Lohusalıktan değil normalde de sevemedim kvalideyi

Tuzlamaya nasil izin verirsiniz bu devirde bu resmen ilkelliktir artik. Doktorlar bangir bangir soyluyor yapmayin zararli diye
Kulaga isim okunmasi konusunda bence israriniz anlamsiz,kim denk gelirse o okur ne olacak sanki namazli niyazli hoca okusa bir sey degisecek
Ersag meselesini anlamadim,niye taktiniz o kadar? Sizin evinizi temizleyecekmis ne guzel, valla ben doguma bile giderken tek basima yaptim her isimi,soyle temizlikten yemekten anlayan bir kv olmadi yanimda

Tuzlama olayindan sonra çok sinirlendim size devamını okuyamadım ya bu ne cahillik tir hadi suya azıcık tuz ekleyip onla yıkarsın anlarım( ki onuda yatırmadım kızıma onu anlamam da neyse) nedir bu ya yemin ediyorum yanimda olsa iyice rencide ederim benim kv dede israr etmişti hayır dedikce ısrar ediyodu o yetmedi iğrenç eşimde baskı yaptı annem çok uzuluyo tuzlayalım diye 1 ay boyunca dir dır etti direndim ya tiksiniyorum esimden lan seni tuzlamıslarda nolmus her gün banyo yaptığı halde leş gibi kokuyor neyse çok sinirlendim ya minicik bebeğin neresi kokarmış ayrıca o mis ya cennet kokulu ..cahil insanlar neft et ediyorum bu kv lerden

Bu arada kaç günlük bebege bu zulmü yaptılar pislikler inşallah 40 ini1 geçmiştir

Yazini okuyunca cok sinirlendim gercekten. Kucucuk yavruyu tuzlamak nedir ya daha uc gunluk bebek cildi zaten hassas ve narin ne malum tahris olmayacagi caninin yanmayacagu. Kor cahil hareketler bunlar sanki kasaptan et alip tuzluyorlar. Tovbe yarabbim ne insanlar var ya. Benim kayinvalidemde senininkinin kafasinda eltimin cocuklarini yeni dogduklarinda banyo yaptirirken ters filan cevirip boyunlarini! ve bacaklarini tutup cekiyormus uzun olsun diye. Bende hamileyim su an esim bunu anlattiginda gulerek annem cocuklari boyle yikiyor haberin olsun dedi. Kan beynime sicradi. Bir gun bir aradayken annesine dedim duyduguma gore kucuk bebekleri boyle yikiyormussun dedim benim boyle seylere tahammulum yok dedim haberin olsun. Guldu kaynim icin oda bana kiziyordu onun cocuklarini oyle yikadigimda dedi ama ben dinlemiyordum onu yinede oyle yikiyordum deyince sinirlerim iyice zipladi. Benim cocugumda boyle birseyi aklindan bile gecirme dedim sert bir dilde sesini cikarmadi ama onu azda olsa taniyorsam bir yolunu bulup bildigini okumaya calisacaktir. Gerekirse kavga ederim yinede musaade etmem boyle birseye. Cahil kafalariyla kucucuk bebeklere neler yapiyorlar ya hey Allahim.

Yanlis anlama kardes ama sende de inatcilil var. Kv senin duzenine karismak jonusunda inatci sen ise daha bir inatci. Oncelikle ersag midir nedir cok kullanan var,kullanmak istemeyebilirsin bu 1, ayrica bizim ailede hatta sulalede bebekler mutlaka tuzlanir ve bende( rabbim sag saglim dogurmayi nasip etsin ) bebegimi tuzlamalarina izin verecem. Ha avuç avuç alipta etini soyana kadar bembeyaz tuzla kaplatmam kesinlikle tabi. Annem yaparken gormustum az bir tuzu sulandirip koltuk altlarina surup yikamisti yegenlerimi. Ben sadece annemin yapmasina izin veririm cunku daha hassas davranir.gecen esimin anneannesi ben yaparim yarim saat tuzla bekletirim diyince cildirdim tuzlama olayini abartip bebegimi resmen salamuraya yatirma olayina cevirecek ama buna da izin vermem Sen izin vermeyebilirsin bu senin bebegin karisamayiz. Ayrica inadindan midir nedir hala cocugunun kulagina ismini okutmamissin bu da garip. Son olarak Allah anali babalo buyutsun bebegini

Son düzenleme:
Tabiki eşime o şekilde söylemedim, o da zaten beni biliyor tuzlama olayından sonra yapıcam varsa da sırf kayınvalidem yüzünden yapmadığımı.. evet inatçıyım ama kayınvalideme bugün iZin verirsem yarın daha büyük şeyler olucak..

kusura bakmayında
kendı evladım ıcın ıstegım arzum dısında bırsey yapılmasına mudahale edemeyen bırı olsam benımde tepeme bınerlerdı

nasıl agzınız dılınız baglandı buna asla ınanmam kayınvalıdenızın gonlunu hos tutmak ıcın razı oldunuz cocugun tuzlanmasına
cocuguna zarar verılmesıne ıstegı dısında hareketde bulunulmasına kımsenın agzı baglanmaz

kendınızı ezdırmeyın bırsey soyledımı hayır ben bunu ıstemıyorum deyın hepsı bu yahu
bu ne kadar zor olabılır kı ?

Oğlum 4 günlüktü bunu yaptıklarında..o kadar korktum ki evladıma birşey olacak diye, ebe arkadaşım vardı o gelmişti bana birşeyler anlatmaya ona söyledim çok kızdı kvalide de oradaydı sonda bana diyoki ben olana üzülmem,bu kadar da pişkin işte..

Bunun tek cevabı eşim yüzünden.. o ikna etti beni ve o da istedi tuzlanmasını 3 gün ön e Doğum yapmış bir insandım, daha kendime bile gelememiştim..

Bunun tek cevabı eşim yüzünden.. o ikna etti beni ve o da istedi tuzlanmasını 3 gün ön e Doğum yapmış bir insandım, daha kendime bile gelememiştim..
oyle bırsey yok
bende dogum yaptım benımde kaynanatörüm var

deselerkı cocugu ateşle dağlıcaz daha oncede yegenımı ateşle dağladım vucudunu bırsey olmaz dese
esınızde annesıne tamam dese
ızın verıcekmıydınız ?

eşınız annesının gonlunu kırmamak ıcın evet dıyor bunu bılıyorsunuz esınız ne anlasın ne bılsın kac kere bebek tuzladı kı

sız ayaklarınızın ustune saglam basıcaksınız sız basa cıkacaksınız sız o bebegın annesınız doguran sızsınız
hıc kımseye meydan vermeyın kararlı ve tavırlı durun net bır sekılde hayır ıstemıyorum kesınlıkle hayır dedınız mı kımse sıze zorla bırsey yaptıramaz

Ah o Avoncular ersagcilar farmasiciler. Ay cinnet geliyor bana. Bir toplanalım bir toplantı olsun hemen açıyorlar katalogları. Yeter ya hu.

bir de anneniz de orada imiş

o neden X hanım o öyle olmaz

yıkama suyuna atalım biraz tuz yeter dememiş

ya da siz en azından annenize söyleyip durdurtmadınız

neyse çocuk ucuz kurtulmuş diyorum

bir de ebe arkadaşınız vs de varmış başlamadan sorsanıza hem işte kv ye de doktorlar olmaz diyor der sustururdunuz

bundan geçmiş de başka çocuklarınız olursa onlara tedbir alın

Bebeğimin kulağına hocada olsa yabancı biri ezan okuyup ismini koyacağına, kendi öz babası yapsın bunu daha makbuldür.. düşünceniZ çok tuhaf bu noktada. Ama tuzlama konusunda keşke ortalığı yiksaydiniz..

Lohusayken bi haller oluyor bu kvlere ben de çok zorlandım lohusayken. Demek ki inatla olmayacak canım. O inat etsin dursun sen bildiğini yap sorma da ona söyleme de gerekiyorsa.

Ev o marka deterjanla temizlense ne olur ki
Siz de cok inatcısınız
Kadın düşünmüş yardım ediyor
Biz gecen yıl ev aldık
Eşimle ikimizin anası ağladı biliyor musun evi temizlerken resmen anamız agladı
Sıfır evdi
3 günde eski evdeki esyaları koliledik
Tasıdık temizledik ve yeni eve tasındık
Bir kere kalkıp da denizinden günesinden keyfinden fedakarlık edip gelmed bile
Taaaa 11 ay snr geld evimize
Ve bu kadın her seferinde oğlum benim en kıymetlim diye ağlar
Yaranmya calısur yapmadıgı seyleri yapmıs bizi cok düşünür gbi kendini pazArlar
Keske evimi temizlemeye gelecek bir kv dem olsa idi
Ama yok

Konu cocuğumsa herkes haddini bilecek. Eşimde annesinin agzına bakip benim fikirlerimi yok sayıyorsa kimse kusura bakmasın eşimde haddini bilecek şunu hep unutuyorsunuz tabiki büyuklerin düsüncelerinden deneyimliliklerinden fikir alınır ama aklınıza yüreginize yatan varsa yapilır yoksa kimse kusura bakmasın hayir istemiyorum demek evlat için bu kadar zor olmamalı.

Ağzına tuz mu sürdü 4 günlük bebeğin.. Okuduğuma inanmamak istemedim. Elinize bir kaç doktor makalesi okutacaktınız bununla ilgili o da annesini uyaracaktı. Benim lohusalığım da çok kötü geçti herkes karıştı ama ben tıbbi konularda çok bilgili olduğum için eşim hem kendi ailesine hem benim aileme bebekle ilgili her şey eşimin dediği gibi olacak kimse karışmasın dedi annesi de sustu. Tuzlamadım, kundak yapmadım vs vs. Ama ersağ konusunda çok garip tutumunu. Benim KV gelse evini temizlese karışmazdım o wrsağla temizlesin siz kendi istediğinizle temizleyin. O ürünler de bitkisel. Çok kötü şeyler değil. Keşke benim KV de gelse de bir hayrını görsem. 1 bardak sofradan kaldırmaz, kimseye bir hayrı dokunmaz anca laf söyler, bebeği sevmemize bile karışıyordu. Öyle sevilmez böyle tutulmaz öyle öpülmez böyle emzirilmez amannnn kaynananın işte hepsinin köküne kibrit suyu...

tuzlam nedir yaaa... Allah korumus yemin ederim. bebegine kendin bakabilirsin. bence artik gelmesin

cuteeeee oğlun mu oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…