• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusayken tek kalmak

Arkadaslar 9 gun oldu dogum yapali gunduzleri tek kaliyorum mecburen annem rahmetli kaynanam alt.katimda ama gunde 2 kere ugrar gider. Lohusa anne bebek 40 gun tek kalmaz derler siz bu donemi nasil atlattiniz tecrubeli anneler net.den biraz arastirayim dedim hic yoktan korku sardi
Gece 12 lere kadar tek kaldım hic de korkmadım. Taki bazı kendini bilmez misafirler tek kalmaktan korkmadığımı söyledim diye eski lohusa hikayelerini ballandıra ballandıra anlatana kadar. Korkmayan lohusayı korkutalım çetesi var kesin. Sonra kabus falan gördüm uyurken bu zevzekler yüzünden. O zamanında birşeyler görenler de emin ol böyle zevzek akrabalar eş dostun anlattığı ile kafayı yemiştir.

Aslında olayın aslı bilime dayalı. Derlerki lohusa kadının 40 gün mezarı açık kalır. Nekadar ürkütücü değilmi. Aslında bunun açıklaması. Doğum sonrası 40 gün komplikasyon yaşamak mümkün. E oda birdeb bire olacak değil. Ateşin falan çıkar agrin olur.
Ne eşimin kıyafetini giydim. Ne yatağa basucuma birşey koydum. Yok efendim akşam ezanina yakın banyo yapma cocuguda geç yıkama. Akşam ezanı okunmadan çocuğun kiyafetini ipten topla. 40 çıkmadan sokağa çıkılmaz. 1 ci hafta çıkıp fellik fellik gezdim çocukla. Sezeryanli halimle. Rahat ol. Sadece doğum yaptın. Bide düşünsene buna her toplum inanmıyor 40 denen şey her toplumda yokki. Eee haliyle diğer toplumların kafasında huni ile gezmesi gerekir.

Gündüz degil sadece gecede tek kaldım.esim iş seyahatine girmek zorunda kaldı.hatta o teklif etti birini cagıralımmı diye.gerek yok ya dedim.mis gbi.bence en kötüsü biriyle kalmak lohusayken.bebegine sarıl mis gbi emzir istediğini giy rahat ol vs.dger düşündüğün konu ise eskiden bu kadar teknoloji hastane ortamı vs yokmus.annede komplikasyon olup atesi vs cıkıp havale görebilirmiş.bundan dolayı tek kalma lohusanın mezarı 40gün acık durur derlermiş.suan cok öyle bir durum cok nadir.kaldıki allah korusun bişe olsa aniden olmaz komplikasyon vs

Öncelikle Allah hayirli etsin gozunuz aydin.
Bebegim dogdugu hafta beraber yasadigimiz tek dayanagim tek aile ferdim annem vefat etti aniden. Ameliyatli ve sakinlestiricilerle ayaktayken yalniz basima bebegime baktim aglama krizlerimi saymazsam.
Hic birsey olmaz merak etmeyin. Bebeginiz varmis daha ne olsun. Ona sarilin. Artik bir annesiniz ve kollayansiniz. Bildiginiz dualari okuyun. Allah yardimciniz olsun. Bu konuyu gorup de lohusa olmak icin can atanlara da rabbim evlat nasip etsin.. cunku her derde deva olan duygudur annelik.

Eskiden lohusa depresyonu falan bilinmediğinden uydurmuş insanlar o doğaüstü durumları korkmayın. Kendinizi kötü hissetmiyosanız psikolojiniz yerindeyse hiiç bişey olmaz allahın izniyle. Bebişinizle mutlu mesut takılın Allah hep güzel günlerini göstersin inşallah :anne:

Annenize allahtan rahmet diliyorum.
Yurtdışındayım.
Erken Doğum yaptım.
Bebeğim 1.900 gr doğdu. Nasıl küçüktü.
Annemin vizesi çıkmadı. Kimsem yok felan.
Bebeğim küvezde. Benim ağrılar gece inlemelerim. Eşimin psikolojisi bozulmuştu.
Bebeğim küvezden çıktı. Eve geldik.
Ruhen iyiyim. Allah o zaman öyle bir güç vermişti.
Ne bebek yıkaması bilirim ne bişey.
Eşim gece 10’a kadar çalışıyor.
Müziklerle bebeğim göğsümde diziler,eğlenceli filmler,meyve tabağım.
Ufacık bir odada huzurlu bir ortam yaratmıştım kendime.

Siz iyi hissedin bu anların keyfini çıkarın.
Yanlız değilsiniz..
bebeğinize güzel sağlıklı ömür diliyorum.

Saçma sapan şeylerle kendini korkutma.
Öyle şeyler hurafe.
10 gün annem vardı sonra gitti.
Evde hep tektim.
Eşim gececi oldu gecelerde tek kaldım falan. Hiçte öyle şeyler yaşamadım.
Çünkü biliyorum ki uydurma.
Duanı et, Allaha sığın al bebişini öp kokla sarıl,, bolca uyu onunla ki dinlensin vücudun. Emişin bolca sev doya doya.

2 gün hastanede kalabalıktık işte. Sonra yalnızdım. Sezeryanlıydım. Kocam da yalan olmasın 5 gün mü ne durmuştu, e iş güç bir yere kadar erteleniyor. Güçlendim. Her geçen gün daha da güçlendim.

Saglık la büyütün yavrunuxu öncelikle. Ben de 3 ay önce dogum yaptım ve 10 günlükken eşim göreve gitti 10 günlüğüne ve o dönem için yiyecek içecek stogumu yaptı ben gece gündüz yalnız kaldım bulunduğum ilde. Duamı okudum sadece bebegim le vakit geçirdim. Öyle saçma hurafe şeylere inanmamak gerekir. Hangi devirdeyiz

Vallahi 16 ay arali iki cocugum var ikisinde de yalniz kaldim hala yalnizim ben yapiyorsam ve yaptiysam herkes yapar:) arada cinnet noktasina geliyorum ama geciyor merak etmeyin

Arkadaslar 9 gun oldu dogum yapali gunduzleri tek kaliyorum mecburen annem rahmetli kaynanam alt.katimda ama gunde 2 kere ugrar gider. Lohusa anne bebek 40 gun tek kalmaz derler siz bu donemi nasil atlattiniz tecrubeli anneler net.den biraz arastirayim dedim hic yoktan korku sardi
Kendini korkutma allahın izni ile bişey olmaz ben 5 gün kayınvalimle kaldım sonra kendim istemedim bebeğimle tek kalmak istedim bi sıkıntı yaşamadım

Hep yalnızdım 4.bebegim oldu hala yalnızım aklima hic kotu birsey getirmedim sende rahat ol Allaha sığın pozitif ol bebeginle çok mutlu huzurlu yaşa ;)

Back
X