Lohusalık ve KV

Polyannaaaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2024
38
31
3
41
Merhabalar arkadaşlar,
Eşimin ailesinin yaptıklarını anlatmaya kalksam sanırım sayfa yetmez. Her dara düştüğümüzde ortadan kaybolan anne ve baba , konu hayatımıza karışmak olduğunda ellerinden dillerinden geleni yapmaya çalıştılar. 2 senedir gitmiyorum kv, kp evine eşimde zorlamıyor(du). Başka konularda var tabi ki gelinim diye hizmetçi konumunda görmeleri , her gittiğimde laf sokmaları , 1 aylık evliyken işten fırsat bulup gidemediğim için yapılan dedikodular ve bir çok konu. Ama kızımın doğum günlerinde çağırırım ona da gelmezler. Şuan ki konu ise ikinci doğumumu yaptım ve lohusayım. Bebeğim solunum sıkıntısı ve enfeksiyondan dolayı yoğun bakımda kaldı 8 gün. Hem bebeksiz eve dönmenin üzüntüsü hem o ara depremin yaşanması ve aklımın bebeğimde kalması ile yeterince gerildim. Kv ise 4. gün eltimle beraber eve ziyarete geldi. Geçmiş olsun demeden odaya girdiği an bu karnın ne sen doğurmadın mı dedi. Yengem ve annem sezeryanla doğum böyle işte korse var diye açıklama yapmaya çalıştı. İşte biz doğurunca hemen gidiyor gibi bişeyler saçmaladı (normal doğurmuş kendisi) neyse dedim yengemin hatrı çok onun yanında tatsızlık çıkmasın. Kızım çok hareketli bu kız oğlanı öldürür dedi. Bebeğim yoğun bakımdayken ölümle ilgili konuşması beni iyice sinirlendirdi. Yengem bebek sarışın sana benziyor dedi diye yok amcası da amcası diye tutturdu ama huzur kaçırmaya geldiği o kadar belli ki. Bende ne alakası var amcasıyla dedim. Benzeyebilir ama sırf bana benzetiliyor diye nasıl tepki veriyor. Kızımda da aynısını yaptı aynı annesi dediklerinde çirkin çocuk büyüyünce güzelleşir demişti. Bende kızım gayet güzel çünkü bana benziyor dedim sustu tabi o zaman yanımızda eşim vardı üsteleyemedi. Eşim hastaneye süt bırakmaya giderken annemi de bırakacaktı bulunduğum yerden 1 saat uzakta oturuyor annem. Bu defa seni hastanenin oraya bırakır sen otobüsle gidersin dedi anneme. Bende niye otobüsle gitsin eve kadar bırakacak dedim. Annemde evet orda bırakır mı hiç beni dedi. (Bu arada arabayı ben aldım tazminatım ve evlenmeden biriktirdiğim altınlarımla eşimin küçük bir payı var sadece.) Yengemde niyetini anlamış olacak ki hep toparlamaya çalıştı. Benim aldığım arabayı annemden kıskanıyor bize o kadar yardımı olduğu halde. Tabi eşime anlattım olanları başta annemde annem modundaydı sonra hak verdi tamamını dinleyince. Tabi bağır çağır kavgadan sonra. Fakat şimdi çağırıyor olacaklar ki gidelim 5 dk diyor. Çünkü babası gelmiyor ve torununu görmek istiyor büyük ihtimalle. (Ben gitmediğim için gelmiyor, ben gittiğimde de eşimle aramızda problem oluyordu) Bende görmek isteyen gelir görürdü dedim. Hastaneye de 10 dk uğrayıp geçmiş olsun bile demeden gittiler bebeğin durumu için bekleyebilirlerdi. Kızım 3 yaşına girecek geçen yaz sürekli göndermeme rağmen ilgilenmediler hala gitmek istemiyor sevmek istediklerinde. Şimdi bu konu aramızda sorun olacak, annemler uzakta olmasına rağmen gelip görüyorlar. Eşimi zorluyorlar biliyorum ama onların yanındayken bana yapılanları görmesine rağmen sesini çıkarmadı hiç bir zaman. Ben bir şey desem büyüttüler de büyüttüler. Sizce ne yapmalıyım? Eşimin istediği gibi gitmeli miyim ? Aynı şekilde mesafemi korumalı mıyım?

Her gittiğimde aramız daha da bozuldu. Bende acaba lohusalık mı diyorum ama insan torunuyla ilgili nasıl ölümle ilgili konuşabilir en hassas dönemde ?

Evet her defasında daha da artıyor yaptıkları . Torununun onları sevmemesi bile benim suçum onlara göre.
Zaten öyledir. Bu kaynanalar hiçbir zaman anlamayacak oğlunu ve torunun size yakın olmasını istiyorsanız gelininizede aynı şekilde davranacaksınız ki size yakın olsunlar. Gelinleri hizmetçi görüp vay oğlum yanımda olsun torunum beni sevsin isterler ama o işler öyle yürümüyor malesef.

Eşiniz çok uyduruk bir koca. Annesini bı hizaya soksun da sonra beş dakikadan uğrayal8m.ne olacak dedin. Ailesine yaranmaya mı çalışıyor. Yani böyle adamlardan birinci çocuk hadi cahillik de ikinciyi yapmamak lazım yaa

Annemde hep hediye al , ara kadıncağızı , bayramlarda git derdi gördü şimdi uyku girmiyor gözüme , hep mi böyleydi bunlar diyor. İstediğin kadar iyi davran anlamayan anlamıyor işte. Sonra uzaklaşınca da gelin suçlu. Erkeklerin de asla bunu anlamaması da cabası

Her zaman gelin suçlu anne melektir zaten erkeklere göre aslında biz sadece bizim tarafımızdanda bakılsın haklı olduğumuz yerde hak verilsin haksız olduğumuz yerde uyarılsın isteriz ama erkeklere göre anneler hep haklı biz şeytan onlar melektir. Şuana kadar haklısın annem yapmasaydı diyeni görmedim. O nedenle zaten ağrıyan başını daha fazla ağrıtma eskisi gibi devam edin kocanız ne dediyse ondan cesaretle devam ediyorlar büyük ihtimal kocanızda sizin sessizliğinizden cesaretle üsteliyor.

Haklısınız ne deseniz eşim başından beri annem babam modunda. Planlı bir gebelikte değildi, korunmaya rağmen oldu. Sadece ısrar edemiyor gidelim diye çünkü olay çıkarıyorum bu defa alttan alta söylüyor ama

Evet alttan alta söylüyor arada kalıyorum falan diyor ama bu kendi suçu zaten

Cok ıyı yapıyorsunuz gtmeyerek gorusmeyerek.bole insanlardan fayda degıl zarar gelır.mesafenızı koruyun bole Bı kayınvalıde insanın ruh sağlığını bozar
Faydasını görmedim herkes yardım modunda o laf sokma sonra gelinler gelmiyor oluyor . Doğru diyorsunuz hiç yararı olmadı ki

Sorun eşinde , ben olsam eşimi dinlemez ve gitmezdim , eğer eşim anasını babasını bildiği halde huzursuzluk çıkarırsa tekmeyi koyar anasının yanına yollardım , kimseyi dinleme rahatına bak ...

Gitme , eskisi gibi devam et asla yaranamazsın hatta daha beter olurlar ...

Ne kadar da çok benzıyoruz ya
Bende 2 buçuk ay önce doğum yaptım. 10 sene sonra tüp bebekle şükürler olsun ki bir kızım oldu.
Çok sorunlu bır hamılelık yaşadım. Tansıyon şeker plesenta previa. Bu sebeplerden dolayı 35 haftalık doğum yaptım.
Şükürler olsun ki kızım 13 günlük yoğun bakım sürecınden sınra kucağımda.

Doğum yaptığım gün kayınvalidem geldı odaya üzülmüyormusun bebegın küvezde olduğu için dedi. Ben sırf kötülük olmasın dıye sustum. Hiçbirşey demedım. Ve bunu 3 kez söyledi. Komşularım da duymuş.

Daha sonra bebekler parmaklarıyle işaret yaparlar ya. Siyasi bir işaret yaptı uyurken. Bende çok sevdım. Paylaştım wp den durum olarak.
Bana o fotoğrafı alıntılayarak kızımın nah işareti yapan fotoğrafını attı.
Benımle resmen dalga geçti. Sizce de öyle degıl mı.
Ben o nahlı fotoyu atınca deıdm ki anne ne demek istiyorsun.
Ne dıcem gül diye attım felan dedı..
Ben 10 senelık evlıyım onun ne zıhnıyette olduğunu ıyı biliyorum.
Ama eşimi nasıl inandirdiysa artık eşim bana asla inanmadı şaka yapmış dedı. Karşı karşıya geldık görüşmeyelim dedı.
Bende sen bılırsın dedım.
Kendı evınde bana bıktım senden yeter artık vs. Gibi cümleler kurdu. Herşeye rağmen aradan 15 gün geçti eşim gidelim mi dedı.
Sırf etrafa çocuğu göstermiyor demesın diye tamam dedım.
Bu sefer de hanımefendi kabul etmedi. Şimdi sorarım size ben bu kadının evine bır daha neden gideyim.
Ama eşim bır annem bır bacım var bu hayatta mecbursun geçinmeye onları idare etmeye diyor. Tabiki dışlamıyorum ama benım de gururum yok mu o kadar lafın üstüne neden gideyim. Kaldı ki o 60 yaşındaysa bende 36 yolun yarısındayım 60 kadar yaşayacağım ne malum. Neden onun bütün buğuzunu çekeyim.

düşünün 10 sene boyunca çocuk olmadığı ıcın itildim kakıldım. Hesaba alınmadım.
11. Sene bebegım olmuş Benı çok sevıyormus.
Eşimi de inandırmış.
İnanılmaz derece annemi kıskanıyor. Annemde kötülükten yana bır kadın değil hep boşver umursama der bana.
Annem bebegımın kıyafetlerini aldı. Diyor ki annene söyle kıyafet almasın altın alsın. Bunun gibi o kadar çok şey var ki defterlere sığma. Ama malesef kendını acındırmada 1 numara.

Kocana sorsana bacısı anası deli miymiş sorunları mı varmış da sen idare etme zorunda kalıyormuşsun onlar seni idare etsin. Ay gıcık oluyorum böyle insanlara utanmaz kadın bir de altın bekliyor kıyafet almasın altın alsınız altını da kendi alsın torununa. Boş ver bacım kocanı bir laf ettler mi sen iki laf etmezsen daha çok üstüne gelirler. Altta kalanın canı çıkıyor maalesef. Bebişini sağlıkla büyüt.

Sorun eşinde , ben olsam eşimi dinlemez ve gitmezdim , eğer eşim anasını babasını bildiği halde huzursuzluk çıkarırsa tekmeyi koyar anasının yanına yollardım , kimseyi dinleme rahatına bak ...
Kavgalarımızın %100 onlar yüzünden fakat asla anlamıyor , iyi davransalar zaten kendim giderim. Bariz hizmetçi arıyorlar gel mutfağa alış , yok evin her şeyini öğren yaparsın. Kp çocuğu ne zamana kadar emzireceğime kadar karışıyor öyle değişikler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…