Lost

• Konu Sahibi Konu Sahibi mia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ah yavruuum, sende gebesin tabi evde Lost'a sardın dimi:teselli: Bende geçen sene bulaştım bu illete, sonra sardı bütün ficudumu

kaydirigubbakcemile3 evet ya bende geçen sene bulaştımm ama evden değil işten izliyorum molalarımı lostla değerlendiriyorumm yoksa kaytardığımdan değill

Sen gibin hayatta mumya gibi yaşamaktansa adamlar ekşınlı yaşiyler.

Walt kılığına giren jacoptu az kafa çalıştır sen anla iyiyi kötüyü nato kafa nato mermersin beaaaabenneyaptımki

maşallah nev sen bu diziyi çözmüşsün ya ben seni okudukça kafam karışıyor :) yakın takiptesin maşallah öğren öğren anlat bizee sositososito

maşallah nev sen bu diziyi çözmüşsün ya ben seni okudukça kafam karışıyor :) yakın takiptesin maşallah öğren öğren anlat bizee sositososito

Ben detaylıcana anlatırım yevrım sağa bir aradelikafadulden

Jacop'un zıttı olan vatandaş ilk "The Life and Death of Jeremy Bentham" bölümünde gözükmüş, Lost'ta oynayacakları ararlarken bu vatandaşın oynayacağı rolün adı "Samuel" miş. Lostpedia'dan okudum

Son düzenleme:
SİYAH VE BEYAZ

LOST'un pek çok bölümünde karşımıza çıkan siyah ve beyaz rengin yansıttığı zıtlıklar, aslında dizinin bütününe yayılan ve seyircilerin kafasını kurcalayan "kim iyi, kim kötü?" sorusunun da bir göstergesi olarak ele alınabilir. Bir bölümde "kötü" olarak damgalanıp yerden yere vurulan bir karakter, birkaç bölüm sonra yaptıklarının ardındaki nedenler ortaya çıkınca bir anda sempatik bir hal alabiliyor, hatta sevilenler arasına dahi girebilmektedir. Bu da aslında insan ruhunun hem siyahı hem de beyazı bünyesinde taşımasından, mutlak iyi ya da kötü olarak değerlendirilmesinin neredeyse imkansız olmasından ve aslında genel olarak "gri" bölgelerde gezinmesinden ileri gelir.

Siyah ve beyazın hem doğada hem de insan eliyle yaratılan eserlerde yoğun olarak kullanılmasının en önemli nedeni, bu renklerden biri ile diğer rengin oluşturduğu arka fonun üzerine yazılan yazının ya da çizilen resmin son derece belirgin olmasından ve yazarın/çizerin eserini rahat bir şekilde sunabilmesinden de kaynaklanmaktadır. Sembolik olarak bakıldığında ise, siyah ve beyazın birlikteliği, iki zıt kutubun bir bütün ya da çeşitlilik yaratmak için biraraya gelmesini çağrıştırır.

Dizide de hem aşağıdaki belirtilen sahneler ve olaylar ile siyah-beyaz zıtlığı yansıtılırken, hem de Others'ın söylemi "We are the GOOD GUYS" (Biz İYİ ADAMLARIZ) ile özellikle Ben'in Ana Lucia başta olmak üzere çeşitli kişiler konusunda söylediği "KÖTÜ İNSAN" zıtlığı başka bir tema olarak göze çarpmaktadır.

LOST"TA SİYAH VE BEYAZ

HER SEZON
"Lost" ismi siyah bir fon üzerinde beyaz bir yazı ile ekranda belirir. Sonundaki isimler kısmı da aynı şekilde siyah üzerine beyaz harflerle yazılmaktadır.

1.SEZON

Locke Walt'a tavla öğretir : "İki oyuncu.İki taraf. Biri açık (aydınlık) , diğeri koyu(karanlık)" ("Pilot, Part 2")

Adem ve Havva'nın iskeletleri üzerinde bir siyah bir de beyaz taş bulunur. ("House of the Rising Sun")

Claire rüyasında Locke'un bir gözünün siyah, diğer gözünün ise beyaz olduğunu görür. ("Raised by Another")

Bir hemşire Michael'a şaka yapar "Neyin her tarafı siyah, beyaz ve kırmızıdır?" ("Special") (cevap : penguen)

Susan Lloyd (siyah) ve Brian Porter (beyaz) evli bir çifttir. ("Special")

Sayid Sawyer'ın gözlüklerini bir siyah çerçeve ve bir şeffaf (beyaz) çerçevenin birer parçasını birleştirerek yapar. ("Deus Ex Machina")

Beyaz kutup ayıları "Pilot, Part 2"den itibaren pek çok kez görünürler.

Oceanic 815 Uçağı, Kate'in oyuncak uçağı ve Claire'in gördüğü uçak dönencesi belirgin şekilde beyazdır.

Locke'un kendi Cooper'ını sürdüğü yerde üç araba daha vardır : biri siyah, biri beyaz, bir de kırmızı. ("Deus Ex Machina")

Rousseau, Others Alex'i kaçırmadan önce araştırma takımının kara dumanı gördüğünü söyler. ("Exodus, Part 1")

Kazazedeler kara dumanı gördükten sonra Black Rock'ı bulur ve ardından ambarın girişini dinamit aracılığyla havaya uçururlar.

2.SEZON

Swan (Kuğu) İstasyonundaki duvar resminin üst kısmında belirgin olarak görülen bir siyah bir de beyaz yüz var. Beyaz yüz, bazı kaynaklarda "Kafkas kadın" olarak da geçiyor (beyaz tenli anlamında.) "Kafkas kadın" ifadesi, daha sonra Charlotte Malkin'in otopsi raporunda da onu tanımlamak için kullanılıyor. ("Man of Science, Man of Faith")

* Swan (Kuğu) İstasyonu'ndaki geri sayım tablosundaki rakamlardan bir kısmı siyah üzerine beyaz, geri kalanı ise beyaz üzerine siyahla yazılı. ("Adrift")

* Rose (siyah) ve Bernard (beyaz) tekrar biraraya gelir. ("Collision")

* Jack ve Ana Lucia iki ayrı grubun lideri olarak karşı karşıya gelirler. Daha önce tanıştıkları halde kazadan beri kaderleri farklı olmuştur. Ana Jack'in grubundan Shannon'ı öldürmüştür. Ana Lucia?nın siyah, Jack'in ise beyaz giydiği görülür. ("Collision")
* John Locke (beyaz) ve Mr. Eko (siyah) Swan (Kuğu) Oryantasyon Videosu'nu beraber seyrederler. Her iki karakter de inanç adamlarıdır ("What Kate Did")

* Kate adada siyah bir at ile karşılaşır. Aynı atı Sawyer da görür. ("What Kate Did")

* "Monster" siyah bir duman bulutu şeklinde ilerler. Ama Locke "Monster"ın kendisine parlak beyaz bir ışık olarak göründüğünü söyler. ("Exodus, Part 2"), ("The 23rd Psalm"), ("The Cost of Living")

* Eko ve Yemi siyah ve beyaz rahip kıyafetleri giyer. ("The 23rd Psalm")

* Bernard S.O.S. yazısını beyaz kum üzerinde belirgin şekilde yazabilmek için siyah volkanik taş kullanır. ("S.O.S.")

* Bea Klugh (siyah) Michael ve Walt ile görüldüğü sahnelerde Others'ın lideri imajını vermektedir. Ancak sonrasında Ben (beyaz) asıl lider olarak ortaya çıkar. ("Three Minutes"), ("Live Together, Die Alone")

* Sayid kara duman oluşturmak için yaprakları kullanır. ("Live Together, Die Alone")

* Penny'nin iki adamının bulunduğu dinleme istasyonunda siyah ve beyaz taşları olan satranç oyunu göze çarpar. ("Live Together, Die Alone")

3. SEZON

* Ben, üzerinde siyah 8 rakamının bulunduğu beyaz bir tavşanı Sawyer'a gösterir. ("Every Man for Himself")

* Locke (beyaz) Monster?ı beyaz bir ışık şeklinde görürken Eko'nun (siyah) gördüğü Monster siyah bir duman şeklindedir. ("The Cost of Living")

* Rachel?ın yatağının yanındaki sekizgen lambanın üzerinde siyah ve beyaz yin/yang sembolü görülür. ("Not in Portland")

* Desmond'ın dairesinde masanın üzerinde görülen taşların, ilk sezonda mağaralarda bulunan Adem ve Havva'nın üzerindeki siyah ve beyaz taşlara benzediği söylenmektedir. ("Flashes Before Your Eyes")

* Sayid'in Paris'te çalıştığı ve işkence ettiği kadının kocası ile karşılaştığı lokantada sofrada duran tuzluk-biberlik siyah ve beyaz olarak seçilmiş. ("Enter 77") [Dare Devil'a teşekkürlerler....]

* Flame İstasyonu'nda ekranda görülen satranç taşları siyah ve beyazdır. ("Enter 77")

* Claire'in flashback'inde hem saçları hem de giysileri tamamen siyah. Oysa adadaki halinde saçları sarı ve beyaz tenli oluşunu vurguluyor. ("Par Avion")

* Claire'in sol kolundaki alçı beyaz, sağ kolundaki bilezikleri ise siyah renkte. ("Par Avion")

* Locke Ben'in evinde buzdolabından bir tabak tavuğu dışarı çıkarırken Ben ona kırmızı ("dark" olarak geçiyor) etin bittiğini, Locke'a beyaz ("light" olarak geçiyor) etin kaldığını söylüyor.("The Man From Tallahassee")

* Ben genellikle yüzünün yarısı karanlıkta yarısı aydınlıkta gösteriliyor. Bu da onun karakterinin belirsizliğini yansıtmak için kullanılan bir teknik.

* Locke Kate'e kendisinin Others ile beraber gittiğini ve o, Jack ve Sayid'in arkada bırakıldığını söylemek için gelmeden hemen önce Kate beyaz tavla pullarını tavla tahtasının üzerinde gezdirirken görülüyor. ("Left Behind")

* Locke Kate ile konuşurken gözlerinden birinin morarak hafif siyaha döndüğü gözüküyor. Bu da Claire'in "Raised By Another" adlı bölümde Locke'u bir gözbebeği siyah, diğer gözbebeği beyaz olarak gördüğü rüyasını hatırlatıyor. ("Left Behind")

* Küçük Ben ormanda kısa bir an kendisine görünenin ölmüş olan annesi olduğunu düşünüp güvenlik çitinin dışına çıkabilmek için test olarak beyaz tavşanını çitten geçiriyor. ("The Man Behind the Curtain")

* Alex Karl için beyaz bir tavşan hazırlıyor. ("Greatest Hits")

* Charlie suya dalarken siyah-beyaz ayakkabılarından birini düşürüyor. ("Greatest Hits

* "Looking Glass" istasyonu adını, ana karakter Alice'in tüm kaostan sorumlu tuttuğu siyah bir kedi ile masum kabul edilen beyaz bir kedinin olduğu Lewis Carroll kitabından alıyor. ("Greatest Hits" & "Through the Looking Glass")

* Juliet hamile kadınların bulunduğu çadırları işaretlemek için beyaz tebeşir kullanıyor. ("Through the Looking Glass")

Alıntıdır

Saeson 1

"Pilot, Part 2" of Locke

Locke's eyes are shown black and white in a dream during "Raised by Another"

Black and white stones found in a pouch on one of the bodies in the cave in "House of the Rising Sun".

Season 2

The black and white countdown timer

Clever use of cinematography to bring out the theme in "Collision"

Season 3

The white bunny with a black number in "Every Man for Himself"

Charlie's lost shoe in "Greatest Hits"

Season 4

Ben's half shadowed face while visiting Charles Widmore in the episode "The Shape of Things to Come"

Widmore's half shadowed face while speaking with Ben in the episode "The Shape of Things to Come"

Season 5

Dr.Chang's alarm-clock with black background and white numbers

“LOST” - 5×16-17 - The Incident

Flashback

Jacob

1800′lü yıllar civarında, Jacob, taştan duvarlı bir odada el yapımı beyaz bir elbise giymiş halde duvar halısı dokumaktadır. Halıda Mısırlılara ait figürler vardır. Jacob daha sonra dışarı çıkar ve denizden tuttuğu balığı pişirip yer ve sahilde oturup denizi seyreder, denizde Black Rock olduğu tahmin edilen bir gemi seyir halindedir.

Jacob’un yanına el yapımı siyah elbiseli bir adam gelir ve gemiyi Jacob’ın çağırdığını söyler, Jacob bunu doğrular. Adam, ne olursa olsun yine savaş ve çekişmelerin olacağını, ancak sonunda aynı şeylerin olacağını söyler, Jacob ise onun yanıldığını belirtir. Adam en sonunda, niyetinin Jacob’u öldürmek olduğunu ve bunu er ya da geç, döngüde bir boşluk bulduğu takdirde gerçekleştireceğini söyleyerek onun yanından ayrılır. Jacob, dört parmaklı heykelin yanında oturmaktadır.

Sawyer

Sawyer’ın küçüklüğünde, annesiyle babasının cenazesine tanıklık ederiz. Cenazede Jacob da vardır, Sawyer’ın yanına gelip onu mektup yazmaktayken bulur, mektup Sawyer’dan, annesiyle babasının ölümüne sebep olan adamadır, Jacob Sawyer’a yazan bir kalem verir ve oradan ayrılır.

Juliet

Juliet’in küçüklüğünde annesiyle babası, ona ve kardeşine ayrılacaklarını söyleyeceklerdir, ancak Juliet, birbirini seven iki insanın nasıl olup da birbirleriyle yaşayamadıklarına bir türlü anlam veremez, annesi onun yaşının ilerlediği bir gün anlayacağını söyler, Juliet odadan hışımla çıkar.

Kate

Kate küçüklüğünde erkek arkadaşıyla bir markete girip eşya çalmaya teşebbüs eder, ancak market sahibi tarafından yakalanır. Bu sırada marketteki Jacob Kate’in yanına gelerek onun çalmaya çalıştığı eşyayı parayla alır ve Kate’in dertten kurtarır, ardından Kate’e doğru eğilerek ona bir daha hırsızlık yapıp yapmayacağını sorar, Kate yapmayacağını söyler ve Jacob ona sevimlice dokunarak oradan uzaklaşır.

Jack

Jack genç bir hastanın omuriliğine ameliyat yapmaktadır, ancak bir hata yaparak damarlardan birini keser ve paniğe kapılır. Babası Christian ona içinden 5′e kadar saymasını ve ameliyata öyle devam etmesini, yoksa ameliyata kendisinin müdahale edeceğini söyler. Ameliyatın ardından Jack çikolata makinesinden Apollo çikolatası alacakken çikolata sıkışır, bu sırada babası yanına gelir ve Jack ona karşı olan kızgınlığını dile getirir, çünkü babası onu takımının önünde utandırmış ve zaman kısıtlaması içine sokmuştur. Çikolata makinesinden çikolata almakta olan Jacob, öteki sıkışan çikolatayı Jack’e verir ve oradan ayrılır.

Sun ve Jin

Sun ve Jin’in düğünlerinde Jacob da vardır. Onlara Korece bir ömür boyu mutluluklar diler ve birbirlerinden ayrılmalarını tembihler, Jin Jacob’ın aksanına hayran kalmıştır.

Locke

Jacob, sokaktaki bir bankta oturmuş kitabını okurken, arkasındaki binadan sahte babası tarafından pencereden itilen John Locke düşer. Jacob sakin bir biçimde John’un yanına gidip ona her şeyin düzeleceğini söyler ve böyle bir şey olduğu için üzüldüğünü belirtir.

Sayid

Sayid ve Nadia Los Angeles’ta sokakta yürümektedirler. Karşıdan karşıya geçerlerken Jacob trafik lambasının altında Sayid’i çağırıp yön sorar, o sırada yolun ortasından geçmekte olan Nadia’ya araba feci biçimde çarpar. Sayid onu kurtarmak üzere yanına gittiğinde, Nadia ondan kendisini evine götürmesini ister.

Illana

Illana yaralı ve yüzü sargılı biçimde hastanededir. Jacob onu ziyarete gelir ve daha önceden gelemediği için üzgün olduğunu söyler, ayrıca Illana’dan kendisine yardım etmesini ister ve Illana kabul eder.

Hurley

Hurley hapisten çıkmıştır, ancak hapiste kalmayı ister çünkü dışarıda kendisini tehlike beklemektedir. Polis hemen dışarıdaki taksiyi söyler ve Hurley taksiye biner - takside Jacob da vardır. Jacob Hurley’e, onun aslında “lanet” olarak gördüğü ölülerle konuşma özelliğinin aslında bir “yetenek” olduğunu belirtir ve ona Ajira 316 uçağını yakalayabileceğini söyler. Jacob taksiden iner, ancak yanında getirdiği gitarını götürmez, Hurley sorunca da Jacob gitarın kendisine ait olmasını belirtir.

Ada

1977

Kate, Juliet ve Sawyer denizaltındadırlar. Kate Jack’in bomba planını açıklar, ancak Sawyer ilgilenmemektedir çünkü Oceanic-6 adaya geldiğinden beri, kendisinin Dharma’da Juliet’le kurduğu hayat mahvolmuştur. Juliet birden Kate’in tarafına geçer ve onlara içki getiren adamı devirerek silahını alır, üçlü denizaltındaki insanları rehin alarak kendilerini bırakmalarını ister, denizaltı su yüzeyine çıkınca bir botla karaya varırlar. Sahilde Vincent’la karşılaşırlar, hemen ardından Rose ve Bernard, değişmiş halde karşılarına çıkar ve onları ormanın içinde kurdukları eve götürürler. Sawyer onlara neden kendileriyle gelmediklerini sorar, Rose artık bu işlerden geçtiklerini, hayatlarını daha sakin sürdürmek istediklerini belirtir. Kate Jack’in bombayla ilgili planından bahseder, ancak Rose ve Bernard oralı değildir. Üçlü, Rose ve Bernard’a veda ederek oradan ayrılırlar.

Jack ve Sayid, Tapınak’a giden ve Dharmaköyü’nden geçen tüneldeki bombanın içinden ana parçasını çıkarırlar, bu parçayı elektromanyetik alana en yakın yerde patlattıklarında amaçlarına ulaşacaklardır. Richard onlara, Dharma’daki evlerden birine giden kestirme bir yol açar ve Eloise’i yanına alarak Jack ve Sayid’i kendi başlarına bırakır. Jack ve Sayid Horace’in evindedirler, kendilerini kamufle ederek bomba yanlarında evden çıkarlar, tam uzaklaşırlarken Roger tarafından fark edilirler ve ateş altına alınırlar, Phil de oradadır ve adamlarıyla Jack’i ve Sayid’i etkisiz hale getirmeye çalışır. Bu sırada Hurley, Miles ve Jin’le birlikte Dharma servisiyle yanlarına gelir ve Jack’le Sayid’i alır, grup, Kuğu istasyonunun bulunduğu alana giderler. Yolda giderlerken araç, Sawyer, Juliet ve Kate tarafından durdurulur çünkü Sawyer’ın Jack’le konuşacağı iki çift lafı vardır. Sawyer geçmişte olanların değiştirilemeyeceğini söyler, ancak Jack buna karşı çıkar ve o zamanda olmalarının kader olduğunu belirterek bir şeyleri değiştirebileceklerini anlatır. Sawyer Jack’in sadece kendisini düşünüp geçmişi ve geleceği değiştirmek istediğini ifade ederek onu yumruklamaya başlar ve ikili kavgaya tutuşur, onları Juliet ayırır. Juliet de Jack’in tarafına geçmiştir, sebebi ise zaten Sawyer’dan ayrılacaktır, ancak eğer bomba patlayacak olursa birbirlerini hiç tanımamış olacaklardır ve bu da en doğru yoldur.

Grup Kuğu istasyonuna varır. Radzinski, Chang’in dur ihtarlarına rağmen elektromanyetik alana doğru delme işlemlerini sürdürür. Phil ve adamları, Jack ve grubundan haberdar oldukları için Kuğu istasyonuna gelirler ve iki grup arasında çatışma çıkar, bu sırada elektromanyetik alan serbest kalır ve etraftaki metal olan her şey, deliğe doğru sürüklenmeye başlar - bu, aynı zamanda Pierre Chang’in Dharma videolarında bahsettiği “kaza”nın ta kendisidir, yani geçmişte olan hiçbir şey engellenememiştir ve her şey birebir yaşanmaktadır. Jack bombayı delikten aşağı atar ancak hiçbir şey olmaz. Bu sırada Juliet bir zincire takılarak deliğe sürüklenir, Kate’le Sawyer’ın kurtarma girişimlerine rağmen delikten aşağı düşer. Jack ve Kate Sawyer’ı kurtarabilmişlerdir, ancak Juliet deliğin dibine düşmüştür, kanlar içindedir ve yanı başındaki bombanın patlamamış olduğunu görür, eline taş alarak bombaya 8 defa kuvvetlice vurur ve bomba patlar…

2007

John, Ben’e, Jacob’u öldürme görevini verir, Ben ise buna oldukça şaşırır, John bu durumda Ben’e destek olmak için Jacob’un bunca zamandır Ben’e attığı kazıkları bir bir hatırlatır. Ekip, yolculuğa devam eder ve Richard onları Jacob’ın esas evine, yani dört parmaklı heykelin oraya getirir. John, Ben’e iyice gaz vererek onu yanına alır ve ikisi Jacob’ı görmeye giderler.

Bu sırada, Illana ve Bram, ekipleriyle ve Frank’le birlikte metal çantayı da taşıyarak önce Jacob’ın kulübesine giderler, ancak kulübenin etrafındaki barut tozunda oynamalar vardır; biri kulübeden daha önce çıkmıştır. Illana kulübeye girerek etrafa bakınır ve duvara bıçakla tutturulmuş bez parçası bulur, evden çıkarak parçayı Bram’a gösterir: Bu, bölüm başında gözüken heykelin sembolüdür. Ekibin nereye gideceği bellidir, Illana kulübenin yakılması emrini verir.

Illana’nın grubu, Richard’ın grubuyla karşılaşır ve Illana “Heykelin gölgesinde ne yatmaktadır?” diye sorar, Richard doğru biçimde “Bizi koruyacak olan kişi” der. Illana metal çantayı açarak içindekini gösterir… bu John Locke’un ölü bedenidir. Sun ve Richard, John’un ölü bedenini görünce şaşırırlar çünkü aynı John, Ben’le Jacob’ın kaldığı yere gitmişlerdir.

Heykelin altındaki evinde, ortadaki meşale yakılı halde onları beklemekte olan Jacob, John’u görünce ona “En sonunda döngüdeki deliği yakaladın demek” der ve John bunu onaylar. Ben, Jacob’ın John’u tanımasından ötürü şaşırmıştır ve Jacob’ın John’a önem vermesine kızar, çünkü kendisi 35 senedir adadadır ve hiç görmediği Jacob için emirler vermiş, listeler yapmış ve insanları yönlendirmiştir, bunun sonucunda ise omuriliğinde tümör oluşmuş ve kızı gözlerinin önünde vurulmuştur. Ben kendisinin değersiz olmadığını söyler, Jacob onun ne değeri olduğunu sorar ve özgür iradesine karışamayacağını söyler. Ben kızgınlıkla Jacob’ın kalbine bıçağı iki defa saplar. Jacob yere devrildiğinde John’a “Geliyorlar” diye fısıldar. John bu habere oldukça kızar ve Jacob’ı meşalenin içine atar, Ben ve o, Jacob’ın yanışını seyreder.

LOST’un sezon finali Amerika’da 9.27 milyon kişi tarafından izlenmiştir.

Alıntıdır

wikipedia:

Sobek timsah şeklindeki Antik Mısır uygarlığının bir tanrısıdır. Tüm suların tanrısı olarak kabul edilen Sobek'in kutsal hayvanı timsahtır. Şehri Crocodilopolis (El-Fayum)'dur.

Eşinin Tawaret,ve oğlunun Anubis,kardeşlerinin de Seth,Osiris,İsis ve Nephthys olduğu söylenir.

Öbür adları Sebek, Sobk, Suchos, Sebek-Ra, Soknopais ve Sobki.

Osiris:jacob
Seth:başlangıçtaki siyahlı adam
İsis:ilana

Osiris başta erkeklerin dünyasının kural koyucusu olmuş ve Ra gökyüzüne kural koymak için dünyayı bıraktığında kardeşi Set, Osiris’i öldürdü. İsis’in sihri sayesinde tekrar yaşama döndü. İlk ölen yaşayan canlı olduğu için sonraları ölülerin lordu oldu. Oğlu Horus, onun ölümünün öcünü aldı. Set’i yendi ve onu batı Mısır’ın çölüne (Sahra) gönderdi.

Alıntıdır

Bence Jacob'ın sadece bedeni yandı, ölümsüz olduğunu ve onunda siyahlı vatandaş gibi insanların içine girebildiğini düşündüğümden Ilana ablamızın Lapidus için kullandığı "aday" kelimesinden yola çıkarak Jacob'ın ruhunun yada neyininse Lapidus'un bedenini kullanacağını düşünüyorum. Sonrada daha fazla düşünmemek için kendimi camdan atmaya gidiyorum laelaelaelaelae

ya bu jacob richard i yillara ragmen genc kalmasini sagliyor,kendi desen öyle hep ayni yas görünümü..o kadar seyler oluyor adada bu adam yönetiyor emirler ondan aliniyor nasil ölüyor o zaman..mesela jacob un kötü arkadasi lock in bedeninde dolaniyor yani jacobun ondan daha iyi olmasi lazim ama ölüyor..birde biz ilk jackin babasini tabutta adaya geldigni gördük sonra ortalikta dolastigini görünce adanin muzicesi olarak düsndük daha sonra locki öle sandik ama degilmis demek ki jackin babasida ölü onun bedenindekide o zaman jacob..

Hayır jekin babasının bedenindeki de kara duman yani jacopun kardeşi, çünkü johnun aklını çeldi.

Jacopun kesin öldüğünü bilmiyoruz sonuçta doğa üstü bir varlık oldukları apaçık, adam öleceğini biliyordu ve bunun için llanadan yardım istedi istediği yardımda demek ki lokun cesedini riçırda gösterin gerçeği anlasındı. Vardır bir planı onun 6.sezonda görürüz sanırsamCADIARZU

6. sezonda çok şey göreceğiz de 2010'da.:çok üzgünüm:
Benjo'mun:asigim: da manipüle olduğunu gördüm ya!!!Artık bir şeycikler demem!:roflol:
Kafamdaki soru işaretlerinin çoğu çözüldü ama yenileri de oluştu. Sayıların sırrı hala devam ediyor değil mi?
Demek Con, daha doğrusu karalar giyen adam bizi 5. sezon boyunca kafalamış ha!kafamçokkarıştı
Richard'ım:asigim: farketmişti ama...O bile bulamadı ne değişiklik olduğunu tecrübelerine rağmen!kaydirigubbakcemile3
Bu arada Jacop da herkese görünmüş. fisfisfis Yoksa yoksa......kafamçokkarıştı

Yazmıştım dün (herkes izlediği için spoiler yazısını kaldırdım), videosunu ve bir kaç fotoğraf buldum, karşılaştırma S01E01'in başlangıcındaki Jack'in gözüyle yapılıyor.

[dailymotion]video/x9a3ix_lost-season-6-teaser_shortfilms[/dailymotion]

Finalde dikkatimi en çok çeken Jakob'un karakterlere dokunmasıydı. Bilerek gözümüzün içine sokmaya çalıştılar sanırım. Kesin vardır bir olayı. (fearless14'den alıntıdır)

Kate;

Sawyer;

Sayid;

Locke;

Jack;

Sun & Jin;

Hugo;

Bu arada Jacop da herkese görünmüş. fisfisfis Yoksa yoksa......kafamçokkarıştı

Dikkat ettiyseniz Jacop bir şekilde bizimkilerin hepsine dokundu, bunda muhtemel bişi varki gözümüze soktular.

Dokundukları kişiler adaya geliyor diye düşünebiliriz tabi 6.sezonda bunların cevabını alırız sanırımkaydirigubbakcemile

Jacop bizim Kıvanç Tatlıtuğ'a benzemiyor mu?:uhm:
Evet o dokunm olayını ben de farkettim!

ağladım ben sovyır alayıncaa senağlama
bişey daha dikkatimi çekti son sahnelerde ceykıp( yakup bizim dilimizde )
bide bencamin sahte con için ^^musa mış gibi hemen senin ayağına getirilio^^ dedi cekıpa
yakup _ musa ???

con ilk dumanla karşılaşınca bembeyazdı çok güzeldi demişti o cekıpın beyaz duman oluşuydu valt kılına gelmesiyse olabilir tabiki ama kara duman zaten conu kullanmak için istiodu yine kara da olabiler yani
bide o kulube bernardlarınmış demekki 30 yıl sonrasında kara duman kullanmış yada hapsettiler onu ben iliana ve ekibinin gemiyle ilk gelenler oldunu düşündüm bide kulubeyi külleri biliolardı heykelide biliolardı . belki cekıp karayı onların yardımıyla hapis etmiş olabilir . ama bizimkilerin uçağı düştündede vardı kara duman hemen pilotu almıştı dallara ucurmuştu :uhm:
riçırd cekıp die hep karayla mı konuşuodu acaba ben cekıp burda die götürmüştü ya kulubeye conu ilk

aa evt orayı farketmemişim alkisalkisalkis alkisalkisalkis

ya bide benci cona canavara gittimde kızım bana con ne derse yap dedi dedi çakma conda çok şaşırdı bi dk bi dk bu ne zzaman oldu falan didi orası beni düşündürdü yani biraz :uhm:

bide bide olan olmuştur die gene gözümüze soktular bu nedemek gene yaa deişmicekmi yaneee aslında bernardların kulube parlamalardan öncede vardı cekıpın kulube sanıoduk . bernard inşaa ettine göre zaten bunnar gecmişte öncedende olmuş oluo demi eee ozaman bizimkiler unutup unutup aynı şeyleri yaşıo olceek^^ olan olmuştur^^ :1no2:bişey daa ceykıpın herkesi parmaklamasını bende farkettim :jeyyar:

Son düzenleme:
o diilde Bernardlan roz adada tek başına ne yiyip ne içiyorlar, kıyafet nerden buluyorlar yav. Yoksa kokmuş kokmuş geziyorlarmı ortalıktakaydirigubbakcemile

amma yorum yapimissiniz haa oku oku bitmedi :mymeka:

ben de yapmazsam catlarim : )

bazilariniz yaniliyor bakin gercekler soyle : )

John Locke görünümümdeki kişi bence Jacob'un bölüm başında konuştuğu adam'dı ya da Charles Widmore'un o adamla alakası var.Final sahnesinde Jacob'la konuşurken belli etti zaten.Jacob ölürken geliyorlar dedi ve kahramanlarımızdan bahsetti.Bence kahramanlarımız gelirken yanlarında Charliyide getirecekler.Sun beşikten aldığı yüzüğünü ona geri verecek Richard'ın Locke'ı cocukken neden ziyaret ettiğide belli oldu.Final bölümünde bu sezonun bulanıklığı duruldu ama 6. sezon için düşünürsek 5. sezon tam bir muammayla bitti.Bekleyip görücez.Umarım çok beklemeyiz :bbo:

kafami karistiran birsey daha varkafamçokkarıştı ;

jacob birilerinin yaşlamasını engelleyebiliyor ya da locke'un bacaklarını kaybettiği kazada onu hayata getirebiliyorsa nasıl ölüyor? bu kadar kolay mıydı ölmesi? CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…