Doğuma Hazırlık lohusalık döneminde kim yardımcı olucak

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Benimdde annem izne ayrılır ayrılmaz geldi.Ben çalışırken bebişimede o bakacak inşallah.Annem benim arkadaşım herşeyim.zemuszemus

Benimdde annem izne ayrılır ayrılmaz geldi.Ben çalışırken bebişimede o bakacak inşallah.Annem benim arkadaşım herşeyim.zemuszemus

maşallah cnm Allah nazardan saklasın insanın kendi annesinin yanında olabilmesi çok güzel oluyordur mutlaka.kayınvalidenler gelmicekmi?

Benimde annem 20 gün yanımda kaldı sonra işe dönmek zorunda olduğu için gitti ve kayınvalide ve kayınpeder geldi 4 gün dayana bildim sabah 10-11 gibi uyanıyorlar ben kahvalrı hazırlarsam yapıyorlar kayınvalideye kalsak öğlen 1 yaparız kahvaltıyı(birde demezmi biz 2 öğün yemek yiyoruz diye)sonra 2 saat çay keyfi demlikteki çayı bitirmeden masadan kalkmıyor kadın,3-4 gibi öğlen uykusun yatıyor hanfendi güya bize bakmaya geldi,akşama yemek yok onlar gelmeden bir tence kuru fasulye yapmıştım 2 gün onu yedik zaten.bir gün çok sinirlendim yemek yapılacak anne akşama diye söyledim o da ne derse beğenirsiniz senin yemeklerin daha güzel oluyor dedi ve yapmadı yemek,bana yemegimide yapmıyacaksa ne işi var yanımda.bebeği bilme kucagına alıpta sevmedi bende hada fazla moralımi bozmaktansa eşime söyledim ve gönderdik evden 2 ay oldu gideli ne aradı nede sordu napıyorsunu diye bebek nasıl diye bu nasıl anne ben anlamdım.benim kendi annem günde 2 defa arıyor oğluşum napıyor diye hafta sonları görmeye geliyorlar.kimseden yarımı isteme arkadaşım sen kendin tek başına bakardın bebeğine hem öyleri daha iyi.

Allahım bu kayınvalidelerin ortası yokmu acaba ya böyle çok ilgisiz oluyorlar yada gelini torunu ilgiye bogup bunaltıyorlar

katılıyorum bnce ortası yokk benım kaynanamda çok ılgılı güyaaa ama ne yemek yapar ne bişeyy..

maşallah cnm Allah nazardan saklasın insanın kendi annesinin yanında olabilmesi çok güzel oluyordur mutlaka.kayınvalidenler gelmicekmi?

Kayınvalidem eltilerimin yanında yaşlı ve rahatsız o yüzden gelemez benim ona bakmam gerekiyor.Sadece sevmeye gelir.Ama annem allah izin verdikçe sağlığı yerinde oldukça bebişimi büyütecek inşallah.opuyorumnanaktan

benimde kaynanam gelecek malesef annem de gelecek ama annem fazla kalamaz kaynanam bayaaaaaaaa bi kalacakmış şimdikten onu düşünüyorum istemiyorum onun yanımda kalmasını

allah hepimizin yardım cısı olsun hayırlı doğumlar nasip etsin

hanımlar hem bebişe bakmaya alışmak hem kayınvalidelere katlanmak hemde lohusa deprosyonuna dayanmak hepsi aynı zamanda nasıl olucak bilemiyorum Allah yardımcımız olsun.duyduguma göre hamileliğin son zamanların anne çok fazla kabus görüyorsa bu lohusa depresyonunu agır geçirecegine işaret edermiş.ben çok sık olmasada 3-4 günde bir rüyamda ya eşimin ailesiyle kavga ediyorum yada eşimin beni aldattıgını görüyorum.şimdiden psikolojim çok bozuldu

herşey çok kolay kızlar ama bebeğiniz gazlı olursa tek başınıza bnce çok zorlanırsın herşeyden önce tecrübeniz yoktur çoçukla ilgili 15 gün biri olsa yanınızda yeterli en azından şoku atlatırsınız insan doğpumdan sonra bi hoş oluyor bebekler öyle al emzir yere koy uyusun şeklinde büyümüyorlar normal doğum yapıp rahat etmekten bahsetmişsiniz o şans normal dıoğumuda dikişli yapanlar var zorlananlar var sezeryan olupta hiç sorun yaşamayan yarım saat sonra kalkanlaRda var bn kızımın altını alamamıştım göbeği düşmeden mesela ama şöylede bir durum var başa gelen çeilir allah sabrını verir
bnce tecrübeli biri olmalı ama kesinlikle 10 günlük bile olsa

öyle tabi mutlaka ama ben kayınvalidemler için düşünüyorum en son 23 sene önce bebek bakmış.hazır bez bile kullanmamış.2 çocugunuda mamayla buyutmuş.o zmnki şartlarla şimdiki şartlar çok daha farklı ben kayınvalidemin eline versem bebeğimi anne altını alırmısın diye sanmıyorum hazır bezi bile kolay baglasın ya çok gevsek yapar ya çok sıkı kendi annem ilk torununda öyledi mesela.artı eskiden onu yedirme su verme gibi şeylerde yokmuş onlara kalsa çocuga herşeyi verecekler kayınvaldemlerimin eşim 40 gunlukken ona limon yalatmaları,çay içerken canı çeker diye çay içermeleri gibi...

haklısın canım kişiden kişiye de değişir bnm kayınvalidemde annemde çok bilinçli insanlar 2 ay kaldım yarı yarıya biraz annemde biraz kayınvalidemde kızımda çok gazlıydı gece gündüz ağlardı kaç kere 3lerde 4lerde acile gittik bişeyde yapmıyorlar gaz sancısı diyip yolluyorlar yavrum katıla katıla ağlıyordu morarana kadar bişy olcak sanıyordum annemle kayınvalidem olmasaydı ne yapardım bilmiyorum uykusuz mahvoluyodum birde sarılık oldu kan uyuşmazlığı oldu orta kulak iltihabı oldu nöbetleşe bekliyorduk başını inan kollarımda derman kalmıyordu zaten sezeryan oldum ters geldi dönmedi bn bunları yaşadığım için korkuyorum o yüğzden size söylüyorum başa gelmeden bilinmez bazı şeyler yaşamak görmek tecrübe edinmek gerekir bn cahildim ilk çoçuk ama şuan 2ci çoçuğum olsa kimseyi istemem
allah razı olsun diyorumya 2 ay bana ne yemek yaptırıldı ne temizlik herşey ayağıma geldi ama keşke her işimi ben yapsaydımda kızımla o günleri yaşamasaydım o ağlamaları o yediği iğneler cnm ya hatırlamak bile istemiyorum

ayy doğum sonrasıo ev halıni hayal etmek bıle ıstemıyorummm..bırı gelıcek onu yap bırı gelıcek bunu yap bebek ağlıcak bırı kucağına alıcak alışmasın dıe vermıceksın dınlemıcekler bırı gelıcek bal yalat dıcekk bırı gelıcek sallıcakk kaynanam gelıcek kundak yap dıe tutturucakk ver bıraz bnde dursun dıcekkk ayyyy ınanmıyorum yaaaa kabus gbıııı...

ay arkadaşım ya aynen benim düşüdüklerimi yazmışsın vala ben en çok kaynanamın çocuk bakmasına sinir oluyorum görümcem doğum yaptı 7aylık şuan kadının çocuğunu kucağından indirmiyor şapur şupur öpüyor ığğğğğğğğğğğ görümcem anne alıştırma kucakcı desede dinlemiyor şimdi benle kalacakmış 40 çıkana kadar sonrasını artık bilmiyorum nezaman gider ooooofffffffffffmafoldumben

ee herkesın derdi bnce bunlar butun buyukler aynımı acaba ama annem öle değilbnm. kucağa alıştrmıcam dıorum alışsın alışsın dıo hava hoş tabı sevmesıondan bakması bnden..bıde senın kırk gun kalır yaa bnmkı ne dıo bılıomusun 40 ı çıkanakadar gunduz annen kalsın o çalışmıo bnde akşamları ış çıkışı gelırım ee ardndan ramazan gelıo ramazandada ben çalışmıcam kalırımmm sende kaynanana tavrını koy bnce ne o oyle opeyım sureklı seveyımm falan buyusun severler görmemiş gbı töbe töbe..hem napacaklarsa sende kırk gun 1 hafta kalıpgtseler keşkeÇok üzgünüm çoook

3 gece kaldım hastanede
cok zor bır dogum oldu
bebek ıyıydı ama ben ılk geceyı yogun bakımda gecırdım
3 gece boyunca hastanede esım baktı bana
zor dogumum sebebıyle annemın evıne cıktım
annecım sagolsun baktı bıze kendımıze gelınce evımıze gıttık

ama ıkıncı kez dogum yapsam kımseyı ıstemem
esım 1 hafta yanımda olsun yeter

1.kızımı sezeryanla doğum yaptım 2,5 gün kaldım hastanede
eve geldiğim günün ertesi günü ben pc başında işimin başındaydım tonla iş
gelen giden hizmet bekleyen
yardım adı altında gelip yiyip içip giden

2.kızımıda sezeryanla doğurdum yine 2,5 gün ve yine aynı
hatta eve geldiğimde elimi yüzümü yıkadım kendime ve kızıma çorba yaptım büyüğe birde hoşaf
o gün gelenlere çay servisi

insanları sevmiyorum dediğim kadar var

gıcık işte canım daha 1aylık hamileyken başaladı anan gelemez kalamaz ben gelirim 40 kırkın çıkana kadar hoşaf içiririm sana süt olur diyor yandım 40 gün komposto içecem
asla 1hafta kalıp gitmez daha doğuma yakın gelecek artık 1ay kalamı gelir bilemem eylülde doğumum benim hayırlısıyla bayramdada akrabaları gelecekmiş sanki sarayda oturuyorum ben herkese oda var hey allahım ya artık hiç gitmesse kurban bayramında annemlere gidecem diye tututururum mecburen oda gider annemler kütahyada kaynanam bursa inegölde kalıyor bizle gider birdaha da getirmem inşallah ozamana kalmaz

aha aha allah sabır versin tedavi görürüken kimse yüzüme bakmadı 5yıl tedavi gördüm param yokken kimse çıkarıp para vermedi hazır torun geldiya severler şuraya nelr yazmak istiyorum bir bilseniz

aslında benım şöle dıcem.10 gen gelıp gtsınler mevlutude 15 gunlukkn falan yaparım mevlutten snra bn hallederm artık bndan snrasını alışmam lazm falan desek ynede kalırlarmı yaaa...
annen nıe kalamıomuş onu anlamadım annen kutahyada kaynanan bursada ee ıkısıde uzak nıe annen gelmıokı..doğumdan önce bır ay doğumdan snra 2 ay of eder sna 2 ay Allah kolaylık versın bn 36.haftadayım az kaldı doğumuma.5 yıl tedavi sanırım çocuk ıçınmıydı? bılmıolrmydı yrdım fln etmedılr ölemii? yardm etmıyımte şimdıde torun uzernde hakmı ıddaa edecek..ah ahhh yuzsuzluk böle bışe

inanin bana yanliz kalmaktan cok daha iyi. sonucta gecicek ve hepsi de size yardimci olmak icin gelicekler, bebekle ilgilenmek icin. bebek yine sizin bebeginiz.
keske benim evim de curcuna olsa dogumumda..

inanin bana yanliz kalmaktan cok daha iyi. sonucta gecicek ve hepsi de size yardimci olmak icin gelicekler, bebekle ilgilenmek icin. bebek yine sizin bebeginiz.
keske benim evim de curcuna olsa dogumumda..

kaydirigubbakcemile5
evet bazı şeyler yaşayarak öğrenilir ilk günler yanlız olmamak lazım derim bn ısrarla -tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…