• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalığın dibine düştüm.

Emdikten sonra gaz çıkmıyor ama sonra ayaklarını karnına çekerek ağlıyor ve uykuya geçemiyor. Ne zaman kendi pırtlamayı becerirse o zaman uzun uyuyabiliyor. Başka ne olabilir ? Bilemiyorum gerçekten

Başınız sağ olsun öncelikle.
slinge daha başlamadım korktum çok minik diye

inşallah.
Emdikten sonra ayaklarını çekerek ağlıyor evet. Yani her emzirme sonrası pırt duymak zorunda değil miyiz ? Biz duyamıyoruz onu. Baya da uğraşıyoruz. Kendi çıkarırsa rahatlatıp uzun uyuyor

Emiyor, gaz çıkarırken uyanıyor tekrar ağlamaya başlayıp tekrar emmeye geçiyor. Kısır bir döngü yani.

İnsnın aynen öyle hissediyorum. Eşim tuvalete bile gitsin istemiyorum o kadar yalnız hissediyorum ki kendimi.
Umarım Geçer

Herkes bir tarif veriyor inanın kafam karıştı

Evet annem olduğunda daha iyiydim bugün iyice dibe düştüm. Dayanamayıp arayıp anne gel diye ağlayacağım neredeyse.

Çok geçmiş olsun. Umarım daha iyidir bebeğiniz.
Şükrediyorum sağlıklı doğdu. Ama engel olamıyorum da
Adaptasyon olabilir, bir yeri agriyor olabilir ama gaz olamaz

gaz çikarmak icin kimyon suyu verebilirsiniz
birde bi 15 20 dk sirtini pispislamaniz lazim
benim kizda oyleydi kolik oldu çıktı sonra
bu arada pirt sart degil agizdanda cikarabilir
karnina saat yonunde masaj yapin ama bacaklarini geriye dogru itmeyin
kalca cikigi kontrolu yapilmamistir daha
size bir video gondereyim ama dedigim gibi siz bacaklarini geriye ittirmeyin o masajdaki gibi

Adaptasyon olabilir, bir yeri agriyor olabilir ama gaz olamaz
Yarın doktora gideceğiz bakalım
gaz çikarmak icin kimyon suyu verebilirsiniz
birde bi 15 20 dk sirtini pispislamaniz lazim
benim kizda oyleydi kolik oldu çıktı sonra
bu arada pirt sart degil agizdanda cikarabilir
karnina saat yonunde masaj yapin ama bacaklarini geriye dogru itmeyin
kalca cikigi kontrolu yapilmamistir daha
size bir video gondereyim ama dedigim gibi siz bacaklarini geriye ittirmeyin o masajdaki gibi
Yok ne ağzından ne poposundan bir şey çıkarmıyor. Bazen uykuda pırtlıyor ama biz müdahale ederken yapmıyor. O yüzden kısa oluyor uykuları. Zaten emdikten sonra gaz çıkarma esnasında uykusu açılıyor uyumuyor geri

Yok ne ağzından ne poposundan bir şey çıkarmıyor. Bazen uykuda pırtlıyor ama biz müdahale ederken yapmıyor. O yüzden kısa oluyor uykuları. Zaten emdikten sonra gaz çıkarma esnasında uykusu açılıyor uyumuyor geri
karnini sirtini ve ayaklarini sıcak tutun
üşüyen bebektede gaz sorunu olur
sıkişma yapiyordur masajlarla falan destekleyin
sütmu iciyorsunuz?
yogurtmu cok yiyorsunuz
bulgurmu yiyorsunuz?
salatalara kirmizi lahanami koyuyorsunuz

karnini sirtini ve ayaklarini sıcak tutun
üşüyen bebektede gaz sorunu olur
sıkişma yapiyordur masajlarla falan destekleyin
sütmu iciyorsunuz?
yogurtmu cok yiyorsunuz
bulgurmu yiyorsunuz?
salatalara kirmizi lahanami koyuyorsunuz
Hayır yediklerime çok dikkat ediyorum. Mutlaka yemeden bakıyorum gaz yapar mı diye.
Bebeği de iyi giydirmeye çalışıyorum.
sürekli karnından guru guru sesler geliyor yavrumun.

Merhaba,
7 günlük taze bir anneyim. İlk 3 gün süt gelmemesi problemi yaşadım. Onu atlattım ve şimdi gaz problemi ile boğuşuyorum.
Annem yanımdaydı sağ olsun çok destek oldu. Gece ara ara bebeği alıp uyumamı sağladı.
Bugün eve dönmek zorunda kaldı ve sanırım 1.5-2 hafta kadar gelemeyecek.
Sürekli ağlama halindeyim. Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum. Bebek hiç büyümeyecek, ben bu duygu karmaşasından hiç çıkamayacak gibiyim.
Bebek uyudukça uyu diyorlar fakat zaten 1 saat zor uyurken benim uykuya dalmam çok zor. şimdi ağlayacak şimdi uyanacak diye diye uyumaya odaklanamıyorum.
İsteyerek hamile kaldım, kuzumu çokta seviyorum ama içimde koca bir boşluk var gibi hissediyorum. Bugün annem eve döndüğü için iyice bunalım halim arttı.
Belki bir tavsiye, bir şey söylemek istersiniz..
Inan okadr normalki suan bunlari yasaman ben ikk dogumundan sonra esime senin yuzunden oldu bile demistim🙈surekli aglamalar sinirli ruh hali mutsuzluk asla duzelmeyevek bidaha hayatim die dusunurdm bunun gercekten bi cozumu yok bence bunsureci yasiyoruz ve geciyor sadece havalar sogumadan kendini eve kapatma derim esin eve geldiginde evinin onune dahi olsa 10 dakka yuruyuse cik esimle boyle cozum bulduk ozmn bebek uyudugu an uyumak yerine esin kahve yapti sohbet ettik bebek disinda bisiler konusmak yapmak iyi geldi sonuc olrak inan cok kisa surede gececk buna inanmak zor olabilir ama gecmese 2.ye kalkismazdim🙈🤭saglikla mutlulukla buyutun bebeginizi insallah❤❤

Hayır yediklerime çok dikkat ediyorum. Mutlaka yemeden bakıyorum gaz yapar mı diye.
Bebeği de iyi giydirmeye çalışıyorum.
sürekli karnından guru guru sesler geliyor yavrumun.
oyy kuzucum kıyamam 😍
kucaginiza alip yaylanma hareketi yapin durdugunuz yerde hafif hafif sallanmak gazin dagilmasina sıkışmasina iyi gelir
benim kiz ayni cocuklar duymasindaki light selaminin oglu gibiydi kaç gece arabaya atlayip hastaneye giderken yolda uyudu cunku araba salliyordu gaz dagiliyordu
eve geri donuyorduk kapidan girmeden geri basliyordu aglamaya
en son yok ya bu gaz degil heralde dedim aldim acile goturdum dr bana cocuk nefes aliyor diye getirmişsin resmen diyince saglik konusunda rahatladim
evde maraton başladı resmen.
kucakta yaylanmalar evin icinde yurumeler bebek arabasinda evin icinde gezdirmeler kimyon, masajlar gaz suruplari.
yaylanmak ve karnina topuklarina masaj yapmak disinda hic bir sey cozum olmadi bana.
benim kizin poposunda birde catlak oldu 3 ay kakasini ben mudahaleyle yaptirmak zorunda kaldim hergun gazinimi cikarayim kakasinimi yaptirayim kolik gaz sancilariylami basa cikayim sasirmistim.
resmen psikolojim bozulmustu hayatim pirt yaptir kaka yaptir kucakta gezdirden ibaretti.
ne zaman kendi ikinmayi ogrendi donmeye oturmaya basladi ozama rahatladim.
geciyor merak etmeyin simdi size anlatirken ozamanlar ne kadar zor geliyordu halbuki en guzel zamanlariymis ama ben maalesef acemilikten boyle sorunlarla ugrasmaktan hic bisey anlamadim

Olağan bir süreçten geçiyorsunuz bunu belki de bir çok kişi yaşıyor bu şekil olmasa da bende yaşadım. Emzirme işini beceremedim ağrılarımdan dolayı, bir de emzirme haftasına denk geldi off her gördüğüm posta nefret kusasım geliyordu kendimi eksik hissettim. Herkes(bütün memeliler) yapabiliyor ben neden yapamıyorum bu çok doğal bir şey halbuki diye kendimi yedim bitirdim.. Sağarak vermek durumunda bir süre sağarken bile ağlıyordum neden emmiyor diye.
Sonra 12 günden itibaren bitmeyen gaz sancıları başladı ne o uyudu ne ben.. Defalarca eşimi arayıp ağlayarak gel dedim adam düzgün çalışamadı. O gelene kadar saatler geçmiyor gibiydi çocuk ağlıyordu ben ağlıyordum.
Ama hepsii geçti. Şimdi sıpa 2,5 aylık ve yenidoğan halini şimdiden çok özlüyorum.
Zamanla birbirimize alıştık, birbirimizin dilinden anlamaya başladık ve her şey çok güzel olmaya başladı birden.
Kendinize zaman tanıyın, iyi bir annesiniz🌸 Bunların hepsi geçici bir süreç 🥰

oyy kuzucum kıyamam 😍
kucaginiza alip yaylanma hareketi yapin durdugunuz yerde hafif hafif sallanmak gazin dagilmasina sıkışmasina iyi gelir
benim kiz ayni cocuklar duymasindaki light selaminin oglu gibiydi kaç gece arabaya atlayip hastaneye giderken yolda uyudu cunku araba salliyordu gaz dagiliyordu
eve geri donuyorduk kapidan girmeden geri basliyordu aglamaya
en son yok ya bu gaz degil heralde dedim aldim acile goturdum dr bana cocuk nefes aliyor diye getirmişsin resmen diyince saglik konusunda rahatladim
evde maraton başladı resmen.
kucakta yaylanmalar evin icinde yurumeler bebek arabasinda evin icinde gezdirmeler kimyon, masajlar gaz suruplari.
yaylanmak ve karnina topuklarina masaj yapmak disinda hic bir sey cozum olmadi bana.
benim kizin poposunda birde catlak oldu 3 ay kakasini ben mudahaleyle yaptirmak zorunda kaldim hergun gazinimi cikarayim kakasinimi yaptirayim kolik gaz sancilariylami basa cikayim sasirmistim.
resmen psikolojim bozulmustu hayatim pirt yaptir kaka yaptir kucakta gezdirden ibaretti.
ne zaman kendi ikinmayi ogrendi donmeye oturmaya basladi ozama rahatladim.
geciyor merak etmeyin simdi size anlatirken ozamanlar ne kadar zor geliyordu halbuki en guzel zamanlariymis ama ben maalesef acemilikten boyle sorunlarla ugrasmaktan hic bisey anlamadim
evet ağlamaktan şu güzel hallerini kaçırıyorum diye de kahroluyorum.
Öyle sınırsız çığlıklı ağlamalı seanslarımız yok çok şükür. Kolik olur diye ödüm kopmuyor değil.
Baştan o yüzden müdahale etmem gerekiyor bu gaz olayına. Ağladığında hiç dayanamıyorum

Olağan bir süreçten geçiyorsunuz bunu belki de bir çok kişi yaşıyor bu şekil olmasa da bende yaşadım. Emzirme işini beceremedim ağrılarımdan dolayı, bir de emzirme haftasına denk geldi off her gördüğüm posta nefret kusasım geliyordu kendimi eksik hissettim. Herkes(bütün memeliler) yapabiliyor ben neden yapamıyorum bu çok doğal bir şey halbuki diye kendimi yedim bitirdim.. Sağarak vermek durumunda bir süre sağarken bile ağlıyordum neden emmiyor diye.
Sonra 12 günden itibaren bitmeyen gaz sancıları başladı ne o uyudu ne ben.. Defalarca eşimi arayıp ağlayarak gel dedim adam düzgün çalışamadı. O gelene kadar saatler geçmiyor gibiydi çocuk ağlıyordu ben ağlıyordum.
Ama hepsii geçti. Şimdi sıpa 2,5 aylık ve yenidoğan halini şimdiden çok özlüyorum.
Zamanla birbirimize alıştık, birbirimizin dilinden anlamaya başladık ve her şey çok güzel olmaya başladı birden.
Kendinize zaman tanıyın, iyi bir annesiniz🌸 Bunların hepsi geçici bir süreç 🥰
Bir de komiklik durum var tabii o boyutta değiliz olacağız diye de korkuyorum. Şimdiden bile gaz problemimiz var.
Gerçi bir kaç kişi 7 günlük gaz olmaz diyor ama bilemiyorum

Merhaba,
7 günlük taze bir anneyim. İlk 3 gün süt gelmemesi problemi yaşadım. Onu atlattım ve şimdi gaz problemi ile boğuşuyorum.
Annem yanımdaydı sağ olsun çok destek oldu. Gece ara ara bebeği alıp uyumamı sağladı.
Sürekli ağlama halindeyim. Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum. Bebek hiç büyümeyecek, ben bu duygu karmaşasından hiç çıkamayacak gibiyim.
Bebek uyudukça uyu diyorlar fakat zaten 1 saat zor uyurken benim uykuya dalmam çok zor. şimdi ağlayacak şimdi uyanacak diye diye uyumaya odaklanamıyorum.
İsteyerek hamile kaldım, kuzumu çokta seviyorum ama içimde koca bir boşluk var gibi hissediyorum. Bugün annem eve döndüğü için iyice bunalım halim arttı.
53 gün oldu doğum yapalı. 17. Gün itibariyle yalnızdım. Sana muhtaç biri var . Onu düşünürsen kolay olur. Daha dur o ağladıkça sende ağlayacaksın. Lohusayım diye düşünme. O zaman toparlanamıyorsun . Evet bebek uyudukça uyu. Sen gergin olursan bebeğinde gergin olur. 10 günlük bebekte gaz hemen başlamaz. Eğer gazda da acı elma yağı alıp ayaklarına ve karnına sür. Biz de çok işe yaradı ayrıca herkes gittikten sonra bizde kolik başladı . Günler çok hızlı geçecek. Ve tek sen bugünleri yaşamıyorsun. Bebeğinin senin gibi güçlü bir anneye ihtiyacı var. Kendini toparla. Her şey güzel olacak. 17 . Gün sezaryenle doğum yapmama rağmen bebeğimi tek başıma yıkadım ki benim bebeğim çok küçük doğdu. Ben çok güçlü biri değildim annelik güçlü yaptı. Annen gelse bile bir gün elbet yalnız kalacaksınız . Bunu aklından çıkartmazsan daha kolay olur her şey. Bebeğini Allah bağışlasın

Gaz için damlalar var deneyebilirsiniz ayrıca kiraz çekirdeği yastığını da alabilirsiniz.

Alışma evresi çok zorlu, çok kompleks. Neyle nasıl başa çıkacağını bilemiyor insan. Ama geçicek. Bu kadar kadın aynı şeyi söylüyorsa güven bize geçicek. Daha çok yeni, çok minik, çok savunmasız. İkinizde adapte olmayı öğreniceksiniz.

Bu arada doktorum yenidoğan dönemini, uzayda yolunu kaybetmiş astronata benzetmişti. Koskoca karanlık ve ucunu sonunu göremedikleri bir boşlukta savrulup duruyorlar gibi hissediyolarmış ve tanıdık şey annenin kokusu, sesi, kalp atışıymış. Bu yüzden ilk üç ay kucağınızdan indirmeyin diyolar, tek güvenli yer orası onlar için.

Herşey çok güzel olacak ve siz çok iyi bir annesiniz ❤️

evet ağlamaktan şu güzel hallerini kaçırıyorum diye de kahroluyorum.
Öyle sınırsız çığlıklı ağlamalı seanslarımız yok çok şükür. Kolik olur diye ödüm kopmuyor değil.
Baştan o yüzden müdahale etmem gerekiyor bu gaz olayına. Ağladığında hiç dayanamıyorum
bana sey olmustu artik ben sallamayi kucakta tasimayi kendime o kadar gorev edinmisim ki kollarimin cok agridigi bir an 2 dk da aglasin napayim diyip kizimi koltuga koydum kendi kendine biseyler yapmaya basladi kizardi falan noluyo dedim panikledim meger ıkınmayi coktan ogrenmis bizimki kendi kendinede gazi cikarabiliyormus meger😂😂😂
ben hala manyak gibi salliyorum cocugu evde oda sanirim bunu hayatin bir rutini kabul etmis😂😂😂 haydaa nereye geldik abicim ya aksama kadar sallaniyorum falanmi diyodu acaba icinden 😂😂😂

Merhaba,
Bir de naçizane tavsiye kundak yaparsan daha rahat uyur. Çünkü 3. Ay bitene kadar kendilerini anne karnında sanıyorlar. Çok ağlarsa beyaz gürültü , süpürge sesi gibi şeyler dinlete bilirsin. Bebek uyutucu diye bir program var telefonuna indir. Çok işine yarar

Kakasi nasil? Gunde kac kez kaka yapiyor ve kivami nasil

Ne kadar güzel şeyler yazmış herkes oku oku doyamadım. Bende bahsedeyim biraz 6 yasindaki kızımda olmuştum bende boyle. Hergun ağlıyordum napicam nasıl bakıcam diye şimdi 1.sınıfa başladı kuzum. ikinci de 3.5 aylik oldu bile kızımdan bu lohusa halini bildiğim için kendimi sartladim ikincide ağlayıp zirlamama gerek yok bu günler geçiyor nasılsa dedim ama yine de o psikolojide olurmuyum diye çok da korkuyordum. Ama hiç öyle olmadı bir kere dahi ağlamadım güle oynaya geçti lohusaligim çok şükür. Geçecek çünkü biliyordum şimdi gaz sancılarımız var emmek istemiyor hiç ama yılmadan yorulmadan emzirmeye devam ediyorum saçımı başımı yolacak hale de geldim ama vazgeçemem. Büyüdükçe dertler de büyüyor şimdi hasta da oldu burun akintisi var tadinizi çıkarın lohusaliginizin geçecek

Geçicek. Şimdi uykusuz, yorgun, yalnız hissetmen normal. Ama düşünürsen iyi yönleri çok daha fazla görüceksin. Şimdi sen lohusalığından, bebek de dünyaya alısma evresinde olduğundan çok hassassınız. Kötü düşünceler aklına geldiğinde meleğinin gıdısını kokla, ayaklarını öp bak nasıl rahatlıcaksın💕💕

Evet uyumuyor. Herkes yenidoğan çok uyur diyor ama max 1 saat genelde. O 1 saatte de ben uykuya geçiş yapamadığım içim uyuyup dinlenemiyorum
Canım karnı açtır o zaman biraz mama takviyesi yapsanız. Sütümüz on günden önce tam doyurmuyor büyük ihtimalle karnı aç o yüzden uykuya dalamıyor

Back
X