Büyük ihtimal eşiniz çoook bencil bir adam. Aman zaten eşim her şeyiiiii sırtlanıyor, ben evde koltukta telefon/bilgisayar başında takılayım ben rahatımı bozmayayım modunda takılıyor.
Ama eşiniz eş olarakta kötü, baba olarakta kötü. Böyle temel-az seviyede merhamet, vicdan, şevkat sahibi olsa, bebeğe az biraz bakardı. Onun canı sonuçta. Yetişkin aklı başındayken baba olmuş. Siz hazır değildi diye yazmışsınız ama o zaman o dikkat edecekti. Bebeği giydirmek, altını almak ona ilk zamanlar zor hatta endişe verici olabilir bebek çok küçük diye. Ama bebekle ilgili bin tane şey var yapılacak. Altını alamaz, ama kremini/pudrasını sürer, gazını alır, üstünü giydirmeye beceremez ama bir çorap giydirebilir, saçını tarar, bebeği oyalar. Bebek doğalı aylar olmuş, üç aylıktan itibaren yavaş yavaş oturmaya, anne dışında gördükleri diğer kişileri iyice tanıyıp, iletişime geçmeye başlıyorlar. Bebek şuan küçük bir insan yavrusu.
Çalışıyordu, yoğundu şu bu bahane değil. Bu ülkede bu kadar maden işçisi var, inşaat işçisi var, bütün gün ağır koşullarda çalışan babalar var, askerler var, yeri geliyor haftalarca belki aylarca evlerine gitmiyorlar, ama evlerine gittiklerinde çocuklarına babalık yapıyorlar.
Hazır değildim, bana zor geliyor, beceremiyorum, korkuyorum daha küçük dokunmaya, sen yapıyorsun zaten. Bunlar bahane değil. Bilinçli olarak ben sorumluluk almayayım, g*tüm rahat etsin ama beni biraz hırpala diyor.