Lohusayım başkaları benden lohusa!!!

valla canım bende pek iş yapma heveslisi değilim ama kayınbaba beni odamdan çağırıyordu mutfağa git annen napıyor yardım et diyordu kaynana desen oda oturduğumu görmesin çay yap meyve getir ağızlarıyla diyorlardı ben istermiyim lohusayken bunalıma girmeyi bir rahat ettirmediler ya :1shok:
bide lohusayken insan çok duygusal oluyor bide ne bilim üstümde bir salaklıkmı vardı ne saf gibi kuzu kuzu yapıyordum kim ne derse ama şimdi gözüm açıldı eşime bile çemkiriyorum hakkımı yedirmiyorum lafımı esirgemiyorum keşke önce böyle yapsaydım sengözlerimebaksanab

Vallahi yazılanları okuyunca içim daraldı bebek yapmaktan vazmı geçsem.Çünkü benim de bunlara benzer şeyler yaşayacağım kesin kayınvalidem fazlasıyla herşeyi bilir eminim o zamanda herşeye karışıp beni daraltır ooofff çok sıkıldım şimdiden...

canım senini gerçekten çok zormuş, benim başıma da bir benzeri geldi, evde annem kalıyordu doğumdan 3 hafta önce geldi, eşimin annesi buz gibi davrandı, kendini beğenmiş bi şekilde, hamileliğimde aramayan sormayan insanlar birden herşeye karışmaya başladılar, annemden rahatsız oldular, doğumdan sonra eve geldik annemin yattığı oda güya daha çok güneş alıyormuş sen bebekle burda yat demeler, annem çocuğa emzik verir, mutfakta eşimi fısır fısır doldurmalar , emzik verdirtme emmez diye, halbuki aslanlar gibi emiyordu oğluşum, eşim de anneme soğuk davrandı en sonunda annem kavga etti eşimle , çünkü ben sürekli ağlıyordum, annem bana söyleniyordu, eşimi evden kovdum, boşanma noktasına geldik, aileler yüz göz oldu resmen, annem apar topar gitti torununa doyamadan , kırkım dolmadan, kadın o kadar özenmişti,eşim çok özür diledi ama nafile, şimdi de kayınvalidem emziği verdirmeye çalışıyor, sütüm dolsun diye, bense takmıyorum onu eski saygım bitti, çok büyük bi kin kaldı içimde. inanır mısınız tiksiniyorum ondan artık bu yaşananlardan sonra,hep diyorum Allah'a havale ediyorum,

semru12 yaşadıklarımız benzer valla benim kaynanada annemin yaptığı herşeye laf söyledi öyle olmaz böyle olmaz kadıncağız tamam ozaman ...hanım dedi durdu, eşime gelince anneme çok kötü davrandı annemin yanında bana bağırmalar annem gene sabırlı kadın ses çıkarmadı ama eni sonu kadın gündüz vakti ağlayarak evine gitti, o kaynana varya ozaman bana yaptıklarını asla unutmicam buz gibiyim bende ona artık 2 dünya bir araya gelse unutmam hakkımı yedi, normalde kötü bir kadın değildir ama ozaman nolduysa birden cadıya döndü kıskanmalar ağlamalar surat asmalar hasta olmalar ne bu bee,daha nice olaylar var başımdada anlatsan bitmez burda, yani kaynanan gönlünü eylemeyle geçiyor benim evliliğim ve kocamda anasının gönlünü hoş tutacam diye beni 2.plana atıyor :mymeka:

asistan27,senin üstüne gelmiş gibi olmuşum,yanlış anlama canım.kabahat tabi onlarda.kalksın kendi alsın meyvesini.sanırım biraz rol yapmak gerekiyo ay şuram buram ağrıyo diye.bu sefer de defolu gelin oluruz.amaan ne biliim işin içinden çıkamıyorum
bakalım ben napıcam doguruncadelikafadulden

Galiba en şaslınız benim içinizde...

Ben doğum yaptığımda annem ilk gece hastahanede yanımda kalıcaktı ama sevgili kayınvalidem de yanımızda kaldı...Bir tane koltukta ayak ayağa verip yattılar daha o geceden sinir oldum..

Ertesi gün evimize geldik annem ve kayınvalidem de evde...Kayınvalideme anne sen git istersen dinlen annem kalıcak yanımda dedim tamam dedi bütün gün durdu gece gitti...

Sabahın köründe geldi neymiş gelen giden olurmuş poffff siniroldum..

Kendi annem gitti evine 40 gün kayınvalidem kaldı yanımda..
Allah razı olsun bütün işlerimi yaptı yemeğimi yaptı yatağıma kadar getirdi ama neyaparsa yapsın ben yattığım yerden sinir oldum

bende kaynanayla ilgili küçük bişey anlatmak istedim..

annesi birgün kızına sormuş demişki kızım kaynananın nesine sinir oluyorsun diye oda demişki yürümesi beni deli ediyor.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

yani ne yaparlarsa yapsinlar insani gene sinir edecek bişeyleri oluyor malesef

Aynen öle valla ne gelinlere yaranılır nede kaynanalara:dance::dance:

yok be güzelim yanlış anlamadım, o dönemler benim belim ağrıyordu çok ağrıyordu kayınbabam ona bile hareket etmiyorsun ondan oluyor diyordu düşün artık gerçi sonra dr gittim başka bir rahatsızlığım varmış kendilerde anladılar günahımı aldıklarını ama bu seferde vay sakat kaldı diye laf söylediler
ay ben bu insanları napsam ama hep kocamda suçun büyüğü hep beni oda sıkıştırıyor sen tek gelinsin sen yapacaksın bilmem ne ona dert yanamıyorum ulan nerden buldumda evlendim beee gözüm körolmaya senağlama

50 günlük bir oğlum var aynı dertlerden ben çekmekteyim.annemle eşimin arası hiç ii olmadı kaynanam yüzünden evime bile gelmiş değildi.ben yinede kaynamla aramı hiç bozmadım 2 yıllık evliyim her tatilemizde her yemeğe çıktığımızda alişverişe çanta gibi kaynamam yanımızda doğum günü özel günlerimiz şimdiye kadar hiç sesimi çıkarmadım aman benden olmasın diye doğum yaptım eşim annemi istemedi annem doğru dürüst göremedi bile beni kaynamam 2 gün geldi göyya bana baktı.doğum fotocu tuttum şöle parasınıda abim hediye etti albüm kısmında niye annemin hiç resmi konmadı diye benimle tartışmaya başladı.bende dedim bu bizim ailemiz çoçuk sen ve ben yok efendim annesi alınırmış bende alınsın dedim ilk defa bir şeyde istemiyorum dedim sonuçta eşim öleyse boşanmak istiyorum dedi ii dedim
annesine hemen sölemiş kadın aramış beni bas bas bağırıyo ben dedim gidiyorum beni çoçukla tehdit etti tepemin tası attı ailemi aradım hemen geldiler eşim annemi dövmeye kalktı evdevkıyamet koptu bu sefer eşim kıvırmaya balşadı bende yeter artıkbende senin anneni istemiyorum dedim bu arada kaynanam iğrenç bir mesaj atmış bana tam bir rezillik şu an eşimle aramız hiç yok bana çoçuğun bakıcısı gibi bakıyor sonuç berbet durumdayım boşanma durumuna geldik sice ne yapmayılım?

hey allahım yarabbim yaa
gerçek mi bunlar allah aşkına şaşkınım ne diyeceğimi bilemiyorum..
insan büyüğüne böyle davranır mı yaa bide eşinin annesi bide çocuğunun anneannesi..
ayıp bee ayıp..
ama yukarıda allah var umarım yanlarına kalmaz bu yaptıkları.. eşinin de kayınvalidenin de..

ah güzelim ya nasıl üzüldüm yaa:teselli:
allah varya böyle şerden korusun, biliyormusun eşimde beni annesi konusunda haksız gördüğünde benimde dünya başıma yıkılmıştı demekki beni sadece çocuk doğurayım diye evlenmiş dedim şuan senin durumunu çok ii anlıyorum bebeğimiz yokken bigün eşimle ailesi yüzünden tartıştık ve oda bana boşanalım ozaman demişti keşke ozaman hadi deseydim çocuk olunca işler daha çıkılmaz oluyor
ah bu koca karılar varya bunlar oğullarını kimseye vermek istemiyorlar, bizleride çocuk doğuralım diye alıyorlar sonra bakıyorlar oğulları azcık bize değer verse ilgi gösterse kıskançlık krizine girip neler yapıyorlar
canım sana tavsiyem sabret gün gelecek eşin senin kıymetini anlayacak ve diyorumki sana güçlü ol eşine karşı tartıştığında ağlama ve son sözü söleyen hep sen ol kötükedihüso

valla mesajını hayret içinde okudum
bu ne yaa dedim bu çekilecek durum değil ne diyeceğimi bilemedim valla.
inşallah düzelir eşin ama o düzelene kadar sen ne olursun bilemem
kimi erkekeler birzamandan sonra akıllanır ama olan kadına olmuştur bir kere,
kimi erkekelerde asla düzelmez aynı tas aynı hamam devam ederler
inşallah eşinle aranız bir an önce normale düzene girer sende mutlu olursun
:teselli:

sabır ama düşünüuorum insan ne kadar sabredebilir diye işin içinden çıkamıyorum. ailem kararım ne olursa olsun benim yanımda bana bu şekilde davranan bir eş yani bu ortamda bebişimede yazık benim stresin ister istemez ona geçiyor çok kararsızım

100 lohusadan 98 i bunları yaşıyor neden ve ne için....hala aklım almıyor...
benim hiç aklıma gelmezdi ama çok kötü günler yaşadım
allahtan eşim asla 1 gün bile annesini savunmadı sürekli kızdı davranışlarına..
çok kötü günler geçirdim ama eşimve kendi annem hep yanımdaydı....
sonuçta kaynanam kendi etti kendi buldu şimdi eşimde bende konuşmuyoruz birbirimize gelip gitmiyoruz allah havale ettim bunlar insanın içinden asla çıkmıyor çıkmazda

mrb.arkadaşlar.bende aranızda yeniyim ve bende 20 günlük lohusayım.konu beni okadar yakından ilgilendiriyorki anlatamam :) kayınvalidemler 1 aydır bizdeler ve bebeğimin ne doymadığı kaldı nede gelişmediği. üstünü bile değiştiremiyoru"yinemi değiştirdin" diyor her defasında.altını almaya korkuyorum her seferde bi laf söylüyor.içim sıkıldı artık Allahım sabır ver demekten başka bişey gelmiyor elimden. bu durumda olan herkesi çok çok çok iyi anlıyorum.hepimize sabırlar...

sabredeceksin canım lohusalık döneminde normalde olan seyler insana daha ok batıyor sabret hepsi gecicek inanki..

stresli bir lohusalık dönemi geçirdim. ama tamamen psikolojik. insanlar iyi niyetli bile yaklaşsalar batar olmuştu bana.
aman dokunmayın bebeklere mikrop kapar.
karışmayın bana...vs
gelip geçti o günler .

Her lohusanın başına geliyo galiba bunlar okurken herkezin yazısında kendimden bi şeyler buldum galiba doğumdan sonra erkekler kendi annelerinin kıymetini daha iyi anlıyo onlarda bunu farkedip bilir kişi edasıyla yaklaşıyolar.Kadınca bi intikam, biliyolar kendileride yaşadığı için o dönem nasıl hassaslaşıldığını ve lohusayı nasıl rahatsız edebileceklerini.Erkek için sorsan annem çocuğumla ve karımla ne kadar ilgili ama bizimki nankör yaranamadı kadıncağız diyolar.Benim kaynom eşim yokken anası gibi suratsız eşimin yanındada canımı veresim geliyo diyodu....

benımde 50günlük kızım var, kaynanam su verelım dıye tutturdu 1 aydır. dıokı ''1 tatlı kasıgı veriyim''. olmaz dıyorum ''barı 1 cay kasıgı verıyım'' dıyo:) illa su vericek:) ben olmaz dedıkcede kızıma dıyo kı'' oo yavrum benim öldün susuzluktan kimbilir nasıl susamıssındır sen simdi,susadıgın için aglıyosun dimi'' kızıma böle şeyler sölüyo hep. kızım ne zaman aglasa susuzluktan aglıyo dıyo. su olayına takmıs durumda kadın yanı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…