Doğuma Hazırlık lohusalık döneminde kim yardımcı olucak

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
anglnrcn çok çoook haklısın yazdıklarının birçoğu çook doğru şeyler ama birşey hatırlatmak isterim hiçbir bebek aynı değildir altınıu değiştirdim yıkadım ağlamıyolar zaten sürekli uyuyolar demişsin bnm kızım doğdu 2 gün uyudu sessiz sakin 3gün eveimize geçtik o gece acildeydik biliyomusun ağlama krizi yüzünden morardı kızım yani bu kdr hafife almayın bazı şeyleri tamam kötü huysuz cahil olabilirler ama unutmayınki anne onlar ve tecrübebliler düsünmemlazım nickli arkadaşında dediği gibi kuru kalabalık bile olsa birileri olsun çünkü insan ihtiyac duyuyor sen ablamın ağrısı olmadı çok rahat demişsin bnde sezeryan oldum 2 hafta kalkamadım yerimden ağrılarım oldu tuvalete bile eşim götürdü getirdi her doğum farklıdır her bünye farklıdır

rica edrm cnm ya sıkmayın canınızı sayılı günlernz bol bol oksayın karnınızı konusun bebişnizle bosverin ya bir sekilde yasanacak inş sorunsuz atlatırsınız canlarım

ve kesinlikle korse edinin doğumdan 8 saat sonra taktırın hem göbüşünüzde kalmaz

nilimsi canım katılıyorum sana bu konuda kimseye güvenmiceksin ailene bile bn kıbrısta yaşıyorum ailem TÜRKıYE de burda sedece eşim var herşeyimize kendimiz koşturuyoruz bak taşınma teaşındayım hem kızıma bakıom hem evi toğluyorum gittiğimiz yerde yne kendim yerleştiricem evi sonuçta bu bebeği biz istedik millete güvenip de doğurmadık ama ilk bir hafta zor olıuyor bn onu diyorum yanlız kalmayın diye 1 hafta geçince zaten bişy kalmaz

bugun morelım okadar bozukkı anlatamam anlatayım etrafndakılerın kıymetını bılın dıe duşunen anlasın benı..
pazar gunu kaynanam bızım burdakı şirinyer pazarına geldı gelmışken banada uğradı ablasıyla.. oturduk hoş beş odaya falan baktılar eee snra dedıkı duğun fotolarnı verde arkadaşıma görmek ıstıyo bnde dışarı resım veremem gelsın evımebaksın dedım 2 sene oldu zahmet edıp gelmedıler...bu bana kusmuş nıe öle dedım dıe sankı bn herşeye evt demek zorundaym.dun eşimle konuşmuş telefnda ağlamışşşş yok ben bunları haketmıyorum karın benı durduk yeretersledı bılmem nee uzaktan ederım bndan snra yardım sıze ama karsmıcam artık bışeyınıze falan fılan..soruyorum sıze smdı bnda ne var resım vermem elın kadınına dedım sana vermem demedımkı hem bı sorunun varsa benı ara bana söle yalandan eşime söluo bıde ağlıyoo.. bn ıkı senelık evlıyım onun yuzunden boşanma asamasına bıle geldım gdıpte karsısına sen böle böle yaptın demedm oğlunuda ustne salmadım ama neolsa kocama söler duygu sömurusu yapar ağlar deliricem bıgun yaniii:gitme: saygıszlık etmıım dıyıp hıçbışeyı yuzune vurmuosun eşinle bırbırını yıyosun ama kadın sudan seylere ortalık karştırıo...

tabii yalnız kalmak gusel bışe değill etrafnda ınsan olsun ama yardımı dokunacak olsun kurukalabalık olmasn benm kaynanam dediğim gelıpte oturup ayağına hzmet beklıcekse o halımle hıççç gelmesınn yaniii

Allah yardımcın olsun cnm zor

ceydacım güzelim üzülme canım bazen diyorumki bu kaynanaları görümcelermi fişekliyo dışarı resim veremem gelsin evimde baksın demişsin ne var bu lafta bende dışarı veremem resimlerimi kim merak ediyorsa gelsin buyursun evde baksın hamile insana bu yapılırmısen hamilesin görümce ağlıyo zırlıyo sanki ohamile ayıp vicdansızlar inan senin görümce bizimki kadar politik olamaz canı bir başım ağrıyo de onlara hemen biz ailecek hastalıktan kırılıyoruz çok kötüyüz der bu ay maddi olarak sıkıştık de derki biz açız sürünüyoruz yakında dilenmeye başlıycaz der hayatta böyle insan tanımadım

kızkardeşim ben hastalandım bir senesi istanbuldan geldi bakmaya eşim gitti pazardan sebze aldı hiçbirini yapmadı hepsi çöpe gitti yeğenim evlere şenlik zaten gece yarılarına kadar tepiniyo kapıları çarpıyo hiç sesini çıkarmıyo kardeşim

kızlar buradan bir arkadaşımın yaşadığını anlatıym 31 haftalık hamileydi kendi ilk bebeği kocasıyla gitmiş 1 milyonluk alış veriş yapmış ama hesp ettim normal çok değil aslında beşik araba yatak yorgan nevresim kıyafet bebeğin tüm eşyaları normal yani kayınpederi faturalarda görüyo akşam içip geiyo onların kapısına alışveriş yaptınız diye olay çıkarıyo kızcağızertesi gece stresten 31 haftalık doğurmuş doktor çok kızmış aileye

demek istediğim her kez bir değil iyi insanlarda vardır mutlaka ama çoğu zaman büyükler büyük gibi davranmıyo doğum yada hastalıkta başlıyolar kendilerini naza çekmeye en iyisi bir şey beklememek

evet haklısın herkesde bı naz bı nıyaz... bu arada sasracaksın ama ağlayan görümcem değil benım eşim tek çocuk kaynanam kendı ablasıyla gelıo bana ve resım ısteyıp ağlayan kaynanam.kaydirigubbakcemile3 kaynanam ağlıo yanı karın benı tersledı dıee...senın arkadaşına yapılanda ıs değil yanıı kıme neymışşş kaç paralık alışverış yapıldığındann onalara ne oluyo yanii..benım alışverışım 3 mılyarı buluo yanı odası falan derken kımene yaa...senın görümcen var ve Allah kolaylık versın bende bıde görumce olsa ne olurum bılmıom..ole olur zaten sen bırazcık ağlarsın onlar böğürmeye başlar sırf bışe ısteme dıe...

Canım ama arkadaş da kötü birşey dememiş ki. O da kendi yaşadığını anlatmış, herkese iyi dileklerde bulunmuş. O da etrafındaki kalabalığın kendisine nasıl yardımcı olamadığını yazmış, yalnızlığından bahsetmiş. Neden kızdın ki? Hamile hamile birbirinizi üzmeyin derim ben. Herkese kolay ve sağlıklı doğumlar dilerim.

yerçekimli karanfil arkadaşım inan hayatta kimseyi kırmak istemem ne geldiyse başıma bunda geldi zaten bence etrafinizdaki insanlarin kiymetini bilmeniz lazim cümlesi beni sinirlendirdi ben yıllarca ekonomik bir bağımlılığım olmadığı halde iyi bir gelin olmak için ilk kayınvalideme yardımcı oldum sonra görümceme sonra görümcemin kayınvalidesine niye oturduğum çevremde onlar var kıymetini bileyim diye inan beklentilere cevap veremeyecek duruma geldim kendi evime geldiğimde heryerim yorgunluktan ağrıyordu bir gün yapmamayayım dünyanın en kötü insanı ben oluyordum kayınvalidem rahmetli olduda eşim karışmıyo artık

ceydacım senin kayınvalide yeni gelindi zaten lohusalık döneminde depresyonuda o geçirecek göreceksin canım

Doğrudur da arkadaşın bir suçu yok bu yaşadıklarınızda. O ne sizi tanır, ne beni, ne kayınvalidenizi. Genel olarka iyi niyetli bir dilekte bulunmuş. Annesini de kaybetmiş biri olarak sizin de bu tavsiyeye katılacağınızı düşünüyorum aslında. Gittikten sonra özleniyor varken kıymet bilinsin. Neyse ben karışmış olmayayım gene de, sadece gereksiz gerginlik olmasın diye ufacık bir katkı yapayım dedim.

evet sanırım öyle olacak baksana sımdıden başladı lohusa sendroomu duygusallık yaptı kadnda yazık şimdiden ağlamalar başladı:)))a.s

ben de bunu demeye calisiyordum..
benim de neler yasadigimi bilemezsin sonucta. angelnrcn ben sana hitaben de konusmadim genel soyledim.
turkiye de bilmedigin bir sehre evlenmissin, ama bak ben yurt disina ciktim.
esim psikolojik yonden rahatsizdi, ilac kullaniyordu. bebekle ilgilenir gibi onunla ilgilenmek zorundaydim. mantikli dusunemiyordu. elhamdulillah iyi artik..
kocami benden sogutmaya calisan bir eltim vardi. o eltimin agina dusen kaynanam. kaynanam saf, eltim uyanik, parmaginda oynatip durdu.
yeni evlenmistim, ilk sene kayinvalidemlerle oturmak zorunda kaldim. kayinlarim, eltim herkes gule oynaya muhabbet ederken ben evcil hayvan gibi onlari dinliyordum. sikilip mutfaga girince suc olurdu, odama cikip uzansam suc olurdu, bilmedigim yollar, anlamadigim tabelalar, evde hapis gibi kaynanamla otururdum. esim 12 saat calisiyor gunde. aksam gelirdi. kut yorgunluktan uyurdu hemen.. ona derdimi anlatamiydum, anlatsam anlamiyodu kendi derdinden dolayi,
annemle konussam suc olurdu o kadar uzun ne konusuyomusum diye, annemle de dertlesemiyodum akli bende kalicak diye..
gezmeye giderdik cumartesi, ben burda essek basimiyim derdi eve biraz gec gelsek bi guzel haslanirdik, keyfimin icine ederdi...
yani neler sayayim bitmez..
herkez az cok birseyler yasadi.
bu iki sene bana cok sey ogretti..
simdi kayinvalideme gelince,
bi hayrini gormedim, tek derdi millet konusmasin, beni dusundugu yok.
butun bunlara ragmen, hamileligimde oldugu gibi, allahin izniyle dogumum geldiginde o zaman da ondan ilgi beliyor olucam.
belki bosa bir bekleyis olucak ama,..
gelsin keske, insallah o duyguyu ben de tadicam. o seneler once tatmis. ne olursa olsun o bir anne.
simdiden besik hakkinda fikir soyluyor, soylesin, sirf o soyledi diye direk karsi cikicak halim yok.
yani ben cok kirginim ona evet, ama kin besleme taraftari degilim.
kocama kalsa her soyledigim suc oluyor benim. hakli olsam da sus diyor bana, neden cunku onun annesi.
benim nefretimle veya ofkemle degismeyecek cunku.

yirim seni benn :)
cok tesekkur ederim. kelimelere takilmadan manaya baktigin icin. olumunekankayizsmile

evet sanırım öyle olacak baksana sımdıden başladı lohusa sendroomu duygusallık yaptı kadnda yazık şimdiden ağlamalar başladı:)))a.s

delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

yirim seni benn :)
cok tesekkur ederim. kelimelere takilmadan manaya baktigin icin. olumunekankayizsmile

ya arkadaşım bu topiği birbirimizi kırmak için açmadık zaten hamile kalıyorsun akrabalar ne diyo 9 aylık hamileyken ben halı yıkadım
lohusayken hç naz yapmadım beş kişiye yemek yapıyodum
lohusayken kar suyunda bebek bezi yıkadım
bebğin on parça bezi vardı sadece yıka kaynat uğraştım vıdı vıdı vıdıyani lohusayken anlıycak adam yok çoğumuzun etrafında hasas anlayışlı biri yok kalkıp hizmet edicen yine yatsan naz yapıyo derler ne yapalım lohusa halimizle kalkıp hizmetmi yapalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…