İlk kızımda doğum yaptım. Hastaneden çıktık bir daha yatamadım. Bebeğim uyuyordu ama ben yatmaktan nefret etmiştim. Annem sürekli yat diyordu, yatmıyordum. Bir gece hastanede kaldık, ertesi gün çıktık ve eve gittiğimizde bir daral geldi. İkinci gün kaydım olmamasıma rağmen öğlen gibi sağlık ocağından aradılar, müsait bir zamanda bebeği getirin kaydını yapalım dediler. Yemin ederim göbek atıcaktım. Annem banyoda bebeğin çamaşırlarını yıkıyor. Anne ben sağlık ocağına gidiyorum diye seslendim. Annem şok.
Saçmalama daha iki günlük sezeryanlısın, X'i (eşim) arayalım gelsin beraber gidin falan filan. Sağlık ocağı da evime ne uzak ne de yakın. Üstümü giyindim, ben gidiyorum dedim. Annem başına bela arıyorsun dedi. Çağırdım taksi, 7 lira tuttu 20 lira fazla verdim. Gittim sağlık ocağına ebeler ayrı şok geçirdi, kimsen yok mu tek başına geldin, dedi. Kimseyi istemiyorum, evden kendimi zor attım dedim. Dönüşte yürüyerek gitsem ne olur diye düşündüm. Yürüyerek döndüm. O sırada eltimler aradı, eşim tarafından kuzenleri bebeği görmeye gelecekmiş. Tamam dedim kapattım. Tatlımı, kurupastamı aldım eve gittim. Ben gidene kadar misafirler gelmişti onlar ayrı şok geçirdi. Kafayı yediğimi düşündüler. Hiç eve kapanmadım, aldım bebeğimi her gün yarım saat bir saat evimin yakınlarında gezdim. Kahve içmeye gittim. İlk hafta kontrolüne annemle gittik. Taksi ile gidecektik anne trenle gidelim insan içine karışmak istiyorum dedim, itiraz etti yine de toplu taşıma ile gittik. Hatta eve döndük hadi anne kv gidelim dedim ona da gittik akşam kv de şok oldu sezeryanlıyım diye.
İkincisinde de hemen hemen aynı. Arefe günü doğum yaptım. Her bayram ailece kayınvalidemlere kahvaltıya gideriz. Ben doğum yapınca iptal etmeye kalktılar. Ben eve gitmek istemiyorum iptal etmeyin sabah hastaneden çıkar geliriz dedim. Hastaneden çıktık, ablamı terminalden aldık doğru kayınvalideme kahvaltıya. İlk kontrolüm geldi. Kalktık sabah hazırlandım, eşim bana bakıyor hayırdır nereye diye. Kontrole dedim. Götürmeye kalktı, izin vermedim. Ablam ben de geleyim dedi. Beni bana bırakın dedim. Aldım bebeğimi bindim arabama hastaneye gittim. Dönüşte markete gittim biraz turladım bir şeyler aldım eve geçtim.
Canım sende al bebeğini yürüyüşe çık, kahve içmeye git bak nasıl iyi gelecek. Henüz çok küçük ama ört pusetin üstünü ince bir battaniye gez. Kendine kahve yap, koy termos bardağa kitap al yanına parka git otur çimlere keyif yap açık havada. Ben oturmadım gezdim vallahi.