım eşim çalışırken.Şimdi annem,kardeşim,ablam geldiler ama beni çıldırtıyorlar hamilelik stresi mi bilmiyorum inatlaşıyorlar benimle sinirli bir insanım bu kız hamile üstüne gitmeyelim demiyolar espiri yapıp bana bulaşıyorlar.Sıkıntı bu da değil ben sürekli araştırma yapıyorum bebeğimle ilgili ne yapılmalı nasıl bakılmalı ne verilmeli.Ama sürekli bir akıl verme sürekli bilmişlik yani size anlatacağım çok şey var ama çok uzar konu.Kardeşim çocuğuna kendi bakmadığı halde bana akıl veriyor.Ben bilinçli bir hamilelik geçirdim hamilelik öncesi tüm paramı biriktirdim çocuum için tüm testleri a dan zye yaptırdım şükür bu haftaya geldik sıkıntısız.Şimdi bana akıl vermeleri zoruma gidiyor süt yetmiyor mama takviyesi gerek,şekerli su gerek sarılık olmaması için v.s v.s.Bende benim çocuğum ben istediğim gibi yetiştirmek istiyorum dedim.Hastanede bile kalmalarını istemiyorum eşim kalsın istiyorum.Hamileliğimi atlattım Allaha şükür sakince taki bu haftaya kadar.Kız kardeşimin sürekli gezmek istemesi ben sanki hamile değilim gibi onun gönlünü edeceğim benden beklentisi bu.Kendisi şehir dışından geldi ama ben ağırlaştım artık onun için dışarıda gidiyorum memnun etmeye çalışıyorum.Ama o sürekli onu eğlendirmemi bekliyor.Bu arada temziliği ben ve eşim yapıyoruz onlar batırıyor artık bıktım.Onlardan ne maddi ne manevi beklentim var yeterki bana stres yaratmasınlar.Doğum sonrası kardeşimin eşi ve yeğenim gelecek ev curcuna alanı olacak.Birde 9 ay boyunca hastalanmadım ve onlar geldiğinden beri hastayım boğazlarfım ağrıyor geceleri uyuyamıyorum acıdan ağrıdan.Sabah 9 da kaldırmaya çalışıyor kardeşim kalkmazsam müzik açıyor gürültü yapıyor kapıya vuruyor demiyorki bu kız dinlensin.Gitmlerrini isteyin demeyin belli ettim zaten ama anlamıyorlar kalacaklarmış doğuma kadar.Hakkınızı helal edin anlatacak kimsem yok arkadaşlarım dahi utanıyorum anlatmaya.Okuduğunuz için teşekkür ederimBu arada kardeşim ergen değil evli ve çocuğu var yaşı 26 aramızda 1 yaş var.
Amin çok teşekkür ederim çok sağolunRica ederim kendinizi dusunun ailenizi dusunun cok zor insan zorlanıyor neden dıye soruyor kendine ama sonra artık benm bir ailem var diyor susuor devam ediyor hayatına allah yar ve yardımcınız olsun
Ne güzelBen şuan 7+4 haftalık hamileyim şimdiden sinirlerimi Bozan durumlar var ve ben hemen tepkimi gösteriyorum sanırım sizin kadar dayanamaz çoktan patlardim alınıp kırılan da kırılsın ben de 28 yaşındayım kimsenin alinganligini dusuncesizligini çekmek istemiyorum .istediğini söyleyen istemediğini işitir .neticede hamile olan benim ve hayatımdaki bu ulvi süreci kimsenin kötü etkilemesine müsade etmem . Kaç kere yasicam ki bu güzel duyguyu diye düşünüyorum insanların beni aşırı düşünüp gün içinde çok kere aramaları bile rahatsız ediyo . Allah yardımcınız olsun. İnanın eskiden insanlara hayır demeyi bırakın ima bile edemesdim ama şimdi diyorum ki başkaları için yaşamanın anlamı yok yeterince yasadim
Doğru söylüyorsunuz ah keşke yapabilsem bu kadar olgun ve sakin olabilsem çok özeniyorum böyle insanlara. İlla söylemem gerek ben neden beceremiyorum bilmiyorum böyle olmayı çok isterdimMadem doğum sürecini birarada geçireceksiniz biraz rahat ol görmezden gel. Bebekle ilgili bir fikir mi veriyorlar “hihievet” de geç sonra da kendi bildiğinden şaşma, tartışmaya girip de kendini strese sokma. Şu an ortada doğmuş bir bebek yok istedikleri kadar şekerli su desinler doğunca eşini de tembihlersin dikkatli bir şekilde bakarsınız.
Bende ezile ezile böyle oldum lüzumsuz konuşmam tartışmaya da girmem ama net konuşurum bence siz de kendinizi germeyin lafinizi söyleyin strese girmeyin gerçekten böyle olduğumdan beri acayip huzurlu yaşıyorum eskiden acaba şunu söylesem kirilirmi acaba şöyle yapsam yanlış anlaşılır mı vs vs ama ben ne kadar cabalasam da kırılan yine kırıldı yanlış anlayan anladı ve ben hep vicdan azabı çektim . Şimdi net söylüyorum içim de çok rahat alınan da bi daha aramasın sormasın napiyim huzurlu yaşamak istiyorum ve bunu denediğimde ilk yolla başaramadım .Rabbim hayırlı kolay doğum nasip etsinN
Ne güzel ❤ valla özendim size bende öyle olsam keşke şu son zamanlarımı çok güzel geçirirdim ama mümkün değil belli ettiğim halde insanlar işitmiyor gibi hareket ediyorlar birden fazla söyledim ama benim ailem sanırım fazla vurdum duymaz. Doğumdan 7 gün sonra gidecekler inşallah toparlanırım bu kadar stres sonrası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?