Lohusalık bu mu?

herkes çekildikten sonra düzelecek merak etmeyin
kendi cocugunuzda olsa eve yeni ve size tamamen muhtac bir insan geliyor
ve bu insanla tanismak çok zor ve yorucu oluyor
neden agladigini anlatamayacak kadar muhtac sizde neden agladigini bile anlayamayacak kadar acemisiniz bunalmaniz çok normal ama gececek
gelenlerede hizmet etmenize gerek yok herkes lohusa vede dikisli oldugunuzu biliyor sonucta kimsenin sizden birsey bekleyecegini sanmiyorum gerekirse ekmek peynir yiyorlar merak etmeyin boyle seyler dusunup iyice bunalmayin
firsat buldukca cikin dolasin hava alin ama bir kat daha fazla giyinin sutunuzu usutup bebegi gazlandirmayin

Henüz on günlük dışarı çıkarmak için çok küçük değil mi? Mesela dün bebeğin ilacı kayboldu diye bana tavır yaptı moralin bozuldu tartışma derken bu tarz şeyleri kastediyorum
Bence değil. Henüz kış çıkmadı. Evde nefes alınmıyor. Dünya kadar bakteri ürüyor. Dışarıda hava mis, giydirin sıkıca yarım saat 1 saat dolaşın.

İlk kızımda doğum yaptım. Hastaneden çıktık bir daha yatamadım. Bebeğim uyuyordu ama ben yatmaktan nefret etmiştim. Annem sürekli yat diyordu, yatmıyordum. Bir gece hastanede kaldık, ertesi gün çıktık ve eve gittiğimizde bir daral geldi. İkinci gün kaydım olmamasıma rağmen öğlen gibi sağlık ocağından aradılar, müsait bir zamanda bebeği getirin kaydını yapalım dediler. Yemin ederim göbek atıcaktım. Annem banyoda bebeğin çamaşırlarını yıkıyor. Anne ben sağlık ocağına gidiyorum diye seslendim. Annem şok.

Saçmalama daha iki günlük sezeryanlısın, X'i (eşim) arayalım gelsin beraber gidin falan filan. Sağlık ocağı da evime ne uzak ne de yakın. Üstümü giyindim, ben gidiyorum dedim. Annem başına bela arıyorsun dedi. Çağırdım taksi, 7 lira tuttu 20 lira fazla verdim. Gittim sağlık ocağına ebeler ayrı şok geçirdi, kimsen yok mu tek başına geldin, dedi. Kimseyi istemiyorum, evden kendimi zor attım dedim. Dönüşte yürüyerek gitsem ne olur diye düşündüm. Yürüyerek döndüm. O sırada eltimler aradı, eşim tarafından kuzenleri bebeği görmeye gelecekmiş. Tamam dedim kapattım. Tatlımı, kurupastamı aldım eve gittim. Ben gidene kadar misafirler gelmişti onlar ayrı şok geçirdi. Kafayı yediğimi düşündüler. Hiç eve kapanmadım, aldım bebeğimi her gün yarım saat bir saat evimin yakınlarında gezdim. Kahve içmeye gittim. İlk hafta kontrolüne annemle gittik. Taksi ile gidecektik anne trenle gidelim insan içine karışmak istiyorum dedim, itiraz etti yine de toplu taşıma ile gittik. Hatta eve döndük hadi anne kv gidelim dedim ona da gittik akşam kv de şok oldu sezeryanlıyım diye.

İkincisinde de hemen hemen aynı. Arefe günü doğum yaptım. Her bayram ailece kayınvalidemlere kahvaltıya gideriz. Ben doğum yapınca iptal etmeye kalktılar. Ben eve gitmek istemiyorum iptal etmeyin sabah hastaneden çıkar geliriz dedim. Hastaneden çıktık, ablamı terminalden aldık doğru kayınvalideme kahvaltıya. İlk kontrolüm geldi. Kalktık sabah hazırlandım, eşim bana bakıyor hayırdır nereye diye. Kontrole dedim. Götürmeye kalktı, izin vermedim. Ablam ben de geleyim dedi. Beni bana bırakın dedim. Aldım bebeğimi bindim arabama hastaneye gittim. Dönüşte markete gittim biraz turladım bir şeyler aldım eve geçtim.

Canım sende al bebeğini yürüyüşe çık, kahve içmeye git bak nasıl iyi gelecek. Henüz çok küçük ama ört pusetin üstünü ince bir battaniye gez. Kendine kahve yap, koy termos bardağa kitap al yanına parka git otur çimlere keyif yap açık havada. Ben oturmadım gezdim vallahi.

Ben de umarim sizin gibi yapabilirim. Cunku oglum kolikti ve disari cikmak mumkun olmuyordu. Birkac kez denedim. Hepsinde aglama krizleriyle eve donduk. Umarim kardesi onun gibi olmaz.

Konu sahibi arkadasim. Hayirli olsun. Bebegini saglikla buyut. Tabi ki gelsinler torunlarini gormeye ama esinle konus, eger yardimci olamayacaklarsa senin icin hem bebekle ugrasip hem de onlara hizmet etmek cok zor olur. Lohusa halinle psikolojin bozulabilir. Iki-uc gun kalsinlar yeter. Fazlasi cekilmez. Kendi evinde kose bucak emzirecek yer mi arayacaksin? Bir de simdi o bebek dk basi meme ister. Anlayisli olsunlar biraz.

öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz. gule gule büyütun :) size en büyük tavsiyem hemen bir sling edinin. bebegi kendimize bağladığımız esnek kumaslar var ya, onlardan. bakın sling ve buyuyunce de ergonomik kanguru(mutlaka ergonomik ama, o bebeğin bacaklarını sallandiranlardan değil) sayesinde yemin ederim işim öyle kolaylastı ki anlatamam. siparis verseniz 2 güne elinixde. bağlaması gözünüzü korkutmasın. videolar var, hatta facebookta baby wearing diye grup vsr oraya foto atıyorsuniz olmuşmu diye. ihtiyacınız olursa ben yardımcı olurum hatta. alın, sarın bebeği kendinize, atın kendinizi dışarı. 10 gün asla erken değil. açık hava bebeğe çok iyi gelir. ben 3 günlukken çıkardım ilk slinge bağlayıp. önce dr a, sonra kahve ıçmeye gitmiştik eşimle :) üstelik kıştı. sling sayesinde yemek de yaptım, yedim de, gezdim de. hic bi seyim eksik kalmadı.
onun dışında bebeği emzirirken bir şeyler izleyin. dizi, film falan. ben ilk bir kac ay hiç izlemediğim kadar şey izlemiştım:)
kayınpeder gelince haklısınız bir odaya kapanma durumu olur. keske cok uzun kalmasa ama kalıyorsa da odafa kendinixe bir düzen kurun. bir seyler izleyin tabletten telefondan falan. netflix yoksa alın :) ev işi falan sakın harap etmeyin kendinizi. kayınvalideniz elbet el atar. atmıyorsa da k3ndinize yetecek kadar yaparsınız. yormayin kendinizi. en çok dinlenmek süt yapıyor.
öpün koklayin yavrunuzu bol bol. süt gibidir simdi o

Sizin aile yapınız siz daha iyi bilirsiniz. Muhtemelen gelme deme şansınız olsa zaten derdiniz. Burdan ona gelme buna kalma demek kolay ama ben öyle demeyeceğim. Benimde bebeğim 2 aylık. 1 aylıkken kv vefat etti. Öyle kalabalık bir cenazeydi ki. Ama ben sadece bebeğime odaklandım. Gerisi hallolur dedim ve halloldu da. Yani demek istediğim psikolojinizi yıpratmayın bence. Kaçınılmaz ve değiştirilemez şeyler için kendinizi heba etmeyin bırakın dünya yansın sizin sevdiğiniz bir bebeğiniz var bundan daha güzel ne olabilir.
Eş konusunda bende sizin gibiydim hala tam geçmedi. Her dediğine alınıyordum hala da oluyor ara ara. Bunların geçici şeyler olduğunu bilin yeter. Niye böyleyim diye kafanıza taktıkça bunalırsınız. Eğer eşinizle iletişiminiz iyise ona anlatın bol bol loğusalığı psikolojik olarak zor bir dönemden geçtiğinizi. Erkekler bazı şeyleri söylemeden akıl edemiyor ama anlayışlı biriyse işe yara.
Sağlıkla ve sevgiyle büyütün bebeğinizi.

Ben gelin demedim ki kendileri gelicez dediler. Farklı şehirdeler bebeği de görmediler daha. Sadece foto gördüler
Bebeği görmeleri senin lohusa lohusa onlara hizmet etmenden daha mı önemli....

başları göğe mi erecek bebeği erkenden görünce...

Sadece bebeğinize acıdım, o sizin kucağınızda olmak isterken siz yemek, temizlik, hizmet ile uğraşacaksınız...

Y YAzacak bişey bırakmamışsınız

Nasıl yaptım biliyor musun? Annemle sıkı sıkı yapıştım yaklaşık 2 ay kaldı yanımda. Biraz buzluğu doldurdu. KV kp görümce de geldiler yediler gittiler sürekli. Evleri yakın olduğu halde gelip kalmaya çok meraklılar geldiklerinde de malzemeyi çıkarırım bunu pişir derim. Çocukla onlara hizmet edemem. Tek canımı sıkan şey sürekli çarşaf nevresim yıkıyorum onların yüzünden. Demiyorlar ki bu kız kendi çamaşırını ancak yıkıyor kalmayalım iş çıkmasın. Ama seninkiler uzaksa 20 gün kalacaklar diyorsun valla zor. Annen biraz daha kalsa. Onlar geldiğinde de yine yaşlı da olsa KV yemek yapabilir kendi evinde kim yapıyor ver malzemeyi yapsın. Oğlun yemeklerini özlemiş de. Arada bebeği al çıkar dışarı açık havaya. Zor biliyorum emzirme olayları evde başkası varken ama mecbur işte idare ediyoruz geldiklerinde

Evet lohusalık bu.20 gün nedir ya kvler okadar kalmasın stresden patlarsınız benden böylemesi

görüp gidebilirler. 20 gün yerleşmelerine gerek yok.
ya ben bu forumda görüyorum bu kadar başkasının evinde yaşamaya hevesli insanları. ne kadar düşüncesizlik yeni doğum yapmış kadının başına 20 gün üşüşmek.

Size diyeceğim tek şey , bu günler bir daha gelmiyor. O mis kokuları ekstra mis kokuyor yeni dogduklarinda , çok korunmasız çok masum oluyorlar.

Elleri bile bir başka güzel. Her saniyenin tadına varın.

O söyle olmuş bu böyle olmuş boş verin, gerçekten hiç değmiyor.

Bu günler de geçecek , her geçen gün gibi.

Bu lohusalık evet.
Bebeğim doğunca, dağa taşa kaçasım gelmişti, böyle gidip günlerce sokak sokak gezmek, asla eve girmemek filan ve ne zaman içim açılsın diye eşim beni dışarı çıkarsa, 10 dkya bir evi arardım "Bebek nasıl, ağladı mı?" vb diye, takıntı halinde. Gezmemiz de yarım saate kadar son bulurdu "Eve gidelim bebeğimi görelim, kesin beni arıyor" diye. Vicdan azabı başardı gezemezdim.

Hakkını ödeyemem, operasyona giren bir ebe hemşire vardı, sağ olsun hastanede beni az eğlemedi sürekli ota bka ağlarken. Delilerle lohusalara ilişilmez, her şeyi hoş görülür her şeyine he denir derdi. Ben de "Ben hem deli hem lohusayım abla" diye ağlardım, "O zaman her şeyde iki katı haklısın" diye teselli ederdi garibim napsın kaç çeşit manyak gördü kim bilir.

Geçecek bu günler, tadını çıkarın.

10 günde sıkıldaysan yandın
14 aydir 3 saat kesintisiz uyursam bugün iyi uyudum diyorum
1 saat eşim cocuga bakarda markete gitsem bugün gezdim yeter diyorum tek basıma çıktım :)))))

Şuan kendim bakabilecek durumdayım ama anneme sen git kayınvslideme de gelmeyin diyemem ki

Gayette diyebilirsin. Artik lohusaligim bitti sayilir, kendim bebege bakabilirim diye konus. Yine torun meraki, isterlerse 1-2 gün kalsinlar, ondan sonra herkes kendi yoluna.

Lohusalikta faza insanin evde olmasi daha kötü. Bir anne olarak en iyi sen bilirsin zaten herseyi. Cocugu en iyi sen tanirsin. Esinde tabiki destek olmali. Sen emzirersin, oda bezini degistirmeli, kustugunda kiyafeti degistirmeli.

Ben de umarim sizin gibi yapabilirim. Cunku oglum kolikti ve disari cikmak mumkun olmuyordu. Birkac kez denedim. Hepsinde aglama krizleriyle eve donduk. Umarim kardesi onun gibi olmaz.
Kolik dönemi gelmeden bol bol çıkın bunda, eğer koliksede. Birde saatleri oluyor sanırım kolikte, artık sıkı takiple özgür saatler yaratırsınız mecburen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…