- Konu Sahibi hazanyeli_28
Gece 12 lere kadar tek kaldım hic de korkmadım. Taki bazı kendini bilmez misafirler tek kalmaktan korkmadığımı söyledim diye eski lohusa hikayelerini ballandıra ballandıra anlatana kadar. Korkmayan lohusayı korkutalım çetesi var kesin. Sonra kabus falan gördüm uyurken bu zevzekler yüzünden. O zamanında birşeyler görenler de emin ol böyle zevzek akrabalar eş dostun anlattığı ile kafayı yemiştir.Arkadaslar 9 gun oldu dogum yapali gunduzleri tek kaliyorum mecburen annem rahmetli kaynanam alt.katimda ama gunde 2 kere ugrar gider. Lohusa anne bebek 40 gun tek kalmaz derler siz bu donemi nasil atlattiniz tecrubeli anneler net.den biraz arastirayim dedim hic yoktan korku sardi
Aslında olayın aslı bilime dayalı. Derlerki lohusa kadının 40 gün mezarı açık kalır. Nekadar ürkütücü değilmi. Aslında bunun açıklaması. Doğum sonrası 40 gün komplikasyon yaşamak mümkün. E oda birdeb bire olacak değil. Ateşin falan çıkar agrin olur.
Ne eşimin kıyafetini giydim. Ne yatağa basucuma birşey koydum. Yok efendim akşam ezanina yakın banyo yapma cocuguda geç yıkama. Akşam ezanı okunmadan çocuğun kiyafetini ipten topla. 40 çıkmadan sokağa çıkılmaz. 1 ci hafta çıkıp fellik fellik gezdim çocukla. Sezeryanli halimle. Rahat ol. Sadece doğum yaptın. Bide düşünsene buna her toplum inanmıyor 40 denen şey her toplumda yokki. Eee haliyle diğer toplumların kafasında huni ile gezmesi gerekir.