alın o zaman benden bi teori hani ilk bölümlerde kate le jack şelalenin arkasındamıydı neydi iki iskelet bulmuşlardı, jack biri kadın biri erkek demişti, hatta adem havva lafı falan geçmişti, bence onlar jackle kate -tatlicadiarzu-
Desmond‘un geçmiş sezonlarda yaşadığı muhteşem maceralarda gördüğümüz gizemli yaşlı dükkan sahibesi 5×02 bölümünde geri döndü.
Bu kez Hawking‘i (jedi tarzında) eski bir kilisenin bodrumunda, matematik problemleriyle uğraşırken buluyoruz. Ayrıca orada devasa sarkaçlı bir şey Dharma bilgisayarında çoğaltılan bir harita üzerinde işaretler çiziyor. Öyle görünüyor ki o, Ben’i ve arkadaşlarını adaya geri göndermenin yolunu bulmakta zorlanıyor. Aşağıda daha ayrıntılı görüntüler bulabilirsiniz.
Charlotte lost adasında daha önce bulunmuş birisi. Bunu biliyoruz. Çünkü 4. sezonun sonlarında , miles ile aralarında geçen konuşmada ; Miles, charlotte’a –Adaya geri dönmek– için o kadar zahmete girip, neden şimdi ayrılmak istiyorsun demişti. Ama bunu neye dayanarak söyledi? Ölüleri duyabilme yeteneğiiyle mi !!! yoksa micheal’ın casus olduğunu bildiği gibi bunuda mı bildi( içgüdü) . yani acaba charlotte yeniden dirildi mi zaman kaymasıyla? çünkü kendi söylemleriyle en son çocukken burnum kanamıştı diyor. daha önce öldü mü bilmiyoruz ama kesin olan bir şey var charlotte’ın o adada daha önce bulunduğu. Galiba adada dharma zamanında bulundu, ada üzerindeyken öldü ve adada zaman kayması olunca genç haliyle tekrar ada dışında yaşamaya devam etti, zaman geriye alındığı için. charlotte’un faraday ile bir akrabalığı olduğunu düşünmüyorum, burnunun kanaması adada daha önce bulunduğu için oldu.
ya da Desmond ve gemideki diğer adamın başına gelen gibi, Sabit ‘constant ‘ meselesi yüzünden burnu kanıyor. hatırlarsanız , desmond odaklı o bölümde böyle şeyler oluyordu. ama Faradayın açıklamaları o zaman yolculuğunun bedensel olmasından ziyade , sadece bilinç düzeyinde olduğunda yanaydı. ama şu anda sörüyoruz ki durum hiç de öyle degil.
Alınan duyumlara göre 5. sezonun ilerleyen bölümlerinde jeremy bentham’ı göreceğiz. Yani adadan nasıl ayrıldığını, walt ve kate‘le olan konuşmalarını göreceğiz.
Ama bu durumda kafalara takılan bir önemli bir soru ise ( daha bir dünya cevaplanmamış soru var ya neyse ) , madem benjamin, adayı taşıdığında, yani zamanı kaydırdığında, kaydırmadan önce adadan ayrılanların geri dönmesi gerekiyordu, neden oceanic six’in gitmesine en başta izin verdi ki ? Şimdi hepsini toplamak için uğraşıyor. yani umarım adadan gidenlerin geri dönmeleri gerektiğinin mantıklı bir açıklaması olur.
bir diğer nokta ise adadaki ve dışardaki zaman farkı. bölüm başında ” 3 yıl önce ” şeklinde bir ibareyi resmen gözümüze sokar gibi koydular. Yani burada anlaşılan şu anda izlediğimiz Sayid, Hurley, Kate , diğer oceanicaltılısı ve Benjamin — adamım :)
— bulunduğu zaman dilim adadan ayrıldıktan 3 yıl sonrasında geçiyor. ve bölüm sonlarında izliyoruz ki 3 yıl geçmiş, ve ne hikmetse son 70 saatlerine girmişler. çünkü işler karışacak cidden.
http://www.kadinlarkulubu.com/online-diziler/248019-dizi-lost-5sezon.html#post5010633
Buyrun lostzede arkadaşlar:roflol:
peki hatunlar şunu sorcam size
bakındım göremedim bu soruyu
hani ben lockun tabutunu aldı arabanın arkasına koydu
sonra bi kasaba girdi
ordaki kadınla belli ki tanışıklar hemde bayağı bi tanışık anlaşıldığı üzre !!
sizce o kadın kimdir nedir var mı tahmin ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?