Lüften destek olur musunuz?

tynkerbell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2022
442
679
33
35
Herkese iyi aksamlar cok uzatmadan konuya girmek istiyorum. Ben yurtdisinda tek basina yasayan bir kadinim burda dogup büyümedim, daha önce ögrenci olarak gelmistim okulumu bitirip is bulup burda kaldim, ailem Türkiyede. Soruna gireyim babannem yaklasik bir ay önce kalp krizi gecirdi Türkiyede, krizi atlatti eve cikti basta cok iyiydi daha sonra problemler birakmadi pesini; organlar su topluyor, nefes almakta zorlaniyordu üc haftadir hastanede yatiyordu. Iki gün önce ögrendimki yogun bakima kaldirilmis. Sorun su ki is yerinde iznim bitti ve burda babaanne birinci dereceden akrabaya girmiyor (beki Türkiyede de öyledir) Allah korusun sadece ölüm durumunda dahi iki gün izin alinabiliyor. Ben kendimde Influenzaya yakalandim üc gündür evde raporluyum, raporluyken yurtdisina cikmak yasakmis. Her sey üst üste geldi anlayacaginiz, ne yapacagimi sasirdim. Babaannem benim yari annemdir, beni o büyüttü, bu yasimda bile onda kaldigimda uyurken gelip yorganimi üstüme cekerdi, hastayken üstüme titrerdi bunlari düsündükce kahroluyorum. Önümdeki tek secenek sonucu ne olursa olsun ilaclarla biraz toparlanip isyerime Türkiyeye gitcegimi söylemek ama isten kovulursam kirayi falan nasil öderim hic bilmiyorum. Saatlerdir agliyorum burda destek olcak kimsem de yok. Siz olsaniz ne yapardiniz kizlar?

Arkdaslarim var ama kendi dertlerimle onlari bogmak istemiyorum, annemle konusuyorum su an sadece. Disari ciksam iyi gelcek sanki ama cok üsüyorum -5 burasi. Tek cözüm is yeriyle konusmak ama olmaz derler diye cekiniyorum.

Arkdaslarim var ama kendi dertlerimle onlari bogmak istemiyorum, annemle konusuyorum su an sadece. Disari ciksam iyi gelcek sanki ama cok üsüyorum -5 burasi. Tek cözüm is yeriyle konusmak ama olmaz derler diye cekiniyorum.

Bundan sonra fazla mesai yapmaya çalışın. Avrupalılar genelde daha anlayışlı oluyor diye duydum. Avrupa’da böyle diye biliyorum fazla mesai karşılığı ya para ya tatil. Amerika’da iseniz bilmiyorum orada nasıl

Uzakta olunca ufacık dertler bile büyük geliyoken insana,sen hastalıktan bahsediyon. Bi yanda ekmek parası bi yanda canın kanın babannen. Çaresizlik ne zor şey
Türkiyede oğlum var hastanelik felan olsa kafayı yerim.
Allah sabır versin

Türkiye’ye gelmeniz gerekirse, konuşarak çözüm bulabilirsiniz. Gerekirse ücretsiz izin alırsınız. Bunun dışında babaanneniz için çok geçmiş olsun.
Cok tesekkür ederim. Bir is arkadasina yazdim ne yapabilirim diye gelecek hafta zaten yilbasi izni basliyor biraz idare et yazmis. Yogun bakimin idaresi olmuyor ama ist. Ücretsiz izini sefimize sorabilirim ama cekiniyorum bu da amma sorunluymus der mi acaba diye.

Is yerinize teklif edin ucretsiz izin belki verirler gecmis olsun. Bu sebeple isten ayrilmanizda kotu olur bence ayrilmayin babannenizin basinda kim varsa onunla goruntulu konusun.
Konusuyorum sürekli psikolojin bozulcak arama artik uyu diyorlar ama uyuyamiyorum cok hutursuzum. Bir de iki saat önce doktor durum biraz kritik demis o yüzden zaten dayanamadim konu actim. Cok büyük bir kaybetme korkusu yasiyorum.

Aslinda cok anlayislilar belki de hic sorun cikmayacak anlatsa ama son günlerde o kadar cok hasta olup rapor aldim ki yüzüm kalmadi anlatmaya.

hem de nasil Allah kimsenin basina vermesin. Bir de calisiyorsan istedigin zaman birakip gidemiyorsun zaten. Ben de yemeye basladim o yüzden konu actim.

Yok ya..ben Almanyadayim mesela. Böyle durumlarda izin vermeyecek is yeri tanimiyorum. Is yeriniz ne bilmiyorum ama izin alip gidin gidecekseniz.

Mahçup olduğunuzu belirtirseniz sorun olmayacak. Ama kaybetme korkusuyla baş etmeniz lazım. Yani buna hazırlıklı olmanız lazım. Söylemesi kolay diyeceksiniz ama maalesef ölümlü dünya.
Nasil hazirlanabiliriz bilmiyorum. Zaten sevdiklerime bir sey olur mu düsüncesinden dolayi kaygi bozuklugum var, doktora gitmeyi ertelemistim ama hep.

hem de nasil Allah kimsenin basina vermesin. Bir de calisiyorsan istedigin zaman birakip gidemiyorsun zaten. Ben de yemeye basladim o yüzden konu actim.
Eşimin oğlu kaza yapmış kamyonla çarpışmışlar. Burda kendi kendini yedi bitirdi. Uçak parasını mı düşünsün,işimi düşünsün,bizimi düşünsün.
dünya gözüyle görse içi rahat etcek.anca görüntülü felan konustular. Kaynbabamlarda gelme sen biz hallettik dediler. Ama empati yapınca eşim yine iyi sabretmiş dedim

Memleket hasreti bi yandan sağlık sorunları, aile bağları derken tertemiz deliricez

Yok ya..ben Almanyadayim mesela. Böyle durumlarda izin vermeyecek is yeri tanimiyorum. Is yeriniz ne bilmiyorum ama izin alip gidin gidecekseniz.
Is arkadasi böyle durumlarda genelde cuma ya da pazartesini haftasonuyla birlestirip izin aliyoruz demisti ama onlarinki ayni sehi icinde. Benim baska bir ülkeye gitmem gerekiyor üc günlügüne gidip gelememki. Sizin bu konuyla ilgili daha detayli bilginiz var mi? Egitim kurumunda calisiyorum. Normalde izinler resmi tatillerle snirli.

Almanyadamisiniz?

Yurtdisinda olmanin ein kötü yanlarindan biri iste. Allah korumus esinizin oglunu da. Benim de ailem babaannemin yaninda her seyine kosturuyorlar, gözüm arkada degil ama yine de dediginiz gibi kafayi yiyorum evde. Bir de bu kadar mi denk gelir ben de hastayim, domuz gribi vakalari artti zaten cevremizde. Sonumuz hayir olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…