Derse desinler insanlar anlayişsiz.keske 2 aydan once kimse gelmese..bi de daha yeni doğum yaptım kovsam yeridir yani kimse niye kovdum dememeli. Lohusayım ulaaan ben diye bağırasım var
Siz çabuk toparlandığınız için bazı kadınların davranışını mızmız olarak değerlendiriyor olabilirsiniz. Saygı duyuyorum.birazda mizmiz bayanlarimiz. kurdeleyi takip ah vah deyip yatiyorlar
Kızlar nolur yardım edin ben deliriyorum galiba. Geçtiğimiz cuma sezaryanla doğum yaptım. Doğumdan sonra eve geçtik annem kv de geldiler. Annem geceleri de kalıyor çünkü tek başıma başedemiyorum. Annem sağolsun üf demeden her an yanımda. Kv stabil. Her zamanki halleri. Görümce ve eltiler nerdeyse her gün geliyorlar. Amaç nedir çözemedim. Çocukları deseniz sürekli bebeğimin tepesindeler. Bi şey de demiyodm eşim için. Ama bıgün azarladım çekilin başından oyuncak mı bu dedim. Görümcem darıldı. Deliriyorm kızlar tam uyuyo bebeğim bu çocuklar da üstüne üstüne abanıyorlar. Zaten yenidoğanlar yakın temasta ürküyor biliyorsunuz.
Gelen gidenin şöyle tut, Böyle emzir. Kendine alıştırma, Kucakçı alıştırma, Aa mama da mı veriyosun laflarından daral geldi zaten.
Bi yandan eşimi çok ama çok özlüyorm. Eşimin doğum izni çok azdı ztn ptesi bitti. özelde çalışıyor. İşten çıkınca da babasının işlerine koşturuyor(babası hastalandığı için). Onu çok az görüyorum. Belki günde bikaç saat. Geceleri deseniz çocuğun başındayım zaten uyuduğum uyku 4 saat anca. Hep yanımda olsun istiyorm eşim. Oldum olası bağlıyımdır ztn.
Ağlayarak yazdım kızlar. Çok bunaldım. Çok kötüyüm. Çıldırmak üzereyim. Çok çaresiz ve yalnız ve de beceriksiz hissediyorum hiçbi şey hayal ettiğim gibi değil.
Kimin eşi derki gelmeyin diye...Eşinin söylememesi Lazım aslında kız kardeşlerine en azından 40'ın çıkana kadar gelmemelerini
Sen eşinle paylaş bu durumunu o çözsün bu işi annenle sen karışmayın aman sonra bizi beğenmiyor filan derler.
Kimin eşi derki gelmeyin diye...
Diyen varsa helal olsun derim.bu donemde daha çok ailesinden yana oluyor bence
Benim eşim der :)
eşini seven aile bağlarına saygı duyan her erkekte demeli ama bunun birde aması var işte
Her duygunu paylaşacaksın eşinle yabancılaşmayacak benimseyecek bebeğini daha ana rahmindeyken sonra bilinçleneceksin ve bilinçlendireceksin bol bol okuyacaksınız birlikte Bebek nasıl bakılır ne gibi tehlikeler onu bekler
Sonra o zaten kafası çalışan bi adamsa kendiliğinden der ki aa bizim geleneklerimiz çok anlamsız ve yanlış bu böyle olmamalı/olmaz.
Aynen birlikte öğreniyoruz işte nedir nasıl olmalıdır.. böyle böyle değişecek bişeyleraynen benimki de der :) çünkü o da biliyor ki ben kafam sağlam olursa yetiştirdiğim çocuk da sağlam sağlıklı olur. ne kadar az stres olursa sütüm o kadar verimli olur. aile içinde gerilimlerimiz az olur. yani bir nevi "kazan-kazan" projesi gibi. :)
Kafası çalışmıyorsaBenim eşim der :)
eşini seven aile bağlarına saygı duyan her erkekte demeli ama bunun birde aması var işte
Her duygunu paylaşacaksın eşinle yabancılaşmayacak benimseyecek bebeğini daha ana rahmindeyken sonra bilinçleneceksin ve bilinçlendireceksin bol bol okuyacaksınız birlikte Bebek nasıl bakılır ne gibi tehlikeler onu bekler
Sonra o zaten kafası çalışan bi adamsa kendiliğinden der ki aa bizim geleneklerimiz çok anlamsız ve yanlış bu böyle olmamalı/olmaz.
Çok şükür hep şükrederimKafası çalışmıyorsa
Sen çalışanı bulmuşsun şukret o zaman..
He bide annesine ablasina gelmeyin diyince anlayisla karsilicak taraf lazim.
Benim eşim onlarin kalbi kirilmasin diye susar.benide kirmak istemez ama kırıyor ışte..
Yeni yapmadim canim 3 yil once ikizlerimi dünyaya getirdim.cok zor bir hamilelik geçirdim.lohusalikta uzerine eklenince hic beklemedigim şeyler yaşadım.Çok şükür hep şükrederim
Sen Yeni mi Doğum yaptın?
Hay Allah üzüldüm,inşallah aklı başına gelir
Sen mühimsin evladı mühim annesi kardeşi bi süre kafa şişirmese bişey kaybetmezler ama siz çok kazanırsınız
Benim ilk gebeliğim bu Allah nasip ederse şubatta kucağımızda olacak :)Yeni yapmadim canim 3 yil once ikizlerimi dünyaya getirdim.cok zor bir hamilelik geçirdim.lohusalikta uzerine eklenince hic beklemedigim şeyler yaşadım.
Sabrettim bir süre sonra evden herkesi kovdum:)pesindende hersey senin yuzunden dedim esimide kovdum.tartistik bagirdik evden gitti.2 saat sonra geldi sözümden cikmadi bidaha:)
Lohusalikta sabret sabret bir yerden sonra çildiriyor insan o yüzden elinden geleni ardina koymaman gerek..:)
Senin çocuğun varmi?
Teşekkür ederim sende saglicakla kavus bebisineBenim ilk gebeliğim bu Allah nasip ederse şubatta kucağımızda olacak :)
İyi yapmışsın ayrıca ikizlere de bayılırım çok şanslısın,geçmiş gitmiş çok sevindim düzeltebilmene.
Boşver hatırlama o günlerini bu konuyu da takip etme daha fazla çünkü bünyeye zarar.
kvalidem taktı mama takviyesine. Hep vermiyorm ama bazen yetmiyo süt gün içinde. Hala mama mı veriyosun hala mama mı veriyosn bugün kırk kez söyledi bunu. Gerektiği zaman veriyorum sorun ne neden tekrar sorup duruyosun anne dedim. Aman ne bilim mama çocuğu mu olcak çocuk diyor. Olcak sütüm gelse de mama vericem ben mama çocuğu istiyorm dedim. Annem arkadan gülüyor halimize. Kadın hasta gerçekten. Taktı mamaya ya.Canım bende aynen yazdıklarını yaşadm inan şuan sana hiç gecmıcek gbi gelıo ama gecıcek bebeğinin o mis kokusunu içine çek sakınlesırsın bol bol dua et sukret bak saglıklısınız ikinizde gerçekten zor bı dönem haklısın ama inan herkes yasıo bide benim sutum gelmemiş ti oğlum sarılık oldu KV teleme dıkılıodu bı sağ bakalım sütün var mı DİE hala hatırladkca içim acıo geçicek sabret....
ben arayanları açmıyorm geri de dönmüyorm her açtğmda bi misafir daha gelmek için arıyor reddedemiyorm da açmış bulunuyorm. Açmayacağm artk telefonumu. Gerekirse de milleti kovacağm çok kötüyüm yaKırılacaklar diye lafınızı esirgemeyin lütfen.
İçinize ata ata depresyona girer şiddetli bir hale getirirsiniz lohusalığı, ailecek zarar görürsünüz aman diyeyim.
Doğum yapalı 2 ay oluyor, gelenim gidenim hala bitmedi, daha da gelecekler var.
Konusunu bile açtım, amcamın eşi uyuyan bebeğimi uyandırmaya çalıştı "Biz geldik uyansın, yine uyur" vb. diyerek, kundağından çekiştirdi. Çok gafil avlandım, kalakaldım.
Bebişi kucağına alıp mıncırmak isteyen teyzeme "Kucağa vermiyorum, mikroplara çok açık şu an" dedim. Bana "Ama bebeğin mikroba da ihtiyacı var" dedi, "Yeni doğmuş bebek bu, 3-5 mikrop eksik kalıversin bi zahmet" vb. laflar söyledim.
Geçenlerde kvyi ziyarete gittim, mutfakta mama hazırlamaya geçtiğim bir sıra eşimin anneannesi kedi eniği gibi tutmuş bebeğimi, kaldırmış. Kadın felç geçirmiş, sağ eli tam kavramıyor, o halde almış havaya kaldırmış çocuğu, gittim hemen elinden aldım açıklama bile yapmadan.
Kendi anneannem, güç bela alıştırmaya çalıştığım emziği uyuyan bebeğimin ağzından çekmeye kalktı "Emmesin bunu" diye. "Napıyorsun ya uyuyan çocuğa, dokunma, sana ne be sen mi emziriyorsun" vb. dedim.
Affedersin çocuğun kakasına kadar sordular, emzirirken izlemeye çalıştılar, şu süt yapar bu süt yapar diye zilyon şey saydılar, "Ağlarsa bırak, kendi kendine susar" dediler ki çocuk morarıyor ağlarken, kolik bebek...
Neler neler... Yaz yaz bitiremem.
Benim kadar sert davran diyemem yapabiliyorsan nezaketini koruyarak söyle. Ama ben nezaket çerçevesinde on yüz bin kere söyledim anlamadılar, sonra ben de hakkedeni ısırmaya başladım. Bebeğim savunmasız, şu dünyada bi anneciğine bi babacığına emanet. Ve kimsenin tatmin aracı değil. Hiçbir bebek değil. Yeni doğan şap şup öpülmez, kucaktan kucağa top gibi sektirilmez, birilerinin sırf merakı giderilsin diye yaşadığı mekana karpuz sergisi muamelesi çekilemez. Koy tepkini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?