lüften yardim edin güçlü bayanlar

o iki terapi arasinda ne fark var? Psikolog bulmak icin Hausarzta gidildigini bile bilmiyordum

Aslinda Psychiater, Psychotherapeut ve Psychologe arasında fark var. Psychiater tip fakültesini bitirip psikatri dalında ilerlemis bir doktor. Onlar terapi esnasında ilaçlar da yazıyor gerekince. Ama Psychotherapeut olarak da çalışabilir. Psychotherapeutlara haftada bir iki kere gidilir. Psychologe olanlar üniversitede Psychologie okumuş olanlar. (Türkiyede ki farkları bilmediğim icin ve siz Almanyada olduğunuz icin alman isimleri yazdım). Ev doktorunu tavsiye etmemin sebebi Şu: Önce bir kontrolden geçin, kan tahlili yapın. Herhangi eksikler varmi baksinlar. Ev doktorunuz durumunuza göre etrafdaki psikologlardan tavsiye edebilir. Überweisung yazsa üstüne acil yazılsa daha cabuk randevu alabilirsiniz. Bir cok terapistde bekleme sıraları var. Heleki büyük sehirlerde. Überweisung olmadanda gidebilirsiniz ama.

Sevgili Gülo, bir sorununu anlatmışsın, sayfayı ego savaşına döndü birilerinin. Okumuyorum bile, ego savaşı yapacak boşa harcayacak enerji yok bende.
Çok gençsin hiçbirşey için geç değil, ayağa kalk, bir psikologa git.
Yogaya başla, araştır oku, depresyon nedir? Nasıl baş edilir. Önce kendini sevmeye çalış.
Ben yoga eğitmeniyim ama sana online seans vereyim demedim , gerçekten yardımcı olunsun istedim çünkü. Yoga elbette işe yarar ama sana en önce iyi bir psikolog lazım.
Çok sevgiler

Kıvır kıvır yoga eğitmeniymiş, yaşam koçu diye kendini lanse ediyordun bu kadına terapi yapmak için aklın sıra. Neyse ki reklam yaptığın belli olmuş.

Konu sahibi, ben psikoloğum. Yaşam koçu olanından değil, gerçekten diplomalı olanından. Paralarınızı böyle insanlara kaptırmanızı istemediğim için yazıyorum, ego savaşından değil. Burada çoğunluk benim nasıl bir insan olduğumu, yeri geldi mi psikolojik destek konusunda da yardım isteyenlere yardımcı olduğumu bilirler. Burada ne kimseye para karşılığı destek verdim ne de kendi reklamımı yaptım. Almanyada olduğun için yardımcı olamadım, Türkiyede olsaydın sana da ücretsiz ya da uygun fiyatlı yerlerden yararlanman konusunda yardımcı olabilirdim. Almanyayı bilemiyorum. Böyle insanlara ne paranı kaptır ne vaktini. Buradan sana terapötik destek sağlayamam ama kafana takılan bir nokta olursa bana danışabilirsin, özelden yazabilirsin.

Bu genel bir mesaj. Lütfen eğitimlerini bilmediğiniz, psikoloji bölümü mezunu olmayan insanlara paranızı kaptırmayın ki bu insanlar başkalarını da böyle kandıramasın, azalarak bitsinler. O paralar kolay kazanılmıyor. Bu insanlar bizim yıllarca eğitim görüp para döktüğümüz şeyleri ne idüğü belirsiz bir yerden aldıkları iki sertifikayla, iki meditasyon üç çakra diyerek çözebileceklerini iddia ediyorlar ve fahiş paralar alarak hem sizi sömürüyorlar hem de iyileştirmeyerek umudunuzu kırıyorlar, psikologların halk gözünde itibarını sarsıyorlar. Psikoterapi çok özeldir, ve yıllarca eğitimi gerekmektedir. Ben hala eğitimini alıyorum ve uzman olduğumu iddia edemiyorum.

Son düzenleme:
Okulunuzu dondurma sansiniz varsa bence bunu kullanin. O sure icinde basit de olsa bir is bulursunuz garsonluk vs. Hem Almancanizi gelistirmeye firsatiniz olur (kurs, kendiniz gayret ederek) hem de sosyallesirsiniz. Terapi almaya calisin cok onemli. Bu ara donem sizin kendinizi toparlamaniza cok yardimci olur diye dusunuyorum. Hicbir seyin sonu degil yasadiklarimiz, her an yeniden baslayabiliriz. Lutfen kendinize cok yuklenmeyin.

Back
X