Doğuma Hazırlık lohusalık döneminde kim yardımcı olucak

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
yardımcı olmak gelecek olan başımın ustunde ıstediği kadar kalsın benımkayınvalıdem geldığınde hayatta bı iş yapmaz annem temızlıkyapar yemek hazrlar bn yardım ederım oda oturur sıgara içer elini bi işe surduğunu hıç görmedım biliyorum doğumdada böle olacak bana akıl verıp duracak işe el atmıcak ee böle olacaksa nıe gelıokı

evet orasi oyle, benimki mesela bana is yapmak falan yasakken en fazla 2 veya 3 kere aksam cay icmeye gelmistir.
bulasiklarim birikmis oluyordu kimi zaman, esim yikiyordu isten gelince ama annesi babasi gelince kaliyordu haliyle..
bardagini goturme nezaketinde bulunurdu mutfaga kadar, bulasiklari gorunce sana makine lazim der sirinlik yapardi. makinem mutfakta yer olmadigi icin yok. oyle soyleyecegine yikayayim demez. oyle dusuncesiz biri. eline bisey yapip gelsin gelmezdi. is mis yapma der duru telefonda hic terslemedim kim yapsin peki diye ama bogazima dayanirdi laflar..
ama bven yine de yanimda olmasini isterim. yapa yanliz olmak istemem.
gelmedikleri zaman da lohusalik psikolojisiyle kimse beni adam yerine koyup gelmedi diye yakinacaksin belki de..
o yuzden hayrini gorsen de gormesen de etrafinda insanlarin olmasi cok guzel...
ben de pek gordugumu soyleyemem zaten.

kaydirigubbakcemile5
evet bazı şeyler yaşayarak öğrenilir ilk günler yanlız olmamak lazım derim bn ısrarla -tatlicadiarzu-

:) yukaridaki yazini okudum da masallah, allah nazardan korusun diyesim geldi.
ben kalmak istemem zaten orda, kalsam da kalmasam da birsey degismez cunku.
kendisi gelirse ne ala, gelmezse kendi bilir. zaten evlerimiz uzak sayilmaz, yatiya hayatta gelmez, sezeryan olsam da gelmez heralde..
oyle iste..
herkesin derdi baska
:çok üzgünüm:

haklısın herkesin derdi başka ama inan yanlız kalınca daha çöok koyacak 1 haftalık şoku atlatınca kovalayın kmse kalmasın :)))))))))))

ilgi gösteren çok sıkıyo ılgıdden zarar verıyo ılgı göstermeyende çok sorumsuz davranıyo moral bozuyo bı ortası yok galıbaaa

inanin bana yanliz kalmaktan cok daha iyi. sonucta gecicek ve hepsi de size yardimci olmak icin gelicekler, bebekle ilgilenmek icin. bebek yine sizin bebeginiz.
keske benim evim de curcuna olsa dogumumda..

sevgili arkadaşlar iyiki topiği açtım hepimiz dertleşiriz buradan herkezin sıkıntısı varmış düşünmemlazımarkadaşım sen kaç yaşındasın ilk çocuğunmu bilmiyorum tecruben yok sanırım bu konularda iyi görmek istiyorsun herşeyi doğum sonrası yarı baygın bir anne ve çevrede sürekli dırdır eden insanlar anne bunları yaşayınca bir depresyona giriyor bebeğinede faydası olmuyor ondan sonra burada lohusa anneleride yazıyor farklı topiklerde onları bir oku tavsiye ederim en basitinden kız kardeşimin görümcesi 20 yaşında bekar kızkardeşim 30 yaşında kızkardeşim yeni doğum yapmıştı öyle tutma bebeği beceremiyorsun öyle emzirilmez tartıştılar hastanede daha bunlar daha bir şey değil gelinine bebeği tutturmayıp kendi memesini veren kayınvalidelermi desem bir sürü örnek var

kızlar benim çevremden gördüğüm kadarı ile ve yaşadığım tecrubelere dayanarak söylüyorum hiç bir şeye elini sürmeyip yalnız akıl vermeye gelecek kim olursa olsun gelmesin daha iyi

arkadaşlar kendimize güvenelim kendimize cesarat verelim biraz benim etrafımda ne anne ne kayınvalide var rahmetliler birde olsalardı bile 30 sene önceki gelenekler zaman deyişti artık kızalr kimimiz şanslıyız çevremizde sevenimiz olan oluyor kimileride benim gibi hayatta eşimden başka kimsem yok
arkadaşlarım kızkardeşim sezeryanla doğumunu yaptı onun yaşadıklarını görmesem bende korkardım ama inanın öyle abartılacak bir şey yok ben ilk yeğenimi kucağıma aldım bebek olarak doğduğunda kızkardeşimde kayınvalideside çekimserdi kızkardeşime cesaret gelsin diye heyecanımı belli etmedim minicikti altını deyiştirdim üzerini giydirdim öyle usluydu maaşallah ilk ben yıkadım çok kolaydı inanın kucağa alıştırmazsanız çok ağlamıyorlar çok uyuyor bebekler zaten

kızkardeşime doğumdan bir hafta önce gittim kızlar ben bir düşük yaptım 7 yıl önce bir daha bebeğim olmadı 7 sene şimdi hamile kalabildim bunu bildiği için düşük korkusu vardı evinde hiçbir şey yapmadı evini b... götürüyordu dolayısıyla a dan z ye herşeyi elden geçirdim halıları yıkadım camları sildim tül perde nevresim bebeğin eşyaları komle yıkandı ütüledim koltukları sildim bebeğin odasdını düzenledim bir hafat sonra işaret geldi bir damla kan gibi normal istiyordu gece gittik hastaneye doktor yokmuş ama eve göndermediler istanbul medikana orda yattık sabah doktor geldi sunni sancı verilmeye başladı 5 saat ama açılmıyo bebeğin kalp atışları düşmeye başladı ozaman sezeryana aldılar ve bebek dünyaya geldi neyse 10 gün dha kaldım ama kızkardeşimin hiç ağrısı olmadı eniştemle gidip korse aldık iki tana biri rahat biri biraz daha sıkı eve geldik rahat olanı giydi göbeyinden rahatsız oluyodu öyle kalıcak diye korkuyodu o on günde yemeyi temizliyi yaptım gelenlere çay kahve pastaneden kurabiye aldım kolaylık olsun diye onları ikram ettim 16 günde 3 kilo vermişim kızlar 16 gün sonra herşeyi tadında bırakmak gerek deyip evime döndüm gerçekten öyle kızlar kırk günde mutlaka problem çıkar kendi canınız bile olsa

bebeği tuzlamak isteyen göbeyine para bağlayan pekmez bal yalatan ayağından tutup başaşağı sallayan insanlar yüzünden gelinler depresyona giriyor ben olsam hiç birine izin vermezdim

çoğu zaman 9 ay kimse arayıp sormuyor ne yiyosun ne içiyosun yapılacak birşey varmı diye sonra uyanıklar tam doğum zamanı bitiveriyor karşında bebeği paylaşamama herkez bebeği birbirinden kıskanır herkez pışpışlamak ister bu insanlar kendilerini uyanık sanıyor

ayyy sana ınanamıyorum arkadaşım yaaaa nasılda aklımdan gecenlerı anlatmışsınn:))))
tamamen haklısın herlafına katılıyorum dıyebılırım.aynen yaa eşimin kuzenı var karısı doğum yaptı 4 ay önce ee tabi kaynanası annesı falan karışmaya kalkıolar ama kız kucağa almayın alışmasın falan dıe uyarıyor bebeği yanlız bırakmadı hıç kaynanasıyla falan bebek ağlıyo bebeğini sallıo kaynanası ver ben susturaym sen dınlen dıo kız duymazlıktan gelıo kadının elı havada kalıodu.ınan benım kaynanambebeği sevmeye gtmş kız yanlız bırakmamaış hıç bebeğini kaynanamla oda arkasından konuşuo sankı ben hastalıklımıyımda bebeği elletmıo dıee ohhhh ıı yapıyoo öyle yapıcambnde yaaa ızın vermıcem yanii...

ve inan haklısın 9 ay kımse arayıp sormadı şimdi 36 haftadayım bakalım doğumdan snra neler gelecek başıma dedıkleını yapmıcam yani kımsenın kımse kusura bakmasın yok ole bebek görmemiş gbı bunaltmak kuzenımın eşınede öle yaptılar bebek ne olduğunu sasrdı uyurken bıle bebği ızlıolar ınanamıyorum yaaa...

evet benim ilk bebegim. iki senelik evliyim.
son posta gelen kardesim oldu. 4 yasinda su an. annem sezeryanla dogum yapmak zorunda kaldi. anneannemin kendine hayri yok, babaannem desen seneler once vefat etti.
biz 5 kardesiz, annem tecrubeli bir kadin haliyle ama ilk defa sezeryanla dogum yapti. en buyukleri benim diger karseslerimde dogumun ertesi gunu ayaklanirdi. ama sezeryan oldugu icin bebegi bile kucagina alamadi. ben olmasaydim annem ne yapardi bilmiyorum. teyzem yok, halam var ama o da is guc, her zaman mesgul..
cocugu ben getirip goturdum, emzirmesi icn, ben tuttum doyana kadar. ben bezledim. babam da her zaman evde olamazdi zaten. ben olmasaydim tabii ki bir sekilde ayarlamalari gerekecekti.
annem biraz toparlanana kadar neler cekti ben biliyorum..
40 gun bana da fazla geldi ama ne olursa olsun herkesin dogumu problemsiz olmuyor. herkes dogumundan hemen sonra ayaklanamiyor. herkesin bebegi saglikli olmuyor..
basina neler gelecegini kimse bilemez yani.

ve ben yutr disindayim. burda yakinlarim var ama hepsi baska tarafta. yakinimda eltilerim ve kaynanam var. eltim mecbur kalmadan evime gelmez zaten. gelmesin de zaten.
kaynanam da ince fikirli, hamarat bir kadin degil. aslinda yasli da degil ama kilini kipirdatmak istemiyo.
hamileleigim boyunca hic bir faydasini gormedim.
dogumumda gelicek mi gelse hastahaneye 1 saatten fazla kalmayip gider. konusur teselli verir ama bi faydam dokunsun demez. eltime de oyle yapti cunku biliyorum. ama eltim burali oldugu icin kardesleri herkesi burda. benim kimsem yok. var da yok.
bence etrafinizdaki insanlarin kiymetini bilmeniz lazim.
sizin yasadiklarinizi ben yasamadim. yayinvalideleri de tanimiyorum, sizi de ama
ne olursa olsun yanliz olmadigini bilmek guzel...
ben bunu ogrendim iki sene boyunca. hastalikta da saglikta da
iyi gunde de kotu gunde de yaninda insan ariyorsun.
dedim ya ben yattim dusuk riskim vardi diye, burda tek bir kapimi calan olmadi. sadece kuzenim esi geldi ara sira. onun da bebegi oldu. her an bekleyemezdim zaten. bu kadar ilgilendi ya allah razi olsun.
kayinvalidem kendi torunu icin gelmediyse kim gelicekti ki zaten.
oyle kizlar..
yanlizlik cok ama cok kotu birsey. allah kimseyi kimsesiz birakmasin..
o yuzden diretiyorum ben. kuru kalabalik da olsa kalabalik iyi birsey.

Son düzenleme:

beni anca kendi akrabalarim arar arda.. ve tabi annem.
kaynanami ben de merak ediyorum ne yapacak acaba diye. eltimde hic yardimci olmadi ama eltimin butun yakinlari burda zaten, kardesleri ana babasi. simdiye kadar tik yoktu dogumu gorcez insallah..

dediklerini yapip yapmama konusunda tabi ki ozguruz hepimiz. :)

ay canım benim ya güldürdün beni acaba öyle desek kalırlarmı lafına çok güldüm

annem köyde işi olurmuş yaz günü o şehirdeya işiyok kaynatada öldü 1yıl oluyor gezecek hanfendi gerçekten neyapacam bilmiyorum doğum dan çok kaynanam kalacak onun sitresi sardı beni eşime diyorum anan gelirse erken doğum yaparım ben diyorum sitresten diyom

evet bebeğimiz olmadı sürekli tedavi gördüm hiç kimse yardım etmedi tükendik gene napıuyorsunuz demediler daha bide öçocuğu olmuyor diye komşularına söylemiş

ama eğer girmesse ben annemlere gezmeye gidecem diye tututururum oda mecbur benle geri gelecek artık tek avuntum bu

düşünmemelazım bence etrafinizdaki insanlarin kiymetini bilmeniz lazim bilip bilmeden böyele kelimeler kullanma nereden biliyorsun kıymet bilmediğimizi dediğin gibi bizi tanımıyorsun ahkam kesiyorsun sen benim kadar yalnız kalmış olamazsın ben 8 yıl önce evlendim ve hiç bilmediğim bir şehre gelin geldim kışın 48 hanelik sitede e4şimle oturuyorum ve eşim sabahtan akşama kadar evde yok tam bir hapishane hayatı eşimin ailesi var çarşıda görümcem rahmetli kayınvalide ve elti yalnız kalmıyım diye onlara sığındım ilk evlendiğim yıllarda ve beni hizmetçi gibi kullandılar bebeğim düştü yalan söylüyo düşmedi dediler allahtan doktor eşimin yanında söyledi otobüste eşimin yanında çantam çalındı yalan söylüyo çaldırmamıştır dediler yalnız olduğum için azıma ettiler bıktım dedim anam beni bunlara hizmetçimi doğurdu dedim yapmasan küsüyolar yüzüne bakmıyolar görümcemin kayınvalidesi bile hizmet bekler onun çocuğu yok gelsin bana yardım etsin bir iki gün hastayım de gitme karabatak karabatak diyolardı kolaymı sanıyorsun insanlarla uğraşmak kendi adına konuş istediğin kadar bizim hakkımızda yorum yapma bir daha

işte benim en sinir olduğum konu bu benim annemler almaz öyle alışmasın diye ama kaynanam var ya o kaynanam elinden düşürmez ama eşime şimdikten diyorum şapur şupur öpmesinler ellerine almasınlar diye ananaın huyunu biliyorum diyorum

ama kesinlikle aldırmıyacağım kızan kıssın banane

arkadaslar tecrübeyle sabittir ki su hayatta kimseden birsey beklemeyeceksiniz ki bu aileniz bile olsa...sonrasında hayal kırıkılığı cabası....eylülde doğdu miinik kuzum kayınvalidem 10 gün önce geldi ki ısrarla esime söyledim annen gelmesin doğumun ne zman olcğı belli değil sonra hemen gtmek zorunda kalacak dedim duyduk ki kayınvldm kendi kendine otobüse binip gelmiş..(kayınvldm uzakta yasıyrlar cifcilikle uğrasıyrlar hayvanları falan var ve kesinlikle bırakamıyrlar kimseye)bebeğim gec doğdu 7 eylülde dğm bekleniyordu 16snda sezerynla dogdu kayınvldm önceden geldiği için bbek doğduktan 3 gün sonra gitti...kalmasınıda istemezdim zaten cok iyi birisidir sağolsun ama lousalık hali işte her yaptığı dediği batıyordu bana ve annem...biz 5 kardesiz annem senelerce bizimle uğrasmaktan babamın tarafıyla uğrasmaktan yorgun düştü artık sizi evlendiridm rahat etmek istiyorum bana sorumluluk vermeyin diyordu da doğumdan önce bu lafların bana doğumdan sonra bu kadar koyacağını bilmiyordum kendisi gelip yardım etmekdense kardesleirmi görevlendirid ablam benden 40 gün sonra dğm yaptı ikiz bebekleri oldu..cok ağır bir hamilelik yasadı ondan destek göremedim..kardesim esi geceleri kalmasına izin wermyrdu oda sağolsun gündüzden gelp evi temizler yemek yapr giderdi ama küçük oğlu evi komple dağıtırdı onun ardından o ayrı ama allah razı olsun.annem gelirdi yapardı bişeyler bak görevimi yapıyrm derdi ona kızamıyrm ama kırgınlığım var sezeryana dğm yaptı cok sükür cok iyi gecti kızalr eğer sezeryn olcksnz kesinlikle korse alın asla atlamıyın o sizi ayağa kaldırıyor dğmdan 8 saat sonra taktılar evin içinde dört döndüm ben düzen hastasıyım sürekli orayı burayı topladım esim...allah ondan razı olsune n büyük yardımcımdı esimde cok yardım edince annem hepten senin bize ihtycn yok ikiniz yapıyrsnz deyip gelmedi...ha eğer yatsaydım kendimi naza cekseydim annem mecbur gelecekti..oğlum sünnet oldu kimse gelmedi oğlum 4 gün atesler içinde yattı enfksyn gecirdi annem gene gelmedi..her sıkıştığımda annemi yanımda istemyrm tabi ama ilk bebeğim ve cok tecrübeszm simdi birseye ihityacları oluncada ben gitmyrm bahaneler buluyrm biliyrm hoş değil ama yasadıklarımı unutamyrm eğer esiniz anlayışlıysa onunla halledin herseyi gereksz yere kimse kalamsın..zaten lohusalık bambaska bisey...bizde herkes yer içer gider o mutfak komple bulasık kalırdı neden esim yardım ediyor cünkü evimde cok büyük inanın işin içinden cıkamazdık neyseki gecti sizinde gececek merak etmeyin canlarım...

nilimsiarkadaşım teşekkür ederiz tecrubelerini bizimle paylaştığın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…