• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalıkta destek olmayan eşi affedememe, boşanma

asdasdws

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.111
Puanlar
53
selamlar herkese,

Belki hatırlayanlar olur , ara ara buraya eşimle alakalı konu açıyordum. doğum yaptım aylar önce eşimin desteğini çok göremedim, yanlız ve kötü hissettim. gelgelelim yeni yeni, ' bilemedim, ben de ilk defa baba oluyorum adapte olmadım heralde sana destek olduğumu düşündüm olamamışım kusura bakma' tarzı konuştu... ama ben unutamadım da affedemedim de. bir yere gittiğimizde yemek yerken bile ben çocukla ilgilenirken aç kalırım o yemeğini yer. yardım edeyim demez. çok zor bir doğum sürecim oldu dikiş ağrılarım falan çoktu gece kalkıp biraz ben ilgileneyim altını alayım hiç demedi.
yıllardır birlikteyiz ama birkaç senedir evliyiz. fakat lohusalıkta destek görememek, yerli yersiz. şakalar( eşimle şaka yollu bir ilişkimiz hep vardı ama lohusalıkta insanın zoruna gidiyor bazı şakalar(!)) derken ben eşimden uzaklaştım. cinsellik deseniz hak getire ayda 1 falana düştü. çok istekli de değilim açıkçası. benim ona olan sevgim mi bitti, bu geçici bir durum mu . asla o dönemi unutamıyorum eşime karşıda uzaklaştım fazlasıyla. bugünde yerli yersiz şaka yapınca yine boşanalım ben seninle uğraşamam dedim. üzüldü baya ama benim içimde çok bir üzüntü yok niye bilmiyorum.

niye böyle oldu o çok büyük aşklarda böyle bitiyor muymuş, geçici diyip kendimi mi avutmalıyım. off çok çıkmazdayım.

Ne şakası yaptı? Çocukla hiç mi ilgilenmedi niye baba olmuş paşamiz bir sorsaydin

Çocuk öncesi nasıldı

selamlar herkese,

Belki hatırlayanlar olur , ara ara buraya eşimle alakalı konu açıyordum. doğum yaptım aylar önce eşimin desteğini çok göremedim, yanlız ve kötü hissettim. gelgelelim yeni yeni, ' bilemedim, ben de ilk defa baba oluyorum adapte olmadım heralde sana destek olduğumu düşündüm olamamışım kusura bakma' tarzı konuştu... ama ben unutamadım da affedemedim de. bir yere gittiğimizde yemek yerken bile ben çocukla ilgilenirken aç kalırım o yemeğini yer. yardım edeyim demez. çok zor bir doğum sürecim oldu dikiş ağrılarım falan çoktu gece kalkıp biraz ben ilgileneyim altını alayım hiç demedi.
yıllardır birlikteyiz ama birkaç senedir evliyiz. fakat lohusalıkta destek görememek, yerli yersiz. şakalar( eşimle şaka yollu bir ilişkimiz hep vardı ama lohusalıkta insanın zoruna gidiyor bazı şakalar(!)) derken ben eşimden uzaklaştım. cinsellik deseniz hak getire ayda 1 falana düştü. çok istekli de değilim açıkçası. benim ona olan sevgim mi bitti, bu geçici bir durum mu . asla o dönemi unutamıyorum eşime karşıda uzaklaştım fazlasıyla. bugünde yerli yersiz şaka yapınca yine boşanalım ben seninle uğraşamam dedim. üzüldü baya ama benim içimde çok bir üzüntü yok niye bilmiyorum.

niye böyle oldu o çok büyük aşklarda böyle bitiyor muymuş, geçici diyip kendimi mi avutmalıyım. off çok çıkmazdayım.
Lohusayken bosanmak, ne bileyim kocasinin kafasina tava gecirmek istemeyen var mi ben tanimiyorum hic.

Bence cok abarti sorunlariniz yoksa bi sure beklemelisiniz, bosanma lafida oyle her kavgada kullanılmaz

Ne şakası yaptı? Çocukla hiç mi ilgilenmedi niye baba olmuş paşamiz bir sorsaydin
çocuğu ben istedim bazı kariyer durumlarından dolayı, o istemiyordu hazır değilmiş demekki adam kendini biliyormuş. o yüzden de sayemde baba oldun falan tarzı çok yüklenemiyorum çocuğu ben istedim.

Çocuk öncesi nasıldı
hamileliği saymazsak çok iyiydi ama o zamanda ev işlerine falan fazla yardımı olmazdı yoğun çalıştığı için, açıkcası ben çok yoğun çalışmadığım için ona da çok yüklenmezdim iş yaptırmazdım. ona mı alıştı bilmiyorum

Lohusayken bosanmak, ne bileyim kocasinin kafasina tava gecirmek istemeyen var mi ben tanimiyorum hic.

Bence cok abarti sorunlariniz yoksa bi sure beklemelisiniz, bosanma lafida oyle her kavgada kullanılmaz
bir süre dediğiniz bu durum geçiyor mu? siz de geçti mi? ben içten içe nefret bile etmeye başladım

Çocuk büyüdükçe bunlar unutuluyor. Şu andan itibaren beklediğiniz her şeyi anlık olarak söyleyin. Çocuğa bak, bezi değiştir. Masayı sen topla... gibi. Yine beklentinizi karşılamazsa boşanmayı düşünürsünüz. Bu ülkenin erkeği eşe destek nedir bilmiyor. Öğrettiğin kadar öğreniyor. Çocuk denilen şey her evliliğe darbe vuruyor zaten, asla eskisi gibi olmuyor

Daha önce büyük sıkıntılarınız yoksa biraz sabredin. Bebeğin ilk 6 ayında babalar baba olduğunu anlayamıyor. Bebekle iletişim kurdukça sahiplenmeye başlıyorlar.
Ayrıca lohusalık döneminde eşinizin her hareketinin batması normal. Mesela daha önce güldüğünüz şakalara gülmemeniz gibi. 1-2 seneye bu günleri gülerek hatırlayacak ve unutacaksınız.

Söyleseniz bile yapmadı mı? Evet yardım etmeliydi ama kabul etmeliyiz ki erkeklerin çoğu böyle. Söylemek, yardım istemek gerekiyor. Bilerek mi yapıyorlar tamamen düşüncesizlik mi bilmiyorum ama söyleyince çoğu erkek aslında yardımcı oluyor ama sessizce destek beklersek hele de trip atmak için "al işte gör her şeyi kendim hallederim" moduna girersek hepten kopuyorlar olaydan.

çocuğu ben istedim bazı kariyer durumlarından dolayı, o istemiyordu hazır değilmiş demekki adam kendini biliyormuş. o yüzden de sayemde baba oldun falan tarzı çok yüklenemiyorum çocuğu ben istedim.
İste iki tarafin da istemesi gerek diye bosuna demiyoruz, sonrasi boyle oluyor. İstemeyen taraf kadinsa o zaman da agir lohusa depresyonu oluyor maalesef. Bence ani karar vermeyin biraz daha takip edin

Çocuk büyüdükçe bunlar unutuluyor. Şu andan itibaren beklediğiniz her şeyi anlık olarak söyleyin. Çocuğa bak, bezi değiştir. Masayı sen topla... gibi. Yine beklentinizi karşılamazsa boşanmayı düşünürsünüz. Bu ülkenin erkeği eşe destek nedir bilmiyor. Öğrettiğin kadar öğreniyor. Çocuk denilen şey her evliliğe darbe vuruyor zaten, asla eskisi gibi olmuyor
zaten talimatla çalışıyor çalışırsa, ama ne bileyim insan yemek yediğinde hayatım ben yedim bakayım birazda sen rahat ye. ya da evdeysek çok yoruldun biraz da ben bakayım git uyu sen. diye bekliyor. yok abi . çocuğu alırdı o arada yemek yapardım. ev işi yapardım yine iş yine iş. çok yoruldum anlatmaktan da . çok büyük hayal kırıklığı oldu benim için bedeli de sevgimin azalması oldu sanırım. dediğiniz gibi geçer mi unutulur mu bunlar bilmiyorum. ama çok zormuş

Söyleseniz bile yapmadı mı? Evet yardım etmeliydi ama kabul etmeliyiz ki erkeklerin çoğu böyle. Söylemek, yardım istemek gerekiyor. Bilerek mi yapıyorlar tamamen düşüncesizlik mi bilmiyorum ama söyleyince çoğu erkek aslında yardımcı oluyor ama sessizce destek beklersek hele de trip atmak için "al işte gör her şeyi kendim hallederim" moduna girersek hepten kopuyorlar olaydan.
gel banyosuna yardım et gel altını alırken yardım et diye ben söylüyorum. zorla gelir yapar. ama insanların içinde yemek yerken aç kalıyorum biraz da sen bak diyemiyorum. insalar acır gibi bana bakıyor. adamın içinde yok . onunda mı sevgisi azaldı bilmiyorum. eşini düşünmek yardımcı olmak içten gelen bir durum değil mi yani anlam veremiyorum.

Eeee adam baba olmaya hazır değilmiş demek ki, keşke hazır olunca olsaydı ama sizin bu soğuma geçici mi yoksa kalıcı mı ona bir bakmak lazım. Acele karar vermeyin bence başka sorunlar yoksa.

İlk çocukta eşim de talimatla çalıştı hep. Kendi düşünemedi bazı şeyleri. Ben düşünsün diye bekledim üzüldüm vs. Sonra bunları konuşunca "hallediyor gibi görünüyordun, ihtiyacı olsa zaten söyler diye düşündüm" demişti.
Sonra düşündüm çocuğum olmadan önce ben de çevremdeki lohusa kadınları anlamamışım. Yani ihtiyaçlarını çok da sezememişim. Yaşanmadan pek de empati yapılabilecek bir şey değil ki bir erkekten bahsediyoruz.

İste iki tarafin da istemesi gerek diye bosuna demiyoruz, sonrasi boyle oluyor. İstemeyen taraf kadinsa o zaman da agir lohusa depresyonu oluyor maalesef. Bence ani karar vermeyin biraz daha takip edin
bebeğimden asla ama asla pişman değilim. gerekirse kendimde bakar büyütürüm. zaten bu bir kadının içinde doğuyor. çocuk istediğimde ben anne olabilirim hazırım artık demiştim kendi kendime. aynen de öyle oldu. ama eşimin desteksizliğini bu kadar beklemiyordum çok büyük hayal kırıklı oldu. ben de söyleniyorum şöylesin böylesin sürekli tadımızda kaçıyor genelde de küsüz zaten.

Back
X